Българска култура и духовност > Наука и образование

Трябва ли наистина да се стремим да образоваме циганите?

<< < (2/14) > >>

Алекс:
Циганите в лагери да се учат на работа да строят мостове пътища да си живеят в квартали лагери .

Петкан:

--- Цитат на: Младиястарец в 23 Юни 2011, 12:44:59 ---Да, вероятно част от тях ще започнат да работят, НО това ще ги направи по-хора, подозирам, че в един момент ще се стигне до българо-цигански етнос, естествено те ще ни погълбнат, защото ще са повече. Така става в САЩ, смесени расови бракове и мелезирани дечица, няма ли културизирането на мангалите тук да доведе до същото.

Кактово и да казвате, ценностите които ни налагат от Запад ще работят в тази посока. И малкото останали българи след 20-30 години ще имат циганчета за деца. Не че такива бракове вече не съществуват, но са все още по-скоро изключения, а не масови.

--- Край на цитат ---

--- Цитат ---подозирам, че в един момент ще се стигне до българо-цигански етнос, естествено те ще ни погълбнат, защото ще са повече.
--- Край на цитат ---
Прав си,Млади старче,защото в много от пограничните райони на България вече има такива смесени бракове или съжителства,заради демографския срив.
Знам едно село,в което в детската градина има 14 деца,от които 11 са циганчета.
Съкращаването на Строителни войски беше много голяма грешка,защото циганите се учеха на строителство и колкото и да е странно-на дисциплина.

Norton:
Няма как да се смесят с българите, защото им е... под достойнството. Имат такава психология, ние сме дасовете. Подобна е и психологията при турците. Много си приличат двата лагера, това е то наследството от османската империя. Мен циганин ми е казвал / и то не само един/ , че някога са ни били господари, а над тях са били само турците. Циганите вярват, че са наследниците на башибозука - ония бесни орди, които са били пускани по земите ни да насилват, горят и колят. И си вярват, че са любимци на нашите турчеля точно заради това. Явно някой им пълни кратуните с повече глупости от допустимото. Та с такива мисли растат. За циганина има вариант да се ожени за българка, но това пак си е сериозна стъпка в страни. Но циганка да се омъжи за българин, това си е смъртна обида за тях. Единственото, което може да стане тук и то в близко бъдеще е, когато се почувстват много и силни да ни скочат. И ще го направят дружно с турците сигурен съм. Тук пък ще цитирам един русенски циганин, който "имах честта" да познавам. Той ми каза следното :"Брат, по добре си трайте и погледите надолу, защото сте сами! Ако утре се заядете нещо с турците, ние ще ви погнем преди тях."

Моята надежда е единствено в изпедерастяла Европа. Като се правят на толкова толерантни европейците, дано успеят да повлекат повече от тези мангали при себе си. Че тук бройката им вече е опасно много. На практика в много села и малки градове в източна България, циганите вече са доминиращи. Отделно и много населени места, които само за 20 години станаха 100% цигански.

Дано забият към западните държави и повече не се връщат, никакво обучение, никаква интеграция! Те са змия в пазвата ни!

Франкист:
Всъщност нортъне,идеята на западняците е точно обратната - да ги интегрираме - демек да ги включим в нашето общество,а идеята е следната.

Западняците се лишиха от техните цигани преди векове и не биха желали отново да си имат работа с тях - за това те желаят мангалите да си стоят при нас.

Сега - тънкия момент е че явно щом са необразовани - бягат в чужбина и правят мизерии наляво и надясно,значи трябва да ги образоваме за да си стоят тука - да работят тука и да не ходят натам.Идеята на западняците е всъщност много егоистична както и целия ЕС по цялата си съшност и характер.Те чисто и просто не желаят циганите при тях - без значение дали са образовани или не.Не искат да си имат нищо общо с тях.

Докато те дават пари за "интегрирането им" тук - няма проблеми,който иска да си дава.Може дори и за някой българин да закачи покрай циганите.Само да не почнат да искат и ние да им даваме за "интеграцията" щото ще ни дойде в повече - 20 години давахме за интегриране.

На западняците обаче лошо ще им стане като видят каква лоша шега им е изиграл циганския манталитет,като се окаже след някоя и друга годинка че училищата са откраднати до плоча а конете пасат в апртаментите.

Единственото решение на този проблем е да се набутат всички в големи гета със големи стени ,да им се осигурят всякакви нужди и прочие - с парите дадени от ЕС за "интегриране" и да видим след това какво ще стане.Но да се престане с това псевдоинтегриране сред българите - та те самите цигани не желаят да се интегрират с нас. Не знам дали въобще някой в тая държава управник си дава сметка - как лази всекидневно по нервите и достийноството на българите с това интегриране,с тия помощи,с всичко.На какъв друг език да се напише това???!!!

Младиястарец:
Norton, проблемът е, че вече има омешани. Особено по малките села и градове, това се готви да става практика. Целта е тук да има едно малко и глупаво циганско население, на което да му се дават социални и да може да разграбва каквото още има, за да не плъзнат из европата, но и да са лесни за монопол.

Ако образоваме циганите и те почнат да се държат нормално (което си е възможно, но много трудно, защото единици подобни цигани могат да се намерят на всеки 200 000 други), могат да станат смесени бракове за в повече.

Нали казват, цар Борис така направил, уеднаквил религиите, после ги образовал по еднакво и те почнали да се мешат, дали е вярно не знам, но смятам, че при тези условия и това може да стане.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия