Author Topic: Съюзничеството на Румъния- аналогия на военна хроника от XX век и новини от 2016  (Read 4004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
Румъния преговаря с България и Турция за черноморско сдържане на Русия
 
Разполагането на многонационална бригада на НАТО в Румъния е принос на страната към сдържащата мощ на алианса, заяви в Брюксел министърът на националната отбрана на Румъния Михня Моток.Това стана след първия ден от заседанието на Съвета на Организацията на равнище глави на военни ведомства. Разгръщането на многонационалната бригада, според него, „ще стане конкретен принос на страната в укрепването на отбраната и сдържащата мощ на алианса, както и в регионалната сигурност и стабилност”.
Както се отбелязва в съобщението на Министерството на националната отбрана на страната, той съобщи също, че Румъния води преговори с България и Турция с цел приемане на допълнителни мерки за укрепване на отбраната и сигурността в зоната на Черно море с акцент върху Военноморските и Военновъздушните сили”...
"Планираме да вземем решение за разширяване на военното ни присъствие в района на Черно море. Вече увеличихме въздушния контрол и патрулирането, както и военните обучения. Планираме и създаването на щабни структури в Румъния и разполагането на многонационална бригада на НАТО", каза още Столтенберг. Окончателното решение ще бъде взето на срещата на върха на НАТО във Варшава на 8-ми и 9-ти юли.
http://pik.bg/румъния-преговаря-с-българия-и-турция-за-черноморско-сдържане-на-русия-news545471.html
...
Quote


Rumänien als Verbündeter des Deutschen Reiches

 Schon Anfang September 1940 hatte Antonescu den König zur Abdankung gezwungen, worauf diesem sein Sohn Mihai I. (geb. 1921) gefolgt war. Im Herbst 1940 sagte Hitler der Entsendung einer deutsche Militärmission nach Rumänien zu, die offiziell der Ausbildung der rumänischen Soldaten dienen sollte. Damit verfolgte Antonescu nicht nur materielle und personelle Unterstützung beim Aufbau einer schlagkräftigen rumänischen Armee, sondern auch ein enges Militärbündnis mit Deutschland. Mit der Stationierung deutscher Truppen in Rumänien wollte die rumänische Regierung die Sowjetunion vor einem erneuten Angriff abschrecken. Zudem trat Rumänien am 23. November 1940 dem Dreimächtepakt bei und ließ die deutsche Seite mehrmals von der Bereitschaft zum gemeinsamen Kampf gegen die Sowjetunion wissen...
Das Einsatzgebiet der rumänische Armee im Krieg gegen die Sowjetunion beschränkte sich weitgehend auf den Südabschnitt der Ostfront in der Ukraine mit der Krim und dem Donezbecken sowie im Kaukasus.
Rumänien verlor während des Zweiten Weltkriegs rund 378.000 Soldaten und Zivilisten...
https://www.dhm.de/lemo/kapitel/der-zweite-weltkrieg/kriegsverlauf/rumaenien-als-verbuendeter-des-deutschen-reiches.html
...
...
В началото на 40-те на миналия век Румъния е съюзник Германия.
В първите дни на м.септември 1940 г. генерал Антонеску заставил краля да се отрече от престола.
През есента на 1940 г. Хитлер  изпраща една военна мисия в Румъния, която (според официалната версия) е трябвало да обучава румънските вйници.
С базирането на германски войски в Румъния, правителството на Румъния е искало да сдържа Съветския съюз преди новата атака("План Барбароса") и докладва няколко няколко пъти на германската страна за готовността за съвместна борба срещу Съветския съюз.
Използването на румънската армия във войната срещу Съветския съюз е основно в южната част на Източния фронт- в Украйна от Крим  и Донбас, и в планината Кавказ.
Румъния е загубила по време на Втората световна война около 378 000 войници и мирни жители.
« Last Edit: 15 Jun 2016, 02:07:27 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
Борисов: По-пронатовски няма как да бъдем
Спешна среща в президентството между Борисов, Плевнелиев и Ненчев, на която и тримата отхвърлиха участие на България във флотилия срещу Русия


"Лоялността на България е доказана - и към ЕС, и към НАТО. До 2500 войници могат да бъдат в базата в Ново село. Модернизирахме летищата "Безмер", "Граф Игнатиево".
Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след спешна среща при президента Росен Плевнелиев, на която бе и военният министър Николай Ненчев.
По-пронатовски от това няма как да бъдем, отсече премиерът.
Поводът за срещата бе информацията, че България е отказала да участва в обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море срещу Русия. Предложениетo е било отправено от румънската страна. Заради това дойде и ответен отговор от страна на Турция - от 200 заявления за връщане в южната съседка на нелегално влезли у нас мигранти, всички са отхвърлени. Все още обаче няма официална позиция от Анкара.
"Никой няма съмнение в нашите проевропейски позиции. Винаги съм казвал, че ние сме миролюбива страна. Не искам Черно море да се превръща в място за военни действия", каза още Борисов.
"Флотилия, по начина, по който беше предложена, бе категорично отхвърлена и от военния министър, и от президента, и от мен", допълни той...
http://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-po-pronatovski-niama-kak-da-bydem-6055107
...
 Страх лозе пази.
Бойко Борисов отказва на Столтенберг и е решил да спечели точки за ГЕРБ сред червените избиратели преди президентските избори.Цар Борис Трети също е отказал на Хитлер да изпрати българската войска на Източния фронт...


http://www.toonpool.com/cartoons/Fear%20is%20our%20Life%20Partner_88838
« Last Edit: 16 Jun 2016, 22:40:09 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,925
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
ГЕРБ се правят на НАТОвци и Европейци, но иначе спинкат с ушанката с червената петолъчка под юргана ?!

Когато ножът опре до рубладжийското дупенце и сърчице и то започне панически да тупка, че някой си видите ли искал да нападне матюшката му рАсия, комунистите веднага започват да декламират някакви си думи слагани в устата на Н.В. Цар Борис III(които преди това пък бяха слагани в устата на Стефан Стамболов и тн и тн.)  : "Винаги с Германия и никога срещу Русия" и кой каза, че това го е казал цар Борис III, а кой каза че тази максима е вярна, да не би пък Царят да е казал - Винаги с Германия и никога с Русия ! :lol:

След окупацията на България от рАсия на 09.09.44г. ако въобще е имало точно по този начин казана максима от Царя, или..... "Винаги с Германия и никога срещу Русия", тази максима беше разбита на пух и прах точно от рАсия с ОБЯВЯВАНЕТО на ВОЙНА на България, след това с ОКУПАЦИЯТА на България от рАсия и накрая с изпращането на българската армия да се бие срещу Германия !

PS Aз обаче друго не мога да разбера, къде е контраразузнаването ни и защо руските ШПИОНИ все още си се разхождат свободно в уж европейската и натовска Славяния ? На всичко отгоре РУСКИТЕ ШПИОНИ ОФИЦИАЛНО си имат политически партии, телевизии за заливане с руска пропаганда и поне 50 рубладжийски сдружения и партийки, сигурно защото България умря на 09.09.44г. и до днес само на думи се нарича България, иначе си е един обикновен рубладжийско болшевишки кенеф  именуващ се - СЛАВЯНИЯ !!!


http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/75849-pravim-se-na-natovtzi-no-spim-s-chervenata-ushanka-i-povtaryame-dumite-na-tzar-boris.html
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
" защо руските ШПИОНИ все още си се разхождат свободно в уж европейската и натовска Славяния ?  "
...
Разхождат се свободно и имат партии, и телевизии, защото в това време европейските и американските шпиони са заети с гейпаради, т.е. добрите шпиони имат по-важна работа (с пеdерунгели ), която им пречи да неутрализират руските шпиони.

Quote
"Посланици на държави от Европа и Америка се обявиха в подкрепа на гей парада ден преди провеждането му. Позицията беше качена на Facebook страницата на американското посолство.
Ето какво написаха посланиците днес:
Бихме искали да изразим своята подкрепа към всички активно ангажирани или подкрепящи провеждането на тазгодишния "София Прайд" на 18 юни 2016 г.  Отстояването на принципа за равно третиране на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните (ЛГБТ) хора е важен аспект на толерантното и уважаващо общество... "
http://epicenter.bg/article/Poslanitsi-podkrepiha-geyparada-v-Sofiya/103868/2/0
...
Във връзка с отказът на Бойко Борисов да създаде условия за общ флот с Румъния,Турция и Украйна в Черно море, би могло да се очаква пристигането на американския сенатор Джон Маккейн.

Маккейн е бил във виетнамски плен доста време и е бил много пъти "шлайфан" от хошиминовците.
Този дърт извратеняк има навика да идва в България за да дърпа ушите на управляващите в България и да ги сваля от власт.
Лоши времена настъпват за г-н Тикваров.
« Last Edit: 18 Jun 2016, 02:06:11 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Въпреки, че не си струва да се обръща внимание на бившия български посланик в Москва, който се взема насериозно като „натовски таран” и така се отчита пред задокеанските си господари, в случая става дума за нещо друго:чрез него от Вашингтон отправят публично предупреждение към министър-председателя Бойко Борисов да постави на първо място евроатлантическите интереси и едва на второ българските...  "
https://news.bg/columnists/sasht-aktivira-natovski-taran-sreshtu-dondukov-1.html
...
Ако Бойко Борисов запази тази своя неочаквана за НАТО позиция и не стане президент на България, а остане на поста министър-председател, неговия отказ за участие на България във военното присъствие на НАТО в района на Черно море (заедно с Румъния и Турция) ще му изиграе лош номер.
Това би могло да бъде нещо от рода на изкуствено създадена парламентарна криза, голям политически скандал с участието на негови приближени, вълни от мигранти изпратени от Турция, банкерски истории и разбира се... масови народни протести.
Такъв ход срещу Борисов вероятно може да се очаква с появата на новата администрация на САЩ.
Интересното е това, дали Бойко Борисов е сам в тази сложна игра между интересите на Русия и САЩ на Балканите и в Черно море, и на каква бъдеща подкрепа може да разчита сред съпартийците си и коалиционните партьори?
Също така е интересно, каква ще е димпломатическата активност на  двете посолства (на бившия "голям брат" и на сегашния "голям брат" ) и дали в близко време ще има тайни, и явни срещи между Борисов с представители на Кремъл и Белия дом?
Във военно-политически план изявената проруска позиция на Борисов е неочаквано скандална за САЩ и по своята същност е препъни камък в натовския механизъм, а едновременно с това му осигурява благосклонността на Москва и политическата подкрепа на водачите на т.нар. "националистически партии", и на част от избирателите с комунистически убеждения.


« Last Edit: 23 Jun 2016, 00:40:21 by Петкан »
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
ББ никъде не е изказвал проруска позиция за нищо, той е този, които лансира всички американски подлоги /бивши комунисти и настоящи русофоби/ начело с Прецедента на РБ, които сложи Зелю Простия и Гоце в малкия си джоб с простотиите си и само се разхожда като чувал с картофи из целия свят за наша сметка, че и от наше име се изказва, като първия човек.
Каквито и проблеми да имат турция и Америка с Русия  да си ги решават самички.
Ако ББ удържи на думата си и не ни включи официално в този палячовски пакт с/у Русия ще е най – умния ход, които е правил.
Но стана ясно, че под формата на планирано учение или упражнение, което е част от още петгодишната военна  стратегия на Плевню, :grin-1: все пак ще е пълно по нашето крайбрежие в натовски кораби и оръжия, нали така.
И отново: говорим едно, а правим точно обратното.
Ако мога да перифразирам рядкото лайно Соломон Паси, които иска да се бие с Русия да ходи в Арктика и оттам да обстрелва колкото си иска. 
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,925
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
...
Разхождат се свободно и имат партии, и телевизии, защото в това време европейските и американските шпиони са заети с гейпаради, т.е. добрите шпиони имат по-важна работа (с пеdерунгели ), която им пречи да неутрализират руските шпиони.
http://epicenter.bg/article/Poslanitsi-podkrepiha-geyparada-v-Sofiya/103868/2/0
...
Във връзка с отказът на Бойко Борисов да създаде условия за общ флот с Румъния,Турция и Украйна в Черно море, би могло да се очаква пристигането на американския сенатор Джон Маккейн.

Маккейн е бил във виетнамски плен доста време и е бил много пъти "шлайфан" от хошиминовците.
Този дърт извратеняк има навика да идва в България за да дърпа ушите на управляващите в България и да ги сваля от власт.
Лоши времена настъпват за г-н Тикваров.

А дано да Американците да махнат тая руска подметка Бойко, и рубладжийската му болшевишка партия ГЕРБ,  защото очевидно в Славяния с избори нищо не става, тук за който и да гласуваш, винаги на финала получаваш БКП, Кремъл и плачкащи за рАсия курви, наричащи се "български" политици,  или  мАсковското 3 в 1 !   
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Tags: