Обща категория > Софтуер

Classic Shell - една полезна програма за Windows Vista /7 /8 /10

(1/1)

Hatshepsut:
Classic Shell - една полезна програма за Windows Vista /7 /8
--- Цитат ---Преминали сте на Windows Vista или Windows 7, но сте установили, че някои функции/бутони/менюта липсват и Ви липсват? Няма проблеми, Classic Shell най-вероятно ще може да Ви помогне. Приложението може да възстанови класическото меню Start в Windows 7, което беше налично във всички версии от Windows 95 до Windows Vista, без да забранява стандартното меню. Поддържат се и различни кожи (skins). Може и да възстанови/добави и класически елементи в Windows Explorer като бутон "Up", лента с бутони (Up, Cut, Copy, Paste и т.н.) и заменя новия прозорец за замяна на папка/файл с този от Windows XP. Приложението може да добави и някои липсващи елементи в Internet Explorer 9 като текст в заглавната лента, напредък за зареждането на страница в лентата за състояние и др. Приложението е преведено на 35 езика, като българският може да се нарече основен, защото авторът на Classic Shell е българин.
--- Край на цитат ---

http://softvisia.com/download.php?view.1756


Официален сайт: http://classicshell.sourceforge.net/index.html

Линкове за изтегляне на програмата: http://sourceforge.net/projects/classicshell/files/

От версия 3.6, Classic Shell поддържа и Windows 8, като добавя стандартното Start Menu и Start-бутон.

Аз инсталирах програмата под Windows Vista и ми направи впечатление, че е изключително лека и не натоварва компютъра (за разлика от подобни програми, които съм инсталирал под Windows ХР).
Друго предимство на програмата е, че прави промени едновременно в Start Menu, Windows Explorer и Internet Explorer.
И не на последно място - програмата е напълно безплатна  :smiley-1:

Няколко скрийншота от официалния сайт:

Класическия вариант на Start Menu (от версиите на Windows 95/NT/98/МЕ/2000):Допълнителния Toolbar, който програмата инсталира на Windows Explorer:Това са бутоните, инсталирани по подразбиране. От прозореца за настройки на програмата може да добавяте или премахвате бутони

Допълнителен Up One Level бутон:Може да добавите този бутон в Windows Vista и Windows 7, тъй като там той липсва.
В Windows 8 това не се налага:Може да промените вида на диалоговия прозорец, който се появява при възникнал конфликт при копиране на файлове, какъвто беше при предишните версии на Windows:Също така, може да добавите името на отворената папка в заглавната лента на Windows Explorer, както и да промените изгледа в левия панел, връщайки стария вид с плюсове (при затворени папки) и минуси (при отворени папки).
Може да премахнете и навигацията в адресната лента (т.нар. breadcrumbs) и да я замените с класическия вариант (примерно C:\Windows\System\...)

По отношение на Start Menu, имате възможност да избирате между класическото от старите версии на Windows, меню в стил Windows ХР или да оставите менюто на Windows Vista/7/8.
Ако изберете меню в стил Windows ХР, в него също присъства и полето Instant Search.
А ако използвате Windows 8, може да променяте и Start-бутона:Програмата прави промени и в заглавната лента и status bar-a на Internet Explorer 9:

Hatshepsut:
Отдавна не съм писал в тази тема, а междувременно има някои новости  :smile-1:
Новите версии на Classic Shell (4.х) не поддържат Windows Vista, така че потребителите с Windows Vista ще трябва да използват някоя от по-старите версии.
А пък най-новата версия на Classic Shell (4.2.4) вече поддържа и Windows 10.
Както е известно, стартовото меню в Windows 8 бе премахнато и заменено с някакъв метро-сурогат, така че тази програма е изключително полезна, дори и за Windows 10, където има стартово меню, но то не е на висотата на менюто в Windows 7.

Като допълнение - последната версия на Classic Shell, която поддържа Windows Vista е 3.6.8 (старите версии на Classic Shell може да изтеглите тук)


И накрая - фейсбук-страницата на Classic Shell:

https://www.facebook.com/classicshell

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия