България и българите > ВМРО-БНД

Потомци на Комити: ВМРО Няма Общо с Истинската, Създадена от Дедите Ни!

(1/2) > >>

Атила:
Декларация на известни родове от Македония.

Уважаеми следовници на свещеното дело на ВМРО,

 

Поводът да получите това писмо с копия на оригинални документи е нашата човешка, гражданска и патриотична тревога от залязването и изчезването на носителя на вечната идея на македонските българи за единството им с Майка България, а именно легендарната ВМРО. Организацията, носеща свещеното име “ВМРО” бе унищожена от група корумпирани парвенюта-самозванци със тяхното поведение на политически проститутки, а нейните материални активи в момента се ЗАГРАБВАТ от същите тези проститутки. Наглостта и алчността на Крисимир Каракачанов, Николай Кънчев, Бойко Ватев, Боби Ячев, Мирослав Мурджов, Петко Атанасов и др. от тази шайка нямат нищо общо с традицията на ВМРО, но те напълно отговарят на методите на ченгетата и престъпните групировки.

На 24.10.2003 г. Пазарджишкият Окръжен Съд регистрира Фондация “ВМРО” със седалище в гр. Пазарджик, ул. “Иван Вазов” № 14, ет. 2. Учредител на фондацията е Сдружение ВМРО със седалище София, ул. “Пиротска” № 5. При учредяването на фондацията Сдружението ВМРО “безвъзмездно й предоставя правото на собственост” върху 10 недвижими имота в София, Благоевград, Разлог, Петрич, Банско, Гоце Делчев, Дупница.

Какво означава това? Нищо друго освен едно: Имотите на македонските бежанци, създадени с безвъзмездни дарения от Българската държава и с левчета, отделяни от залъка на нашите майки и бащи, сега са собственост на една фондация, учредена в ЧАСТНА ПОЛЗА!?

Ако мотивите за учредяването на фондацията бяха благородни, то тя щеше да бъде учредена в ОБЩЕСТВЕНА полза, така както са били учредени всички благотворителни и културно-просветни братства, дружества, фондации и ефории на Македонските българи. А ако целта е била да се получават дарения от нашите сънародници на Запад, както твърди Каракачанов в “168 часа”, то  всеки знае, че в демократичните държави дарения се правят и дарителят получава съответните данъчни облекчения само при даряване на фондации в ОБЩЕСТВЕНА полза.

Да не говорим, че ВМРО си учреди Фондация “Българска Идея”още преди 5 години. И там Каракачанов е председател, но не се е чуло някой българин от Америка да е дарил нещо на “бизнесмените” от Пиротска 5. Затова пък всеки може да види в публичния регистър БУЛСТАТ, че тази Фондация “Българска Идея” е собственик на няколко съмнителни фирми в Русе, които сега се разследват за пране на пари по аферата “Ирак-петрол” (Каракачанов разбира се не пропусна да иде на поклонение при Саддам).

Частната полза означава, че приходите от имотите на Македонските българи вече могат ЗАКОННО да се използват за това “Богоизбраните” и техните любовници и метреси да карат скъпи коли, да си купуват скъпи апартаменти, да почиват в екзотични страни и всичко това С КРЪВТА НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ.

Има ли някакъв контрол от страна на Организацията върху Фондация “ВМРО”? Категорично НЕ! Единственото право на учредителя Сдружение ВМРО е “да предлага освобождаването и избирането членове на Управителния съвет на фондацията”. Значи Каракачанов и компания предлагат нещо и после пак те си го одобряват. Ако пък на следващия конгрес на ВМРО (ако изобщо има такъв) те бъдат изгонени от Организацията, то никой няма да е в състояние да ги изгони от управлението на Фондацията “ВМРО”, която вече е собственик на имотите на Македонските българи.

Шайката на Каракачанов очевидно подготвя и формалното закриване на Организацията, защото е предвидено при прекратяване на учредителя, т.е. ВМРО, дори и нищожните запазени права на учредителя да преминат върху УС на фондацията, т.е. върху изброените 11 физически лица.

Решенията на УС на фондацията се вземат с обикновено мнозинство, което ще рече, че на практика само 6 (шест) души могат да правят каквото си искат с имотите на македонските бежанци и всичко това ще бъде ЗАКОННО!

Всяка трагична история има предистория, а тя започна тогава, когато потомците на старите родове бяха прогонени от ВМРО, когато Организацията влезе в политическия живот, нарушавайки Конституцията на Р. България, когато с вашите средства беше създаден и после ограбен приватизационния фонд “Мизия - Тракия - Македония”, когато нелегално, потайно и с разрез на решенията на Конгреса на ВМРО беше създадена частна политическа партия ”ВМРО-БНД”, когато ВМРО се регистрира “в частна полза” и се превърна в една фирма и най-накрая, като последно (засега) от серията престъпления, когато каракачановата корумпирана шайка регистрира “Фондация “ВМРО” върху която бяха прехвърлени имотите на ВМРО, управлявани и притежавани на практика от 11 или дори само 6 души.

Историята не познава по-голямо ПАДЕНИЕ И НРАВСТВЕНА ДЕГРАДАЦИЯ. Ако честните членове на Организацията все още имат сила, то единственият изход е да бъде свикан конгрес на ВМРО, на който да бъде потърсена сметка от ПРИВАТИЗАТОРИТЕ и срамните и престъпни решения за ЗАГРАБВАНЕ на народното имущество да бъдат отменени!

Освен това всеки достоен гражданин може лично да сезира Върховния административен съд и Главна прокуратура за извършването на тази незаконна и неморална приватизация.

Пишете до:

Главна прокуратура на Р България

бул. “Витоша” № 2, 1000 София

* * *

Върховен административен съд на Р България

бул. “Александър Стамболийски” № 18, 1301 София

 

Дори държавата да остане безучастна към това безумно и гнусно престъпление, дори обществото да не обърне внимание, залисано във всекидневните си грижи, дори борбата ни за истината да е безуспешна и обречена, ние ви призоваваме да не оставате безучастни, а това значи съ-участни към това престъпление, а да се опитате да му се противопоставите, като най-малко му дадете публичност и го осъдите морално. Защото над нас има един по-велик съд, а именно този на Историята и този на Бог!

Вечен позор на ЛИКВИДАТОРИТЕ на нашето свято Дело! :devil:

 

Да живее България!

 

Иван Татарчев, почетен председател на ВМРО

Христо Матов, председател на СМО

Ангел Ангелов, зам. председател на СМО

Анатолий Величков, депутат от 38 НС

Стойчо Кузев

Анани Константинов

Проф. Йордан Венедиков

Димитър Шалев

Георги Македонски

Атила:
И което е най-интересно! статии от общ характер се отаварят без проблем. А статии и явни доказателства, под формата на линкове, чисто и просто стои един невинен надпис "Тази страница не може да бъде намерена" ТУК В линка за "Досието на Красимир Каракачанов от Държавна сигурност". Много са съобразителни другарите от ДС бе? Постарли са се с тяхната електронна шпионска система, да изличат линкове, препратки към сайтове или доказателства към престъпното минало на този човек. И нека после някои да доиде и да ме убеждава, че тези във "ВМРО" са честни Български родолюбци и националисти. Които милеят за Бългаската национална идея, и всячески работят за нея. Но нека бе, нека още това дебело дебилно човече, да се наслаждава на охолният си живот, защото му е за последно. Но бавно и неумолимо приближава времето, когато всичко това което е натрупал през годините, от грабежи на Македонските имоти, ще му се вземе. И ще копа като кирка, с голи ръце, до кръв, в някоя каменна кариера, с много други такива като него, комунистически фашистки мазни боклуци. И само ще си спомня, какво е било в миналото му. И в колко бардаци е бил. Така че, ВМРО забавя, но не забравя. Нека от сега да си го знаят това нещо, другарите масони и комунисти, от бардака на Пиротска 05. И се моля БОГУ да ме удостои с честа, аз да съм му надзирател на същият този боклук. Че тогава да си спомни какво е вършел, не само спрямо мен, но и спрямо други хора. Само мога да подгатна! че милост няма да има за него, и такива като него. Това газдов, това мирчо спасов, ще бледнеят пред мен! И съм убеден, че БОГ ще ми даде тази възможност за реванш. И ще го правя заради името Българско, името организационно и опетненото ми име от тях. Но търпение и последователност трябва във това нещо. ТЪРПЕНИЕ за да е победата славна и значителна.

Атила:
НАЙ-БОГАТАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ С НОВ ЦЕНЕН ИМОТ

Лидерът на ВМРО Кр. Каракачанов стана съсобственик на ресторант “Моменти” в Благоевград
 
Интересите на централата на червено-черните на “Пиротска” 5 в София към Пиринско са явни, Македонският научен институт притеснен, че с новата си фондация им подписват “смъртната присъда”
 
Кр. Каракачанов
 
Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Дончев Каракачанов е новият съсобственик на благоевградския ресторант “Моменти” под сградата на Американския университет. Неговата фирма “Анкор-М” ЕООД е съдружник в регистрираното в Благоевградски окръжен съд “Моменти” ООД заедно с “Чайнабул” ООД, представлявано от управителя на ресторанта Кирил Георгиев Манов, “Фининвест къмпани” ООД, с представител Стефан Гецов и Анка Димитрова. В съдебната регистрация за седалище на “Моменти” ООД е посочен апартамент в жк “Еленово”, бл. 10, вх. А. Самата фирма “Анкор-М” е регистрирана в централата на ВМРО-БНД на “Пиротска” 5 - София, което означава, че на практика съсобственик на “Моменти” е известната като най-богатата партия в България - ВМРО.
Това е поредната база на червено-черните войводи в Пиринско, които в края на миналата година учредиха фондация ВМРО, прехвърляйки върху нея от сдружение ВМРО собствеността на 9 имота, 6 от които са в Пиринско. Както писахме, фондацията получи къщата до ГУМ в центъра на Благоевград, която се ползва от местните войводи за централа на партията /130 кв. м площ/, партерно помещение на блок в Разлог /76 кв. м/, имот в Петрич /300 кв. м/, имот от 5755 кв. м в Банско, почивен дом върху площ 3000 кв. м в местността Елиови мостове над Банско и имот от 401 кв. м в центъра на Гоце Делчев заедно с 1/2 от намиращата се там двуетажна къща. Председател на УС на фондацията е Кр. Каракачанов, а в него има 3-ма представители на Пиринския край: Райна Дрангова, която купи за сметка на ВМРО къщата до ГУМ в Благоевград, Борис Ячев от Петрич и благоевградският офталмолог д-р Йордан Тумбев.
11 са дружествата с участието на Каракачанов, които програма APIS вади при вкарване на името му и това на ВМРО в търсачката. Първото е регистрирано през 1996 като “Балкански приватизационен фонд “Мизия-Тракия-Македония” АД, в който Каракачанов е в надзорния съвет заедно с ексдепутата от 37 НС Анатоли Величков и още 5-има войводи. 2 г. по-късно фондът бе преименуван в “МТМ холдинг”. Следват “Балкан Травъл” ЕООД, “Вардар-М” ООД, “Македония прес” ЕООД, “Пелагония-М” ООД, “Лактис-Бяла” ЕАД, “Нов златоградски вестник” ООД и др. Според лидера на ВМРО-БДД в Благоевград проф. Атанас Попов с всички тези фирми и метаморфозата на ВМРО-БНД в сдружение ВМРО, а сега фондация ВМРО, Каракачанов цели да парира съдебната система при евентуално нейно решение за изземане имуществото на ВМРО, чието право на собственост от години се оспорва. Освен Попов от.. от регистрирането на фондацията и видимите интереси на Каракачанов към Югозапада доста е притеснен и Македонският научен институт, чиято най-работеща група е в Благоевград и който от 1990 г. се издържа изцяло от ВМРО. Според членове на института Каракачанов е решил да спре и без това унизително малкото средства, които им дава за издателска и проучвателна работа, защото при регистрацията на фондацията е преписал целите на института. Любопитно е още, че фондацията е формулирала дейността си като “дейност в частна полза” и е сложила акцента върху “отдаване и преотдаване на имущество под наем”. Юристи коментират, че всъщност това е българската фондация, дала най-много еднолични права на управителя си, който е с правомощия да стопанисва имуществото, да прави сделки, да сключва трудови договори със служители на фондацията и др..
 
ВАНЯ СИМЕОНОВА
целият текст в пълното издание... 
брой 3544  •  Събота, 17 Януари 2004

За повече информция заповядаите линк WWW.VMRO.INFO

ATILA BULG-ARYAN:
http://frognews.bg/news_121515/Pot
 :ricar: :ricar: :ricar:

Потомци на Комити:

ВМРО Няма Общо с Истинската,Създадена от Дедите Ни !

Тя е Регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на Комунистическия Съюз на Македонските Културно-Просветни Дружества на Главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев !
 :bandit: :bandit: :bandit:

"Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО.

Нещо повече–тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944 г.

Агентът на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и цялото обкръжение около тях продължават да заблуждават българската общественост, че техният фалшификат на „Пиротска“ 5 е правоприемник на историческата ВМРО.

 Това е гавра с паметта на онези дейци на македонското революционно движение, които са отдали живота си за българската кауза. Фалшификаторите на историческата ВМРО присвоиха имотите на историческата ВМРО и на бежанците от Вардарска и Егейска Македония  Днес те се намират в частната фондация на Красимир Каракачанов „ ВМРО“  :police:

ВМРО (или МВРо ЕООД) !!!
 :mooning: :mooning: :mooning:

Красимир Каракачанов е бил Агент на Комунистическите Репресивни Служби в Прословутото 6-то Управление на ДС с Псевдоним “Иван”. Много Близък с Друг Агент “Гоце” Първанов.

Баща му Дончо Каракачанов, Висша Комунистическа Номенклатура, Офицер от ДС, Депутат Преди 1990, един от Ръководителите на Казионното БЗНС.

Родът им Няма НИЩО ОБЩО с Македония.

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ:
 :bgflag: :bgflag: :bgflag:

КОЙ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК!

КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК!

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО!
 :judge: :judge: :judge:

КАЗАХ!

www.bulgarya.ga/communism.html
 :devil-1: :devil-1: :devil-1:

Siegfried:
Потомци на македонските комити: ВМРО-то на КДС няма нищо общо с истинската, създадена от дедите ни !!!

http://www.bnews.bg/article/218578-potomtsi_na_makedonskite_komiti_vmro_nyama_obshto_s_istinskata_sazdadena_ot_dedite_ni

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков; проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов; Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (днeс в Македония), и Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев, разпространиха декларация-протест, в която питат:

Какво общо има ВМРО-БНД с историческата организация ВМРО, създадена от дедите ни?

Ето и пълният текст на декларацията–протест:

Уважаеми госпожи и господа,

Обръщаме се към Вас като потомци на онези, които създадоха през далечната 1893 г. ВМРО, наследници на воеводи и комити на същата тази българска организация. Тази декларация е израз на нашия граждански и чисто човешки дълг да запознаем българското общество, а и българите, живеещи в днешните предели на Република Македония, с една 27-годишна лъжа.

Историческата ВМРО, създадена от нашите предци, бе унищожена по време на комунистическия режим, а нейното имущество разграбено от доверени лица на свирепата българска комунистическа партия. С недоумение следим предаванията в българските телевизии, където група лъжци, начело с Красимир Каракачанов, агент на Държавна сигурност, Ангел Джамбазки и други заблуждават обществеността, че ПП „ВМРО – Българско Национално движение“ е правоприемник на организацията, създадена от нашите предци. Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО. Нещо повече – тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944 г.


Агентът на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и цялото обкръжение около тях продължават да заблуждават българската общественост, че техният фалшификат на „Пиротска“ 5 е правоприемник на историческата ВМРО. Това е гавра с паметта на онези дейци на македонското революционно движение, които са отдали живота си за българската кауза. Фалшификаторите на историческата ВМРО присвоиха имотите на историческата ВМРО и на бежанците от Вардарска и Егейска Македония Днес те се намират в частната фондация на Красимир Каракачанов „ ВМРО“.

Питаме:
1. Докога лъжците и измамниците от фалшификата на историческата ВМРО, представящи се за „патриоти“, ще заблуждават българското общество, че ръководят правоприемник на историческата ВМРО?

2. Кога най-после българският съд и компетентните органи ще проверят как е създаден и регистриран фалшификатът на историческата ВМРО?

3. Защо все още не е направен пълен финансов одит на управляваните от частната Фондация „ВМРО“ имоти в цяла България?

4. Докога управляващите в България ще пазят позорния „неутралитет“ по отношение създаването на фалшификата на историческата ВМРО и подкрепата на нейните лидери, които нямат нищо общо с каузата на нашите прадеди и деди?

Настояваме да се направи пълна справка за македонските братства, създадени в България, и да се предприемат стъпки за тяхното възстановяване! Дори държавата да не обърне внимание, призоваваме всеки честен и почтен български патриот да се опита да противодейства като даде публичност на тази наша декларация и посредством социалните медии ИСТИНАТА да стигне до максимално голям брой сънародници. Да пребъде във вековете делото на дейците на историческата ВМРО, нашите деди и прадеди! Да живее България!

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков,

проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов,

Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (дн. Македония),

Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия