Обща категория > Интернет Портал

ВАЖНО: Google следи живота ви. Изключете следенето на момента!

(1/1)

FLEKTARN:
Ако имате поща Gmail (Google Mail), ако имате YouTube акаунт, ако ползвате Google+ или Google Docs, или общо взето какъвто и да е продукт на Гугъл, вероятността да не знаете, че ви следят активно - е голяма.

На момента отидете на този линк:

https://myactivity.google.com/myactivity

Там ще видите архив за последните не дни, не месеци, а години, и всичко което сте правили! Говорим за локации, местата където сте ходили, екскурзии, колко време сте стояли на кафе, на ресторант, в кои барове, в кои градове, в къщите на кои познати и приятели, с каква скорост сте карали, по кои маршрути пътувате по работа, из чужбина; говорим за кои сайтове сте посещавали, какво сте търсили в търсачката, кои видеота сте гледали, какво сте чатили с приятели, какво порно сте гледали, всичко! Абсолютно всичко!

Изтрийте цялата си история, следвайки тези стъпки:

Логнете се в Гугъл акаунта си и посетете този линк:
https://myactivity.google.com/myactivity

След това кликвайте там където са стрелките.
Още нищо не е приключило. Историята, която току що изтрихте, най-вероятно винаги ще остане на сървърите на Гугъл. Имат ви досието. Сега поне скрихте тази информация от "недоброжелателни очи" и от още хора, които евентуално могат да се възползват от тази информация един ден. За да приключите всичко един път завинаги, следвайте тези стъпки:
Много смело и без никакви колебания, изключвайте всеки един, абсолютно всеки един от бутоните, като ги натискате, или издърпвате в крайна лява позиция, докато не станат в сив цвят! Всичко, до долу, проверете добре дали е в сиво!
Дори след спирането на "следенето", има голям шанс Google все още да следи активността ви онлайн. За да сте сигурни на 100%, използвайте засега сигурната търсачка DuckDuckGo. Инсталирайте "Патенцето" като добавка на Google Chrome, Firefox и прочее. Има го за всички браузъри като extension (добавка).

Линк към Патенцето:
https://duckduckgo.com/Поздрави,
Флектарн

HighVoltage:
https://news.bg/int-economics/google-otnese-rekordnata-2-42-mlrd-evro-globa-ot-ek.html
Google отнесе рекордната 2,42 млрд. евро глоба от ЕК

Google бяха глобени с 2,42 млрд. евро от Европейската комисия, след като постанови, че компанията е злоупотребила с монополно положение, промотирайки собствената си услуга за пазаруване, като манипулира търсачката да изкарва резултати най-отгоре за нея.
Размерът на глобата е най-големият досега, налаган от ЕК срещу компания, обвинена в изкривяване на пазара.
Решението също така определя Google да прекрати антиконкурентните си практики в рамките на 90 дни или ще ѝ бъде наложена допълнителна санкция.
Американската компания може да реши да обжалва.
Ако не успее да промени начина, по който управлява услугата в рамките на три месеца, Google могат да бъдат принудени да платят 5 процента от среднодневните световни печалби на компанията майка Alphabet.
Google по-рано предположи, че Amazon и eBay имат по-голямо влияние върху навиците за харчене на хората и че възгледите на комисията "не успяха да се впишат в реалността за това как повечето хора пазаруват онлайн".
Решението обаче може да създаде прецедент, който определя начина, по който Европейската комисия разглежда оплаквания относно важността, която Google дава на собствените си карти, резултатите от цени на самолетни билети и местните бизнес обяви в търсачката си.
Google Shopping показва изображения и цени на съответните продукти заедно с имената на магазините, в които те са достъпни, и резултатите от тях, ако има такива.
Подробностите са означени като "спонсорирани", което отразява факта, че за разлика от нормалните резултати от търсенето, те включват само продукти, които продавачите са платили да се появят.
Хората, ползващи смартфони, могат да не виждат каквито и да е традиционни линкове при търсене в Google, ако не скролват доста надолу.
Google също така се възползва от обстоятелството, че рекламите на услугата за пазаруване са по-визуални от текстовите реклами.

----------------------------------
Преди известно време имах възможност да се запозная с дейността на една фирма, която е българо-американска. Тя не е регистрирана по ДДС, т.е. няма 50 хил. лева оборот, НО пък има 500 работника.
Това което работят уж е ИТ услуги, но фактически работейки с компанията описана по-горе извършват реални, но незаинтересовани посещения на сайтове, които плащат за реклама с AdSense.
Така от върл фен на Google сега ги смятам за обикновени мошета.

Навигация

[0] Списък на темите

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия