България и българите > Българските общности в чужбина

Тайно и полека на българите в САЩ гражданството отнеха

<< < (8/8)

Watchman:

--- Цитат на: carpenter в 22 Сеп 2011, 00:43:26 ---Глупости.

--- Край на цитат ---

Тъй, тъй... "глупости"...

Я вземи да ни кажеш, ако си българин, КОЙ МОЖЕ И КАК ДА ТИ ОТНЕМЕ ГРАЖДАНСТВОТО и дай някои юридически становища, в случая СЪДЕБНИ решения, където на роден в Българи гражданин му е отнето ГРАЖДАНСТВОТО.  :mad:

Волен:
Рацбира се, че гражданство по натурализация може да бъде отнето. Преди година Франция прие такъв закон - за отнемане на гражданство при нападение над служител на реда. И в България може: при особено тежко престъпление или чрез отмяна на натурализация (чл. 22 и 24 от Закон за българското гражданство).

Watchman:
Видно от доста становища, животът в САЩ и издаваните документи от имиграционните служби, относно "бяла карта" (за временна работа), "постоянно жителство" ("Зелена Карта"), "Сертификат за Натурализация" и US Паспорт, са доста мъгливи понятия, а журналистите или нямат желания да влязат в детайли и ги обяснят или просто са безхаберни и непукис по отношение на издаваните документи.

Ако някой много знае, нека да ми каже как е прикрепен SSN към листа, пристигащ от Балтимор, какво представлява линията под подписа и ще му повярвам, че живее легално в САЩ.

Заб. За нещастие това не е обяснено никъде в интернет.  :mad:

Nayden Popov:

--- Цитат на: ген. Вазов в 01 Май 2010, 10:12:31 ---Ами прави са. Не може хем да си българин, хем да си американец. Или си българин или си американец. Щом въпросните хора са избрали да са американци, живеят там от много години, какво плачат че искат българско гражданство?!?!?!?! Не може да живееш в чужда държава, да си плащаш данъците там, а в България да идваш за 2 седмици годишно на екскурзия и да можеш да гласуваш и да определяш управлението на държавата.

--- Край на цитат ---

Много правилно казано. Избрал е да напусне България и да не живее в нея, не се е прибирал с години а ми спори за гражданство...Всичко е изкуствено наложено, за да няма много избягали българи и за да няма много побългарили се

Ненчо:
Фактът, че повечето българи са натурализирани граждани на Съединените Щати, не означава, че са американци.
Американци може да бъдат внуците на въпросните лица.
Сертификат за Натурализация ви дава право да ви нарекат гражданин, но на самото свидетелство за гражданство - под снимката - ясно е написано: Мр. Иван Иванов, роден в България /името е случайно избрано/

Паспортът в САЩ не е документ за самоличност и не се признава за такъв, защото е травел (пътен) документ без никаква стойност на щатска територия.

И ако чуете някой да казва: "Взех американски паспорт!" не му вярвайте - нищо не е взел, защото паспортът е следствие, а не първопричина за натурализация.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия