България и българите > Българофобия

Делото срещу граничар Михаил Цонков

(1/16) > >>

FELDMARSCHALL:
Наши граничари застреляха турски рибар бракониер.


Турски рибар бракониер е бил застрелян от гранични полицаи в района на Резово, съобщиха от ОДП-Бургас.
Тази сутрин в 6.45 в дежурната на РГС - Бургас е получен сигнал от гранично-полицейски пост за техническо и визуално наблюдение - Резово за поредно навлизане на турска риболовна лодка в териториалното море на България.

Щурмова лодка за бордови контрол, намираща се в момента на устието на река Резовска, е тръгнала към нарушителите.

Към 7 часа турската лодка започнала да събира мрежи на 2 морски мили от българския бряг и на 1, 5 мили навътре в българското териториално море.
Граничните полицаи от щурмовата лодка стигнали до нарушителите и се опитали да извършат бордова проверка, използвайки звукови и светлинни сигнали.

От турската лодка е оказана съпротива. С дървени пръти с метални остриета (канджи) рибарите пробвали да пробият и потопят лодката на бордовата група, която е била надуваема. Произведени са били предупредителни изстрели във въздуха.

Двама от граничните полицаи се качали на турската лодка, но там са били нападнати с канджи, като единият е бил ранен сериозно по ръцете.

След това започнал ръкопашен бой, като един от рибарите няколко пъти опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния полицай. Двамата паднали на земята, оплели се в мрежите, при което оръжието произвело изстрел и ранило рибаря.

В 7.30 часа турските рибари са задържани. Раненият е откаран незабавно на брега и е извикана линейка от медицинския център в Царево. По пътя към медицинския център той е починал.

По случая е уведомен окръжният прокурор на Бургас, военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Предстои извънредна среща на смесената българо-турска гранична комисия в Царево. Образувано е предварително производство от военната прокуратура, а в РГС - Бургас е образувано дознание за незаконно преминаване на държавната граница, незаконен риболов и оказване на съпротива на орган на властта с нанасяне на телесна повреда.

От няколко месеца зачестяват случаите на нарушение в южния участък на териториалното море и прилежащата зона на България от турски риболовни кораби и по-големи риболовни лодки, допълват от "Гранична Полиция".

Oт там добавят, че на проведената през март среща на смесената българо-турска гранична комисия турските гранични власти са запознати с проблем.

Индивидуалист:
Браво че Бургас е по-близо до турската граница,ако беше Варна,полицаите тук сами щяха да носят риба на турските бракониери.

FELDMARSCHALL:
Обърнете внимание на този пасаж : "С дървени пръти с метални остриета (канджи) рибарите пробвали да пробият и потопят лодката на бордовата група, която е била надуваема. Произведени са били предупредителни изстрели във въздуха.

Двама от граничните полицаи се качали на турската лодка, но там са били нападнати с канджи, като единият е бил ранен сериозно по ръцете.

След това започнал ръкопашен бой, като един от рибарите няколко пъти опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния полицай." :o :o :o
Каква дързост и наглост само!! :devil:
Опитали са се да пробият лодката, така че граничарите ни да паднат в морето и да се
удавят! :o
Турчолята вече преминаха всякакви граници! :devil:

Skarlet:
Бракониер" е Българската версия, от долу Миллийет пише под заглавието:
"Смешна българска защита"
Според Турците България е дала абсурдна и невярна версия за станалото. Случаят сега щял да се разглежда от Турска Военна Прокуратура.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=dunya&ArticleID=518568&Date=18.04.2008&ver=62

FELDMARSCHALL:
Да го духат копелетата! :devil:
Ако български рибари бяха направили това в Турция вече
да са застреляни и да са на 2 метра под земята...а България дори
нямаше да посмее да се оплаче! >:(
Преминаха всякакви граници на нахалство гадовете... че ще искат
и да ни съдят при положение че турците са виновни за цялата ситуация...
нямам думи!! :-[

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия