България и българите > Българските общности в чужбина
Тайно и полека на българите в САЩ гражданството отнеха
omerzen:
--- Quote from: генерал Вазов on 01 May 2010, 11:56:28 ---омерзен, батка, моля ти се поограмоти се малко бе човек, спри да се излагаш..уж претенции имаш, ебаси...хайде отговори на въпроса защо не може да бъде отнето българското гражданство на изселниците в Турция???
--- End quote ---
Ами няма да стане бе Владе щото такива са американо-турските интереси у нас. Ти си малък и може и да не помниш , но аз помня отлично. Още отдавна през началото на 90-те , щатите ни поставиха категоричен ултиматум да узаконим антибългарката партия ДПС. Тогава България вече беше изоставена от онова еврейско лайно Горбачов. Варшавския договор беше вече разрушен. А той беше единствената ни опора против турската опастност. Бяхме изоставени и сами. Без съюзници. СССР и той беше започнал да се разпада. България беше сама. Тогава всички комшии започнаха да си измислят у нас малцинства. С цел за териториални претенции естествено. Пак за наша сметка. Нямаш си на представа какво творчество развиха съседите. В България вече беше срамно да се наричаш българин. Всичко това го понесох болезнено. Спомням си как през лятото на 90-та на една сергийка се продаваха знаменца на различните държави. Народа като луд си купуваше чужди знамена. А Българските знаменца бяха сбутани ей тъй в края на сергийката. Само няколко бройки. И никой не ги купуваше. А чуждите бяха на огромни купове и вървяха като топъл хляб. Домъчня ми за българското знаме. Бях единственният който си купи българското знаме. След няколко дни се върнах и купих още десетина за да раздам на съмишлениците. Тогава националистите бяхме почнали да се организираме.
генерал Вазов:
Помня, помня, не съм толкова малък...та на въпроса защо не им се отне българското гражданство? Ще ти кажа. Тези които са в Турция, които емигрираха в Турция, никога не приеха турско гражданство. Те се водят българи. И понеже България не призна че тук има малцинства, те са толкова Българи колкото и ти, със същите права както и ти. Тоест на тях не можеш да им отнемеш българското гражданство с което са се родили и което единствено притежават. А по принцип АТАКА е "за" да отпадне двойното гражданство, тоест ако придобиеш и друго гражданство, то ти първо трябва да си се отказал от българското. Обаче това пак не ги лови онези "екскурзиантите"
omerzen:
Да се каже че турчеещитесе са българи като мен или теб е твърде пресилено. Меко казано. Вярно е че на много от ескурзиантите Турция не им дава турско гражданство нарочно за да ни ги върне. Турция има интерес турците да не са в Турция , а в България. За териториални претенции естествено. Нещата които представяш тук сигурно са така в действителност. Изглежда че турците са по хитри от нас и пак ни го начукаха. :& Трябва поне на първо време да помислим как да ограничим вредния антибългарски турски вот.
генерал Вазов:
--- Quote from: omerzen on 01 May 2010, 14:50:47 --- Трябва поне на първо време да помислим как да ограничим вредния антибългарски турски вот.
--- End quote ---
Много лесно. Просто неоткриване на секции извън ЕС.
Мишок:
--- Quote from: omerzen on 01 May 2010, 12:59:46 --- Тогава националистите бяхме почнали да се организираме.
--- End quote ---
Интересува ме : как си обясняваш факта че след цели 20г. националистите не са организирани. БнС се оказа провал, за напреде как ще са не се знае, Атака сам виждаш какво е, БНРП са като болни тари-ама много стари хора безпомощни да направят какавото и да е. Ти как си обясняваш всичко това ?
Колкото до турците : дават им гражданство и много от тях са с двойно.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version