България и българите > Основи на националната Държава

Национал-консерватизъм и ЕС скептицизъм

(1/3) > >>

ГордАриец:
Има ли привърженици и почва у нас? Как мислите?

Петкан:
Има само на думи, а почва няма, защото я изнесоха отдавна, остана само глина и пясък.
ЕС скептицизъм има само в развитите страни(защото има възможности- за сравнение, аналитично мислене, анализ, вземане на курс на формулирана определена национална позиция и вероятност да се удържи позицията ), а България с нейните правителства и смачкан народ, за голямо съжаление не е в този списък.
Правилен въпрос от човек, който вероятно го боли за собствения му народ и страна.
+1 за темата на ГордАриец .:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Защо не се изказвате, уважаеми колеги или има по-важни въпроси от този, който е задал ГордАриец ?

ГордАриец:
Да така е положението в България е много зле ,но все пак мисля ,че проблема е цивилизационен, тоест българският национал-консерватизъм е православен или Източно-Европейски и е по-близък до Русия. Западните европейци никога няма да признаят нашата култура и ще се опитват да налагат ценностите си като единстврни европейски. Не знам дали знаете ,че Хитлер е искал да ни наложи латинската азбука и да унищожи нашата.

Panzerfaust:

--- Цитат на: ГордАриец в Октомври 02, 2017, 13:12:30 ---Не знам дали знаете ,че Хитлер е искал да ни наложи латинската азбука и да унищожи нашата.

--- Край на цитат ---
Не знам кой ти го е казал, но това са пълни глупости...  :mad:

ГордАриец:
Податка за този случай се открива и в дневника на Богдан Филов, който на 20.06.1941 г. (стр. 343/344) записва споделеното от цар Борис за посещението му при фюрера. Царят бил ходил и в Залцбург, където се срещнал с Гьоринг, Рибентроп, Химлер и Браухич. “Химлер сметнал, че ние трябва да сменим нашата славянска азбука, за да намалим руското влияние. Царят му обяснил, че всъщност сърбите и русите са заели азбуката от нас и че нейните български особености, особено буквата Ъ, са закрепили нашето народностно съзнание.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия