Author Topic: Атака и БСП предават България  (Read 1387 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline talkinghead

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Gender: Male
  • Зодия: Gemini Gemini
Quote from: 1talkinghead
Парламентът реши България да има постоянни представители в Интерпарламентарната асамблея по православие, въпреки че според българското разузнаване чрез нея Русия си купува влияние. В секретен доклад на Националната разузнавателна служба (НРС).
Тази асамблея няма нищо общо с Православието, защото именно употребата на Светото Православие за имперски или въобще националистически цели е проява на специфична ерес, която се нарича етнофилетизъм и се осъжда от Църквата.
Интерпарламентарна асамблея по православие е учредена през 1992 г. в Гърция, а от 1995 г. в Москва е създаден неправителственият Международен обществен фонд за единство на православните народи. Заявената от руската организация цел е подпомагане на асамблеята, на Руската православна църква, както и другите църкви за единството на православните народи. През 1998 г. в София се открива представителство на фонда, ръководено от Елисавета Миленова, бивш депутат от левицата. Преди няколко години пред медиите тя обясни, че към попечителя на международния фонд е изграден съвет, в който членуват представители на бизнеса и политиката на Русия. По думите й това са ръководителите на "Газпром", "Лукойл", "Интеррос", "Сургутнефтгаз" . Българското представителство пък се финансирало от спонсори са "Лукойл - България", "Топенерджи", "MG корпорация", "Юпитер" и "Овергаз".
В документа като финансов участник във фонда е споменат убитият собственик на "МG корпорация" Илия Павлов. Те припомниха, че през 2002 г. по негова инициатива президентът Георги Първанов беше награден с премия от фонда "За изключителен принос в постигане на единството на православните народи".
Няма велика сила, която да не си осигурява влияние чрез международни организации, репликира Татяна Дончева от левицата. Това не означавало, че България ще обслужва чужди интереси. Нима сме толкова задръстени, че гледаме на Русия като на враг, заяви пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Опасна за националната сигурност е турцизацията, не православието, добави той и поиска формацията да има пратеник в асамблеята.
Лидерът на Атака Волен Сидеров  застана в защита на Русия.
Не си падам по русофилството.