България и българите > Българските общности в чужбина

Над 140 000 българи живеят в САЩ

<< < (2/9) > >>

Мишок:
Пишете ги бегали.

BulgarianBlood:

--- Цитат на: MISHKATA в 17 Апр 2010, 22:43:19 ---Пишете ги бегали.

--- Край на цитат ---

Защо? Откога да си българин означава да живееш в България? И циганинът живее в България, но не е българин, нали?

Арменецът и в България, и в САЩ, си е арменец. Евреинът - тоже. Защо и българинът да не може да е българин навсякъде?

Wulko88:
супер им е на тех, само дето немат много пички инак животеца си им е върха, а ние тука тънеме в блатото

Мишок:

--- Цитат на: BulgarianBlood в 17 Апр 2010, 23:18:33 ---
--- Цитат на: MISHKATA в 17 Апр 2010, 22:43:19 ---Пишете ги бегали.

--- Край на цитат ---

Защо? Откога да си българин означава да живееш в България? И циганинът живее в България, но не е българин, нали?

Арменецът и в България, и в САЩ, си е арменец. Евреинът - тоже. Защо и българинът да не може да е българин навсякъде?

--- Край на цитат ---
защото лека-полека се обезродяват и си забравят корена. Българите са българи, а не цигани или арменци и за тях са характерни други неща.

Мамарчев:
Първият випуск на българско училище в Лос Анджелис завърши успешно Получихме изключително радостни и мили новини от г-н Евгени Веселинов, директор на Българското училище в Лос Анджелис "Иван Вазов". Училището се финансира от Фондация BulgariCA, която работи за "разпространение на българска писменост и култура в САЩ". През 2004 г. фондацията създаде и първото печатно издание на български език на Западното крайбрежие в САЩ, което излиза вече и он-лайн. Главен редактор на медията и президент на организацията е г-н Веселинов. Ето и текста, който ни изпрати той:

Лос Анджелис

През изминалия уикенд на 5 юни в "Иван Вазов" - българското училище в Лос Анджелис, се проведе тържество по случай завършването на първият випуск за всички времена. На отличниците тази година бяха връчени дипломи, които са официално издадени от българското правителство и валидни на територията на Европейския съюз.

Удостоверенията връчи г-жа Живка Костова, начална учителка в "Иван Вазов". Създателят и директор на родното школо г-н Евгени Веселинов подари на всеки ученик специално приготвен пакет от Фондация BulgariCA с български книжки, CD-та с песнички, DVD-та с филми и карти на България, между които и нарочно изпратени от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Децата изнесоха специално подготвена програма от стихотворения и песнички на импровизираната сцена в Българската Православна Църква "Св. Климент Охридски", която любезно бе предоставила помещение за провеждане на занятия през изминалата учебна година. "Върви народе възродени" бе подета от децата и запята от всеки един в залата.

Двама наши свещеници, Отец Николай и Отец Кирил, благословиха децата и техните семейства, както и богатата трапеза. На нея изпъкваше, торта надписана с българската азбука. "Многая лета" пяха всички присъстващи.

Специален гост бе консулът на Р България в Ел Ей г-жа Юлия Церова, която поздрави учениците и пожела "тази прекрана родолюбива инициатива никога да не свършва."

За настроението на дечицата се погрижи и "Стоил Маджик" - професионален фокусник от уникалният световен "Замък на магьосниците" (Magic Castle) в Ел Ей, като на сцената се появиха живо зайче и гълъбче.

На тържеството не успяха да присъстват всички деца, поради съвпадение на датата с тази на мероприятията за завършването на учебната година в американските училища.

На празника дойдоха десетки семействата на наши сънародници, живеещи в Лос Анджелис, много от тях записали вече децата си за следващата учебна година.

Започнаха записванията за новата учебна година в "Иван Вазов". Както и за летен лагер за българските деца на Лос Анджелис.

10 юни 2010
 
http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=440:2010-06-10-06-51-10&catid=1:latestnews
 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия