Автор Тема: Българските съд и прокуратура  (Прочетена 30839 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Българските съд и прокуратура
« Отговор #70 -: Септември 29, 2019, 09:20:31 »
„Има случаи, в които извършителят иска да признае. Защо трябва да му се пречи на това. Нека го направи, но съдът може да каже, че въпреки че е разкрил фактите, няма да редуцира наказанието, а ще наложи най-тежкото - доживотен затвор без замяна. Това не е ли по-гъвкаво от плоското решение да се зачертае въобще този институт"

"Освен, че не оскъпява правосъдието, съкратеното производство не означава несправедливост, казват адвокати. "Съдията преценява какво да бъде наказанието преди да се позове на чл. 58 а (за намаляване с 1/3 на наказанието). Ако присъдата е доживотен затвор, без право на замяна, намаляването й на доживотен затвор или на 30 години, нима ви се вижда малко", питат адвокати."


Как точно е справедливо, след като доживот без право на замяна се заменя с 30г, от които ще лежиш 20, кое е справедливо тук? Няма никаква полза за обществото от "този институт" и никакво пестене на средства не ни интересува, защото за хората няма значение колко струва на съда едно дело, понеже задължение на държавата е да отвежда опасние хора извън обществото на всяка цена.
Целта била да бъде превъзпитан социопата рецидивист  :emo-1: тя стаистиката показва колко може да са превъзпитавани, но само докато са на територията на зандана.
Ми, вземето пример от Америка там като се признаеш за виновен вместо доживот, без замяна лежиш доживот и на старини те освобождават, евентуално.
Дори в Австралия Джок Полфрийман нямаше да излезе от затвора никога.
Забравяте че днес никого не може да излъжете. Днес всеки може да види чрез Крайм Инвестигейшън как се правораздава в Америка и Австралия, да там зверове с погледа на Полфрийман никога не излизат от затвора. Вчера даваха за Австралия как един непълнолетен убиец убил свой приятел в гората и го осъдиха доживот, еее!

Вярно в Америка и Австралия не се интересуват от Европейските харти за човека, така е, но пък и ние нямаме общество като в Дания или Швеция, че да се интересуваме от предписания, които не действат при нас.

Отделно за пореден път избягвате въпроса със заплащането на кръвнината, която никой никога не плаща. Че за какво сте го измислити "този институт", като изобщо не го уважавате?
Кога най - после ще обвържете предсрочното освобождаване с изплащането на 100% от кръвнината?


Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Българските съд и прокуратура
« Отговор #71 -: Октомври 07, 2019, 18:45:28 »
Спомняте ли си, че в България беше убита руска гражданка, както и нейното 5-годишно дете, което бе намерено натъпкано в куфар?
Тричленен съдебен състав на Апелативен съд – София е отменил доживотната присъда без право на замяна на Герман Костин, обвинен за убийството 5-годишния Никита. Тялото на момченцето бе открито в куфар край Пасарел. Съдебното решение е взето още на 8 юни 2019 г. от съдебен състав, в който влизат апелативните магистрати: председател и докладчик Калин Калпакчиев (понастоящем председател на Съюза на съдиите в България и бивш член на Висшия съдебен съвет), Атанас С. Атанасов (предходен председател на ССБ) и Виолета Магдалинчева (също член на ССБ).
Помнете, че всички, които защитават Калпакчиев и Полфрийман са хора, които не се смущават от гледката на дете убито и напъхано в куфар, помнете това!