Обща категория > Софтуер

Какви програми за мултимедия използвате на вашия компютър?

<< < (6/6)

Hatshepsut:
Един плеър, който открих наскоро и който ме впечатли до такава степен, че стана предпочитан от мен за гледане на филми  :smile-1:
Това е SMPlayer:

http://smplayer.sourceforge.net/

SMPlayer е безплатен медиен плейър за Windows и Linux с вградени кодеци, които могат да възпроизведат всички видео и звукови формати. Не се нуждае от външи кодеци. Просто инсталирайте SMPlayer и ще можете да възпроизвеждате всички формати без неудобството да търсите и инсталирате пакети с кодеци.

Едно от най-интересните нововъведения в SMPlayer: помни настройките на всички файлове, които възпроизвеждате. Така започвате да гледате филм, но трябва да излезете... не се притеснявайте, когато отново отворите същия филм възпроизвеждането ще продължи от същото място, на което сте го спрели и със същите настройки: звуков запис, субтитри, сила на звука...

Програмата има както 32-, така и 64-битова версия.
Аз използвам 32-битовата, реших да не рискувам, защото с моя досегашен опит не съм намерил 64-битов плеър, който да е по-добър от съответната 32-битова версия.

Като качество на субтитрите това е най-доброто, което съм виждал, единствената ми забележка в това отношение е, че субтитрите се показват винаги само в картината (други плеъри могат да ги поставят в черната ивица в долната част на екрана).

За да виждате коректно българските субтитри, от прозореца с настройки трябва да изберете съответната кодировка: Cyrillic-1251

Бих препоръчал на всички да го пробват, прозореца с настройките не е чак толкова претрупан, както при някои други плеъри.
Много се изненадах (и то приятно), когато видях, че лентите с инструменти в горната и долната част на плеъра могат да се конфигурират, може да се добавят/премахват бутони, както и да се променя техния размер. По подразбиране размера на бутоните в горната част е 32 пиксела, а в долната част на прозореца на плеъра - 40 пиксела.
Има и голям брой скинове, разбира се, по мое мнение стандартния скин е най-добрия, но всеки си има своите предпочитания  :smile-1:

mi_15:
Oт около година имам едно китайско мини пц CENOVO  Intel Z3735 - към FHD ЛеД ТВ и ресивър 5.1 - основно да си гледам HD/FHD видео и филми(4К не успява, забива). За видео плеер ползвам КОДИ 16.1, защото при др. плеери се получават някакви червеникави нюанси по контурите на образите/фигурите(например при КМ плеер и Pot плеер) Многоканалните аудио формати дтс/долби минават пастру през КОДИ по ХДМИ кабел към ЛЕД ТВ и от коаксиалния цифров изход на ТВ към ресийвъра. Така ресийвърът не е между компа и ТВ, не са нужни 2 ХДМИ кабела, усилвателят не стои постоянно включен, за да минава и видео от компа към ТВ и не загрява.

за аудио фобар плеер с компонентите за SACD/DVD-AUDIO и т.н., щото др. плеери не ги възпроизвеждат тези формати.

Hatshepsut:
Един плеър, който открих наскоро - Light Alloy:http://light-alloy.verona.im/

Компактен и лек, напълно безплатен и без рекламни боклуци. Все още го тествам, но досега не намерих бъгове и го оставих за основен видео-плеър  :smiley-1:

Всеки разработчик хвали своя продукт и го представя като най-добър, ето защо не вярвам много на такива хвалби и красиви скрийншоти, окончателното мнение си съставям след като тествам програмата на моя компютър. Ще перифразирам една българска поговорка: "По интерфейса посрещат, по функциите изпращат"  :laugh-1:

Когато става дума за видеоплеъри, за мен най-слабото звено са субтитрите, много от прехвалените плеъри не дават възможност за фина настройка на шрифта на субтитрите или имат проблеми с кодировката на кирилица. Плеърът може да дава прекрасна картина и звук, но ако ми показва българските субтитри с маймунски знаци, директно го пращам в коша за боклук  :boring:
Примерно SMPlayer, за който споменавм в предишния си постинг показва българските субтитри коректно, само ако всички те са с една и съща кодировка, примерно Cyrillic-1251. Аз обаче имам субтитри и с други кодировки UTF-8, а те излизат на маймуница. Ето защо се отказах от SMPlayer  :huh-1:

FLEKTARN:
За музика препоръчвам на всички, като професионалист, да ползвате foobar2000. Изключително лека програма, с липса на бъгове, и с безброй плъгини и опции за модване. Звукът е уникално чист.

Ако искате допълнителни еквалайзер пресети (equalizer presets), тук:
http://sjeng.org/ftp/fb2k/eq_presets.zip

"Virus free" е линкът.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия