Българска култура и духовност > История

Българската Бойна Слава

<< < (3/33) > >>

Иван Иванов:
Как да се забрави такъв епизод от историята ни, няма начин ! Който веднъж е чел за него, винаги ще го помни. Би трябвало да фигурира подробно във всеки учебник. Колко са армиите по света, способни да продължат атака при такива зверски загуби- 18% ! Може би само японската и руската/съветската...Голям дух трябва за такова нещо !

А германците кога ли не са се излагали с тая тяхна "непревзимаемост"  :-P То Одрин не беше, Люлебургас, Тутракан...Бре че непревзимаеми крепости  :kill:
Ако разполагахме с техния човешки и промишлен потенциал нямаше да ни спрат французите на Марна и да киснем 4 години по окопите във Фландрия, ами да ги изметем за един месец. Ама айде...

Царица:
Един западноевропейски историк беше казал: "В света има три нации, три народа, които раждат истински войници и един от тях е БЪЛГАРСКИЯ!"
-------------------------------------

Кои са другите два Родолюбец?

SSK:
немския е един от тях драга царице :)

Царица:
Остава още един.
С немския съм съгласна :)

Podkrepa:
Семейството на майка ми е от там.
Дядо ми, лека му пръст, разправяше една история...
Както заемат позиции, преди самите бойни действие се оказва че може да се взема вода само от едно кладенче на ничията зема между двете армии. Всеки от нашите, който отиде да налее бива застрелян, а толкова са бързали на там, че нямат никаква питейна вода.
Изчакват да се постъмни, тихичко зареждат едно налично оръдие и един ГЕРОЙ отива на явна смърт заради другарите си.
Пламъче, изстрел, войника умира. Обаче виждат от къде идва пламъчето и пръсват ръмънеца заедно с черешата, на която се е покатерил в радиус от педесетина метра :)

Другата ми баба разправяше че при настъплението са насилвали самотни старици и са им тъпчели орихи в... ануса, след което са ги чакали да излязат с тава... много се забавлявали от звука.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version