България и българите > Българските общности в чужбина

Учредиха партия "Другата България"

(1/1)

LordOfChaos:
620 делегати - българи, живеещи у нас и в чужбина се събраха на учредителното събрание на политическа партия "Другата България" в столичния хотел "Кемпински-Зографски".

Председателят на инициативния комитет Божидар Томалевски отбеляза че идеята за създаването на партията е възникнала още преди осем години.

"Срещите ни с емигранти в Белгия, Испания и Гърция ми дадоха надежда да направя тази партия. Тук сме за да наложим нов модел, защото искаме България да бъде друга - такава, каквато трябва да бъде", посочи Томалевски, който беше координатор на НДСВ за изборите извън страната през 2001 г.

В учредителната декларация на партията се посочва, че една от целите й ще бъде да се използват социалният статус и потенциалът на българите зад граница за организиране на българско лоби в държавите по света.

От партията се обявяват за въвеждането на електронно гласуване, за да се осигурят равни избирателни права и парламентарно представителство на всички български граждани, живеещи в страната или в чужбина.

Работата на трудовите аташета в дипломатическите мисии трябва да бъде оптимизирана, смятат от "Другата България". Те са на мнение, че българските образователни програми трябва да бъдат уеднаквени с европейските стандарти, а индивидуалните пенсионни права да бъдат признати на европейско ниво.

В документа пише още, че са необходими радикални промени в законодателството и неговото прилагане за борба срещу корупцията, организираната и битовата престъпност, реформи в съдебната система и службите за сигурност, за да бъде повишена тяхната ефективност.

От партията се обявяват за операция "Чисти ръце", като бъде използван опитът на други страни.

На учредителното събрание присъстваха вицепрезидентът на "Български национален фронт" със седалище в Чикаго Георги Спасов, представители на клуб "Другата България" - Брюксел, партия "Единен пенсионерски съюз" и Гражданското сдружение за защита на студентите в "Студентски град".


vesti.bg

hammerbg:
Всеки гледа да се набута в парламенто за мангизите, никой не мисли за народа  :down:

killed_by_death:
 ''българските образователни програми трябва да бъдат уеднаквени с европейските стандарти''?!?... :down:

Ivo_the_MOnsTer:

--- Quote from: killed_by_death on 25 Mar 2009, 12:04:34 --- ''българските образователни програми трябва да бъдат уеднаквени с европейските стандарти''?!?... :down:


--- End quote ---
= на слабо основно и средно образование в държавните училище ( ако имаш пари мое да ходиш в частните където е съвсем друго) ,в ВУЗовете ще се влиза по-лесно  и ще са по-скъпи.Ето това е ,повече ще се комерсиализира образованието.

Navigation

[0] Message Index

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version