Author Topic: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет  (Read 13156 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Според мен вредата ще е несъизмерима. Моя прогноза е че голяма част от хората ще спрат да пишат активно, а сайтовете окончателно ще установят хостинга си в Малаизия, Кувеит, Дубай или Иран както досега, но в по голяма степен. Хората ще минават само и единствено през чужди проксита за да може следата която получават Интернет Доставчиците да стига само до прокси сървъра. Много, които не знаят как се прави това, просто ще спрат общуването и ще ограничат посещението към сайтове като този. Може да се каже че с наредбата на МВР направихме голяма стъпка към Китайнизиране на политиката ни към интернет. Китаизиране, защото именно в Китай има подобна цензура и следене на огромните маси хора.


Припомням:

МВР ще следи контактите в интернет

Това става ясно от публикувана в "Държавен вестник" наредба
30.01.2008

МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в интернет, на кого сме пращали имейл или съобщение, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа.
Това става ясно от публикувана в "Държавен вестник" съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд.
Според наредбата обаче всички телефонни оператори и интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР "пасивен технически достъп чрез компютърен терминал" до съхраняваните данни.
"Това означава министерството да има достъп без човешка намеса и без самият оператор да знае, че някой отвън следи данните", обясняват експерти пред в. "Сега".
Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване.
Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът.
Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на интернет, което ще започне от 15 март догодина.
Вече ще се събират данни за времето, в което потребителят е седял в мрежата, за изпращача и получателя на всяко съобщение, както и за началото и края на разговорите в мрежата през програми като Skype.
Информацията трябва да се съхранява от операторите в продължение на 12 месеца. Това изискване е записано в директива на ЕК от 2005 г. и новия Закон за електронните съобщения. Целта е да се предотвратяват и разследват сериозни престъпления и тероризъм. ( :lol: :lol: :lol: )
Наредбата изисква всяка година до 31 март операторите да дават отчет на министъра на вътрешните работи колко пъти са предоставяли събраните данни на компетентните органи - прокуратура, следствие, спецслужби и др., колко пъти не са могли да го направят и по какви причини. Тази информация ежегодно ще се праща и на Европейската комисия.


Е... значи ще си пишем свободно... до 15 март догодина. Когато всяко деиствие ще бъде записвано, и докладвано.
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
МВР и ДАИТС ще следят електронната ни поща и разговорите, които провеждаме по Интернет.

Това стана ясно след обнародването в брой 9 на Държавен вестник (29.01.2008 г) на Наредба № 40 от 7 януари 2008 г. за категориите данни и реда, по която се съхраняват и предоставят от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, за нуждите на националната сигурност и за разкриване на престъпления, издадена от Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

За целите на наблюдението ще бъде изградена специална система за събиране на информация за това кой какво прави в Интернет.

"Доставчикът, вашият Интернет доставчик, ще извършва шпионската дейност, а МВР само ще използва информацията". каза Богомил Шопов пред бТВ.

Например, доставчикът ще обяви пред МВР, че доставя Интернет на Иван, Драган и Петкан, и чрез системата за наблюдение службите денонощно ще знаят с кого си пише Иван, какви писма получава Драган и с кого си говори Петкан.

Аргументите на МВР са, че това трябва да се случи в интерес на борбата срещу тероризма и по искане на Европейския съюз.
И по този начин се разкриват и редица други престъпления - примерът е пресен - вчера ГДБОП съобщи как чрез достъп до системата Скайп заловили софийски диджей, разпространявал в мрежата снимки на деца между 3 и 10 години. Специалистите обаче имат аргумент и срещу това.

Богомил Шопов: "Всеки що-годе нормален терорист, не че познавам такива, първото нещо, което ще направи, това е да си криптира канала за информация".

Плановете на МВР са да започне да ни следи с кого си говорим и пишем по Интернет от 15 март 2009 година.
 

Offline Kondolov

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 325
 • Gender: Male
Това следене в нета си е чиста проба елиминиране на политическите противници. ЗАЩО не са засекли до сега някои терорист, а един народ се управлява най-добре, когато се следи непрекъснато. Американците не си го позволяват поне да го правят публично като наще помияри. Ще ни разкатаят фамилията от всякъде с този закон.
« Last Edit: 21 May 2011, 15:56:51 by Hatshepsut »
Единство и сила.
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Щатите и ЕС се прегръщат с нашите доносници и престъпници,например такива с 4 спрени дела и в момента министри,избори се фалшифицират брутално,колебаещи се честни хора бяха подведени от медийната "звезда'
бойко борисов,тоталното промиване върши своята работа дотук,картината е доста трагична направо.Остава като че ли ако има пострадали от това следене,а то сигурно ще има,да сме осведомени и да се изкарва това наяве,въпреки че тук правото е криво и обратно,адвокати мадвокати,съдилища,прокуратури - пълен фалш.Господ да ни пази само.Смазан народ и потиснат отвсякъде.Без права,като робите едно време.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Gender: Male
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в Интернет, на кого сме пращали e-mail или съобщение по ICQ, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа. Това става ясно от публикувана вчера в “Държавен вестник” съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Данните за действията в Интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба “Оперативно-техническа информация” на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд. Според наредбата обаче всички телефонни оператори и Интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР “пасивен технически достъп чрез компютърен терминал” до съхраняваните данни. “Това означава министерството да има достъп без човешка намеса и без самият оператор да знае, че някой отвън следи данните”, обясниха експерти.

Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване. Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът. Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на Интернет, което ще започне от 15 март догодина. Вече ще се събират данни за времето, в което потребителят е седял в мрежата, за изпращача и получателя на всяко съобщение, както и за началото и края на разговорите в мрежата през програми като Skype. Информацията трябва да се съхранява от операторите в продължение на 12 месеца. Това изискване е записано в директива на ЕК от 2005 г. и новия Закон за електронните съобщения. Целта е да се предотвратяват и разследват сериозни престъпления и тероризъм.
Наредбата изисква всяка година до 31 март операторите да дават отчет на министъра на вътрешните работи колко пъти са предоставяли събраните данни на компетентните органи - прокуратура, следствие, спецслужби и др., колко пъти не са могли да го направят и по какви причини. Тази информация ежегодно ще се праща и на Европейската комисия.
Както се очакваше, Интернет доставчиците възразиха остро срещу някои от новите разпоредби. Собственикът на Bol.bg Димитър Ганчев обясни, че когато наредбата е дискутирана с бранша, в нея не е имало изискване да се дават данни за телефонните разговори през Интернет, което изисква големи допълнителни разходи. “Освен това става въпрос за пряка намеса в един пазар, който досега не бе регулиран от правила. Не знам и как отговаря новата наредба на директивата на ЕС за анонимния достъп до интернет, но според мен противоречи”, коментира Ганчев. http://bg.altermedia.info/
 

Offline Македония

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 127
 • Gender: Male
 • Свободна Българска Македония!!!!
 • Зодия: Cancer Cancer
Значи за очаквам затвор
 :-P :-P :-P
Да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният за съвършенство

http://www.youtube.com/user/Bgna3moreta
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
Значи да очакаваме задължителното противодействие срещу тези жалки хорица, които за последен път се опитват да се справят с народната инак любов. Досега се подслушва нелегално, но от сега нататак ще се подслушва съвсем легално. Значи да знам да си говоря това което ми е на уста, и да ме хваната за макарите след това. Има контрол, но им и извън контрол. Има правила, но има и извън правила. Значи ще се наложи по хитри и от тях да ставаме, за да им се покаже кои е господаря на тази свещенна Българска земя и да ги изритваме от нея час по скоро.
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline Кондор

 • Junior Member
 • *
 • Posts: 32
 • Gender: Male
 • ВИНАГИ ГОТОВИ ЗА ВОЙНА!
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Пукна се поредния мехур на юдеомасонската лъжа наречена демокрация.Защо ли има глупаци дето още да вярват в това нещо,наречено демокрация.Това понятия отдавна се е изчерпило от смисъл.По-добре е безродниците да измислят някакво друго понятие,с което да залъгват народа,щото той все повече си отваря очите за продължаващите им лъжи и демагогия.
Както и го е писал Оруел в "1984",чифутите ще превърнат света в един гигантски Биг Брадър.
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
Пукна се поредния мехур на юдеомасонската лъжа наречена демокрация. Защо ли има глупаци дето още да вярват в това нещо,наречено демокрация. Това понятия отдавна се е изчерпило от смисъл. По-добре е безродниците да измислят някакво друго понятие, с което да залъгват народа, щото той все повече си отваря очите за продължаващите им лъжи и демагогия. Както и го е писал Оруел в "1984",чифутите ще превърнат света в един гигантски Биг Брадър.

И все повече и повече изпадат тези в безсилна ярост, като не могат да задържат положението което от ден на ден им се изплъзва от контрол и прилагат тези методи на овладяване на хорското недоволство. Все пак, това е логична стъпка на налагане на контрол над личноста, за да могат да избегнат неизбежното. Но няма го вече този наркотик които замъгляваше очите и съзнанията на хората, и ги държеше в сънно положение и страх да не би да се събудят, че кошмарите им ще започнат в будно състояние. И които се пробудеше изядаше порция бои за да заспи пак блаженно, и да са безопасни за власта и техните гнусни извращения с хората и техните съдби и души. Нали го виждам по едни посредственни човечета във форума на онези олигофрени от МВРО колко злобни могат да бъдат, а те са само едно огледало на власта. Тази вечер все пак един от техните модераторчета Джамбазки, се отчете по достойнство пред неговите господари, от Позитано 20 от където всъшност му плащат заплатата да бъде платен патриот, гонещ михаля по светоната мрежа, само и само да се намира на работа с която да се бие в гърдите пилешки. И този ми се има за родолюбец, като заключи темата за Холокоста мит или реалност, обявявайкия за антисемитска. Тои антисемита, обвинява други хора в антисемитизъм. Тези ги давам за пример, не за друго, а да дам съпоставка че нямат никаква разлика тези от МВРО и власта. Така са всички казионни партии и организации в България, крайно нагаждачески на власта, с едната цел, колкото си може повече да отлагат във времето приближаващото възмездие за техните нечовешки престъпления, предсатвяйки се за единственните стожери на Българският национализъм и родолюбие и спасители на нацията, а са точно обратното, нейните гробокопачи. Първо се започва от форумите да се слухти кои какво пише, и кои какво разсъждава. След това се минава през емейл пощите, и накрая се стига до подслушване на JSM комуникациите. Една реплика от филма Междузвездни войни четвърта част на принцеса Лея! страшно много се допълва тук със създалото се положение сега. Че империята на злото, колкото силно стиска свободолюбивите галактики, толкова повече ще им се изплъзват из под ръцете тези галактики. Нека тези от власта електронни хрътки да го прочетат това, и да схванат добре! че колкото силно стиска човек Българина в ръцете си, толкова повече ще се разлива като вода изпод шепите им. Но нека сами да се убедят като си строшат главите прости, че са загубени и че тяханта кауза е загубена, както и те са загубени простаци. Но радостното е! че Българската кауза е печеливша, но без лицемери като тези от малките и крайно злобни организацийки, подържайки статуа на власта с техните супер неадекватни и просташки предложения и челни примери, колко можем да бъдем тъпи и глупави в опита си да блеснем пред другите от власта. "НО НЕ СЕ ГАСИ ТУИ ЩО НЕ ГАСНЕ!!!"
>:(
« Last Edit: 05 Feb 2008, 03:19:03 by atila »
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
Протест срещу шпионите от МВР

Протест срещу намерението на МВР да следи кореспонденцията в интернет ще има утре в центъра на София. Минитгът под надслов „Един свободен обяд” ще се проведе от 12,30 до 14,30 часа пред сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения на столичната улица „Гурко” 6.

От организацията „Свободен софтуер” съобщиха, че ще сезират Конституционния съд за наредбата, която дава възможност на полицията да следи електронните съобщения между гражданите и разговорите им в глобалната мрежа.

„Задържането на данни е агресивен метод, който се намесва в личния живот на 450 милиона души в Европейския съюз. Това е политика, която безпрецедентно разширява правата на полицейско наблюдение. В същото време нарушава много от инструментите, гарантиращи човешките права в Европа”, пише в сайта на кампанията на адрес www.opensource-bulgaria.org
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline stas

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 196
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
.

С една дума : Юдео-комунизъм !!!
.
"Вярвам, Господи, помогни на неверието ми!" (Марк. 9:24).
 

Offline Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,530
 • Gender: Male
Значи за очаквам затвор
 :-P :-P :-P

И аз  :-P Дано сме в един затвор с Атака в Мрака  :-P :-P :-P

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
решението е много лесно! Криптира се интернет конекцията и при интернет доставчика за всяка буква ще излиза около 20-30 цифри код. Пък нека ако искат да ги принтират и да ги носят в министерството за доклад всеки месец!
 

Offline Димитър Списаревски IYI

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 251
 • Gender: Male
 • Чърчил-- Не пожелавам на никого да воюва с Българи
Във връзка с новата разпоредба на българското правителство, която дава неограничени права на милиционерите от МВР да ровят в личните данни на всички нас и да следят кореспонденцията ни, екипа на ”Altermedia” ви призовава да започнете да използвате програми за кодиране на информацията, които са с отворен код. Затова предоставяме на вниманието ви две подробни ръководства, с които ще можете да създадете ваш собствен PGP ключ, с който да предпазите електронната си поща от любопитните погледи на злонамерени лица, както и да създадете сигурна връзка за своя Jabber клиент, с който можете да си говорите в реално време с човека срещу вас без всяка ваша дума да бъде на едно копче разстояние от някой чужд на вас човек, който просто е решил да злоупотребява с властта си. 

Изтеглете ръководствата от следните адреси:

Ръководство за създаване на PGP ключ

http://anonym.to/?http://files.onebuck.net/?d=F7D422E71

Ръководство за конфигуриране на Jabber клиент с PGP ключ

http://anonym.to/?http://files.onebuck.net/?d=A1CCDA0D1

Източник:http://bg.altermedia.info

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
това е полезно. Аз лично няма да прибързвам. До март другата година очаквам да излезе нещо по опростено и все така ефективно
 

 

Над 30% от населението вече ползва интернет

Started by Nordwave

Replies: 5
Views: 5087
Last post 22 Sep 2011, 19:52:58
by Hatshepsut
Интернет доставчици - пълен списък

Started by Tiesto

Replies: 29
Views: 15639
Last post 19 Aug 2014, 13:42:37
by rscossworth
Бъдещето на Интернет

Started by Apostoloff

Replies: 10
Views: 2309
Last post 16 Oct 2009, 01:17:59
by rado84
България иска да регистрира домейн на кирилица

Started by Балхара

Replies: 21
Views: 24353
Last post 08 Mar 2016, 14:20:20
by Hatshepsut