Автор Тема: Ударът срещу православието започва от Косово  (Прочетена 8652 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,368
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Албанските главорези са главните виновници за зверствата при потушаването на Априлското въстание

Георги Сенгалевич

Географската област Косово и Метохия, разположена на 50-ина км от нашата граница, заемаща площ от 11 хил. кв. км и с население от над 2 млн. души, е люлката на сръбското православие и на единната сръбска държава.  До XI в. районът е интегрална част от първата българска държава, а от XII в. Косово се превръща в част от сръбската славиния Рашка и в духовен център на Сърбия. С битката между сръбския владетел Стефан Неман и неговите братя през 1171 г. на практика ще бъде създадена единна сръбска държава. Именно тогава започва митологизацията на Косово в сръбската история. Сръбските царе изграждат тук над 1300 православни църкви и манастири, което превръща областта в

мястото с най-голямо съсредоточие на православни
светини след Атон
Тук е погребан и първият сръбски цар Стефан Душан, довел сръбската държава до апогей.
На Косово поле на 28 юни 1389 г. се разразява една от най-съдбоносните и драматични битки в сръбската история, когато турските орди разгромяват сръбския княз св. Лазар, а поражението на Видовден оставя болезнен отпечатък в съзнанието на всеки сърбин и буди до днес желание за реванш. Именно тук през 1989 г.  бъдещият югославски президент Слободан Милошевич обещава пред повече от милион свои сънародници, че повече нито един сърбин няма да бъде тъпкан и тероризиран от албанците в Косово, които се заселват тук през XVIII-XIX.в. и днес са над 80% от населението на областта, след като прогонват голяма част от местното сръбско население. Предали православната си вяра и приели исляма, албанските ренегати се превръщат в най-верните и кръвожадни поданици на султана и подстрекавани от турците, тероризират не само сръбското население, но и българите в Македония. Именно албанските главорези са главните виновници за зверствата при потушаването на Априлското въстание. През турското робство в Косово се установява Печката патриаршия - духовна майка на сръбския народ, чието седалище и до днес се намира в косовския град Печ. Още през XIX век албанците тероризират коренното сръбско население, а с формирането на Призренската лига се създава идеята за велика Албания, обединяваща албанците от Албания, Косово, южна Сърбия, Черна гора, западна Македония, северозападна Гърция и дори южна Италия. Днес тази идея е прегърната не само от албанските екстремисти в Косово, но дори и от правителството на Албания, като осъществяването й преминава през етническо прочистване на неалбанците и заличаване на всякакъв спомен за тяхното присъствие. Освободена по време на Балканската война от турско робство, през 1913 г. областта става част от сръбската държава, а след образуването на Югославия придобива автономен статут. По време на втората Световна война албанските терористични организации, борещи се за независимо Косово, колаборират с италианските фашисти и немските войски. Дори е сформирана

SS-дивизия "Скендербег", прочула се с нечувани злодеяния
Още тогава Германия се превръща във флагман на борбата срещу Югославия, а по-късно в началото на 90-те години е първата страна, признала независимостта на Хърватска и узаконила по този начин противоконституционния разпад на бившата федерация. По времето на хърватина Тито, подобно на турците и циганите в България, косовските албанци се ползват с редица привилегии, като например не плащат сметките си за ток. Когато на власт идва национално отговорното правителство на Социалистическата партия на Сърбия, вече е твърде късно сепаратистките процеси да бъдат овладени. Въпреки че югославската армия смазва екстремистите, в тяхна защита се обявява НАТО, начело със САЩ и след варварска военна намеса през 1999 г. Косово попада под международен контрол. Тук е моментът да се замислим за ситуацията в нашата страна, където за разлика от Сърбия, на власт са не патриотичните сили, а турската етническа партия ДПС, силно наподобяваща АОК. Не случайно самозваният косовски премиер и бивш командир от АОК Агим Чеку при посещението си у нас се срещна именно с представители на ДПС, вероятно, за да обмени опит. За разлика от сърбите, които продължават да се борят за Косово, ние рискуваме да загубим без каквато и да е съпротива големи части от южна и източна България, където ДПС извоюва победа на евроизборите . Това са част от областите Силистра, Разград, Търговище,Шумен, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. Ако в скоро време българите не осъзнаят тази реална опасност, рискуваме да станем жертва на вече отработения косовски сценарий. Още през 80-те години вече е създадена организацията Косовско национално движение, която през 90-те години ще се трансформира в армия за освобождение на Косово (АОК).  На 2 юли 1992 г. албанските сепаратисти, принудени да действат преди да бъдат разкрити от югославската армия, обявяват независима "Косовска република". През 1998 г. те извършват

1126 терористични атаки срещу органите на реда
и цивилни граждани, отвлечени са 208 души. Убиват дори свои сънародници, лоялни към Сърбия. Редно е да си зададем въпроса, откъде терористите са се сдобили с толкова оръжие, къде са били обучени? Много източници сочат, че те са били изцяло подготвяни от заклетия враг на Югославия - агресивния военен блок НАТО, чийто член в момента е и България. Вече се знае, че в Македония и Албания са действали тренировъчни лагери, създадени с поддръжката и активното съдействие на НАТО, ЦРУ и САС. Смята се, че Пентагонът е отделил над 13 млн. долара за тази цел. Доказателство за това е фактът, че до 1998 г. албанските терористи са извършили само няколко десетки атентата, докато само през 1998 г. броят им надхвърля 1000.
Но с каква цел се върши всичко това? Първо, превръщането на Косово в развъдник на бандитизъм, в център на незаконната търговия с оръжие и наркотици. Второ, независимо мюсюлманско Косово е важна брънка в плана за създаването на ислямска дъга на Балканите, на зелен полумесец, започващ от Босна и преминаващ през Санджак, Косово, Албания, Македония и България, за да достигне до Турция. Целта на този план е разцепването на православните страни на Балканите и изолирането на Гърция от България и Сърбия. Югославия е единствената страна, която дръзна да се противопостави открито на този проект, но след като бе предадена от своите съседи, включително и от нас, тя беше наказана за своето непослушание с яростни бомбардировки над цивилни обекти.
(Следва) http://www.vestnikataka.com/?module=displaysection&section_id=10&format=html
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Дълбоко съм потресен че има такива хора в младежката организация на АТАКА...
Имам големи критики към нея и като цяло представя редица факти в неверна светлина
нека се забележи
1) автора е сърбин. Това по късно ще си проличи и от идиотската му статия де.
2)Заглавието - "удърът срещу православието" - ами защо не го назове с истинското му име - Ударът срещу Сърбия. Същата сърбия която от 1913 подтискаше населението на Косово и умишленно не ги допускаше до управлението на областта като си заравяше главата в пясъка. Никои не е виновен че албанците(които не са религионзни от разговорите ми с около 20-30 от тях и разгледаните от мен албански сайтове) са се размножили и мразят сърбите. Цялата статия мирише на търсене на съюзници за Сърбия под знамето на православието.
3)Албански главорези в Априлското въстание  :-P :-P :-P :-P :lol: :lol: Какво безочие. Албанците са проявявали терор срещу християните през априлското въстание нито един албанец не е бил използван поради отдалечеността им. Априлското въстание е потушено от башибозуук(помаци татари и турци, и можев би някои албанец за мезе) и след това редовна воиска - отново се насажда анти-албанизъм от сърбите, което вече няколко пъти ни изигра лоша шега.
4) Велика Албания няма да се осъшестви но автономия на западна ФИРОМ и юната Черна Гора си е напълно възможна. Българите няма от какво да се притесняват за велика Албания - тя би помогнала на българите и би ограничила по нататъчното навлизане на албанци в ФИРОМ.
5) Скандербег е борец против турците и национален герой на Албания. Факт е че днес албанците много повече мразят турците отколкото сърбите. Дивизията на СС се е занимавала с законна саморазправа с сръбската тирания както сме направили и ние и хърватите през ВСВ.
6) Разпада на Югославия е може би незаконен но напълно справедлив и очакван удар върхо Велика сърбия която просъществува 80 години. И все още не е напълно разпадната. Да се твърди че свободата на братския хърватски народ е несправедливост е върховна безопчливост и нагла лъжа от сърбина написал статията.
7) Тито е хърватски евреин а не хърватин. Няма хърватин комунист и до днес. Всички хървати подобно на нашата страна са били фашисти и са били благодарни н райха за освобождението си от сръбско робство. Комунистическата съпротива в хърватия е била подобна на българската в цифрово изражение - от 6000 до 10 000 души. Пълна мизерия. Мита че сърбите не са управлявали югославия е още една безочлива нагла и импотентна сръбска лъжа целяща да прикрие велика Сърбия.
8 - насажда чувство за малоценност като се изтъква че Сърбия била управлявана от националисти(шайка изроди като милошевич, основни врагове на всичките съседи на Сърбия) а ние не.
9) говори за България от свое име макар да е сърбин.

въобще от такива статии ми се гади...
 

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 952
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
3)Албански главорези в Априлското въстание  :-P :-P :-P :-P :lol: :lol: Какво безочие.

Нишкото въстание точно тези уроди го потушават.Чети документите на французина Бланки,той всичко е описал.В нишкото въстание са изклани и опожарени над 240 села в североизточна България и въпреки това е напълно забравено.
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
3)Албански главорези в Априлското въстание  :-P :-P :-P :-P :lol: :lol: Какво безочие.

Нишкото въстание точно тези уроди го потушават.Чети документите на французина Бланки,той всичко е описал.В нишкото въстание са изклани и опожарени над 240 села в североизточна България и въпреки това е напълно забравено.
възможно е, но това са отделни изолирани случай. Не е ставало дума за масово явление поради малоброиността на албанците тогава.
 

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 952
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
възможно е, но това са отделни изолирани случай. Не е ставало дума за масово явление поради малоброиността на албанците тогава.

Ами добре,нека обичаме албанците и забравим за тези невинни жени и деца,които са били изклани от тях!Арменският геноцид също е един случай хайде и него да загърбим.
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
възможно е, но това са отделни изолирани случай. Не е ставало дума за масово явление поради малоброиността на албанците тогава.

Ами добре,нека обичаме албанците и забравим за тези невинни жени и деца,които са били изклани от тях!Арменският геноцид също е един случай хайде и него да загърбим.
албанците в цифрово отношение са ни клали най-малко от всички други наши съседи. Албанците са нова сила нарастваща и уповаваща се на шовинизъм а не на религиозен национализъм и затова тя нямат проблеми да са съюзници с християни. От нас зависи дали ще подкрепяме сърбите които са залязваща сила и тяхната държава скоро ще се разпадне още повече или албанците които имат гърба на САЩ и солидна маса население.
 

Неактивен gadget

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 151
 • Пол: Мъж
 • Монархист, Националист, Консерватор
Статията освен , че дълбоко изопачава фактите е и чиста пумия.Срамно е , че вестник атака я е публикувал.Русофилия и сърбофилията на тия мангали почва да прозира.
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Статията освен , че дълбоко изопачава фактите е и чиста пумия.Срамно е , че вестник атака я е публикувал.Русофилия и сърбофилията на тия мангали почва да прозира.
виж днешния брой - има продължение. Едва ли не ни се вменява че албанците са ни по големи врагове от турците. И че ако не помогнем на Сърбия ще има божие наказание  :-[ Наистина жалко че са вкарали такъв човек в младежката организация.
 

Неактивен Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 827
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Албанските главорези са главните виновници за зверствата при потушаването на Априлското въстание
Георги Сенгалевич


Автора е сърбин!  >:( >:( >:( Това е първо!

Второ - ударът не е срещу православието, а срещу Сърбия! (повтарям думите на Ташко)

Трето - Сърбия се опитва да въвлече и приобщи към каузата си други държави (най - вече България), които нямат (а и не трябва да имат) никакво касателство с Косово! Използват коза наречен "Православие" за да събудят съчувствие и подкрепа!

Ама няма да стане!!!!

И четвърто - всички много добре знаем кой потушава Априлското въстание и кои са главните виновници - това са турците и (за съжаление) еничери от помашките села (по - късно комитите от ВМРО отмъщават за Априлци като изгарят Доспат и още 11 помашки села).
Албанци толкова навътре в Българска територия е нямало!


Та тоя сърбин си е чист пропагандатор! А пропагандата му е много смешна и жалко очевадна!


Сърбия винаги ни е била враг и няма място за съжаление тука! Да ги разкъсат албанците - не ми пука за тия крадци! Време е да си платят за престъпленията спрямо нас! Нека им вземат "свещеното" Косово за да ги заболи както нас ни заболя като ни взеха Македония - най - свидната Българска рожба!  >:( >:( >:(
 

Неактивен Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 827
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Срамно е , че вестник атака я е публикувал.Русофилия и сърбофилията на тия мангали почва да прозира.


Тука си много прав gadget!!! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

И аз от едно известно време забелязвам сърбофилски и русофилски настроения в Атака! И това може би е нещото което най - много ме дразни в партията на Сидеров!!!  >:( >:( >:(
 

Неактивен Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 827
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
тероризират не само сръбското население,но и българите в Македония. 


ААААААААААААА така значи!!!! >:( >:( >:(

Значи все пак имало Българи в Македония, значи все пак Македониja je Бугарска, а?  Ами къде отидоха вашите южни прави сърби, господин Сенгалевич? Нали такива имало в Южна Бановина?!  >:( >:( >:(

Значи когато ножа опре в гърлото започваме да си спомняме някои исторически истини, а уважаеми господин Сенгалевич?  >:( Значи когато ви притиснат натясно ставате много сговорчиви, а "велики" ми "небесни" народе?!  >:(

А преди 80 години когато откраднахте най - свидното българско чедо ви беше много широко около врата, помислихте се за велики и недосегаеми!  >:( >:( >:(

Вашта мама сръбска!!! Плюя на вас нещастници!!! И да ви изколят до крак, и всичките ви храмове да разрушат пръстта си няма да мръдна за вас говеда!!!. Мрете и ще си изкупите греховете!!! >:( >:( >:(Императоре и всички останали форумци - не знам за вас ама аз съм отвратен от тая статия! >:( >:( >:( Бях в добро настроение докато не я прочетох! Не знаех, че тия пом...и могат да паднат толкова низко! Да сътворят такава пропагандна помия!

Целта им е много ясна - гаврейки се със априлските герои да се опитат да ни привлекат на тяхна страна и да събудят "братско" съчувствие към тях и тяхната кауза!!! А каузата им винаги е била Велика Сърбия!!!

И ако сидеровци подкрепят и приветстват тази статия, толкова по - зле за тях!!!

Защото на Сидеров всичко бих простил, с изключение на сърбофилските му и русофилски залитания! Ако има нещо, което може да ме накара да мразя Атака с цялата си душа то това е точно това!


СМЪРТ НА СЪРБИЯ     :bgflag: :bgflag: :bgflag:

« Последна редакция: 30 Юни 2007, 14:45:25 от Родолюбец IYI »
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Срамно е , че вестник атака я е публикувал.Русофилия и сърбофилията на тия мангали почва да прозира.


Тука си много прав gadget!!! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

И аз от едно известно време забелязвам сърбофилски и русофилски настроения в Атака! И това може би е нещото което най - много ме дразни в партията на Сидеров!!!  >:( >:( >:(
проблема на Сидеров и една от малкото ми критики към АТАКА е религиозния му фанатизъм. Именно заради сляпата му вяра се толерират руснаци и сърби в българската партия без оглед че те са вековни български врагове.
Още при цар Михаил Шишман подмолните сърби превзеха кюстендил с нечестна битка - след цял ден протакване българския цар разпуснал воиниците за през ноща, и сърбите ги искали посред нощ/
А да споменавам ли варягския(руски) княс Светослав които унищи и зароби източна България за да се стигне дотам , да се премести столицата в Охрид.
 

Неактивен vril

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 92
 • Пол: Мъж
Статията е открито просръбска (сърбофилска) , а когато нещо е просръбско, прогръцко и прекалено "православно", то неизменно в далечината стърчат  "косматите уши на Москва" и дебелите връзки на кгб (фсб) и разните му там филиали в лицето на партии, църкви и подставени бизнесмени (олигарси)посредством , които се задвижват балканските им марионетки (най-вече в България).
Напоследък стана несъмнено , че Волен Сидеров и партия "Атака" са щедро финансирани от Сашо Дончев (100 % комунист и човек на Москва),също така се говори , че  Сидеров е член на някаква квазимасонска ложа наречена "Нова Византия" ратуваща за създаването на православен блок между България, сърбия,гърция под егидата на русия естествено.Трибуната на Сидеров телевизия "Скат" е собственост на ченге от държавна сигурност , а самият сидеров необелва и дума срещу русия или сърбия.
Аз мисля , че "атака" изобщо не е никаква националистическа партия (българска такава със сигурност не е)а разклонение на дс , местните комунистически отрепки и явен проводник на руски и сръбски интереси , които винаги са в ущърб на България.
А на глупостите, които твърди  тоя сръбски помияр могат да се хванат само малоумници.
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Сидеров е най добрата латернатива за момента. За мен е по важно не самата партия а фактът че 300 000 души се обяват за националисти под знамето на АТАКА. Тези хора са твърда маса която при разпад на АТАКА веднага чще изработят алтернатива.
 

Неактивен vril

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 92
 • Пол: Мъж
Сидеров е най добрата латернатива за момента. За мен е по важно не самата партия а фактът че 300 000 души се обяват за националисти под знамето на АТАКА. Тези хора са твърда маса която при разпад на АТАКА веднага чще изработят алтернатива.
Подръжниците на "Атака" са много повече от 300.000 и аз нямам нищо против тези хора защото това са българи милеещи за България , но оказва се , че "Атака" е поредната измама от страна на комунистическите отрепки,поредната московска манипулация.
Що се отнася до алтернатива, то види се другарите са готови с нея-Бойко Борисов и "Герб".
Лъжите, ограбването и съсипията (най-вече морална и духовна) са в пълен ход и изглежда , че тази сатанинска схема действа безотказно .
 

Tags:
   

  Сърбите в Косово обявяват автономия

  Започната от генерал Жеков

  Отговора: 2
  Прегледи: 2943
  Последна публикация 13 Авг 2018, 18:48:23
  от генерал Жеков
  Отношенията Сърбия - Косово

  Започната от Nordwave

  Отговора: 87
  Прегледи: 19899
  Последна публикация 04 Юли 2013, 23:31:40
  от Лудия Макс
  Свещен съюз - Българи Гърци Арменци и Кюрди заедно срещу турския звяр!

  Започната от Инжинер Донев

  Отговора: 6
  Прегледи: 3144
  Последна публикация 22 Дек 2007, 21:37:53
  от Division
  В Гърция обират супермаркети като форма на протест срещу скъпотията

  Започната от Ванадий

  Отговора: 3
  Прегледи: 1326
  Последна публикация 19 Юни 2008, 13:48:13
  от Болгардингезе
  US анализатор: Ако се радели Косово, следваща е Македония

  Започната от Франкист

  Отговора: 5
  Прегледи: 1728
  Последна публикация 28 Май 2011, 14:09:47
  от ЯХБЗ