Българска култура и духовност > Родово Наследство

Учени доказват ирано-европейския произход на българите

<< < (19/20) > >>

Горянин:

--- Цитат на: Siegfried в Ноември 21, 2011, 15:55:53 ---Eх Тома ,Тома ....!

Защо Не благоволи да отговориш на въпросите ми ;


--- Край на цитат ---

Защото силно се съмнявам в способността ти да осмислиш отговорите ми.  :mad:

Siegfried:

--- Цитат на: Тома в Ноември 21, 2011, 16:12:51 ---Защото силно се съмнявам в способността ти да осмислиш отговорите ми.  :mad:

--- Край на цитат ---

Така си е Арийците/БългАРИте сме "тъповати" създания, но ВИЕ славяните,за разлика от нас  сте "върхът" на на сладоледа !  Да не говорим пък за "великаните" ; сърби и руснЯци, те са си направо  "извънземни", за съжаление  Томчо, проблема е, че точно в този форум няма да можеш да намериш от тези "митични, свръхчовешки" създания славяните, за да си хортувате от сутрин до здрач, за  "добрите" сърБЕ,  руснЯци и "великото" славянството !

Абе защо НЕ само аз си мисля ,че тази тема е  - Учени доказват ирано-европейския произход на българите, а Не нещо за славянството  ?!

Като не си съгласен с БългАрските учени отивай в съветския съюз(днес известен под наименованието рУсия), или в сърбия  и там няма да слушаш подобни "глупости"  за "някакви си"- Арийци !

Щурмовак:

--- Цитат на: SPQR в Ноември 20, 2011, 23:30:47 ---Като за начало вземи прочети нещо от тези патриоти, които ти цитирах. Също така и книгата на Анри Пози „Войната се завръща".

--- Край на цитат ---

В момента чета книгата... истина е, че всеки български националист(а и не само) е редно да я прочете преди да говори за братята сърби!

Zurvan:
Така се зарадвах, като попаднах на този форум преди час някъде.. докато не почнах да чета и да се разочаровам. Сприхави провокиращи коментари идващи от хора, които си личи, че не са чели, но налагат мнение и отричат всичко, което е извън догмите на наложената грешна, вредна и обидна теория. Неспособни да се вслушат и да възприемат. Неспособни да оценят, колко е важно да се знае точно тази истина. Колко е важно да се изтупаме от мръсотията на пан-славянските и тюркски помии. Защото ние сме най-напред в нашите проучвания в тази насока. Част от хърватските учени също проследяват техните корени до там, от където идваме и ние. Има същата теория и за сърбите. Крайно време е да се разбере, че няма славянски етнос.
Отивам да пия една вода...

Hatshepsut:
Българите имали протоирански произход


Доц. д-р Александър Илиев е част от експедицията ”Българите - прародина”
Снимка: БГНЕС
Не по-малко от 90 процента от българските учени вече считат, че българите имат протоиранска антропологическа култура. Това заяви доц. Александър Илиев, инициатор на многоетапната експедиция "Българите - прародина".
 Най-дълго поддържаната теория, че произлизаме от хуните, няма почва, нито генетически, нито археологически, нито антропологически, обясни той, цитиран от БТА.
 По думите му хуните са монголи, като по-късното участие на българите в Хунския хаганат не дава основания да бъдат причислявани към тях.
 Според доцента теорията, лансирана най-вече след 1944 г., че българите са тюрки, също не е правдоподобна.

 Анализът на военните умения, на военните титли, на местонахождението, начин на живот и строителство подсказва, че сме много далеч от тюрките и номадите, посочи той. Според него нямаме големи основания да се считаме и за славяни, защото не принадлежим към този антропологически тип.

 Гените на българите са много близки до тези на народите в Памир. Това беше заключението на научната експедиция “Тангра“, която беше проведена през 2010 година.

Експедицията „Българи-прародина" заминава за Иран, за да търси доказателства за иранския ни произход. Експедицията обхваща територията на Северен Афганистан, Таджикистан, Узбекистан, Кримския полуостров, Иран, Северен Пакистан и републиките Чувашия и Татарстан, които са в състава на Руската федерация. Тя е пилотна и набелязва местата, където може да има задълбочени теренни проучвания.

 Оказа се, че в началото на XXI век българите все още не знаят категорично произхода си. Ние сме народ, който не само е дал нещо на света, нещо повече - нашето минало започва не от 680-681 г., а много преди това, посочи доц. Александър Илиев.

 Съвременни генетични изследвания показват, че около 40 процента от българите са наследници на местното палеолитно население, други 40 процента са от източноирански тип и едва 12 процента от тях може би имат нещо общо със славяните, отбеляза Илиев.

 Най-сериозното предположение за произхода на българите е източната част на Персийския етнически и културен ареал, или територия на днешен Иран,  твърдят участниците в експедицията. Независимо че съвременните иранци и българи са твърде различни, те имат етнически, културни и политически сходства, смятат учените.
 Ирански са и имената Пресиян, Кубрат, Аспарух.

 По събрания от експедициите 800 часа видеоматериал и повече от 500 хиляди специализирани фотографии са създадени четири филма, последният от които предстои да бъде излъчен. Това са "Розетата", "Балкхара", "Мадара" и "Ариана" (древното име на територията на Иран).

https://dnes.dir.bg/news/balgari-iran-proizhod-12726463

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия