Браво за темата,
Аз от доста време съм с Убунту, имам и една Мандрива като втора ОС, и мога да кажа че това е истинската операционна система.
Прави точно това което искаш ти, а не майкрософт, нема опасност от вируси, взломове спайуер, защото на линукс фондациите нито една компания производител на антивиурсен софтуер не им плаща за да поддържат системата винаги в нужда от такъв, По всяко време можеш да видиш какво ти се случва в компа, и да реагираш подобаващо, нема забивания, нема прекъсвания, можеш да си го направиш да ти изглежда както си искаш, и да се държи както ти хрумне на тебе а не на Бил Гейц, и т.н. и т.н.
В началото е малко неудобно докато не се освободиш от паразитните окови в които те е сковал майкрософта, но после всяка една минута работа с Линукса е удоволствие. Никой не те нарича крадец и пиратин, ти си горд собственик на системата и можеш с нея да правиш каквото си искаш, (стига да знаеш как) и след време виждаш че това чудо нема ограничения, и отива до там докъдето ти стига въображението. Нищо общо с машината за правене на пари наречена виндус.
Евала за хубавата тема, и дано повече хора се излекуват от болестта наречена майкрософт.