Author Topic: Подготвят ли ни за Патриотичен акт (като в САЩ след 11 септември)?  (Read 2151 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Независима България

• Newbie
Босфор ТВ днес публикуваха едно, според мен, пропагандно коментарче, което вероятно цели да подготви общественото мнение за диктатурата и масовото следене и шпиониране, което ни готви авторитарната власт в ЕС.

http://btvnovinite.bg/article/komentar/11-septemvri-2015-evropa.html

Само масово следене на гражданите и армия от шпиони ще ни спасят от атентати (подзаглавието)

(...)

После беше прокаран Патриотичният акт (след 11 септември), който позволяваше правителството да отнема гражданство без обяснения и право на обжалване. Неограниченото подслушване стана част от живота ни. Нашите истории за следене са детската градина в сравнение с това в Америка. То тепърва ни предстои (в Европа).

Нямах нищо против да подслушват телефона ми, ако това означаваше да не ни взривяват
. Няколко години наред живяхме с кодова система за нивото на заплаха от терористични акции. На няколко пъти ни евакуираха от работата ми, защото имаше особено висока опасност.

Живеехме в страх, докато постепенно страхът изчезна. Мерките за сигурност бяха проработили. И работят и досега, да не чуе дявола. Никой не знае колко терористи от ИДИЛ са проникнали в България покрай тълпите по границите.

(...)

Подобни мерки трябва да бъдат въведени в целия Европейски съюз, защото атентатите предстоят

Ясно е, че хората се страхуват и има защо. Примерът, който Европа трябва да последва, е на Америка.

Използвали потока от невинни жертви на терора, който създадоха в собствените си държави, бойците от ИДИЛ със сигурност са във всяка европейска държава, и можем само да се надяваме, че ще им отнеме време за да се организират в добре функциониращи терористични клетки.

(...)

Европейски 11 септември не бива да се случва.

Представете си Патриотичен акт в Америка без атентатите от 11 септември. А вече за никой не е тайна, че 11 септември беше организиран от мафиотските елити, който стоят зад правителството в САЩ.
Представете си предстоящият Патриотичен акт в ЕС без тая безпрецедентна бежанска атака.

За мен това е т.нар. политика "order out of chaos": създаваш хаос и след това прокарваш политиката, която искаш, и така си гарантираш много по-малко съпротива от страна на гражданите. Щото ако тръгнеш директно да подслушваш и следиш, кой ще ти позволи?