България и българите > ВМРО-БНД

Ангел Джамбазки

(1/13) > >>

Nordwave:


 Ангел Джамбазки, общински съветник от ГЕРБ/ВМРО: Държавата да инвестира в малките градове Абсолютно е необходимо софийско жителство, за да се знае колко души живеят в града и как той се развива във времето. Необходимостта е не само от гледна точка на сигурността на хората, но и за да може администрацията да планира транспорта, съоръженията и инфраструктурата. Без да знаеш колко души возиш на ден, как можеш да направиш план за градския транспорт?

Въпросът е дали да се нарича точно “жителство”. Обикновено хората свързват жителството с нещо лошо - със застопоряване в определен град до живот. През последните 15-20 години всички изказващи се либерали допринесоха това понятие да придобие отрицателен смисъл.
Според мен жителството има смисъл на регистрация и цели преброяване на хората в София. От гледна точка на сигурността то е абсолютно необходимо. Връщането на домовата книга ще помогне на районния полицай да си създаде по-пълна представа за хората, живеещи в квартала и дори за криминалния контингент. В момента пътят на информация към полицията е затворен: имаме районен, но той нито знае кой живее в блока, нито познава домоуправителите. Ако стане някакво нарушение от социално-битов характер, полицаят не знае къде и кого да търси.
За самите хора също е много полезно да знаят кой къде живее, за да си управляват добре общата собственост. В момента софиянци от големите квартали като “Люлин” и “Младост” са абсолютно анонимни, нямат никаква връзка помежду си. Блоковете се превръщат в едни бетонни гета без ред и хората не живеят добре. Някой си решава и превръща етажните площадки в складове - изхвърлят едрогабаритни отпадъци. Оттам идват и социални напрежения.
Пак казвам: жителството като регистрация, не като закрепване в града, е абсолютно необходимо. За критерии за допускане на хора в София не може да се говори - всеки има право да си търси работа в по-голям град, ако няма такава в родното му място. Затова правителството трябва да направи нещо, за това вървене на държавата към един латино тип - голяма столица и пуста периферия. Ако така продължават нещата, София ще стане един 4-милионен град - от тук до Пловдив всичко ще се засели, а останалите градове ще станат икономически неразвиваща се периферия.
Затова трябва да има държавна политика на инвестиции в цялата страна - и хората да си останат по родните места. Правителството трябва да започне да готви стратегия, за да не се налага въвеждане на ограничения хора от провинцията да живеят в столицата.
Една такава мярка е изваждане на държавната администрация от София в околен град (Елин Пелин например). Така поне част от хората, които всеки ден пътуват от Перник, Костинброд, Своге и задръстват града, ще спрат да правят трафика непоносим. Да вземем за пример Министерството на земеделието - защо то е в София? Тук няма селско стопанство и ниви. http://bg.altermedia.info/?p=1810#more-1810


Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.

Крум:
http://djambazki.org/

skadansk:

--- Цитат на: Апостолъ в Ноември 03, 2008, 14:51:33 ---http://djambazki.org/

--- Край на цитат ---

Защо е изпуснал на ГЕРБ логото ? ХАхаха, а това, дето е сложил на софийска община герба пред този на ВМРО е повече от показателно :D

Nordwave:

--- Цитат на: skadansk в Ноември 03, 2008, 19:43:49 ---
--- Цитат на: Апостолъ в Ноември 03, 2008, 14:51:33 ---http://djambazki.org/

--- Край на цитат ---

Защо е изпуснал на ГЕРБ логото ? ХАхаха, а това, дето е сложил на софийска община герба пред този на ВМРО е повече от показателно :D

--- Край на цитат ---
Всеки е свободен да изложи мнение, но този форум е общо български и националистически! Можете да спорите, да бъдете саркастични или нападателни, но грубостите и нецензурните изрази не се толерират!

ѣ:
Страницата е ок, но това което е написал ме побърка :

--- Цитат ---#  Ангел Джамбазки Says:
октомври 31st, 2008 at 18:31

Ако ми позволиш - старото мрънкане. ВМРО не изчезва. Развива се. Поздрави

--- Край на цитат ---
:-[ Да му имам развитието на ВМРО.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия