България и българите > Българските общности в чужбина

Над 140 000 българи живеят в САЩ

<< < (9/9)

vailen:
Забогатял в Америка българин казва за България....

  В Лас Вегас е най-голямата от къщите на забогатял в Америка българин . Тя е 2000 кв.метра разгъната застроена площ .
  Любен Рабчев е роден през 1942 година в Бяла черква , Търновско . Той бяга от България през 1968 година . В САЩ работи в началото по 84 часа седмично . След това започва свой бизнес , в който основното в отношението му към :
  - клиентите е , те да имат доверие в него;
  - работещите при него е , че най-ефективна е съзнателната работа , а тя е такава , когато условията на труд , заплащането и взаимоотношенията между хората са добри .
   С доверието на клиентите си и съзнателната работа на работещите при него , Рабчев умело развива бизнеса си и забогатява .
  Любен Рабчев е помогнал на много българи да се устроят в Америка , както на него е помогнал избягалият от Русия Николас Корьолков . Той е казал на Рабчев , че помага на българи, защото помни българската помощ в началото на своя живот в САЩ.
    От 2008 година Любен Рабчев започва да живее освен в Америка и в България . У нас създава винарско- хотелския комплекс " Седем поколения " в с . Мечка на брега на Дунав, като до 2016 година инвестира в него 10 - 12 милиона лева . От лозята на Рабчев за първи път българско вино печели златен медал на Световния конкурс за вина в Сан Франциско през 2016 година за мерло " Седем поколения" - 2012. Тогава негово вино печели сребърен медал за кюве " Седем поколения " и бронзов медал за каберне совиньон " Седем поколения " .
  Горната информация е от книгата на Любен Рабчев " От Калифорния до Стълпище " , ИК " Колибри " 2016 . От нея на стр. 209, 218 , 257 , 261 , и 267 са следните негови мисли за България:
  "... инсценираната " нежна революция "... е била прецизно обсъдена и осъдена на провал още в зародиша си . "
  " ...комунизмът падна и у нас . Но ако това можех някак си да го предположа от опита , който имах , нямах и най- малка представа какви задкулисни игри ще се разиграят по време на прехода , които ще превърнат бившата номенклатура от идеологически в икономически господар . И как бедният и изстрадал български гражданин ще получи свободата си , но няма да може да я ползва, защото за десетилетия напред ще става все по-беден и по-беден . Гражданската свобода без свободата да печелиш , да забогатяваш и да живееш достойно , без защитата на твоята собственост и права от Закона - пет пари не чини! За какво му е на средния българин паспорт за Европа и света , след като едва събира пари за самолетни билети на децата си , за да ги изпрати някъде по света с надежда да намерят по- добро бъдеще , отколкото в родината си ... "
  " В България бизнес се прави много трудно и на всяка крачка се сблъскваш с абсурди и парадокси ."
  " От толкова много инспекции , констативни протоколи и предписания излиза, че в България  реформата е най-лесното нещо - администрацията заема мястото на бизнеса , който пък  слага ръкавелите."
  "...Прометей не би могъл да открадне огъня от Зевс , ако трябваше да премине през лабиринта на българската бюрокрация."
  Любен Рабчев бяга от България , защото житейските му принципи са несъвместими с лошото социалистическо управление . Богатството не променя тях и мнението му за добро и лошо държавно управление . Той разбира причините за лошото постсоциалистическо управление на България и ги казва в книгата си , в която интересно е разказал живота си .
  Заради българската демокрация много малко от забогателите след 1989 година забогатяха с ум , труд и почтеност . Същевременно България бързо стигна дъното на Европа и вече четвърт век уверено стои там , но българската демокрация  е хвалена от някои. Те или умишлено лъжат или грешно вярват , че България върви към светлото бъдеще . Най- активни сред хвалещите българската демокрация са пребоядисаните бивши комунисти .
  Казаното от Любен Рабчев за България е известно. Когато то се казва на хвалещите българската демокрация от " бедният и изстрадал български гражданин " и с него обяснява причините за лошия живот на мнозинството български граждани , той е обвиняван , че говори против демокрацията , защото е комунист , не я заслужава , не може да печели и не е трудолюбив . Такива обвинения към Любен Рабчев не са възможни.
  Според хвалещите българската демокрация , тя е най- добрият период за България в нейната история . Но ако нейното постсоциалистическо управление продължи по досегашния начин още десетина години , тогава ще е краят на българската държава , защото българският етнос ще стане малцинство от нейното население .

Източник: http://mihailts.blog.bg

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия