Обща категория > Чужбина

Доналд Тръмп

<< < (2/7) > >>

Nordwave:

Доналд Тръмп изгони чернокожите от Белия дом
От 22 души в своята администрация, президентът назначи 17 бели, докато при Обама те бяха едва 8

В администрацията на президента Доналд Тръмп ще работят най-много представители на бялата раса от времето на Роналд Рейгън, пише „Ню Йорк таймс”, като се позовава на вече изнесените данни за назначенията.
Според тях, 17 от общо 22 души от президентската администрация ще са бели, докато при предшественика му Барак Обама техният брой е бил 8. Всъщност, повече афроамериканци, отколкото бели е имало и в администрациите на Джордж Буш-младши-11, както и при Бил Клинтън-12.

http://pik.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B4-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-news626614.html

Петкан:

--- Quote ---Сочат Източна Европа като един от регионите, които най-много ще пострадат от предстоящото президентство на Доналд Тръмп, наред с Мексико, където очакват стена и Китай, готвещ се за търговски войни.
За анализаторите в САЩ новият американски държавен глава изглежда готов да хвърли Източна Европа в ръцете на Русия и въобще не иска да губи излишни пари за НАТО, пише Максим Саморуков от Московския център "Карнеги".
--- End quote ---
https://vesti.bg/sviat/zashto-v-iztochna-evropa-taka-se-radvat-na-trymp-6064675

Nordwave:
Либералите вият на умряло – Тръмп удари по масата: Ще приемаме християнски бежанци с приоритет!

Християните ще имат предимство сред бежанците в САЩ. Преследваните християни, търсещи убежище, ще са приоритет. Те са подложени на дискриминация в Близкия изток и Северна Африка, за християните в Сирия, например, пътуването до Америка до момента е било много по-трудно, отколкото за мюсюлманите. Най-изстрадали от ислямистите са християните, а това е нечестно. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който подписа указ, затягащ режима за новодошлите в страната, предадоха световните информационни агенции.

Това обяви самият той на церемония в Пентагона, по време на която подписа и други документи, сред които и указ за армита.

По думите на държавния глава, новите правила имат за цел защита на страната от радикалния ислям.

Още в предизборната си кампания той обяви намерение да ограничи влизането на мюсюлмани в САЩ след поредицата от терористични атаки в страната му и Европа, зад които стоят радикални ислямисти.

Въпреки намеренията на предишната администрация да увеличи броя на новоприетите, както и бежанците от Сирия, за 2017 се въвежда максимален брой мигранти – не повече от 50 000 души.За миналата те са били 117 000 души. Също така на граждани от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан няма да бъдат издавани визи.

http://bgjournal.info/liberalite-viyat-na-umryalo-tramp-udari-po-masata-shte-priemame-hristiyanski-bezhantsi-s-prioritet/

Петкан:

Според Military Balance report  през 2016 г.  Русия е модернизирала своите бронирани бойни превозни средства, а Китай нови балистични ракетни системи.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/02/09/this-remarkable-chart-shows-how-u-s-defense-spending-dwarfs-the-rest-of-the-world/?utm_term=.1868831b7544
...
Trump's ultimatum to Nato: Spend more or we will 'moderate commitment'


D onald Trump’s government has issued an ultimatum to Nato members, demanding they start increasing defence spending or Washington will "moderate its commitment" to them.

Gen James Mattis, the Pentagon chief, said the new “political reality” in America meant it was unacceptable for America to continue carrying the burden of defending European states. [/quote]

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/15/trumps-ultimatum-nato-allies-spend-will-moderate-commitment/
...
Правителство на Доналд Тръмп ултимативно заявява на членовете на НАТО да увеличат разходите си за отбрана или в противен случай Вашингтон ще прояви "умерен ангажимент" към тях.
Шефът на Пентагона-ген.Джеймс Матис е заявил, че новата "политическа реалност" в Америка означава, че е недопустимо за Америка да продължи да носи бремето на защитата на европейските държави.
...
Увеличение на военните разходи от бюджета на страните членки на НАТО иска Доньо Трампов.На всяка цена 2% от БВП и в никакъв случай по-малко, без да се смятат разходите в сферата на военните разработки на всяка страна член на НАТО.
...
От 28-те страни-членки на НАТО, само пет - Съединените щати, Гърция, Полша, Естония и Обединеното кралство са изпълнили изискването за 2% разходи от своя БВП.
Останалата част - Германия изразходила 1,18% от своя БВП за отбрана през миналата година(2015 г. ), Франция  1,8% от БВП, а Исландия, която няма своя собствена армия, харчи само 0,1% от своя БВП за отбрана.
Шест страни изразходват по-малко от 1%, в съответствие с изискванията на НАТО: Чешката република, Италия, Словения, Белгия, Испания и Унгария.
За САЩ е необходимо страните от НАТО за увеличат своите военни  разходи за противодействие на това, което се възприема като по-голяма руска военна самоувереност, а също така и други проблеми, които застрашаващи южния фланг на НАТО (войната в Сирия, ядрените амбиции на Иран и ИДИЛ ).
...
Там, де днес е зла неволя,
де народа й мъченик,
дето плачат и се молят
се на същият язик.

...
Справка за разходите на страните членки в НАТО.http://money.cnn.com/2016/04/15/news/nato-spending-countries/
...
Имаш крава, пиеш мляко...

Петкан:

http://liberalforum.net/viewtopic.php?t=24650


https://townhall.com/political-cartoons/2017/04/06/149834


https://townhall.com/political-cartoons/2017/04/05/149820

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version