България и българите > българите в Румъния

''Забравена земя'' - филм на ВМРО за Северна Добруджа

(1/3) > >>

Nordwave:
Забравена земя - филм за Северна Добруджа

hammerbg:
Изключителен филм!

Anneti:
Винаги е имало земи по-ценни за България от Македония, от географска гл.т. - Северна Добруджа и Беломорска Тракия са именно такива. НО българинът никога не е ламтял за територии и ги е забравил милеейки за братята си в Македония! Помня как се ядосвах като учих как не сме искали беломорието а пуста Македония ... а България на 2 морета ... :girl: за какво ни е толкова тази Македония - та там няма нищо!!!
Че не сме се борили за Северна Добруджа (колко щеше да е хубаво без тези мамалиги опасно блезо до нас; които ни изтровиха ; които гледам всяка събота и неделя как щъкат из родния ми град и заради тях увеличиха цените)

 Тогава обаче прочетох как в белоборието българите се изселили или били насилствено "преместени" , както и тези в северна Добруджа ... и как братята (тогава , сега забравили род и родина) били тероризирани в Македония. Тогава разбрах на какво се крепи тази мечта за Македония , не била за територия , не била за чест ,нито цел и било натриване на сръбски и гръцки носове ... било за македонците! Същите тези макидонци , които сега крадат историята ни , културата ни , отричат ни и не мразят!

Ето заради тях това е забравена земя ;)

Мамарчев:
Така е, Императоре! "Източният въпрос" /в неговата цялост!!!/ е открит.

П. П. Поздравления за филма към Юлиан Ангелов и Костадин Костадинов!!!

BMPO:
Прекрасен филм, но пак една фондация трябваше да припомни на двамата юнаци за Северна Добруджа. Този филм е добър. Поздравления!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия