Автор Тема: Костадин Костадинов  (Прочетена 20712 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #16 -: Юни 07, 2010, 19:35:30 »
                                                                      Променлив ток


Напоследък в българския енергиен отрасъл се случва нещо нечувано и невиждано. Стана вече три месеца как трите компании-собственици на ЕРП дружествата у нас се мъчат да получат от държавата одобрение за поредно увеличение на цената на тока, а тя се дърпа и не казва нищо. Точно като свенлива мома - хем и се иска да даде, хем пък какво ще си помислят хората тогаз? Колебанието разбира се не е породено от стремеж да се запази интереса на българските граждани и потребители, а от ясно изразената воля на тези граждани при вдигане на цената на тока да се вдигнат и те. На 18 март, 25 март и 13 април ВМРО поведе хиляди българи на протест срещу ЧЕЗ, ДКЕВР и ЕОН. Организацията показа, че може да мобилизира хора в защита на социалния им интерес, като при това изиска ясно да се обясни кои точно са причините за ново поскъпване на тока в условията на световна икономическа криза. И като се започна едно мънкане, едно гузно озъртане, че в енергетиката се злоупотребявало (разбирай крадяло), че цената на тока не било ясно как се определя, че не било ясно какви инвестиции имало направени, и че май цената на тока можело даже да падне. В едно свое фундаментално интервю по БНТ от 7 април министър-председателят Бойко Борисов обобщава всичко това това по следния начин:

- Казват, че са инвестирали, аз искам и ще ходя лично на всяко място, на което ми посочат, че са инвестирали - далекопроводи, стълбове, където ме заведат там ще ходя лично и ще ги смятам, щото по сметки за тия 5 години над 1 милиард трябва да са дивидентите.

Другият абсурд, необясним за Борисов е как така НЕК е купувала ток от Козлодуй за 66 лева за мегаватчас, а в същото време е купувала от чужди държави ток на двойни и дори по-високи цени.

- Не виждам никаква логика в това да купувам ток на 127 или 134 лева, когато Козлодуй ми го дава на 66 лева и с 66 лева, забележете ток, ние почваме да го продаваме на трети страни. На българските граждани го продаваме на 146, а на 68 го даваш примерно на Сърбия, Гърция, Турция или където и да е. Къде има такова нещо, къде е икономическата, финансова или каквато и да е логика.

Всички, които са участвали в тази далавера и получаването на комисионни, ще бъдат уволнени или ще им бъде търсена отговорност, закани се още вчера министър-председателят. Тези разкрития обаче може да зарадват българите с по-ниски цени на тока или поне без покачване на сегашните.

- Те от първи юли няма, със сигурност, предполагам, не знам, щото те пък са независима организация - няма да са такива цените, така си мисля поне или се надявам.

Това последното е много трудно за разбиране. Може би точно заради това само в рамките на следващите две седмици Борисов заяви че ще национализира ЕРП-тата, ако собствениците им не си преосмислят политиката, а пък зам.-министърът на икономиката и енергетиката Евгени Ангелов каза, че ще продадем и остатъчните си дялове на ЕРП-тата. Очевидно или Ангелов не е разбрал какво говори неговият началник, или знае, че той просто така си лъже. Но да беше само той, ами! Разнобоя продължава. Шефката на Българския енергиен холдинг Мая Христова каза, че тока ще скача, а шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев каза, че ще падне. После Семерджиев размисли и рано сутринта на 1 юни каза, че ще скочи. Но през деня отново размисли и следобед сподели, че всъщност няма да скочи.

Въобще цялата ситуация заприлича на класическата казармена схема "падни-стани". Безспорно е само едно - в енергетиката има огромни интереси и право пропорционални на тях далавери. Цената на тока в България е най-висока в ЕС (спряма стандарта на живот у нас) и всяко следващо увеличение на цената на ток поне през слеващите 18 месеца ще бъде абсолютна спекула. Пазарът ни е затворен и макар и формално да се либерализира от 1 юли, цените ще продължат да се диктуват от картела на частните монополисти. Благодарение на ВМРО всички тези неща влязоха в полезрението на хората и се оказа, че вече не е толкова лесно да се аргументира вдигането на цените. Като следствие от това ДКЕВР се бави втори месец да обяви решението си за цената на тока, което е безпрецедентно в десетгодишната история на регулатора. Последното засега заседание на комисията е насрочено за 8 юни, а крайния срок за решението е 30 юни. Ако цената на тока остане същата, това ще е една много сериозна победа за гражданското общество в България. Ако цената обаче се вдигне, ще се вдигнем и ние. Защото на мен ми писна. Защото на нас ни писна. Пък каквото сабя покаже.

http://kostadin.eu/?p=141
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #17 -: Юни 09, 2010, 21:27:49 »
Част 1, "Българите ще сме малцинство в собствената си държава" - http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=430:2010-06-09-07-59-44&catid=1:latestnews

Демографското състояние е катастрофално и скоро може да бъде поставено под съмнение съществуването на България като държава, твърди зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов

Костадин Костадинов е роден през 1979 г. във Варна. От 1997 г. е член на ВМРО, а от 2002 г. до 2009 г. е координатор за Североизточна България. От миналата есен е зам.-председател на ВМРО. Завършил е балканистика във Велико Търново. Женен, с едно дете
9 юни 2010
- Г-н Костадинов, какво е демографското състояние на България?
- Катастрофално. За последните 20 години намаляхме с почти 2 млн. души. В сравнение с нас Гърция за този период от 8.5 млн. се увеличи почти на 11 млн. Официалната статистика за 2009 г. сочи, че българското население е 7.5 млн. Реално обаче в страната живеят 7.2 млн. Общият темп на намаляване на населението е 70 000 души годишно. Раждаемостта е в най-ниската си точка. Последните години има някакво леко съживяване, но то се дължи на циганското население. Неговата раждаемост е 4-5 пъти по-висока от българската и два пъти по-голяма от турската. Ако така продължават нещата, след 20 години българите ще сме 63-64% от населението, като голяма част от тях ще са пенсионери. А по-нататък? Ако тенденцията продължи, ще бъде поставено под съмнение и правното основание за съществуването на държавата ни. Ще станем малцинство, а на базата на широко прилаганите демократични принципи мнозинството ще каже, че България вече не е държава на българската нация.
- Какви са тенденциите в турския етнос?
- Хората, които се самоопределят като турци и имат турско самосъзнание, страдат от същите проблеми като българите. Районите им се обезлюдяват, имат висока смъртност, емиграция, само раждаемостта им е леко по-висока. Разлика в културата и манталитета на практика няма. Реалният стратегически проблем на България е огромната и неконтролируема циганска раждаемост.
Аз лично като българин се чувствам дискриминиран. В България благодарение на социалната система една част от хората е несправедливо натоварена за сметка на друга. Системата не е лоша, защото се прилага във водещи европейски страни и се базира на общата солидарност. У нас обаче се получава друго - някои не работят и отказват да произвеждат блага, а само ги потребяват. Така че дискриминирани сме работещите българи, които подпомагаме социално и здравно съгражданите си от цигански произход. А в замяна голяма част от страната в момента е в икономически, инфраструктурен, културен и социален разпад. Говоря за малките градове и села. Там, където циганите станат мнозинство, всички елементи на българската държава изчезват. Затварят се училища, защото никой не иска да пуска децата си на училище. Малкото българи се разбягват, районът се обезлюдява и никой не иска да поддържа инфраструктурата. Запада и икономиката. А който успее да посее нещо, не може да го пожъне, защото циганите го крадат.
- Как ще се реши проблемът?
- Чрез спазване на законите. Както и с наложителни промени. Първо на социалната система. По-добре социални и здравни услуги да получават само тези, които се осигуряват. А помощите за училище да са под формата на ваучери за храна, дрехи и учебници. Не бива да откриваме топлата вода, а просто да приложим европейския опит. В Гърция социални помощи, придобивки и обезщетения се дават само на семейство до три деца. Ако имаш четири, значи си богат и можеш да си ги гледаш. У нас се правят стъпки към ограничаване на майчинството, но са половинчати.
Никой например не си е направил труда да изчисли колко точно ни струва издръжката на половин милион циганско население. Официално то е 376 000, но данните са от 2001 г. А даже са много повече от половин милион, защото голяма част от тях се пишат като турци. Например в "Столипиново" огромното мнозинство се е писало за турци, същото и във варненската "Максуда". Там са регистрирани едва 1800 цигани.
- Това под давление на ДПС ли е?
- Не, но ДПС се облагодетелства и поощрява процеса. Това е стара тенденция. Една част се турчеят, други са с румънско самосъзнание, трети - с българско, четвърти се пишат като цигани. Има, разбира се, и хора, които работят, плащат данъци, образоват се, но са нищожно малко. И за да приключим темата с мерките срещу демографската криза, трябва поговорим и за връщането на икономическата емиграция, както и далечните диаспори. В Казахстан, Узбекистан и другите държави от Средна Азия има над 150 000 българи. Те са пръснати на огромно пространство. Ако бъде направена кампания по привличането им, ще откликнат, тъй като България ще им се стори рай като стандарт и всичко останало. Имаше стихиен процес на завръщане сред казахстанските българи в средата на 90-те, но България сама им попречи.


Част 2, "Политическият проект на Първанов е закъснял" - http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=431:2010-06-09-08-01-45&catid=1:latestnews

Втора част от интервюто на зам.-председателя на ВМРО пред вестник „Сега”

9 юни
- Каква е позицията на ВМРО за уволнението на шефа на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова?
- Необяснимо за нас правителството се лиши от един от малкото си експерти. Самата тя е бесарабска българка. Няма по-добър вариант от това шеф на агенцията да е представител на диаспората.
- А как си обяснявате действията на министъра за българите в чужбина Божидар Димитров, който от раз я уволни, макар и да бе работил добре с нея?
- От момента, в който Божидар Димитров правилно постави въпроса за имотите на тракийските ни бежанци, а Бойко Борисов брутално реагира, престанахме да го коментираме. Извини се по един недостоен начин, вместо да обясни за какво става дума. Райна Манджукова бе лично негово назначение, а се раздели с нея с лека ръка.
- ГЕРБ взе властта с доста обещания във вашата "ниша" - анти-ДПС риторика, засилване на държавността. Сбъдват ли се обещанията почти година след изборите?
- Има някаква активност срещу организираната престъпност, но тя си остава полицейска. Хора, които показно са арестувани, седмица по-късно тихомълком излизат от ареста. Проблемите на държавността са сериозни, а един от тях е феодализацията. Анти-ДПС риториката остана само риторика. Има обвинителни актове само срещу двама депутати от ДПС. А тя е корумпирана партия, която феодализира и разпада държавността. Йордан Лечков бе подгонен, тъй като беше сторил нещо подобно в Сливен, но защо няма акции в Джебел, например? Вероятно има много проблеми за решаване, но просто не се знае какво и как става. Ето сега и с цената на тока. Поведохме хиляди хора срещу E.ON и ЧЕЗ, имахме срещи в ДКЕВР, стана ясно, че исканото увеличение е изключително спекулативно. И въпреки това един ден се казва, че ще се вдигне, другия - че няма. Всяко нещо е предпоследно, а това не може да е нормален стил на управление.
- Смятате ли, че има договорка между Борисов и Доган?
- Не съм сигурен, но фактите сочат, че срещу Ахмед Доган и ДПС нищо не се прави. Ударите са срещу БСП, което е похвално, но ДПС управлява не 4, а 8 години.
- Георги Първанов реди партия. Има ли тя място в политическия живот?
- За съжаление, място в политическия живот може да намери всеки, който има пари да си купи избиратели. Лично моето мнение е, че проектът на Първанов е закъснял, ненавременен. Президентът носеше голямата отговорност за съставянето на тройната коалиция. И трябваше още когато започна да критикува Станишев, да намекне за нещо подобно. Сега изглежда, че този проект ще бъде свързан единствено с политическото оцеляване на Георги Първанов. Партиите би следвало да се обединяват не около личности, а около идеология, но не мисля, че край Първанов ще има такава.
- Кметът на Пловдив Славчо Атанасов и хората му още ли са членове на ВМРО?
- Не ги коментираме по никакъв начин. Проблем за нас с Атанасов и други хора няма. Всеки е влязъл доброволно във ВМРО и никого насила не задържаме. Не се интересуваме и въпросът не ни вълнува.Редактирано от администратор: Добавен текста на материала от цитирания източник.
« Последна редакция: Септември 17, 2016, 23:44:42 от Hatshepsut »
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #18 -: Юли 06, 2010, 18:52:52 »
                                                            Здравеотказване

Никой не обича да ходи на лекар, още повече в извънработно време. Но се оказва, че в спешните кабинети стават доста интересни неща. Буквално преди дни ми се наложи да заведа детето си на лекар в събота, и тъй като личния ми лекар е в друг град се оказа, че единственото място в цялата област, където мога да упражня правата си на напълно здравно осигурено лице е окръжната болница. Там обаче се озовах в много интересна ситуация. Имаше около 50 човека, от които българите бяхме едва 4. Другите бяха цигани. Какво се получава - тъй като циганите нямат здравни осигуровки, лични лекари и прочие формалности се възползват от правото на неотложна спешна помощ, предвидена в закона за всеки гражданин. Лекарите нямат право да ги върнат и така напълно законно и напълно безплатно тези неосигурени здравно лица получават прилична медицинска помощ. Това обаче не е практика само в окръжните болници. В поликлиниките се използва подобна техника. В спешните кабинети нямат система за проверка дали лицето е с платени осигуровки и е напълно достатъчно то да посочи наслуки някой лекар, за да бъде обслужено от лекаря. На другия ден истината се установява разбира се, но кой да се занимава с подробности.

Все пак аз реших да питам дали това е изключение, или просто циганите боледуват повече от нас българите. Казаха ми, че никой не иска да чака в такава компания и повечето пациенти доброволно се отказват и отиват по частни кабинети. Както и че всяка събота и неделя при тях е така. Питах ги и дали има начин това да се промени. Те вдигнаха рамене. На всичкото отгоре една циганка вдигна скандал като се развика, че не и обръщали внимание, защото била циганка. В резултат на което влезе преди нас. Малкото българско малцинство от 4 човека на свой ред се опитахме да отвърнем на удара и да се разкрещим, но с измъчен тон дежурните сестри ни помолиха да потърпим. "Вие поне сте хора, разберете ни", ни казаха, и ние си замълчахме. Но не разбрахме. А аз продължавам да не разбирам що за система е тази, която дава на всички еднакво, независимо от това дали си плащат или не, при която всички работят различно, но ползват еднакво, и при която малцинството е привилегировано за сметка на мнозинството. Така беше при комунизма, но нали той си отиде, по дяволите?!? Или аз нещо се бъркам?
http://kostadin.eu/?p=158
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #19 -: Юли 06, 2010, 18:54:02 »
                                                 Това никога няма да стане!


Ей тази фраза ми е една от най-любимите, в кавички разбира се. Толкова често я чувам във всекидневието си, че вече не ми прави впечатление, обаче съвсем скоро се убедих, че това е наш си роден феномен, защото в другите държави определено подобен тип мислене не вирее. Вчера ми се обадиха от една молдовска телевизия да ме питат дали България щяла да има претенции към Румъния в случай че последната се обедини с Молдова? Докато още асимилирах абсолютно невероятния за нашата политическа действителност въпрос, ми беше зададено и уточняващо запитване, а именно дали претенциите ни няма да са за Северна Добруджа, която Румъния получава като компенсация от Русия за загубената Южна Бесарабия през далечната 1878 г. Далечна, недалечна, ама хората помнят, че даже и схеми чертаят. Само си представете как някой български журналист задава, дори не задава, а просто мисли по подобен въпрос?!? Честно, аз не мога. Ние всичко сме забравили, предпочитаме да не си спомняме, в името на мира протягаме ръка на всички и винаги, ама абсолютно винаги сме готови да отстъпим пред всеки и за всичко. За да не си обтягаме отношенията, за да не дразним съседите, да не се възползваме от положението си в ЕС и НАТО (санким забравихме къде бяхме до вчера - виж, това ни се напомня редовно) и най-вече защото сме малка държава от която нищо не зависи.

Преди да продължа с това какво отговорих на молдовския журналист ще ви кажа, че веднага след разговора с него говорих с приятел по темата. Познайте какво ми каза - това никога няма да стане. И все пак. Отбелязах, че в Молдова има 250 000 българи (тукани и гагаузи), които съставляват 7 % от населението на страната. Те имат своя административна (Гагаузия) и културна (Тараклийски район) автономия. Територията населявана компактно от българите в Молдова надхвърля 3000 кв. км., което представлява 10 % от общата площ на държавата. Ако Румъния желае да приложи принципа на националното самоопределение и да се обедини с Молдова, ние няма как да стоим безучастно и само да наблюдаваме какво се случва със съдбата на четвърт милион наши сънародници в Бесарабия. Още повече, че в конституцията на Гагаузия изрично е записано, че в случай на обединение на Молдова и Румъния, гагаузите (българите) ще имат възможност да се отделят, и то без референдум. Добавих също, че в този случай ние имаме още едно допълнително право да искаме компенсации, а именно на базата на факта, че Северна Добруджа е дадена на Румъния като компенсация за Южна Бесарабия, която обаче при едно евентуално обединение в по-голямата си част ще стане отново румънска. Както и цяла Северна Бесарабия, разбира се. Молдовският журналист остана очарован. Оказа се руснак и очевидно румънските национални интереси не му бяха по вкуса.

Но да продължим да мечтаем. В Северна Добруджа има две естествени граници. И двете са водни - р. Дунав и канала Черна вода - Костадина (Кюстенджа, Констанца). Ако Румъния не пожелае да отстъпи цялата северна част, може да се обособи нова географска област, Средна Добруджа (между българската граница, т. е. Южна Добруджа, и канала), в която да се заселят българите от Молдова. Да, защото ние ще настояваме за размяна на територии и население. Общата площ на Северна Добруджа е 15 000 кв. км., но площта на Средна Добруджа  е точно 3000 кв. км., или точно толкова, колкото е българската територия в Молдова. На всичкото отгоре Румъния ще запази и главното си пристанище Констанца, което е на 10 км. северно от канала. Населението на Средна Добруджа е 100 000 души, което е много по-малко от 250 000 българи в Молдова.  При размяната ще пострада повече българския, отколкото румънския интерес. Та - защо това да не се случи? Още повече, че Румъния ще има (и вече има) проблем с Украйна за Транснистрия, Южна Бесарабия и Северна Буковина. Да не забравяме и Приднестровската република, а ако добавим и унгарците в Трансилвания (които са 1, 6 млн и до 1968 г. имат своя автономна държава със столица Търгу Муреш), проблемите пред Румъния биха се увеличили сериозно.

Само че дори само за да мечтаем за нещо подобно, трябва да имаме държавници, които също да мечтаят. За една по-силна и по-голяма България. Така, както очевидно всички наши съседи мечтаят. За Романия Маре например. Пък и нека нищо да не се случи - човек е толкова голям, колкото големи са му мечтите. Важи и за държавите. И в епилог да добавя, че едно е сигурно. Румъния и Молдова ще се обединят. Какво България ще каже тогава обаче, въобще не е ясно. Или по-скоро е ясно, но да не развалям хубавия сценарий от горните редове.
http://kostadin.eu/?p=160
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #20 -: Юли 09, 2010, 17:43:27 »
                                                      Съветският посланик Уорлик


Той е загрижен за нас. Той мисли за нас. Той ни съветва. Той ни успокоява. Той е американският посланик Джеймс Уорлик. За има-няма 6 месеца откакто е в България, негово превъзходителство почти не остави тема, по която да не изрази загриженост, да не даде ценно напътствие или да не се обади просто ей така, да му се чуе думата. Успокои ни, че ГМО-културите не са вредни. После се притесни за истинските собственици на медиите у нас. Гръмко обяви подкрепата си за т. нар. "гей-прайд" в София (каквото и да означава последното). А вчера притича при Трайчо Трайков, министъра на енергетиката, за да узнаел какво точно сме се договорили с руснаците за енергийните проекти. Като на излизане сподели, че бил удовлетворен от разговора, но все пак българите имали право да знаят какво се случва в енергетиката. Е то бива, бива, ма чак толкоз не бива. И тъкмо човек да реши, че  е мирясал и хоп, в днешния "Труд" четем как посланикът се чуди "какво прави правителството по въпроса с диверсификацията на енергийните доставки", "дали българите искат да купуват само руския продукт", "какъв реален напредък има, освен приказките, в строителството на свързващи звена между газовите системи на балканските държави". Голямо чудене ти казвам, толкова голямо, че човек остава с впечатлението, че всеки момент превъзходителството ще се ядоса  и ще ни зачеластри с гьостерицата по непослушните балкански гърбини. Щото нямаме реален напредък, разбираш ли, пък и купуваме само руски продукт. Ми като няма друг какво, да не внасяме руски газ и нефт, само и само де не строшим хатъра на генерал-губернатора? Защото Уорлик се държи точно като такъв. Като класически съветски посланик в държава от съветския блок. Следейки изявите му, имам чувството, че СССР е победил в студената война. Зад цялата клиширана и натрапчива загриженост прозира бруталното поведение на сюзерена спрямо васала. На генерал-губернатора спрямо поверената му колония. Но пък и защо ли да си прави труда да се прикрива в държава, в която министър-председателят се гордее, че го наричат "човека на ЦРУ". И чиято външна политика се определя не в столицата й, а във Вашингтон. Много жалко за нас, българите. След 20 години отново стигнахме там, където бяхме. Само вместо СССР си имаме САЩ.
http://kostadin.eu/?p=168
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #21 -: Юли 16, 2010, 21:10:51 »
                                                           Интегриране или екстрадиране

В светлината на последните няколко дни, изпъстрени с българо-цигански сблъсъци, завършили впрочем с един убит и няколко ранени (засега), отново стана актуална темата за циганската интеграция. Кой ли не се опита да се изкаже, къде повече, къде по-малко компетентно, правейки чутовни опити да замаже факта, че в последните дни полицейската сводка от някои софийски квартали заприлича на бюлетин от фронта. И се сещам за нещо, което много хора вече са забравили. По подобен начин изглеждаха сводките от края на 1989 г. и нач. на 1990 г., само че от районите, населени тогава с виетнамци в София. Дошлите да работят у нас в средата на 70-те години на миналия век виетнамци много бързо се преориентираха от леенето на кофраж по строежите на социализма към уличната търговия с дънки, маратонки и електронни часовници. В резултат на това се изгради една солидна виетнамска мафия, която за кратко стана основен противник на народната милиция. Това обаче беше до лятото на 1990 г. Едно българско момиче беше отвлечено във виетнамските общежития и там беше изнасилено и убито. Българите настръхнаха, обсадиха и направиха опит да щурмуват общежитията. Полицията спаси виетнамците от линч, но стана ясно, че ситуацията е взривоопасна. В рамките на следващите няколко дни беше разработена специална операция по екстрадирането на всички виетнамци от България. Само на женените за българи беше разрешено да останат. В продължение на около 3 седмици всички български самолети летяха единствено по линията София - Ханой - София. В края на август у нас останаха едва 400 виетнамеца.

Какво да правим с циганите? Въпреки твърдението, че те нямат родина, такава е налице. Индия. Можем да направим с циганите това, което направи с тях Норвегия през лятото на 2001 г. Тогава над 2000 русенски цигани се изселиха в Осло, но норвежките власти ги върнаха обратно, като им купиха билети, дадоха им храна за из път и даже пари. Само и само да ги върнат обратно. Представете си какво би станало, ако на циганите им се дадат пари, за да емигрират в Индия, доброволно разбира се, и ако има спогодба за прием от страна на индийските власти? Много ли ще бъдат примерно 1 млн. цигани за Индия? При над 1 млрд. население това ще означава, че тя ще увеличи своите граждани с 0,1%. Все едно в България да се преселят 7 000 души. Не е много, нали? А и индийците имат да ни дават пари от стари заеми, ще им ги опростим, та ако трябва и още ще им дадем. Така ще решим проблема с тяхното интегриране от раз. Чрез екстрадиране. Доброволно, разбира се.

Подобни случаи в историята има много. Така се изселиха евреите от Румъния и СССР в Израел, така се изселиха немците от Русия и Румъния в Германия. Доброволно и срещу заплащане. Практиката е налице. Остава само да я приложим и у нас.
http://kostadin.eu/?p=177
Кой се страхува от българския народ?

Днес ВМРО внесе 330 000 подписа в народното събрание за провеждането на референдум против членството на Турция в Европейския съюз. И се започна. Абсолютно скандално е повдигането на въпроса за членство на Турция в ЕС. Европа има нужда от страна като Турция в един глобален аспект - преодоляване на противопоставянето на християнските и мюсюлмански традиции. Изблиците на патриотизъм са вредни. 300 000 българи са пренебрежимо малко. България все пак е парламентарна република и независимо дали ни харесва или не, външната й политика се твори от правителството, а не от групи по интереси. Тези и още много други подобни откровения може да прочетете  тук http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5790969,00.html и тук http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1142394-mira-radeva-vmro-se-opitva-da-izzeme-glasove-ot-atakaq, като за начало. На тези хора очевидно не им допада основния принцип на парламентарната демокрация за всеобщото право на глас. И не само. От изказванията им лъха зле прикрито презрение към българите, надменност и неприемане на чуждото мнение. С категоричността на съдия от последна инстанция те осъждат и безапелационно дамгосват противника. Кое обаче провокира това словесно насилие от страна на уважаваните журналисти и социолози? Това брутално избухване срещу основния камък на всяка една демокрация - правото на референдум. Отговорът е много прост - страхът. Страхът от правото на глас. Страхът от упражняване на основното конституционно право на суверена на България - българският народ. Втори въпрос - защо точно те и защо сега? Или трябва да са отявлени туркофили, или изпълняват поръчка. Няма лошо, едното си е лично право, другото просто бизнес, но и в двата случая, моля, не ни занимавайте с приказки за "стратегически партньорства" и "най-модерния съюз от държави на земното кълбо". Така или иначе миризмата от ибрика няма да изчезне.
http://kostadin.eu/?p=181
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #22 -: Юли 21, 2010, 14:39:02 »
К.Костадинов (ВМРО): Държавната политика към българите зад граница се изразява с липсата на държавна политика

2010.07.20

По данни на официалните иниституции в чужбина живеят между 3 и 4 милиона българи, от които над 1 милион са напуснали страната след 1989 г. По повод на предстоящото изработване на нов Изборен Кодекс, който ще е от важно значение за нашата диаспора, www.Eurochicago.com се обърна към различни български партии с 5 еднакви въпроса. Първи, при това само след няколко часа, ни отговориха от ВМРО, което недвусмислено говори, че партията им има ясна стратегия по повдигнатите сериозни въпроси. Очакваме, че и при другите ще е така, защото не може да се говори за национална политика без да се включва тази почти половин България разпръсната по света.Отговорите на Костадин Костадинов (зам.-председател на ВМРО):
- В момента се подготвя ново изборно законодателство – изборен кодекс. Българите живеещи в чужбина от години настояват за възможността да избират народни представители, еднакво със сънародниците си в страната – право, което се гарантира и от член 26.(1) на Конституцията. Подкрепяте ли възможността да се регистрират избирателни листи и независими кандидати в 32-ри многомандатен избирателен район „чужбина“, както в районите в страната?

- Въпросът се състои от две части – българите, живеещи в чужбина, и сега могат да избират свои народни представители по силата на правото, дадено им от чл. 26 на Конституцията. За съжаление обаче към настоящия момент не съществува възможност за избиране на депутати от допълнителен многомандатен избирателен район, условно наречен „Чужбина”. На фона на напусналите българската държава през последните 20 години средно милион активни български граждани с избирателни права, ние от ВМРО считаме това за сериозен пропуск в изборното ни законодателство. Също така считаме обаче, че за съжаление към настоящия момент въвеждането на един такъв допълнителен район вместо да даде възможност на нашите сънародници да избират свои депутати от своите среди, ще ги ограничи още повече. За съжаление сред българските граждани с избирателни права в чужбина попадат и повече от 300 хиляди граждани на Република Турция. Тяхната избирателна активност по знайни и незнайни механизми се покачва все повече от избори на избори, за да достигне числото 80 000 на последните парламентарни избори. Съобразно действащото сега изборно законодателство, а дори и съобразно действащото старо изборно законодателство, това ще означава, че практически всички депутати в 32-ия многомандатен район „Чужбина” ще бъдат избрани от Турция. Няма какво да се лъжем, това е един от най-сериозните проблеми на съвременната ни парламентарна демокрация.

- Подкрепяте ли въвеждането на гласуване по интернет в страната и в чужбина, подобно на други европейски държави (Швейцария, Испания, Франция, Португалия, Австрия, Естония и пр.)?

- Категорично сме «за». Не само че подкрепяме, но и сме го предложили в нашия проект за промени на изборното законодателство. Смятаме, че по този начин нашите сънародници зад граница ще получат допълнително облекчение при процедурата на гласуване.

- На последните парламентрани избори, избирателната активност на българите по света и по-специално в страните от Европейския съюз, нарастна 4 пъти. Подкрепя ли Вашата партия предложението да се забрани възможността за сформиране на избирателни секции извън дипломатическите представителства?

- Когато говорим за подобно предложение, трябва много ясно да се разграничат държавите от ЕС и държавите, които не са членки на съюза. Според нас по причини, свързани отново с гласуването в Турция, в държави, които не са членки на ЕС, избирателни секции извън дипломатическите представителства не трябва да се сформират. Съзнаваме, че това технически ще ограничи правото на нашите сънародници в САЩ например, но сме длъжни да отбележим отново простия аритметичен факт – въпреки че избирателната активност на българите по света наистина нарастна 4 пъти, тя продължава да бъде в пъти по-малка от избирателната активност на турските граждани, имащи български паспорти. Можем да добавим само, че промените не са вечни. Ако избирателната активност сред българите по света продължи да нараства и се ограничи тази манипулативна активност в Турция, не би трябвало да представлява проблем отново да се възстанови практиката на изнесените избирателни секции извън дипломатическите представителства.

- Законът за българите живеещи извън Р. България, обнародван в ДВ, бр. 30 / 11.04.2000 предвижда (чл. 17) създаването на Национален съвет за българите в чужбина, състоящ се от 9 човека, 5 от които са представители на българите зад граница и имащ законодателна инциатива. 10 години и 4 правителства по-късно, Националният Съвет така и не е сформиран. Не са създадени и консултативните обществени съвети към дипломатическите представителства на страната, предвидени в същия закон (чл. 5 ал.3). Каква е Вашата позиция? Kаква трябва да бъде държавната политика към българите живеещи извън страната?

- По отношение на Националния съвет, ние неколкократно сме отправяли запитвания към министъра на външните работи в предходното правителство Ивайло Калфин. За съжаление нашата позиция за възможно най-бързото му конституиране, за да може той да се утвърди като реален представителен орган на българите по света, не беше уважена. Смятаме, че към настоящия момент, когато правителството за първи път има министър, персонално отговарящ за българите зад граница, този проблем ще бъде решен възможно най-скоро, макар че е странно защо вече повече от година след идването на новото правителство на власт, това не се случва.
Що се отнася до държавната политика към българите, живеещи извън страната, ние от ВМРО считаме, че България е в огромен дълг към своите граждани зад граница и към етническите българи от диаспората. За съжаление държавната политика към тях се изразява с липсата на държавна политика. Отново можем да кажем, че разчитаме на новия министър, но също така и следва да добавим, че ¼ от мандата му вече изтече, а резултатите все още не са такива, каквито очакваме. България трябва да открие културни центрове зад граница, да се грижи за образованието на българчетата, растящи в чужда емигрантска среда, да не допуска децата на български граждани, постоянно живеещи зад граница, да остават без българско гражданство, както и да поддържа още много дейности.

- Българското законодателство, единствено в Европейския Съюз, ограничава пасивното избирателно право като не дава възможност на български граждани, имащи и друго гражданство, да бъдат избирани за народни представители. Същевременно, след приемането на страната ни в ЕС, чужди граждани, непритежаващи българско гражданство, могат да са кметове в България и дори български евродепутати. Бихте ли подкрепили промяна на чл.65.(1) от Конституцията “За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство”?

- Категорично не подкрепяме, отново и за съжаление за пореден път по причини, свързани с наличието на огромен блок от гласуващи на български избори турски граждани. Съзнаваме, че това на практика превръща в заложници всички останали български граждани, но на карта е поставено съществуването на българската държава. Може би звучи невероятно, може би звучи прекалено фантастично дори, но ситуацията за съжаление е точно такава. Самата българска държава е на път да се превърне в заложник на турската политика. И тук, трябва да се напомни, съвестните български граждани, живеещи в чужбина – като вас – граждани, които съзнателно работят за качеството на българската демократична система, са една от надеждите на България. Надежда за висока гражданска активност, която да обезсили манипулирания турски вот. Надежда за едно гордо българско представителство по света.


Във връзка с всички предходни въпроси ще допълним, че именно за да предпазим съществуването на България и бъдещето на българската нация, организирахме подписка, в която събрахме близо 330 хиляди подписа. Те са за свикване на референдум срещу приемането на Турция в Европейския съюз, който ние настояваме да се случи в максимално кратки срокове. Считаме, че това е въпрос от първостепенна важност за българския народ и след като вчера предадохме подписите в Народното събрание, сега остава народните представители – както е по закон – да решат дали такъв референдум ще има или не. Иначе – наши представители участват редовно в заседанията на комисиите за новия изборен кодекс, участвахме активно и в скорошна дискусия за въвеждането на възможности за електронно гласуване. През септември подемаме начинание разяснителна кампания за тежестта на демографската криза у нас. А междувременно – опитваме се да формираме предложения по важните ежедневни политически въпроси у нас. И не забравяме традиционния си ангажимент към българите зад граница. Знаем, че вашето доверие е скъпо и за него трябва да се работи всеки ден.
http://www.eurochicago.com/2010/07/vmro-kostadinov/
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 14:42:12 от Мамарчев »
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #23 -: Юли 23, 2010, 20:48:10 »
                                                                Закрийте я и мирясайте

Голяма реформа пада у нас напоследък. Накъдето се обърнеш - навсякъде реформи. И е така от много време. Явно като се зареформираме веднъж, просто не можем да спрем и май от Априлския пленум на БКП през 1956 г. до днес само това правим. В България обаче винаги е било модно под реформа да се разбира закриване. Или съкращаване. Има проблем с някой сектор - закриваме го. Някоя институция не си върши добре работата - съкращаваме я. Че на някои места подобна нужда има е очевидно, ама чак навсякъде ли бре джанъм? Подхода прекалено много прилича на простичкото сталинско "Есть человек - есть проблем. Нет человек - нет проблем." Преди 2 години по подобен начин се реши "проблемът" с наборната военна служба. Просто я ликвидираха. Сега в държавата нямало пари. Я да видим за какво даваме пари, пък възвращаемост няма - я, армията! И се заговорва за брутални съкращения. Щяла да стане 17 000 щика, но май щиковете ще са по-малко всъщност, защото в това число влизали и чиновническите щатове. Ама че имахме решение на парламента войската да не пада под 40 000, че това орязване ще я лиши и от последните остатъци от боеспособност - голяма работа. Оцелелите бойци щели да получават по-големи заплати, пък и нали от почти всички страни сме заобиколени от съюзници. Турция ще ни пази. Или ловните дружинки, при тях поне съкращения няма.

Та на новото правителство хъс не му липсва. След армията подкара тотото, лотарията, болниците, театрите, оперите, филхармониите и даже държавните чиновници. За последното наистина се изисква особена смелост. Само че като е казало А, защо не каже и Б? Я колко още агенции, дирекции, отдели, че  и цели министерства има още на реформаторския тезгях. Ако се замисли човек, цялата държава си е за закриване. Така де, след като НЕ МОЖЕ България да има толкова голяма армия, след като НЕ МОЖЕ България да има толкова много болници, след като НЕ МОЖЕ България да има толкова много културни институции (всички сме чували тези сакрални изявления, с които стартира всяка рИформа у нас), можем да добавим че НЕ МОЖЕ България да има и толкова много граждани. Процесът на закриване и съкращаване на български граждани е неразделна част от усилията на всички "реформаторски" правителства през последните 50 и повече години. А на финала на този процес стои закриването на самата държава. Нека някой да има смелостта да го обяви, закрийте я и мирясайте. Оцелелите от реформата Турция ще ги пази.

http://kostadin.eu/?p=193
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #24 -: Юли 30, 2010, 10:29:20 »
                                              За Исландия, границите и Европейския съюз


Eвропейската комисия вчера реши, че ще започне преговори с Исландия за членството и в Европейския съюз. Най-вероятно преговорите ще завършат стремително бързо, предвид на почти стопроцентовата интеграция на островната държава в европейското икономическо, политическо и културно пространство. Е, освен ако разбира се не се заядат с Великобритания, Ирландия и Дания за правата над икономическата зона на исландския шелф, както и за о-в Рокал. Островчето всъщност е скала с обиколка от 30 м., но спорът за правото на риболов и експлоатация на газовите и петролните залежи на шелфа е с потенциал да предизвика сериозни проблеми. Исландия и Великобритания даже водиха т. нар. "Рибна война". Която, ако бъдем съвсем прецизни, всъщност не е една, а цели три - през 1958 г., през 1972 - 1973 г. и през 1975 - 1976 г. Макар и рибни, тези войни ангажираха значителни части от английския военен флот и на практика целия исландски флот. Очевидно е, че и в Северния Атлантик има проблеми, но има нещо, което най-вероятно ще накара исландците да бъдат сговорчиви.

Те фалираха. И това е причината, поради която сега искат да са в ЕС - нещо, което самите те отхвърляха допреди малко повече от година. А и за какво им беше? През 2007 г. страната им беше на първо място в света по стандарт на живот според ООН и на четвърто по продуктивност на икономиката. Член на ЕАСТ (EFTA), икономическата алтернатива на ЕС, при това със споразумение за свободно икономическо сътрудничество с евросъюза. Практически Исландия беше член, ползвайки само облаги от сътрудничеството с Брюксел, без да има каквито и да е задължения. Като прибавим и това, че страната няма малцинства - нито етнически, нито религиозни, и съответно няма вътрешни разломни линии в нацията (която е едва 300 000 души), ще стане ясно защо досега исландците отказваха членство в ЕС. Само че фалираха. И им се наложи да избират. Можеха да се обърнат към МВФ за заем и да се обрекат на унизително финансово робство. Можеха да се обърнат към ЕАСТ и страните от Северния съюз. Можеха да се обърнат към ЕС. Или можеха да се върнат на село и да почнат да гледат крави и да ловят риба, както преди 1944 г. Ами да, само преди 60 години това беше основното занимание на исландците и на който не му харесваше - емигрираше. Какво направи Исландия? Първо отказаха на МВФ. После пък ЕАСТ и Нордическата лига им отказа на тях. Изправени пред алтернативата напред към ЕС или назад към природата, исландците избраха, това, на което само допреди година се подиграваха - брюкселската бюрокрация с всичките и процедури, механизми, директиви, конвенции и пактове.

Истината е разбира се прозаична. Като видяха, че няма кой друг да ги нахрани, решиха да се помолят на германците. Които в Евросъюза плащат всичко. Германската роля в ЕС е същата като на СССР в СИВ - плащат всичко и купуват всичко. Само че и двете  се разпаднаха. И не е зле да се замислим върху това. Да се замислим по въпроса за границите, а и за немското търпение. Докъде можем да растем - и на изток, и на запад? Защото на запад след Исландия е Гренландия - все по-независимата колония на Дания. Не се знае дали един ден европейските ценности няма да нахлуят и в съзнанието на обикновения гренландски ескимос, особено ако току виж го сполети нанадейна икономическа криза. А след това? 50 км по на запад е Канада... За изтока няма какво да говорим - там е Турция, антипода на всичко европейско. Но пък желае да стане член. А после какво следва - Иран, Индия може би? Те са си индоевропейски държави, значи наполовина са си направили цивилизационния избор.  Накрая ще добавя, че някакъв кретеноиден български политик каза наскоро, че ЕС можел да мисли в перспектива и за членство на Мароко и Тунис?!?!? Е, аз в такъв Европейски съюз не искам да бъда. И си мисля, че и на немците няма да им се иска. Просто трудно ще ги нахранят и тях...

Така че  с две думи - равен старт за всички, условия за всички и критерии за всички. И ако не ги изпълнят, съжаляваме. Без значение дали става дума за Исландия, Турция, Хърватия, Сърбия или Македония. България направи огромни жертви за своето членство, буквално си го платихме още преди да сме влезли, и трябва да настояваме за същите критерии към всички останали кандидати. Без скрупули. И без притеснения. Гърция и Франция не се притесняваха, когато настояваха да затворим две трети от АЕЦ "Козлодуй", нали?


http://kostadin.eu/?p=197
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Nordwave

 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,381
 • Карма: +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #25 -: Август 16, 2010, 21:20:39 »
Текст на Костадин Костадинов от блога kostadin.eu - http://kostadin.eu/?p=209Моят приятел Първан Симеонов има едно много интересно определение за модерното правозащитно движение у нас. Нарича го либерален фашизъм. Когато го чух за първи път, ми стана смешно, но после, опознавайки представителите на различни български правозащитни организации, осъзнах до каква степен това определение отговаря на истината. Тези хора не приемат нищо от тезите на другомислещите, те са винаги прави по презумпция, за тях всички са виновни до доказване на противното и въобще не се свенят да лепят най-произволни квалификации на опонентите си. В стремежа си да обвинят всеки несъгласен с тях или нарочен за дискриминатор-расист-ксенофоб-шовинист те стигат до краен тоталитаризъм, превръщайки се в огледален образ на това, срещу което се "борят". Без да имат сериозни основания или доказателства, сеят обиди и издават присъди, опиянени от чувството за пълна безнаказаност и усещането за последна инстанция по проблемите, свързани с човешките права.

Ярък пример за една публикация в последния брой на списание „Обектив”, печатното издание на Българския хелзинкски комитет. В коментар към състояла се дискусия относно забраната за снимането на жени със забрадки в паспортните снимки авторът, който би трябвало да бъде просто водещ на разговора, си позволява не просто да взема страна, но и да дава крайни оценки. Нещо, което би трябвало да направят читателите. С твърдения като „Тяхната аргументация, когато въобще има такава, се свежда до заклинанието, че „законите важат за всички” либералните фашисти ни повече, ни по-малко искат да кажат, че законите не трябва да са еднакви за всички. Авторът на коментара очевидно може и да чете мисли, както се вижда от изречението „Тези хора, макар почти никога да не изказват тайните си мисли, се боят от другостта, ненавиждат я, не могат да я „смелят”, не могат да живеят с нея и така, може би без да го осъзнават, я правят свой враг.” Това е еманацията на либералния фашизъм – съвсем по оруеловски, коментиращият професионален „правозащитник” осъжда не просто поведението, но дори и мислите на заподозрения, и впрочем предварително осъден, субект. Според него „това, че „всички са равни пред закона” е демагогия, продиктувана от „патриотарски страхове”. И за да е пълна победата на здравите сили, либералния фашист задава тържествуващо един последен въпрос в своя коментар - „ако забрадките чак толкова пречат на разпознаването на лицата на жените, как го правят полицаите в десетки страни (не само мюсюлмански), където на мюсюлманките е разрешено да се снимат със забрадки?” Този въпрос действително няма отговор в дискусията, но единствено и само поради простата причина, че никой не го зададе. А и какво тук значат някакви си въпроси, след като либералният фашист може да чете мисли и за него са ясни предварително всички отговори.

В завършек ще добавя, че самата дискусия не е предадена на 100% коректно, липсват важни моменти от изказванията на всички участници, а на някои места има и откровени неточности, да не кажа редакторски намеси. Целият разговор се записа на запис, но той няма как да бъде чут. На либералните фашисти няма да им е изгодно. Те предпочитат да дават крайните оценки, а не читателите/слушателите сами да си правят изводите.

Текста на коментара и дискусията виж тук:

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv17802
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 11:45:31 от Hatshepsut »

Неактивен hackera96

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 120
 • Карма: +38/-23
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #26 -: Октомври 10, 2010, 22:38:27 »
 :-D :-D :-D от думата ЛИБЕРАЛ ми се драйфа това за глупости и не са казва фашизъм а национал социализъм

Неактивен Veskou

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 762
 • Карма: +181/-31
 • Пол: Мъж
 • Всичко за България!
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #27 -: Октомври 10, 2010, 22:39:53 »
:-D :-D :-D от думата ЛИБЕРАЛ ми се драйфа това за глупости и не са казва фашизъм а национал социализъм

Сравняват съвременният (псевдо)либерализъм с италиянския фашизъм, а не с националсоциализма. ;-) И "националсоциализъм" се пише заедно, приятел. ;-)
БОГ ПРОЩАВА, ВМРО - НЕ!

ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ!

Неактивен hackera96

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 120
 • Карма: +38/-23
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #28 -: Октомври 10, 2010, 22:43:16 »
:-D :-D :-D от думата ЛИБЕРАЛ ми се драйфа това за глупости и не са казва фашизъм а национал социализъм

Сравняват съвременният (псевдо)либерализъм с италиянския фашизъм, а не с националсоциализма. ;-) И "националсоциализъм" се пише заедно, приятел. ;-)

не прочетох целия текст но като видях заглавието щях да умра от смях

Неактивен Veskou

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 762
 • Карма: +181/-31
 • Пол: Мъж
 • Всичко за България!
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2010, 00:35:11 »
Цитат на: hackera96
не прочетох целия текст но като видях заглавието щях да умра от смях

Искат да кажат, че либерализма има натрапчиви "ценности".
БОГ ПРОЩАВА, ВМРО - НЕ!

ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ!

Неактивен опълченец

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 989
 • Карма: +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #30 -: Октомври 16, 2010, 12:26:57 »
Всички такива антибългарски организацийки на хранилка при Сорос трябва да бъдат незабавно закрити!
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Неактивен Nordwave

 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,381
 • Карма: +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Костадин Костадинов
« Отговор #31 -: Декември 09, 2010, 08:40:40 »
Текст от блога на Костадин Костадинов http://kostadin.eu

Христо Ботев

ЕЛЕГИЯ

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз робска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

Стихотворението е публикувано за първи път през 1870 г. във в. "Свобода".

Когато преди няколко дни се бях замислил върху причините за демографската катастрофа, си позволих да обвиня народа си. Обвинението е хем тежко, хем лесно за хвърляне. Още повече, че всеки го прави - нали знаете, лош материал, чипът е за смяна и т. н. Миналата седмица обаче гледах откриването на магазините на "Лидъл" в страната и цялата пазарна вакханалия, която се развихри, а после гледах и коментарите. От висотата на своето обществено положение едни хора с дебели портфейли и лоясали физиономии аристократично се  възмущаваха, подиграваха и осъждаха "оскотелите" българи. Как можело да се блъскат, защо не чакали културно, защо не били отишли вдругиден и заслужава ли си да се изтрепят  за банани от по 70 ст. или колкото там бяха. Всички тези хора обаче пропуснаха да видят нещо много важно. Пропуснаха да видят своите баби и дядовци, кретащи със 150 лв. пенсия, пропуснаха да видят безработните, наредили се да купят олио от 1.50 лв., защото по магазините то вече гони 3 лв. Но и да ги бяха видяли, нямаше да ги разберат. Какво значат тук някакви си стотинки? Пука ни на нас, българите са скотове, нека мрат, така ще се отървем от всичко лошо - от комунизма, от старите хора, от болестите и в крайна сметка от самите българи. Най-гадното е, че когато самодоволните нищожества говорят по този начин, не срещат отпор. Къде-къде по-лесно е да се включиш в солидарния хор и да нахрачиш и ти по малко плюнка върху другите. Върху баба си, майка си...

Кой доведе българите до това скотско положение? Защо строфите на Ботев, писани преди 140 г. ми звучат така, сякаш са писани вчера? Кой продължава да ни люлее в робската люлка? Народът, както казва Ботев, бил скотско племе. А водачите му? Имаме ли водачи днес и на кого да се надяваме? Къде са хората, които обичат народа си, които го разбират и които са готови да се жертват за своите сънародници? Тук не говоря за България.  еБългария - това сме ние, българите, всеки един от нас. И точно в това е проблема. Нашите водачи, лидери, известни лица, елит, върхушка, въобще всичко, което се е откъснало от общата маса на народа, държат да са откъснати. Те не искат да бъдат част от останалите. Те са нещо специално, нещо различно и по-добро. Познавам страшно много такива хора и всичко, което ги обединява е общото презрение, което изпитват към обикновените българи. Един такъв нещастник ми беше казал, че обича България, но мрази българите. Други, по-лустросани демагози или пък просто попрочели някоя книжка в повече, твърдят, че обичат Родината си, но мразят държавата си. Впрочем, те изписват Родина с малка буква. Особено готини са политиците. На тях винаги някой друг им е виновен, те знаят как да оправят всичко, но понеже хората са прости, не гласуват за тях. За наш ужас точно от тях обаче зависи бъдещето на България. Хора без морал, без нравствени устои, но с всепоглъщаща амбиция, хора, които биха подпалили България само за да изпъкнат певече на фона на пожара. Хора без срам, готови да поднесат в жертва всичко чуждо, винаги първи пред камерите и последни пред хората. Те не знаят колко струва хляба в магазина, защото не си правят сметката, когато пазаруват. Те не си гледат сметката за ток, защото за тях няма значение колко е тя. В същото време отегчено се подиграват, макар и понякога само в тесен кръг, на оскотелите българи. Най-гадните от тях са тези, които претендират да са различни от останалите. Които претендират, че са националисти, патриоти, че милеят за българския народ и т. н. Изключения в тази прослойка няма.

Така. Между народа и неговите "водачи" зее огромна пропаст от неразбирателство, недоверие и споделена омраза. България пада със страшна сила в тази пропаст и няма кой да я задържи. Който се мъчи да се бори, се бори докато може, после вдига бялото знаме и бяга в чужбина. Както преди 140 години. Днес "Елегия" звучи по-актуално от всякога, но нека си спомним какво последва само няколко години след 1870 г. Революция. Нека почакаме и ние. Току виж дошъл и нашият ред...