България и българите > ВМРО-БНД

Да гласуваме на 16

(1/4) > >>

MAGADAN:
http://dnes.dir.bg/2008/03/23/news2805423.html
--- Цитат ---ВМРО обявява началото на кампанията "Гласувай на 16", съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на партията.
Инициативата е национална и предхожда законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.
Мотивите за подобно предложение са заради ранното съзряване на младото поколение в България и регистрираното застаряване на нацията, пише в прессъобщението.
Свалянето на необходимата за получаване на избирателни права възраст на 16 години е нужно и заради задълбочаващите се демографски проблеми в България. Според партията все по-застаряващото населението е един от основните обществено-политически проблеми.
Съвременният млад човек има достатъчно познания и широта на интересите, което му позволява, дори на възраст 16 години, да направи разумна преценка на ситуацията в нашето общество и да формира своята гледна точка, смята партията. Младите хора в България получават много по-широк достъп до информация от хората на 40-50 години например, което определя и тяхното много по-бързо социално и житейско израстване.
Според партията младите са хора, необременени от наследството на тоталитарното ни минало и неговите "идейни достижения" и растат и се развиват като граждани на ЕС.
Действащото законодателство в областта на избирателните системи и процедури е морално остаряло, неадекватно на ситуация в нашето общество, смята партията. Правото младите хора да гласуват още на 16 години ще подпомогне утвърждаването на европейската ценностна система.
--- Край на цитат ---

Защо не на 11?  Циганките масово раждат на тази зряла възраст. Ама при тоя глад за гласоподаватели... Дерзайте, воеводи - луди, дементни и недозрели - само те могат да гласуват за вас.


Редактирано от администратор: Добавен текста на материала от цитирания източник.

Калоян:
Идеята на ВМРО е много добра, забележи включва и образователен ценз,тоест задължително основно образование!

Дими:
Минималните изкисвания за да гласува една личност трябва да бъде поне средно образование, следвайки рационалността, това е нужно на един човек да познава бегло историята, философия, психология, от което следва че този човек добре е опознал реалността и може да взима трезво оценки, без да му бъде втълпявано каквото и да е.
Представете си 2-милиона неуки Българи и 2-Милиона интелигенти Българи.
Сега си представете 2-милиона интелигентни Българи който да гласуват осъзнато, и да знаят кое е най доброто за тях.

С това братя Българи ще се реши целия проблем на България, всички етнически проблеми, и ще видим едно по светло бъдеще.

МИГ:
Аз подкрепям, защото вече ги имам 16-те години, мисля мога да преценя  :)

Балкани:
Смятам, че повечето 16 годишни в днешно време са прекалено незрели,зависими и лесно поддатливи на пропаганда.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия