Обща категория > Чужбина

Съвременната болшевишка наглост

(1/18) > >>

Петкан:

--- Цитат ---Европейският съюз (ЕС) не бива да игнорира проблема с неонацизма в Украйна и други страни. Такова предупреждение отправи пред Съвета за сигурност постоянният представител на Руската федерация в ООН Пьотр Иличов, предаде ТАСС в сряда (10 май)...
Ние не можем да пренебрегнем сериозността на проблема с неонацизма в страни, покровителствани от Брюксел, включително и в балтийските страни и Украйна. Недопустимо е да се играе с този огън в името на краткосрочни политически цели. Европа трябва да научи този урок...", каза дипломатът..."
--- Край на цитат ---

http://epicenter.bg/article/Predstavitelyat-na-Rusiya-v-OON--ES-ne-tryabva-da-se-zaigrava-s-neonatsizma--/127120/7/0
...
Заиграването с неонацизмът не е политика, която се провежда от ЕС, а по-скоро е проява на своеобразен начин на протест в някои страни ( в тези,за които говори Пьотър Иличов), извършени от диктатора Сталин-съюзник на диктатора Хитлер.
Иличов е длъжен да знае, че Хитлер и Сталин са разделили Полша през есента на 1939 г., което ги прави съучастници в разпалването на Втората световна война.
Вермахтът напада Полша на 1 септември 1939 г., а след две седмици съветската червена армия напада Полша на 17 септември 1939 г.
На 28 септември 1939 г. Германия и СССР подписват "Договор за дружба и граници между СССР и Германия".
Руският дипломат е "пропуснал" да съобщи пред Съвета за сигурност това, че докатр Хитлер е превземал Европа, Сталин е превзел Литва, латвия и Естония и Молдова.
Пропуснал е Пьотр Иличов и това, че в Русия култа към престъпника Сталин се възражда по най-безсрамен начин.
След подписването на пакта "Молотов-Рибентроп" в Москва на 23 август 1939 г., съпроводен от таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа, Сталин фактически е съюзник на Хитлер и необезпокояван от никого, напада  Финландия на 30 ноември 1939 г и заграбва финланска територия в полза на Съветския съюз.
През 1940 г. германския фюрер напада Великобритания и разгромява Белгия, Нидерландия, Люксембург и Франция.
Защо в Съвета за сигурност не попитат постоянния представител на Руската федерация, защо в съвременна Русия властите почитат престъпника Йосиф Сталин и разнасят портретите му на масови прояви, на същия този, който е лика-прилик с престъпника Адолф Хитлер?


--- Цитат ---Уровень поддержки Сталина вырос после Сирии и Крыма


13 Января, 2016

--- Край на цитат ---
http://tvoygorodpskov.ru/2016/01/56616-uroven-podderzhki-stalina-viros-posle-sirii-i-krima.html
...
--- Цитат --- В Сыктывкаре студенты пришли на акцию «Бессмертный полк» с портретом Сталина
 9 мая 2017
--- Край на цитат ---
https://meduza.io/news/2017/05/09/v-surgute-studenty-prishli-na-aktsiyu-bessmertnyy-polk-s-portretom-stalina
...

--- Цитат --- Новости
 
Подготовка к 9 мая: в центре российского города повесили портрет Сталина 

15:24 24 апреля 2017

 
--- Край на цитат ---
https://politeka.net/430975-podgotovka-k-9-maya-v-tsentre-rossiyskogo-goroda-povesili-portret-stalina-foto/
...
Каква наглост трябва да притежава  този Пьотр Иличов, който е представител на Кремъл в ООН, от една страна да говори против съществуващите проявите на неонацизъм, а същевременно да "забравя" за престъпленията на болшевизма и величаенето на болшевишкия престъпник Сталин в собствената си страна?
Не знам какво са отговорили присъстващите на изказването на Пьотр Иличов, но необективното разглеждане на историята не е в поза на никой!
 Още повече, че по време на своето управление Сталин е унищожил повече руснаци от войските на Хитлер и е заробил половин Европа за половин век, което е престъпен акт, по нищо неотстъващ на агресивната политика на Адолф Хитлер.


vailen:
Хрушчов сигурно се върти в гроба, като пумпал от ресталинизацията...  :mad:

Rakovski:
Тук не става дума толкова за историческа реабилитация на Сталин,колкото за сплотяване на руснаците.За такива мероприятия сигурно има решителна заслуга Путин и това е гениален ход,хем обединява народа,хем повишава своята популярност.

Петкан:

--- Цитат на: Раковски в 12 Май 2017, 20:24:59 ---Тук не става дума толкова за историческа реабилитация на Сталин,колкото за сплотяване на руснаците.За такива мероприятия сигурно има решителна заслуга Путин и това е гениален ход,хем обединява народа,хем повишава своята популярност.

--- Край на цитат ---
И най-елементарният човек може да разбере, че не става въпрос за историческата реабилитация на Сталин.
Иде реч за друго, а именно за това, че Пьотър Иличов упреква ЕС, че не взема мерки срещу прояви на неонацизъм в някои страни от съюза, а едновременно с това в Русия се провежда целенасочена държавна пропаганда за величаене на Сталин, който е ръководил СССР по време на Втората световна война, но това не го оневинява за престъпленията на неговия режим срещу руския народ и за създаването на болшевишки комунистически блок, т.е. бившите соцстрани.
Същото се отнася и до величаенето на СССР в съвременна Русия, това е равносилно, ако в днешна Германия така се процедира от държавата по отношение на Третия райх.
Един пример за това, какво означава "освобождение на Европа", а не болшевизиране.
В началото на 19 век Наполеон е превзел почти цяла Европа без Великобритания.
След като е разбит от руснаците, войските на руския император Александър Първи преследват армията на Наполеон и стигат до Париж, но се завръщат без да накърнят границите на завзетите от Наполеон държави, не назначават руска администрация и съветници, не правят колхози и ТКЗС-та, а Сталин прави точно обратното.Издига на власт местни комунисти-марионетки и оставя за дълго време в някои страни съветски окупационни войски.
Именно за това е невъзможно да се говори, че Сталин е освободил Европа.
Един престъпен диктатор е ликвидиран и идва нов диктатор-престъпник.
На практика какво се получава?
Диктаторът Хитлер е направил същото, което е направил и Наполеон-покорява Европа без Великобритания и напада Съветския съюз.
Яде хурката от руснаците, НО Сталин прави социалистически концлагери в Полша, България, Румъния, Унгария,Чехословакия, ГДР.
Литва, Латвия и Естония отдавна са под негова власт, а на всичко отгоре, открадва територии от Румъния, Полша и прави един малък СССР в Кьонигсберг, наричайки го Калининград, който и до днес е на разстояние от територията на Русия, въпреки, че в географски и исторически план няма нищо общо с Руската империя и със СССР.
Доколко е "гениален" този ход на Путин за мобилизиране на населението е много спорен въпрос.
Темата е за това, че съвременните болшевишките представители не се спират да търсят сламката в чуждото око, а не виждат гредата в своето.

Rakovski:
Да,известно е, че всички исторически събития може да се разглеждат превратно,да се изопачава значението им.Сега това е особенно модно,характерно за евро-атлантическата пропаганда,да се изкарва бялото черно и обратно.Сталин бил лош,неговата лошотия никой не отрича,но как да се пренебрегне желязната му воля,без която по планове на нацистите,след 2 св.война руснаците е трябвало да останат десетина милиона като роби.Руснаците имат право да се гордеят с тази толкова изстрадана победа,в това няма никакво съмнение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия