Българският националистически форум

За Форума и сайта => За Форума => Темата е започната от: Panzerfaust в Юни 12, 2018, 00:33:36

Титла: За форумните никове
Публикувано от: Panzerfaust в Юни 12, 2018, 00:33:36
Провокиран от темата за форумните аватари, реших да пусна тема за никовете (прякорите), които използваме в нашия форум, тъй като никъде не намерих подобна. Ще е интересно да разкажем защо и как сме избрали собствения си ник, какво е значението му, как се произнася, ако е на латиница, евентуално какво искаме да говори на другите за нас.
Започвам с моя ник - Panzerfaust. Идва от немски език и означава буквално "брониран юмрук". На български общоприетото произношение е "панцерфауст", въпреки че не предава съвсем точно немското произношение на думата. Всъщност панцерфауста е вид противотанково оръжие, използвано през Втората световна война. Представлява малко безоткатно оръдие заредено с кумулативна бойна глава. Заменя Faustpatrone и остава в употреба до края на войната в различни разновидности. Panzerfaust 150 е основа за разработката на съветския РПГ-2, който на свой ред се превръща в РПГ-7. А защо избрах този ник? По времето, когато се регистрирах във форума много се интересувах от оръжие, както и от военна история, освен това звучи стегнато и "остро", запомня се и прави впечатление.

Ето го и него:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Bundesarchiv_Bild_183-H28150%2C_Deutsche_Soldaten_mit_Panzerf%C3%A4usten.jpg)

Ваш ред е! :smile-1:
Титла: Re: За форумните никове
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 00:52:36
Генерал Жеков-идва от  Никола Тодоров Жеков (1865 – 1949)- министър на войната на България (1915). Български офицер, генерал от пехотата – главнокомандващ на действащата армия по време на участието на България в Първата световна война (1915 – 1918). През 30-те години на ХХ век Жеков е сред идеолозите на безпартийното управление и национализма в България, автор на статии с анти-марксистки характер, а също и ръководител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ).

Титла: Re: За форумните никове
Публикувано от: Петкан в Юни 12, 2018, 11:41:10
Петкан съм, защото родът ми по бащина линия е от Петкановите в гр. Троян.
Никът ми няма нищо общо с героя Friday от романа "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо.
Friday е наречен от преводача Петкан за удобство на българските читатели.

Това са Петкановите водопади на приток на Тъжанска река в Стара планина.
(http://waterfallsbg.info/assets/Petkanovi/IMG_0222_1.JPG)
(http://waterfallsbg.info/assets/Petkanovi/IMG_0294.JPG)
Титла: Re: За форумните никове
Публикувано от: HighVoltage в Юни 12, 2018, 11:48:09
Лесно го избрах, защото обичам рок музиката, а една от любимите ми групи е AC/DC. Значението му се състои в това, че пасва на моя темперамент и характер. Въпреки това високото напрежение се появява само в отговор на човешка простотия, иначе винаги искам да съм бяла и добра с хората, ако ми дадат такава възможност.  :Azn:
Оказва се, че High Voltage не е удобно за употреба във форума, тъй като си пишем на кирилица. От тази гл.т. това не съм го дообмислила добре.
За хората ето това:
(https://imp.imagekit.io/catalog/product/a/c/acdc_blackice_girl_lg.jpg)

А за шматките ето това:
(https://www.heavymetalonline.co.uk/wp-content/uploads/2015/07/BP1011.jpg)