България и българите > ВМРО-БНД

Годишнина от саможертвата на Владо Черноземски

(1/1)

Angel Lights:
На 9 октомври 2009 г. се навършват 75 години от саможертвата на Владо Черноземски, ликвидирал сръбския тиранин крал Александър Караджорджевич. В памет на българския герой, мъченик в името на свободата и добруването на поробените българи в Македония и Западните покрайнини, Младежката Организация на ВМРО - София поднесе цветя на паметника на Незнайния воин и проведе турнир по стрелба. Мишената на турнира бе именно крал Александър Караджорджевич, известен с последователната си асимилаторска, терористична, антибългарска политика.

Младежката Организация на ВМРО - София напомня, че в наши дни българите в Западните покрайнини продължават да бъдат жертви на репресии и асимилационна политика. В същото време в Р Македония, наследниците на сръбските колонисти и предателите комунисти-колаборационисти подлагат на предследване всеки един македонец от доминиращия български етнос там, осмелил се публично да обяви своята национална принадлежност.

Младежката Организация на ВМРО - София настоява Българската държава да предприеме спешни мерки по осигуряването на правата и свободите на големите български общности в двете съседни на България страни, както и навсякъде, където има наши сънародници, потиснати от местните шовинистични режими.

Podkrepa:
Владо Черноземски беше почетен в Битоля


--- Цитат ---76 години след героичния му самоотвержен подвиг, с който наказва сръбски престъпник Александър Карагеоргиевич за издевателствата му над българския народ, родопчанинът Владо Черноземски беше почетен и в Битоля.

В деня на годишнината град Битоля осъмна с разлепени плакати в памет на героя. Плакатите са подписани от Македонски Радикален Фронт „Сариса“ и според тях целта им е да разбудят най-накрая патриотичният дух на македонците.

Медиите и опозицията в БЮРМ приписват плаката на млади активисти на ВМРО-ДПМНЕ.

Дали наистина македонците полека се пробуждат след нездравото бълнуване на (ан)тиквизацията? Може би е рано да се каже. Със сигурност обаче дори само като на плакат, екзекуторът от върховистите на Ванче Михайлов стои по-добре на постамент от Φίλιππος II.

--- Край на цитат ---

[youtube]MSZ0Hk3tlg0[/youtube]

https://coreni.net/

Veskou:
ВЕЧНА СЛАВА НА ВЛАДО ЧЕРНОЗЕМСКИ! ТАКА СЕ УМИРА ГЕРОЙСКИ!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=55NxL8MADqg[/youtube]
76 години от героичната смърт на Владо Черноземски 10 10 2010

Hatshepsut:
Вече са готови мишените за традиционният вътрешен турнир на ВМРО в чест на 82 г. от гибелта на Владо Черноземски. Мотото на таз годишният турнир е... "Не на ислямизма"


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=559104887612350&set=a.103626553160188.1073741828.100005385306393&type=3&theater

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия