Автор Тема: Български национализъм - българщина  (Прочетена 62415 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Карма: +31/-1
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #400 -: Юни 13, 2018, 19:34:51 »
Ама,пак не разбрах-фашистите лоши ли са,или русняците-вече съветски граждани ни нападат и са си били боклуци винаги.Те не са се изпарили руснЯците,за да ни нападне СССР през 44г. това са били техните синове,същите хора-не са се сменили по някакъв неведом начин
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #401 -: Юли 31, 2018, 10:19:03 »
Материалът не е мой, публикувам по молба на един човек:
---------
ДОБРИЯТ СТАР ПАТРИАРХАТ

Много хора се напъват да оправят и спасят България, да решат демографската криза и каквото там се сетите. Напъват се но напъните и на тях и на всеки друг, който не иска   връщане към патриархата са напразни и  само губене на време.
Една от причините е да се направят големите гиганти на икономиката по време на комунизма беше : да се разбие патриархалното семейство. И успяха ! Сега имаме някакви модерни, ненормални и развалени семейства които няма как да са гръбнака на народността и държавата, както е било някога патриархалното семейство. Такива семейства залисани да се правят на модерни, не раждат и не създават и деца, а възпитанието на родените е под всякаква критика.
Какво представлява в общи линии патриархата ?
На чело седи патриарха, нека го наречен дядото. Ако няма мъж поради смърт или друга причина местото се заема от съпругата му , която обикновено е била подкрепяна от синовете си или поне един от тях . Патриарха е на чело, след него е жена му, над него е само баща му, макар и да е остарял думата на най-старият се уважава. За важните решения се слуша волята на патриарха и всички я уважават. Решенията се вземат съобразно обичаите и вярата, а не според мимолетните мераци на главата на семейството или някакви негови ненормални разбирания. Той на практика се е грижил да се спазва общоприетата норма на българщината и вярата. За маловажните неща, всеки сам си решава и гледа, като не излиза от рамката на обичая и вярата.
Старите са гледали и възпитавали внуците, грижили са се да станат хора и да знаят , каквото ще им трябва в живота. Следели са и за морала и поведението на децата, дори и когато вече са се били оженили. Казват че по онова време ги женели на сила и така ги мъчели , като на младите им налагали своята воля. Може и да е имало такива случаи, но това са били изключения, а не закономерност. В повечето случаи младите сами са избирали спътника си в живота , а старите само са одобрявали . Младите  обикновено са вземали правилните решения , понеже от деца са били научени какъв да е изборът им и кое е право и кое криво. В Патриархатът всеки се е грижил , не както е днеска за себе си и собствените си глупави желания и тъпотии, а за останалите. Правели са се жертви в името на нуждаещият се от семейството, помагано е на всеки имащ нужда и така. Помагали са даже и на закъсалите си съседи. Помощ без упреци и натяквания, както богатите обичат да правят в наши дни за да се направят велики и интересни. Например след 9-ти 1944г. пра-дядо ми който, е бил много-богат чорбаджия не само не е пипан с пръст от комунистите, но е бил и уважаван. Уважаван не защото им е сътрудничел или им се е мазнел. Уважаван защото преди това е помагал безвъзмездно на съседите си и главният комунист е бил дете на едно от тези семейства.
Възможно ли е в днешни дни да има патриархат ? Възможно е и даже е много изгодно. Повечето семейства са разединени и едно обединено и силно патриархално семейство би дало и дава, много по-големи възможности на членовете си и особено на по-младите такива. Друго е да имаш някой зад гърбът си, друго е да си сам на старта и в живота.
Естествено в днешни дни патриарха трябва да е малко по-различен от някогашният патриарх, но не и да отстъпва от рамката на обичая, българщината и вярата. Например в днешни дни възрастните, трябва да следят децата какви наклонности имат, кое им се отдава и да бъдат, после насърчавани да се развиват в тази насока и това което им се отдава да е професията им . Трябва да се следи професията на децата и особено на момичетата да не е свързана с разврат, престъпления или някакви ненормалщини. Трябва и да се учат да си изберат добър спътник в живота и изборът им да не е извън рамката на народността или вярата. Научени така, те ще направят своят добър избор. Патриархът не трябва да се занимава с глупости от рода: какво ядат младите, какъв  да е салама , който са си купили, защо спели на обяд и всякакви глупости от този род , каквито често се срещат в днешно дни. Патриархът трябва да решава важните въпроси и да води семейството си :  не в полза на някакви свои мераци, желания или настроения. Трябва да решава според обичая и рамката на народността и вярата, така че решението му да е правилно и добро за останалите.  В днешно дни патриархът трябва да е в течение и на модерните гадории, да познава лицето на злото , за да може да предпазва и отклонява членовете на семейството си от днешните ненормални нрави и моди.
В днешни дни е малко трудно да се убедят членовете на едно семейство да минат към патриархат, но в повече усилия и разговори - нещата стават. Така че нека да дерзаем и да знаем : без патриархат, няма спасение на България, няма бъдеще и и има демографска криза.
---

ПОСТОЯННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГИБЕЛНИ ГРЕШКИ.
 След освобождението ни от турско робство на народа ни бива наложен шаблона, за добрият запад, прекрасната Европа и хората ангели и светци живеещи  там. Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние, турците( които наистина са си били лоши)  и  въобще че хората на изток сме диваци и простаци.  Макар че Европа, запада и хората там ни показват че не са такива добряци още на берлинският конгрес, медиите някак си успяват да ни  измамят и от тогава до сега тази измама  не се осъзнава от народа ни.
Ето и някои клишета свързани с нея?
- какво ще кажат хората на запад и по света за нас.
- той , те или тя представят страната ни в чужбина, и това е много-важно, но под чужбина се разбира запада.
- те там са цивилизовани.
- На запад има ред и законност и няма корупция и шуро-баджанащина, като у нас.
Има и още клишета, но и тези са достатъчни.
 Идва сръбско-българската война, балканските, 1-та световна и макар страната ни да е съсипана от същият този запад, глупашкото преклонение пред него остава .  Мислили са си че на запад нещо са се объркали и за това така са ни съсипали. не са се объркали, много добре са знаели, какво правят !Дойде и демокрацията, запада пак  ни ограби и съсипа и пак им вярваме и им се покланяме.
Пак търсим законност от политици назначени от партии по западен образец, подчиняващи се на запада и служещи му вярно.
И намираме само едно, това което запада има за нас хората  от изтока, а именно безаконие , грабеж и измама и унищожение.
Къде бил президента сега при избиването на животните, къде са т.н. патриоти, къде били тия от запада, съдът, прокуратурата и т.н. ? Въпроси без логика и смисъл ! Те са си там където трябва да са и където са поставени с една единствена цел да ни държат в робство и да ни унищожават. Избиването на животните не било законно - е и ? На кого му пука. Докато българите вярваме на закони, измислени за да ни мачкат и унищожават и докато ги спазваме ще е така. Те нарушават закона, значи и народа не трябва да спазва закона ! Глупаво е те да нарушават закона и реда и ние да търсим ред и законност.
На тези протести с избиването на животните  най-много ми горчи  не за животните , а за хората даже направо ми се гади. Убедени че са някакви европейци хората си търсят, някакви права, които няма да намерят никога и смирено навеждат глави за заколение.
До сега не видях и не чух за  една барикада  на пътя да спира наглите цигани убийци,  няма и хвърляне на камъни по беззаконните полицаи превърнали се в еничари на народа си ! Да не говорим за някой смел мъж да ги подпука с ловната пушка и да се покаже юнак ! Има само някакво келяво хленчене, стеняне и оплакване. И това не защото хората са страхливи или нямат сила, а защото са им набили в главите тъпият шаблон че трябвало да са цивилизовани и европейци, и иначе ще се изложели. Така с този шаблон ни смазаха след освобождението, после през балканската и 1-та световни войни, накрая след комунизма , и пак с него сега ни довършват. На запад обаче като им настъпят интереса не са нито цивилизовани, нито кротки и по закона. Между другото не са и ангели и светци, не и на Бога, на Сатаната -ДАи са му служители и паднали ангели и т.н. !
Докато сме такива наивни, цивилизовани, кротки, културни, толерантни и т.н. тъпи шаблони - така ще е ! Не животните, ами и нас и децата ни ще избият и ще се редим на опашка да не би да кажат че сме диви балканци.
Как да се променят нещата ?
Не става с беснеене и дивеене,светкавични бунтове или революции и протести. Пътят е духовен и  културен.  Тука трябва да се знае че :културата на един народ не идва от приказките и измислиците  на разни изтрещели бабички за самодиви и тем подобни , не идва и от разни врачки и гледачки, както ви мамят медиите, не идва и от индийските или китайските вярвания, бойни изкуства или йога. Не идва и от  медиите и телевизора от където, много хора се култивизират и образоват , смятайки че там са изворите на истината и доброто. Културата на даден народ  идва първо от вярата и после от историята му и свързаните с битието му навици и обичаи.   Вярата и особено православната в която сме ние - изчиства съзнанието, мисълта и дава ясни разбирания за добро и зло. За това и медиите ви натрапват все за разни врачки, гледачки, баячки, феномени, йоги и т.н. Правят го за да оглупят народа и явно успяват ! Сега ще си помислят някои: ама те поповете са лоши, правили са така и онака. Вие не гледайте другите и не мислете за техните грешки и дали ще се поправят. Мислете за себе си, гледайте себе си и оправяйте и поправяйте себе си. Да политиците са лоши и виновни, ама по-виновни за положението са тия дето ги осъждат без да са видели и осъдили себе си преди това.
Така че единственият път е връщане към начина на мислене на дедите ни и тяхната култура. няма да стане за ден или два, ще трябва време, но къщата , която ще се съгради на тези основи - ще е стабилна и нерушима.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #402 -: Юли 31, 2018, 14:23:47 »
Материалът не е мой, публикувам по молба на един човек:
-------

---

ПОСТОЯННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГИБЕЛНИ ГРЕШКИ.
 След освобождението ни от турско робство на народа ни бива наложен шаблона, за добрият запад, прекрасната Европа и хората ангели и светци живеещи  там. Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние, турците( които наистина са си били лоши)  и  въобще че хората на изток сме диваци и простаци.  Макар че Европа, запада и хората там ни показват че не са такива добряци още на берлинският конгрес, медиите някак си успяват да ни  измамят и от тогава до сега тази измама  не се осъзнава от народа ни.

Кой е този човек дето те е помолил? 
След като сме се освободили от турско робство естествено сме гледали към Европа, на кого да искаме да приличаме - на подчовците или на руските селяни.
Естествено че млада България е вперила взор в Европата и нейната цивилизация към която най - естествено принадлежи. И днес едни от най - красивите сгради в градовете ни са строени след освобождението по образец на европейските градове.
И какво по дяволите идва да каже това: " Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние, турците( които наистина са си били лоши)  и  въобще че хората на изток сме диваци и простаци"
Кой боклук написа това? Ние не сме източни диваци и простаци, мършоляка написал това е скапан и необразован предател. Точка.

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,090
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
 • Дълг и чест
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #403 -: Юли 31, 2018, 14:34:48 »
На мен ми прилича на стила на Мишока  :emo-1:

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #404 -: Юли 31, 2018, 14:48:28 »
О да, но Индивидуалист толкова много го е взел до сърцето си, че като нищо може да му стане имитатор.  :laugh-1:

--------------------

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Карма: +31/-1
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #405 -: Юли 31, 2018, 16:00:12 »
На практика,идейно е близък до стила на Мишока,но пазвантина не е способен да пише така.За него по-характерни са "отзаде" "отпреде" и приказки за великите му хайдушки подвизи.Откривам прилика с друг руски роб,но по-образован.Това можеше да е другаря П.П,но интересно защо-след като напишем "ПОСТОЯННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГИБЕЛНИ ГРЕШКИ." в търсачката,ние намираме отворената фейсбук група-Хайдути.За съжаление,нямам профил в тази мрежа и нямам възможност да проследя повечето материали в групата,но от това което можеше да се види,разбрах,че за хайдутите-аз и твърденията ми сме нещо като Сатаната и "черните" ангели.Доста се наплаших,предвид това,че в тази група нашия другар Мишока-Илия Комсалов се самопредлага за водач на нова,народна армия.Тази армия ще се бори срещу българите и истинския национализъм,като ще се бие под червен флаг,служещ за фон на символа на четата-звезда с пет лъча  :lol: Та,в тази група аз и съмишлениците ми,сме разгледани като "чуждопоклонници","врагове на народа" и още цветущи епитети.След като прочетох някой от материалите,стигнах до извода,че к-н означава КомуНист,а Петко е само явна препратка към капитан Петко,като според мен по-скоро има за цел заяждане с Петкан,но няма как да бъда сигурен в това.Ако,обаче,в форума "ненадейно" се появят "националисти" с имена като "генерал жуков",то със сигурност нещо не е както трябва...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,664
 • Карма: +1305/-106
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #406 -: Юли 31, 2018, 20:13:34 »
Цитат
Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние, турците( които наистина са си били лоши)  и въобще че хората на изток сме диваци и простаци.  Макар че Европа, запада и хората там ни показват че не са такива добряци още на берлинският конгрес, медиите някак си успяват да ни  измамят и от тогава до сега тази измама  не се осъзнава от народа ни.
...
Мишок, това с червените букви е за тебе, путяпоклоннико цигански.
Мислех да напиша и за пу*ката ти майчина циганска, но се отказах за да не ми наложат ограничения.
За приобщаването към някаква теза, в първо лице множествено число пишат само изкуфели хора, пропагандисти от всякакви цветове и тролове.
Това според тях е изпитан начин за ухажване на четящата публика и опит за присъединяване към написаната глупост, засягайки самолюбието на огромен брой хора, упоменати в някакъв географски район, съсловия, възрастови и етнически групи и т.н.
Използва се влиянието на фрази, изразяващи някакво неопределено, винаги неизвестно множество, но предполагащо огромен брой хора, в случая фразата "хората на изток сме диваци и простаци".
Веднага въпрос за това, колко сте "хората от изтока" и защо всички от този Изток трябва да са диваци и простаци?
Къде пише,че "хората на изток са диваци и простаци", а не става ясно за какъв хората от кой изток става въпрос-за тези от Източното полукълбо, за Близкия Изток, Средния Изток или Далечния Изток?
Кой е написал това?
Или понятието "изток" има някакъв друг смисъл, за който трябва самият читател да се досети?
Циганите ще ги интегрираме ли или не, Мишок?
« Последна редакция: Юли 31, 2018, 21:13:16 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #407 -: Август 03, 2018, 10:23:59 »
Публикация по молба
-------------------
ЗА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЯРВАНИЯ И ОБРЕДИ  !
 Интересно колко древни са въобще те ?
От медиите: телевизии, вестници и интернет издания: постоянно ни облъчват че сме имали , някакви древни вярвания,  запазили се от пред-християнските ни времена. Въодушевени родолюбци и националисти с познания по българщина , главно от медиите : смело повтарят глупостите , които чуват там. Ако някой им каже че това са глупости и не са истина, веднага го заклеймяват, като враг на родината, предател и каквото там им дойде на ума.
Интересно има  вярвания, останали от преди да станем християни, а няма нищо по въпроса каква е била религията ни преди това ?
За славяните се знае от руски източници и се предполага че са се покланяли, както и руските славяни на Лада, Ладо, Коледо, Сурва и други. За пра-българските вярвания обаче няма никакви сведения и даже не се знае дали са били зоро-астристи, тангристи или нещо друго. Не се знае нищо , защото на българите християнството им е харесало и са решили да не запазват нищо от предишните си вярвания. Ако ги бяха насилвали да го приемат, както твърдят някои националисти със сатанински разбирания: то щяха да си запазят много от предишните си  вярвания.
Така че с приемането на християнската вяра, са се изгубили и всички езически обреди и вярвания.
Тези които сега ги обявяват за такива са от времето на турското робство. Тогава губим  не само политическата си свобода, но и духовната. Турците дават  права на гърците да ни пасат духовно и ненормалните гърци решават да използват вярата за политически цели и да погърчат българите. Проповядват в църквите на гръцки, говорили с хората на гръцки и така се получило отдалечаване на българите от вярата за известно време. Празни пространства няма и на местото на вярата се наместили , всякакви суеверия, измислици и тъпанарщини, много от които с турски или цигански произход. И сега ни ги пробутват за древни български вярвания.
Работата е в това че тези уж древни наши вярвания  и обреди, които уж са се запазили и сме спазвали и спазване едва ли не и днес : са толкова много че не е възможно да бъдат спазвани и опазвани. То излиза че българите , някога нито са спели, нито са работили и по цял ден са се занимавали да спазват глупави обреди и обичаи. То по тази линия на мислене: турците са били поробени от нас, а не ние от тях. Понеже след като ние не сме работили, заети с нашите древни вярвания, обичаи и опазването им,  са работили и са ни хранили те !
Повечето от тези вярвания са всъщност : шеги или измислици на разни дегенерати, стари бабички с лошо поведение от младини и подобни. За това и са така глупави, повръхностни  и лишени от смисъл.
Мене най-много ме впечатлиха две такива древни вярвания и ритуалите свързани с тях.
- излизат в не знам си кой ден на двора, цялото семейство и най-големият брат със секира в ръка вика - сега ще го режа това дърво понеже не ражда добре ! Останалите - не бате недей, то обеща да ражда - и говорят уж с дървото. - вика големият брат - ще го сека - другите - недей каза че ще ражда и така около половин час глупости.
 Ми то в един двор има сигурно 10 дървета бе хора. Тези са изгубили 5 часа да им баят и тъпеят и на 10-те ли ? А ако имат овощна  градина със сто дървета, какво става ? А и представете си мъж, българин, на 30-40г. да участва в този ненормален цирк - на мене не ми се вярва, а на вас ?
- другият обичай е лазарки или нещо подобно. излизат момите преди изгрев слънце само по ризи, покланят, се не се знае защо точно на слънцето и започват да берат някакви магически билки, после голи играят хоро и се търкалят в тревата или нещо от рода и даже май се къпят в река или извор. А сега си представете през турско робство да се е правило това ! Турците, като са научели добре са щели да ги лазаруват или там каквото са се наричали. Кой баща по онова време и кой съпруг би пуснал жена си и дъщерите си да изпълняват такива ненормални ритуали а ?
 Така че не вярвайте на медиите ! тази им кампания за подмяна на българското с окултно, сатанинско и откровено вещерство започва след освобождението от турско и продължава до днес. Вероятно щяха да имат по-голям успех, ако не бяха взели да измислят хиляди и хиляди древни и пра-древни обичаи.
Ето го и механизма по който стават нещата с тези измами ! Отива изследователя в някое село и започва да говори със старите хора, те му разказват: как правели бабите им и го знаели от тяхните баби и т.н. И  той  изследователят, оппа открил Америка: ето ви изнамира нов обичай.  Ама дали това е верно, дали е правено наистина или някой, някога се е шегувал, няма значение.
 Та мисълта ми е че е много,. по-лесно да си спазваме християнските обичаи в които има: и морал, и смисъл, и нравственост, отколкото 1000 без какъвто и да е смисъл, с окултен и сатанински привкус.
Не им вярвайте на тия от медиите и не оглупявайте до степен на психично-болни. Не случайно Левски е казвал - човек без вяра не струва и ги е заклевал над евангелие. Ако някой си мисли че в тези вярвания има наистина някаква вяра, освен в глупостта то - съжалявам за него и семейството и предците му !
Ето обаче че не всички българи са взели за истина т.н. древни вярвания и са си уважили вярата.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,519
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #408 -: Август 03, 2018, 12:17:13 »
Един народ не може да се пороби ако преди това не е скършен духа му.
Един народ не може да се пороби ако преди това не е скършена волята му и жаждата му за живот.
Сега виждам едно пробуждане сред българите. Наистина го виждам. Постоянно се срещам с различни хора и ме  радва  това, че се срещам със все- повече и повече млади хора които отказват да приемат сегашното унизително положени. Които продължават да търсят истината и намират истината и я намират в национализма.
Не се отчайвайте братя и сестри - българи!

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Карма: +31/-1
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #409 -: Август 03, 2018, 12:28:54 »
Публикация по молба
-------------------
ЗА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЯРВАНИЯ И ОБРЕДИ  !
 Интересно колко древни са въобще те ?
От медиите: телевизии, вестници и интернет издания: постоянно ни облъчват че сме имали , някакви древни вярвания,  запазили се от пред-християнските ни времена. Въодушевени родолюбци и националисти с познания по българщина , главно от медиите : смело повтарят глупостите , които чуват там. Ако някой им каже че това са глупости и не са истина, веднага го заклеймяват, като враг на родината, предател и каквото там им дойде на ума.
Интересно има  вярвания, останали от преди да станем християни, а няма нищо по въпроса каква е била религията ни преди това ?
За славяните се знае от руски източници и се предполага че са се покланяли, както и руските славяни на Лада, Ладо, Коледо, Сурва и други. За пра-българските вярвания обаче няма никакви сведения и даже не се знае дали са били зоро-астристи, тангристи или нещо друго. Не се знае нищо , защото на българите християнството им е харесало и са решили да не запазват нищо от предишните си вярвания. Ако ги бяха насилвали да го приемат, както твърдят някои националисти със сатанински разбирания: то щяха да си запазят много от предишните си  вярвания.
Така че с приемането на християнската вяра, са се изгубили и всички езически обреди и вярвания.
Тези които сега ги обявяват за такива са от времето на турското робство. Тогава губим  не само политическата си свобода, но и духовната. Турците дават  права на гърците да ни пасат духовно и ненормалните гърци решават да използват вярата за политически цели и да погърчат българите. Проповядват в църквите на гръцки, говорили с хората на гръцки и така се получило отдалечаване на българите от вярата за известно време. Празни пространства няма и на местото на вярата се наместили , всякакви суеверия, измислици и тъпанарщини, много от които с турски или цигански произход. И сега ни ги пробутват за древни български вярвания.
Работата е в това че тези уж древни наши вярвания  и обреди, които уж са се запазили и сме спазвали и спазване едва ли не и днес : са толкова много че не е възможно да бъдат спазвани и опазвани. То излиза че българите , някога нито са спели, нито са работили и по цял ден са се занимавали да спазват глупави обреди и обичаи. То по тази линия на мислене: турците са били поробени от нас, а не ние от тях. Понеже след като ние не сме работили, заети с нашите древни вярвания, обичаи и опазването им,  са работили и са ни хранили те !
Повечето от тези вярвания са всъщност : шеги или измислици на разни дегенерати, стари бабички с лошо поведение от младини и подобни. За това и са така глупави, повръхностни  и лишени от смисъл.
Мене най-много ме впечатлиха две такива древни вярвания и ритуалите свързани с тях.
- излизат в не знам си кой ден на двора, цялото семейство и най-големият брат със секира в ръка вика - сега ще го режа това дърво понеже не ражда добре ! Останалите - не бате недей, то обеща да ражда - и говорят уж с дървото. - вика големият брат - ще го сека - другите - недей каза че ще ражда и така около половин час глупости.
 Ми то в един двор има сигурно 10 дървета бе хора. Тези са изгубили 5 часа да им баят и тъпеят и на 10-те ли ? А ако имат овощна  градина със сто дървета, какво става ? А и представете си мъж, българин, на 30-40г. да участва в този ненормален цирк - на мене не ми се вярва, а на вас ?
- другият обичай е лазарки или нещо подобно. излизат момите преди изгрев слънце само по ризи, покланят, се не се знае защо точно на слънцето и започват да берат някакви магически билки, после голи играят хоро и се търкалят в тревата или нещо от рода и даже май се къпят в река или извор. А сега си представете през турско робство да се е правило това ! Турците, като са научели добре са щели да ги лазаруват или там каквото са се наричали. Кой баща по онова време и кой съпруг би пуснал жена си и дъщерите си да изпълняват такива ненормални ритуали а ?
 Така че не вярвайте на медиите ! тази им кампания за подмяна на българското с окултно, сатанинско и откровено вещерство започва след освобождението от турско и продължава до днес. Вероятно щяха да имат по-голям успех, ако не бяха взели да измислят хиляди и хиляди древни и пра-древни обичаи.
Ето го и механизма по който стават нещата с тези измами ! Отива изследователя в някое село и започва да говори със старите хора, те му разказват: как правели бабите им и го знаели от тяхните баби и т.н. И  той  изследователят, оппа открил Америка: ето ви изнамира нов обичай.  Ама дали това е верно, дали е правено наистина или някой, някога се е шегувал, няма значение.
 Та мисълта ми е че е много,. по-лесно да си спазваме християнските обичаи в които има: и морал, и смисъл, и нравственост, отколкото 1000 без какъвто и да е смисъл, с окултен и сатанински привкус.
Не им вярвайте на тия от медиите и не оглупявайте до степен на психично-болни. Не случайно Левски е казвал - човек без вяра не струва и ги е заклевал над евангелие. Ако някой си мисли че в тези вярвания има наистина някаква вяра, освен в глупостта то - съжалявам за него и семейството и предците му !
Ето обаче че не всички българи са взели за истина т.н. древни вярвания и са си уважили вярата.


Представата ми за теб,беше за нормален и образован човек,който е по-скоро неутрален,отколкото -фил или -фоб.Тези публикации по молба,обаче,ме плашат.Щом публикуваш нещо,то ти си съгласен с него.Излиза,че си славянофил,като дори загърбваш нашите изконни вярвания и религия-казваш,че за нея няма сведения,а уважаваш славянските Лада,Ладо и всякакви други измислици.Това,с оглед на поведението на славянските народи към нас,може да бъде считано за много сериозна обида към Българската държава и народ.В публикацията отново се вижда,че твърденията ми биват определени като "сатанински".Това говори,че този приятел,загърнат в мистика е самия ГБХ.Много се изненадах,когато разбрах,че си се подвел по глупостите на Мишока и дори,започваш да пишеш по негово нареждане.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #410 -: Август 03, 2018, 13:08:36 »
Това е третата публикация и съм дотук разбира се.

Смятам,че е по-важно да се дискутират материалите и написаното а не хората
Ако и ти сметнеш,че някъде и с нещо бих могъл да съм ти полезен, ще се отзова също

Гледай по-леко на хората из форума,че сме само една шепа

Приятен ден!
------------
За суеверията и аз съм писал къде ли не, че е празно опасението,че ако не работиш на еди кой си празник ще те сполети еди какво си. Или, че ако хората перат дрехи в определен ден, ще бъдат наказани. Толкова глупости има насадени и ако имаш представа от темите в Православието и това, което съм писал там, нямаше да ми говориш за ладувания и всичко друго което има за цел да измести вярата в Христа. Чети Православния раздел повече и помисли малко за какво иде реч.
« Последна редакция: Август 03, 2018, 13:22:52 от Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #411 -: Август 03, 2018, 14:30:44 »
Много добре идея е да си дотук, щото ...... ние нормалните хора на 100% се разграничаваме от глупостите на Мишока.
Индивидуалист, то и обратното може да се каже, били глупости, ми за нерелигиозния човек как изглежда друг на колене пред една рисунка с прибрани ръчички?
И край със всички обиди към българските обичай. ТОЧКА.
Вие с Ку-ку защо на сурваки се радвате на коледарите, че са облечени с носии, да не би някой светия да ги е ушил на българите тези потури и калпаци, а гегите със краваите и пуканата царевица да не са взаимствани от някоя древна икона на маите?
Стига простотии вече, то много досадно това.

пп Да те помоля да отидеш в къщи да ми изчистиш и пуснеш пералнята, че от работа нямам време, пък ти нали си по услугите  :makeup:
-----------------------------------
Ген. Жеков, Вие уважаеми може да сте със български никнейм, ама  пък е сбъркан........ вече се пише г-л Жеков, поне днеска, утре може да стане г-ал Жеков.... Влизайте в час.  Трябва да следите Златния стандарт на Главния институт по Българщина и Хравопис към еБАН.  :lol:

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #412 -: Август 03, 2018, 14:33:53 »

В публикацията отново се вижда,че твърденията ми биват определени като "сатанински".Това говори,че този приятел,загърнат в мистика е самия ГБХ.Много се изненадах,когато разбрах,че си се подвел по глупостите на Мишока и дори,започваш да пишеш по негово нареждане.

Техните твърдения са сатанински и антибългарски, те не уважават рода си, това е като да не почиташ баща си!
Не се обиждаме от такива хора, не.

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Карма: +31/-1
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #413 -: Август 03, 2018, 14:39:12 »
Техните твърдения са сатанински и антибългарски, те не уважават рода си, това е като да не почиташ баща си!
Не се обиждаме от такива хора, не.

Индивидуалиста ме изненада "от заде" и по тази причина,нямах време да изложа всички факти по темата,но от написаното до този момент,може ясно да разграничим глупостите от нормалните неща и старите вярвания от така често споменавания от Мишока-сатанизъм.Така са подредени нещата,че такива идиоти от рода на Мишока,незнайно как привличат на своя страна интелигентни хора и ги съсипват,като ги облъчват с вредни и пропагандни глупости.Накратко,така се е задържал комунизма в България толкова години...


Ген. Жеков, Вие уважаеми може да сте със български никнейм, ама  пък е сбъркан........ вече се пише г-л Жеков, поне днеска, утре може да стане г-ал Жеков.... Влизайте в час.  Трябва да следите Златния стандарт на Главния институт по Българщина и Хравопис към еБАН.  :lol:


Това ще е втората причина,според която ще бъда обявен за враг № 1 на четата и всички хайдути.Ти,обаче,имаш никнейм,изписан с чужди букви,което автоматично те поставя в позицията на "чуждоименици"  :lol: Сега трябва да положиш клетва над нож и вилица,понеже нямаш пищов и немедлено да си ушиеш хайдуТСка носия,задължитилно в комлект с обкован прът от дрян  :lol:
« Последна редакция: Август 03, 2018, 14:44:53 от генерал Жеков »
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 749
 • Карма: +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #414 -: Август 03, 2018, 15:05:17 »
Как привлича някои хора: Много лесно получава съчувствие, нали го играе Многострадалната Геновева  :lol: Всъщност той има една правилна опорна точка и покрай нея, усул сикиджийската прокарва неговите лични мисли, които наистина са уникални, щото само той си ги мисли.Това ще е втората причина,според която ще бъда обявен за враг № 1 на четата и всички хайдути.Ти,обаче,имаш никнейм,изписан с чужди букви,което автоматично те поставя в позицията на "чуждоименици"  :lol: Сега трябва да положиш клетва над нож и вилица,понеже нямаш пищов и немедлено да си ушиеш хайдуТСка носия,задължитилно в комлект с обкован прът от дрян  :lol:

Че то така много лесно ще мина, аз се страхувах, че ще ме жигосат като в „Алената буква”  на челото или „от зад” за назидание при всички Point of view   :evil: Отделно да преписвам Новия завет най - малко хиляда пъти  :lol:

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #415 -: Август 03, 2018, 15:42:42 »
пп Да те помоля да отидеш в къщи да ми изчистиш и пуснеш пералнята, че от работа нямам време, пък ти нали си по услугите  :makeup:
Лятото само ръчно пране джиткам. Не улучваш момента. Баба ти едно време не киснеше в интернет и и стигаше времето.  :laugh-1:
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

 

Българските националисти и политическия вакуум на 2014 г.

Започната от mardenik

Отговора: 6
Прегледи: 1088
Последна публикация Август 14, 2014, 07:14:51
от Panzerfaust
Защо съм български националист?

Започната от Nordwave

Отговора: 104
Прегледи: 19541
Последна публикация Март 12, 2018, 13:03:49
от Мишок
Кодекс на българския националист

Започната от vailen

Отговора: 11
Прегледи: 3203
Последна публикация Януари 16, 2018, 14:22:33
от Мишок
Червен национализъм

Започната от Kiril Iliev

Отговора: 53
Прегледи: 9249
Последна публикация Февруари 29, 2012, 13:01:28
от Миш-маш - I вид
Кои от вас се определят като български фашисти или националсоциалисти?

Започната от nepoznatiqt

Отговора: 8
Прегледи: 2407
Последна публикация Февруари 23, 2013, 12:35:45
от A.C.A.B