България и българите > Български националисти

Националистически организации и партии

<< < (6/6)

Петкан:


Alternative für Deutschland, AfD

Алтернатива за Германия (съкратено AFD) е дясна популистка политическа партия в Германия с десни тенденции.

Тя е представена в Европейския парламент, в германския Бундестаг и в 14 от 16-те парламента на германските области. Благодарение на образуването на голяма коалиция  AFD е най-голямата опозиционна партия в 19-ия германски Бундестаг.

https://www.bundestag.de/parlament/plenum/sitzverteilung_19wp

В AFD съществува етническо-националистически, расистки, анти-ислямска и антисемитски тенденции, свързани с новите десни групитакива като  крайно дясното движение  Identitäre Generation и ксенофобска организация Pegida (Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада).

Партията е основана през 2013 г. като европейска и дясня партия. За първи път тя спечели надрегионални мандати на европейските избори през 2014 г.
На общите избори през 2017 г. това беше третата най-силна сила с 12,6% от гласовете.
https://de.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland#Wahlergebnisse

AFD защитава традиционното семейство на мъж и жена и се противопоставя на квотата на жените, и на анулиране на половата идентичност.
AFD изисква ясни критерии за имиграцията. Само тези, които плащат вноски за социално осигуряване, могат да получават обезщетения за безработица и обезщетения за деца.

В отговор на рязкото увеличение на броя на бежанците федералната изпълнителна комисия представи стратегически документ за политиката в областта на миграцията и убежището в началото на септември 2015 г. В него партията призовава за повторно въвеждане на контрола на германските граници, 48-часовата процедура за предоставяне на убежище на границата и премахването на така наречените "джобни пари" за търсещите убежище. В допълнение, хората от държави, които са класифицирани като сигурни страни повече не трябва да кандидатстват за убежище. [43]

През ноември 2015 г. Федералната партия прие резолюция, в която се призовава за подчинение на Закона за предоставяне на убежище на сигурността на държавата и нейния народ, както и за ограничаване приемането на бежанци и премахването на събирането на семейството.
Външната политика на партията може да се нарече популистка, защото тя отхвърля елитите и постулатите за  "криза на собствената национална идентичност и суверенитет".

Според основната програма на АFD, одобрена през 2016 г., ислямът не принадлежи на Германия. По-специално, партията призовава за забрана на минаретата, призива за молитва на мюезина и закриването на лицето.
АFD  признава свободата на вярата, но според програмата на партията, това трябва да се извършва в съответствие с правните норми за правата на човека. Мюсюлманите, които са законни и интегрирани, трябва да се считат за приети членове на обществото.  На противоконституционните сдружения следва да забрани  изграждането и експлоатацията на джамии, както и външното финансиране от страна на ислямски държави или частни дарители.
Обучението на имами в Германия  трябва да бъде извършвано  в университети на немски език.
https://de.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland
...
...
За разлика от българските националистически партии, германската АFD не участва в управляващата коалиция на Ангела Меркел. :thinking:

Мишок:

--- Цитат на: FELDMARSCHALL в Юли 20, 2018, 17:56:44 ---Тия лекета от "Възраждане" наскоро бяха на митинг на БСП и държаха речи (Костадин Костадинов и Велизар хЛЕнчев), като между тях беше кУрнелия Нинова ! Изроди абсолютни чакащи да им пуснат някоя троха от Кремъл ! :lol: :D/

П.П. Боян Расате още ли е дружка с онзи комуноид Милен Илиев (Миленин) ?

--- Край на цитат ---
Комунистите са навсякъде.

HighVoltage:
Без определения, какво ви е мнението за Росен Миленов?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия