Обща категория > Общи дискусии

Има ли сходства в отсъствието на взаимност в семейството и в обществото?

<< < (2/4) > >>

Петкан:
HighVoltage
« -: Днес в 17:27:11 »

--- Цитат ---Много сложни неща са това, природата иска едно, а вероятно разума иска друго. 
--- Край на цитат ---
...
Единият ми дядо, лека му пръст, ми казваше следното: "Внимавай къде стъпваш, сине, че земята е като решето!".
Бях много малък, гледах в краката си и не виждах нищо страшно.
Минаха много години и разбрах, какво е искал да ми каже дядо.

Индивидуалист:

--- Цитат на: HighVoltage в Юли 26, 2018, 17:27:11 ---Много сложни неща са това, природата иска едно, а вероятно разума иска друго. Понякога се чудя дали сме създадени да живеем заедно или не е било редно така да организираме социума си.
Твоята жена ще да е била много красива – бяла, руса и отлично сложена.
Но вижте жените наистина сме коварни създания по-често от мъжете. Като грозните жени да знаеш са много по-опасни, защото с много повече хитрост им се налага да боравят. Когато харесвате някого и искате да знаете колко струва, то не е много трудно да инсценирате няколко критични ситуации като лека болест, безпаричие и пр. за по-дълго време с цел да тествате и разкриете човека до вас, но това извън любовния/ хормонален период.
Също с измислени истории за това как мъж/жена изоставил половинката си с малко дете, заради друг  или коментирайки популярни истории като тази на певицата Емилия в момента лесно ще добиете представа за морала на половинката си, ако не му давате насоки какво да ви отговори.  Лошото е че хората на търсят истинската личност на другия, а следват само това което им се показва.


--- Край на цитат ---
Сложни са много, с времето ми се струват даже все по-сложни. Виждам колко наивен съм бил, но пък от друга страна ако го няма младежкият порив и наивността...и толкова деца вероятно нямаше да се раждат в България.
А до 70-те,че даже и през 80-те българите живееха по 3 поколения в един дом. Аз самият така израстнах. В една малко по-широка стая в единия край спяхме с брат ми а в другия нашите. Дядо и баба отделно в друга стая и общ неголям двор с една круша, която даваше сладък плод. Немалко години беше така. В днешно време както сме във вечна криза в същото време май повечето българи са в собствен дом. Рядко някои семейства живеят с баби и дядовци заедно.

HighVoltage:
Аха, беден е народа, а виждаш как се строи тука и как апартаментите се разпродават за нула време, вече дори Лабиринта почти е разпродаден, а в тези над него всичко е продадено  :laugh-1: странна беднотия има в нашата родина.
Така е, преди цивилизацията м/у хората е имало повече взаимност, сега всеки иска да е самостоятелен и да няма на кого да разчита.

генерал Жеков:
Не бих се съгласил,че отделянето на младо семейство от по-старото,носи само беди.Има много примери,в които се набляга на лошата страна,но винаги имаме още една страна на монетата.Живота извън прекомерния морал и орми на старото поколение има своята полза.Първия пример,за който се сещам е доста често срещан.В много семейства,родителите имат негативно мнение,често необосновано за "чуждата"част,нанесла се при тях.Това от своя страна поражда проблеми в брака,а те често след това се насочват към децата,по доста подъл и жесток начин за сметка на единия родител.

HighVoltage:
То е ясно, че ако няма любов и разбирателство най – добре младите да са отделно.
На моя брат първия брак така се разпадна, първо бяха при нашите, където той още не е отбит от майка си, :lol:  после заврян зет в семейството на булката и просто не можаха да издържат на напана. Сега има второ семейство, от първия му брак вече два пъти децата го правят дядо, а сега пак искал да става баща при положение, че има и две непълнолетни деца, въобще италианска фамилия сме.
Така трябва да се живее с хъс за живот и човек да минава през емоционалните препятствията като багер, без да се предава. Особено когато става въпрос за любов и взаимност, които са чисто и просто игра, фикция на ума породени от социална и отчасти емоционална нужда.
пп Той Петкан съвсем друга идея е имал за тази тема, но понеже много сложно ги е намислил нещата ние да си караме както си знаем  :laugh-1:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия