България и българите > българите в Турция
Страшното лято на 1913-та - геноцидът на тракийските българи
yahudlover:
Да поговорим за един Истински геноцид...
Иска ми се да отвотя една тема за геноцида срещу Тракийските Българи през 1913 година. Извинявам се, ако вече е имало подобни дебати. Но, мисля, че на фона на всичките еврейски "сърцераздирателни" вопли за някакъв си холокост, никак няма да е зле да им се покаже, че има и други народи страдали, но наистина, от етническо прочистване и геноцид. И то именно нашите Тракийски сънародници са били жертви на една еврейска несправедливост изявена чрез подписването на междумародните договори, оставили беззащитните хора в териториите на врага. Както и факта, че зад гърба на младотурското правителство, извършило този и арменския геноцид, са стояли не други ами отново представителите на обрязаното, "богоизбрано" племе, което не се е променило и днес, в съвременна Анкара.
Не претендирам, че съм голям специалист по История но намерих някои извори а и съм разговарял хора, наследници на Тракийските бежанци и за това ми се иска, тук, във форума представените така активно историци да опитат да хвърлят малко повече светлина върху този срамен и зловещ епизод от Българската История. За който почти всички политически сили в България днес и в миналото упорито са мълчали и фактически са лобирали за Анкара а не за пострадалите ни сънародници, които заслужават много повече от едно половинчато признание и финансово компенсации. Виж при еврейските лъжи за холокоста, вече знаят дори и на Марс а техните наследници тънат в разкош и се опитват да забравят "болезненото" минало на прадедите си, затрупани със всички земни блага и удоволствия.
Ние трябва да вдигнем шум около историческите факти, умишлено премълчавани от предателите-политици. И цял свят да научи за зверствата на турци и гърци. Аз лично, правя всичко възможно, колкото повече французи и други европейци да научат тези неща.
http://www.promacedonia.org/bmark/lm_tr/index.html
Царица:
Турските изедници са избивали, клали българите докато те са бягали, пред очите на българските граничари, последните не са могли нищо да направят, а само са гледали какво се случва...Вие това можете ли да си го представите...защото аз избягвам да си го представям. Прабаба ми е от Беломорска Тракия и са бягали от тези зверства.
Иван Иванов:
Впрочем арменците могат доста да разкажат за същото нещо, но в много по-голям мащаб. Всички приказки, че видиш ли, и в Батак и навсякъде другаде помаците били клали повече от турците се стопяват като пролетен цвят. Колко са народите, които могат да разпорят корема на бременна жена за да извадят и убият детето в нея ?
Това иде от правилото в шериата, че колкото повече неверници пратиш на оня свят, толкова по-голям рахат те чака в Рая. Така мюсюлманите са брояли и неродените деца като актив. :down:
yahudlover:
"Царице", зарадвах се, че и Ти си потомка на Тракийски Българи! Аз също съм от такъв корен, едната ми баба е от Беломорска Тракия, от Одринско.
Жалко, че не виждам активност по темата! Може би си има някакви "непреодолими" причини за останалите Български Патриоти от този форум, да вземат отношение???
Вярно, че темата е деликатна и умишлено избягвана от официалните власти и медиите. Не е хубаво да си разваляме дослука с комшиите, чийто капитали все по осезателно диктуват политиката на София.
Родолюбец IYI:
--- Quote from: yahudlover on 10 Feb 2007, 19:56:31 ---"Царице", зарадвах се, че и Ти си потомка на Тракийски Българи! Аз също съм от такъв корен, едната ми баба е от Беломорска Тракия, от Одринско.
Жалко, че не виждам активност по темата! Може би си има някакви "непреодолими" причини за останалите Български Патриоти от този форум, да вземат отношение???
Вярно, че темата е деликатна и умишлено избягвана от официалните власти и медиите. Не е хубаво да си разваляме дослука с комшиите, чийто капитали все по осезателно диктуват политиката на София.
--- End quote ---
Жалко наистина, че няма участие! :( Може би се дължи на факта, че днес много малко се говори за това и повечето хора наистина не са запознати с проблема!!! А това наистина е една голяма трагедия - тук говорим за открит геноцид с много големи мащаби. Доколкото знам жертвите са над 200 000 избити, изселени българи, обезбългаряват се големи райони, материалните щети са огромни.....Но тези чудовищни факти се прикриват - защо ли?!
Ами много просто - от СТРАХ - онзи първичен животински страх на българина от турския господар, насаждан със садистична жестокост 5 века. Страх да не разсърдим падишаха от Анкара, чиято икономическа и политическа мощ в последните десетилетия неописуемо нарастна >:( Не виждате ли политиците ни - готови са да жертват нови милиони, само и само да угодим на Турция и да построим язовир на Тунджа, защото видите ли ставали наводнения на турска територия >:( А тези подлоги и най - малък опит не правят да противоречат - отново в действие робския ген.
ПИТАМ - ТРЯБВА ЛИ ОЩЕ ДА ТЪРПИМ СВОЕВОЛИЯТА НА ТУРЦИЯ И НЕЙНИЯ СЛУГА ДПС? ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ И ДА ПОДМИНАВАМЕ ФАКТА, ЧЕ 5 ВЕКА НАД ЕДИН ДРЕВЕН И ВЕЛИК НАРОД СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАШЕ ГЕНОЦИД, НАЙ - ЧУДОВИЩЕН И АНТИХУМАНЕН? ДА СЕ ПРАВИМ НА ЛУДИ В ИМЕТО НА ДОБРОСЪСЕДСТВОТО?!
Що теманета и извинения за Възродителния процес....Задето пратихме турците по родните им места..... >:(
А ТУРЦИЯ ИЗВИНИ ЛИ СЕ ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ? ИЗПЛАТИ ЛИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА ИЗГОРЕНИТЕ ИМОТИ НА ОЦЕЛЕЛИТЕ?
Крайно време е да преодолеем насадения страх от чалмалиите. Да им кажем смело, че не ни е страх и че за да има добросъседство между двете държави, трябва да се разплатят вековни сметки!!!
Радвам се, че във форума има потомци на тракийски българи, преживели ужаса на турските кланета. В моя род също има хора, препатили от турския "хуманизъм" >:(
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version