Българска култура и духовност > Родово Наследство

За паметниците

<< < (2/2)

NKosovic:
Здравейте, аз съм канадски националист. Съжалявам, моят български е лош. Искам българската националистическа представа за паметниците ви. Какво мислите за всички комунистически паметници, които все още стоят и какво трябва да се направи с тях? Бихте ли ги възстановили или разрушили?

Има и много паметници от борбите срещу османските нашественици. Дали тази история в общественото съзнание държи българите наясно с мюсюлманската заплаха?

Исках да попитам хора, които са горди от историята си.
Извинете ме за моя лош български, но не знам за историята на вашата страна.

Редактирано от администратор.

Hatshepsut:

--- Цитат на: NKosovic в Ноември 27, 2017, 06:08:34 ---Здравейте, аз съм канадски националист. Съжалявам, моят български е лош. Искам българската националистическа представа за паметниците ви. Какво мислите за всички комунистически паметници, които все още стоят и какво трябва да се направи с тях? Бихте ли ги възстановили или разрушили?

Има и много паметници от борбите срещу османските нашественици. Дали тази история в общественото съзнание държи българите наясно с мюсюлманската заплаха?

Исках да попитам хора, които са горди от историята си.
Извинете ме за моя лош български и не знам за историята на вашата страна.

--- Край на цитат ---

Редактирах текста, имаше малки граматически грешки, но смисълът беше ясен  :smile-1:

Ще споделя моето мнение по повдигнатите въпроси:

За комунистическите паметници, предполагам че става дума за паметниците на партизани, ятаци, партийци и др. такива. За такива паметници смятам че трябва да се демонтират напълно (постаментите може и да останат, разбира се). Същото е мнението ми и за паметниците на съветската армия, Альоша, Серьожа и т.н. Това не са български паметници и не са част от българската история, те са паметници на чужда окупационна армия, освен това те не са издигнати доброволно от българския народ, а са натрапени насила. Те унижават нашето национално достойнство, затова са нежелани и трябва да се демонтират.

За паметниците от борбите за национално освобождение отговорът е ясен - трябва да се поддържат. Същото мисля и за паметниците от руско-турската война 1877-1878г.

Panzerfaust:
Всички комунистически паметници трябва да се разрушат незабавно.
Всички паметници на Съветската армия, СССР и пр. трябва да се разрушат незабавно.
Руските паметници от Руско-турската освободителна война и тези отпреди 1944 г. трябва да се оставят.

NKosovic:
Това е невероятно. Радвам се, че имам представа за тази тема от българска гледна точка. Благодарен съм, че сте поправили моята граматика :grin-1:. Аз трябва да звучи като идиот.
Мога ли да търся още отговори?
1. Смятате ли, че тези мнения ще представляват популярната българска перспектива?
2. Защо мислите, че хората биха искали да възстановят тези паметници, ако те действат като черни белези на националната ви гордост? Кои са те? Какво искат да постигнат?
3. Колко е вероятно те да бъдат разглобени от сегашното Ви правителство? Дали това в момента е много спорно в България?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия