Анкета

Трябва ли да екстрадираме нелегалните пришълци?

Категорично Да
16 (61.5%)
Категорично Не
0 (0%)
Донякъде Да
2 (7.7%)
Донякъде Не
0 (0%)
Не се налага дори да си затваряме границите за нови нелегални пришълци
0 (0%)
Категорично трябва да затворим границите си за нови нелегални пришълци
6 (23.1%)
Бежанците са повече от нелегалните пришълци
0 (0%)
Нелегалните пришълци са повече от бежанците
2 (7.7%)

Общ брой гласове: 17

Автор Тема: Не ни трябват бежанци!  (Прочетена 62741 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #80 -: Ноември 29, 2013, 06:22:36 »
Банда негри с бръсначи опитала да заколи две момчета в София


Седем африканци са преследвали с бръсначи двама младежи в столицата преди дни. Това предава информационния сайт „Национален репортер“, като цитира старши анализатора от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, който станал свидетел на инцидента.
Той пазарувал в денонощен супермаркет на ъгъла на ул. „Коста Лулчев“ и бул.“Шипченски проход“ около 23 часа, когато там нахлул бягащ младеж. След него тичала банда озверели негри, въоръжени с бръсначи. Африканците се спрели, когато към тях се приближил човек от охраната.
Пристигналата по сигнал от магазина полиция прегледала документите на чужденците, но не предприела нищо, тъй като срещу тях не било подадено оплакване. По-късно станало ясно, че преследваните младежи са двама, но единият успял да избяга, а другият хукнал към осветеното място на магазина.
Безлов коментира, че проблем в столицата са многото пришълци от чужди страни на външни адреси, като това натрупване е от 2007 година насам. По думите му, въпреки тежката ситуация в страната ни, за хора от Африка, изглеждаме примамлива дестинация. България е по-назад от Англия толкова, колкото Сирия е по-назад от нас, казва Безлов. Нашият проблем е, че сме малки и много бързо ще бъдем удавени, допълва той.

Африканците подавали молби да се оженят в България!

Много граждани от Северна Африка подават молби към Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с искане да се оженят у нас, съобщи Димитър Киров, юрисконсулт в агенцията, на семинар за бежанската криза, организиран от фондация „Конрад Аденауер“, съобщава „Медиапул“. По интернет северноафриканците се осведомявали, че България е много хубава, и посочвали, че искат да останат тук, за да се оженят и да си намерят работа.
Чести са и случаите, в които чужденци, получили отказ за придобиване на статут у нас, подават последващи молби, като това може да продължи с години. Тук има законодателна неуредица или по точно „дупка“ в закона и затова е необходима по-тясна връзка между Закона за чужденците и Закона за убежището и бежанците, каза Киров, цитиран от БТА.


Предоставянето на закрила у нас е уредено чрез националното и европейското законодателство и чрез международното право. ЕС регулира бежанското право чрез различни регламенти и директиви, като по-важните са процедурната и квалификационна директива, разясни юрисконсултът. Важен регламент на Съвета е т. нар. регламент „Дъблин“, който определя компетенцията на съответната държава да разгледа молбата на кандидата за закрила. Предоставянето на убежище в България е уредено чрез Закона за убежището и бежанците, приет през 2002 г. В годините този закон е претърпял много промени.
Видовете закрила, предоставяни у нас са: убежище, хуманитарен и бежански статут и временна закрила. Убежище се предоставя при преследване заради убеждения или дейности в защита на международно признати права и свободи. Тази закрила е единствено и само в прерогативите на президента на републиката, като отказ от предоставяне на убежище не може да бъде обжалван.
Председателят на Държавната агенция за бежанците предоставя статут на бежанец и хуманитарен статут. Статутът на бежанец се предоставя на чужденец, който основателно се страхува от преследване поради своята раса, религия, националност, политическо мнение или убеждение. Едно от изискванията на търсещия закрила е да се намира на територията на страната, която следва да му предостави статут. Ако той се намира в държавата по произход, няма как да потърси закрила в нашата или друга държава-членка, посочи Киров.
Хуманитарният статут се предоставя на чужденец, който е принуден да напусне родината си поради реална опасност от тежки посегателства – когато е застрашен от смъртно наказание или екзекуция, изтезания и човешко и унизително отношение, наказание, което е несъразмерно с предвидените в европейското законодателство норми, или заплаха за личността при въоръжен конфликт.
Временна закрила не е предоставяна никога в Европа. Киров обясни, че изискването за този вид закрила е на денонощие границата на съответната държава-членка да преминават 500 бежанци.
У нас бежанският поток на денонощие е достигал най-много около 200 души, уточни юристът.
Статутът на бежанец предоставя по-големи права от хуманитарния. Той е приравнен към българското гражданство, чужденецът получава всички права, каквито има и българският гражданин, без правото да гласува и да бъде избиран на ръководни държавни постове, припомни Димитър Киров. Производството по предоставяне на статут започва след подаване на молба от лицето, което търси закрила.
Молбата кандидатът за статут подава на разбираем за него език пред длъжностните лица в Държавната агенция за бежанците, или при преминаване на границата на страната, както и в дирекция „Миграция“ на МВР. Всеки чужденец се запознава с процедурата, която му предстои, извършва се неговата регистрация, настаняване, издаване на регистрационна карта, която съдържа всички лични данни (включително снимка, документи за самоличност, ако разполага с такива, и пръстови отпечатъци). Провеждат се и определен брой интервюта.
При т.нар. Дъблинско производство се снемат дактилоскопски данни, които се изпращат в централна база данни на ЕС, където се прави проверка дали лицето не е подавало молба за закрила или дали е влизало незаконно в друга държава. Според това къде първо е премината граница или е подадена молба за закрила тази държава-членка е отговорна да разгледа съответната молба.
България като външна граница на ЕС в повечето случаи става отговорна да разгледа молбите, посочи Киров. Дъблинското производство приключва с решение за образуване на производство или за отказ. Производството може да бъде прекратено, както много често се случва напоследък с кандидатите да придобият статут от Северна Африка, предимно от Алжир, уточни експертът.
Съдебният контрол на Дъблинското решение е в 7-дневен срок, като жалбата не спира изпълнението на решението, тоест ако чужденецът следва да бъде изведен от страната, това може да се стане и в този срок на обжалване. Решението по ускореното производство може да се обжалва пред Апелативния съд по местоживеенето на чужденеца.
След влизане в сила на решението, с което се образува производство за предоставяне на статут у нас, се започва т. нар. ускорено производство. Неговата цел е да отсеят явно неоснователните молби за закрила. Неоснователна молба е тази, в която чужденецът не се позовава на свързани с нашия закон факти и обстоятелства – например посочва, че иска работа или да се ожени в България. Подобни молби са подавани най-често от граждани от Северна Африка.
При производството по общ ред се изследва бежанската история на чужденеца по същество, всички факти и обстоятелства, които е споделил пред интервюиращия орган биват анализирани. Интервюиращият по негова преценка прави проучване в нашата международна дирекция по т. нар. страни по произход и сравнява казаното от чужденеца, дали историята му е основателна и достоверна и изготвя проект на решение, по което се произнася председателят на Държавната агенция за бежанците. Решението при производството по общ ред се обжалва на две инстанции – Апелативен съд в София град и пред ВАС, поясни Димитър Киров.

http://www.vestnikataka.bg/

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #81 -: Декември 28, 2013, 12:33:03 »
Манастири отварят вратите си за бежанци


Лопушанският манастир

Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти, съобщи БТВ.

Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански манастир.
Макар, че сега в светата обител няма имигранти, тук са намерили подслон около 10-ина сирийци, пътуващи към западна Европа. „Но не това е най-важното. Мен ме плаши, че нашите сънародници не отварят сърцата си за страдащите хора и това отчуждение е белег, че ние се отдалечаваме от Бога".

Вратите на манастира са отворени не само за християнски бежанци, а и за мюсюлмани.

На 17 километра от Лопушанския манастир и Чипровският е с отворени врати за бежанците. Там посреща йеромонах Василий. Грижи се сам за цялата света обител. И тук, условията за живеене са далеч по-добри от тези в бежанските центрове. Досега Василий не е приютявал имигранти, но е готов да даде подслон на десет бежанци.

„Не можем да казваме, че само християните са ни ближни. Трябва да бъдем по-смели, трябва да бъдем по-истински, да не бъдем лицемерни и зложелатели", обясни йеромонах Василий, игумен на Чипроски манастир.

Освен Чипровския и Лопушанския манастир, Раковишкият и Изворският също са с отворени врати за бежанци.

http://www.novini.bg/news/172303

Неактивен ioanivan

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +0/-0
 • Пол: Мъж
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #82 -: Февруари 26, 2014, 11:25:35 »
Възможни за попълване са едновременно 3 опции.

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #83 -: Март 02, 2014, 08:27:16 »
Жителите на Харманли на бунт срещу бежанския център
„Вън от Харманли!“. Това скандираха събралите се около 200-300 души от града пред портала на бежанския лагер в бившето военно поделение днес, пише haskovo.net. Шествието, организирано от харманлийки като миролюбив протест, ескалира във войнствени призиви, което беше провокирано и от предизвикателното държание на петдесетината бежанци, скупчени от другата страна на оградата.
Те снимаха с телефоните си протеста пред портала, някои от тях изкрещяха ругатни на английски, други сочеха многозначително с палец надолу. Предизвикателното поведение на бежанците зад оградата провокира и войнствените възгласи на харманлийци. Всичко започна повече от миролюбиво около 11 часа пред читалището в Харманли. Там дамите, организатори на протеста, обясниха, че не са против бежанците, а срещу свободния режим в лагера.

„Той първо беше обявен като лагер от закрит тип, после като открит, сетне като регистрационен център. Искаме да знаем какво е всъщност. Настояваме за строг контрол и силна охрана. Не желаем из града да се разхождат хора с неустановена самоличност и незнайни намерения. В момента в лагера в Харманли има представители на 62 националности. Много от тях са от африкански държави, в които не ни е известно да има война или размирици. Те какви бежанци са“, попита една от протестиращите – Петя Георгиева.

Диана Атанасова е един от организаторите на протеста. Миналата неделя страницата във Фейсбук, в която се били организирали около 3500 нейни съграждани, била хакната и изчезнала. Създали нова група, която бързо спечелила последователи. На площада пред читалището бе пусната и подписка, адресирана да министъра на вътрешните работи и шефа на агенцията за бежанците, с настояване за превръщане на бежанския лагер в закрит тип, строга охрана и недопускане на чужденците без статут да се разхождат свободно из града.
Чуха се оплаквания, че млади момичета са били следени от африканци, някои се чувствали преследвани, а общото усещане в града било за скрита заплаха. Някои от мъжете пък заявиха, че се страхуват да оставят децата си в парка, докато наоколо се мотаят неизвестни чужденци, други пък заявиха, че не смеят да пускат децата си сами на училище. Повечето заявиха, че нямат против сирийските бежанци, но по-голямата част от настанените в лагера не били сирийци.

Шествието премина през целия град и стигна до портите на бежанския лагер. Там дамската група, организирана във Фейсбук, подари на сирийските деца кутия с мартенички. Подаръкът бе приет от представител на сирийската общност в лагера – Махмуд. Той благодари за подаръка и го внесе в лагера. В това време обаче напрежението ескалира, от двете страни на оградата се чуха враждебни възгласи и униформените се скупчиха в пространството между двете групи.

„Къде е кметът? Кой ще ни чуе? Кой ще ни защити?“, гневеше се младеж с наметнат трикольор. „Продадоха България за две близалки. Един български пенсионер преживява със 150 лева, а за един бежанец българското правителство отпуска 1100 лева! Една българско дете получава 35 лева детски, за едно сирийско се дават 1100! Предатели!“, горещяха се хората пред портала на лагера. След няколко минути на враждебни викове и агресивни жестове напрежението утихна и протестиращите тръгнаха да се разотиват.

http://www.blitz.bg/news/article/253355


Над 200 крещяха "Вън от Харманли" пред бежанския лагер


Над 200 харманлийци протестираха срещу присъствието на бежанци в града на Белоногата. Те се събраха след призив във Фейсбук и шестваха по централния булевард в знак на несъгласие с начина, по който е уреден живота в лагера.

Протестиращите имат няколко основни искания. Най-важното е лагерът да бъде отново от "затворен тип", т.е. обитателите му да нямат право да го напускат. Сега те се разхождат свободно в града, което според хората създавало много проблеми. Закачат момичетата и снимат децата ни, дори имаше случай, в който бежанец извадил на показ мъжкото си достойнство в градския парк, разказаха събралите се жени.

Сред останалите искания, оформени в подписка са засилването на охраната в лагера, ограничаването на броя на бежанците до максимум 1 500 и пълна прозрачност.

При пристигането на шествието пред лагера протестиращите започнаха да викат "Вън от Харманли", "Това е България" и неприлични фрази по адрес на бежанците, част от които бяха до портала и снимаха с телефони и таблети.

Протестиращите подариха 500 мартеници на представител на лагера, който да ги раздаде на сирийските деца, за да научат за нашите традиции.

http://haskovo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=26732&Itemid=2
« Последна редакция: Март 02, 2014, 19:13:41 от Hatshepsut »

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #84 -: Април 29, 2014, 22:04:29 »
ДАНС разкри осем терористи сред бежанците


Осем чужденци са заподозрени в тероризъм. Те са влезли нелегално в страната и са поискали статут на бежанци. Съпричастността на чужденците към терористични организации е установена при задължителна проверка, която се извършва от експерти на МВР и Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС). По думите на експерти проверката се прави по специална методика, която се използва от ЦРУ и ФБР.

В момента се подготвя екстрадирането им, пише в. „Преса", позовавайки се на информация от ДАНС.

При проверката на двама от бежанците е разкрито, че те са част от бойна групировка джихадисти, участвали в убийства в Сирия. Бежанците в момента са изолирани в дома в Любимец.

Овен осмината ДАНС проверява поне още 40 нелегални имигранти, които също са с рисков профил. След приключване на процедурите, те също ще бъдат изведени от страната ни. За проучването им се използва помощ от американските служби, която е договорена там при посещението на началника на ДАНС Владимир Писанчев и МВР-шефа Цветлин Йовчев.

http://news.ibox.bg/news/id_1670336834

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #85 -: Май 09, 2014, 06:34:12 »
Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери за пари


Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет. Това разкритие прави пред „Труд” о.р. полк. Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците.

Шефът на агенцията не приема оповестения преди дни доклад на „Хюман райтс уоч”, според който бежанците са били бити и унижавани от българските власти.

„Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК) бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат”, заявява председателят на държавната агенция.

На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: „Целта им е ясна - те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите”.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1260082

Неактивен Kara

 • Premium user
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 68
 • Карма: +17/-2
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #86 -: Май 09, 2014, 12:25:19 »
Аз съм против бежанците. Но пита ли ни някой? Имаме си достатъчно цигани и турци. Редно е тези бежанци да се ориентират в останалите мюсюлмански държави. Имаме си достатъчно проблеми и без сирийци.
Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп.

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #87 -: Май 28, 2014, 20:51:00 »
Бежанците не искат да се интегрират, отказват да учат български език

У нас пристигат мигранти, които са от райони без военни действия


Г-н Чирпанлиев, как ще коментирате срещата с гръцките си колеги преди около седмица? Ползотворна ли беше тя за вас?

По време на срещата кабинетът изрази много ясна и коректна позиция. Ние сме убедени, че Европейската комисия трябва да направи нещо повече, за да може на практика да бъде приложен принципът на солидарността. Знаете, че той е в основата на ЕС и на общата европейска система за убежище. А какво се получава на практика? Държавите от Южна и Югоизточна Европа, и особено Малта, която е с население от 550 000, имаше около 50 000 бежанци при първата вълна. Ние сме засегнати най-тежко от бежанската вълна. Европейската комисия чрез Дъблинския регламент ни застави изцяло да се грижим за тези хора. Затова и като председател на Държавната агенция за бежанците поставих акцент върху този въпрос в понеделник в Малта. Още в Гърция решихме да запознаем с тези проблеми и колегите от ЕАSO (ЕСПОУ – Европейска служба за подкрепа в областта на убежището).

Какви въпроси поставихте Атина освен този за принципа за солидарност?

На първо място искам да отбележа, че срещата в Атина наистина даде резултати. Поставиха се много въпроси, свързани с липсата на справедливо споделяне на отговорностите, в ущърб на страните, които са външни граници на ЕС и се намират на пътя на бежанските потоци. С оглед на нестихващите бежански кризи, тази среща беше един навременен отговор на поставените проблеми.
Наблегнахме на два основни въпроса. На първо място, че е необходима промяна на Дъблинската система, така че освен географският фактор, да бъде отчетено и икономическото състояние на държавите на първо влизане. Така страни с по-слаби икономики като България, която се споменава често и като най-бедната страна в ЕС, понасят непосилно бреме, което може да има сериозни последствия. Необходимо е отпускането на средства от ЕС за развитието на интеграционната политика в държавите на първа регистрация. Сега цялата отговорност за интеграцията на бежанците, в съответствие с европейското законодателство, е на страната-домакин. Това по никакъв начин не се свързва с понятието „споделена отговорност”. Страната ни няма необходимите средства за справяне с интеграцията на бежанците. Нуждаем се спешно от средства за справяне с тези проблеми. Затова искаме да бъде сформирана работна група, която да обсъди и да предложи практически подход за реализиране на идеите, посочени в документа, приет на срещата ни в Гърция.

Наскоро отново призовахте за по-голямо финансиране от ЕК. Това ли е най-големият проблем?

Проблемът е принципен. Затова поставихме въпроса и че центровете, които се изграждат на територията на нашите държави, е желателно да бъдат изцяло обслужвани от съвместни екипи от държавите на ЕС. Например, центровете в България са седем. Какъв е проблемът те да бъдат разделени пропорционално между държавите от ЕС, като се изхожда първо от БВП и от човешкия фактор? Ние изходихме от една програма за релокация на ЕС, която беше изготвена да се облекчи Малта и да се вземат част от бежанците в тази държава. Програмата действаше три години и в крайна сметка чухте, че бежанците там са 50 000, а бяха релоцирани 264 човека, като четири от тях беше релоцирала България. Според мен не е особено коректно, че за релоцираните бежанци ЕС отпуска по 6 000 евро на човек, а за тези, които остават в държавата-домакин, не се дава нито една стотинка.
Германия и Швеция например вземат по 200 души и по 6 000 евро на човек, за да ги интегрират. А ние не ползваме и една стотинка.

А колко точно е броят на бежанците у нас по последни данни?

През 2013 година броят на потърсилите закрила у нас е 7 144. От тях получили бежански статут са 183, а хуманитарен – 2 279. А през тази година потърсилите закрила са 2 351, като получилите статут на бежанец са 2 154.

С какво образование са тези хора?

Според данните, без образование в момента са 195 души. Начално имат 476 човека, основно ­ 548, средно ­ 424, а висше ­ само 108. Имайте предвид, че не всички са посочили образование. Някой отказват да дадат тези данни. Така че не бива да приемате тази справка за напълно достоверна.

Какво става с тези хора, след като напуснат центровете? Вижда се, че повечето са необразовани.

Вече повече от 50% от бежанците са със статути. В момента пишат декларации, в които заявяват, че нямат средства и че не могат да живеят другаде. Основно тези хора са от кюрдски произход. Мислят си, че едва ли не ще живеят цял живот в тези центрове и ще са на наша издръжка. Ние им обяснихме, че това е невъзможно и че трябва да приемат предложенията за работа, които са им отправени от работодатели.

Тоест, предлага им се работа, но те отказват, така ли?

Да, не са склонни да работят.

Нямат ли желание да се интегрират по някакъв начин?

Не бих казал, че имат такова желание. Основният ни проблем е точно с бежанците от кюрдски произход. Разбира се, не с всички, защото сред тях има умни и интелигентни хора. Но особено една голяма част, най-вече племенните групи, създават проблеми. Първо стачкуваха, защото искаха статути, сега пък стачкуват, защото са със статути и така няма как да са постоянно в центровете. Ние им обяснихме, че те са за временно настаняване.
В момента имаме заключителни дейности, свързани с усвояването на средствата от ЕС. Затова е важно да кажа, че вече над 98% имаме усвояемост, което се среща рядко в европейските практики. Създадохме чудесни условия, отговарящи на изискванията на всички хуманитарни организации. Приключваме с приемателните дейности. След като всичко това стане, ще съсредоточим усилия върху процесите на извеждането на тези хора от центровете, осигуряване на работа и след това ­ към интеграция. Но искам да подчертая, че точно процесът на интеграция не е ангажимент на Държавната агенция за бежанците. В нашата компетентност е периодът от момента на регистрация на бежанците в нашите центрове до момента на даване на статут. Нямаме и голям капацитет. Мнозина от тези хора искат наистина да се социализират, но в богатите европейски държави.

Тогава защо доскоро се питахме непрекъснато мит ли е толерантността на българина? Знаете, че обществото ни е настроено твърде позитивно към тези хора.

Непрекъснато обясняваме, че щом тези хора са потърсили помощ от нас, това означава, че са минали всички възможни проверки и не представляват проблем за националната сигурност. През тези осем месеца не са създали големи проблеми.
Тук въпросът е принципен: че желаят да отидат в Западна Европа, но Дъблинското споразумение буквално ги принуждава да стоят у нас. Възниква и друг важен въпрос ­ този за свободното придвижване. По този начин всъщност ние ограничаваме тази свобода. Затова и поставихме въпроса на г-жа Малмстрьом дали ще има промяна в Дъблинския регламент.
Сега караме бежанците, които не желаят да учат български език, да подпишат декларации, че отказват. В такъв случай държавата няма да харчи средства за интегрирането им и най-вероятно ще последват действия към репатриране. Стана ясно и че част от кюрдите идват от райони, в които няма военни действия. Спокойно могат да бъдат върнати обратно там.

Тези, които са с хуманитарен статут, нямат право да напускат страната. Не са спирани хора със статут на бежанец. Има държави, които доскоро приемаха и такива с хуманитарен статут, но вече се ограничава този прием.

Заявихте, че „Хюмън райтс уоч” е организация, която си служи с измама. Защо?

Заявих, че си служат с лъжи. Например, че са били ограничени да влизат в нашите центрове и че центровете ни били от затворен тип. Това не е вярно. Не може техни представители да дойдат у нас през ноември само за два дни (проведохме срещи) и след шест месеца да ни изпратят доклад с обвинения. Тогава ми донесоха снимки на сграда без врати и прозорци, в която уж сме били настанили бежанци. Така че не искам повече да ги коментирам. Питам отново: защо през пролетта излизат с данни от ноември? Кому помагат? В края на ноември с неимоверни усилия прибрахме всички сирийски бежанци в отопляеми сгради, а те твърдят, че сме ги държали на студено. Именно Върховният комисариат за бежанците към ООН, който преди това излезе с критичен доклад, преоцени мнението си през януари и заяви, че условията са нормални. Имали сме десетки проверки от евродепутати, от дипломати, от експерти и т. н. И те заявиха, че условията са поносими. А сега напълно отговарят на изискванията.

Между другото приключиха ли всички ремонтни дейности?

В момента имаме довършителни работи, но като цяло са приключили. Остават съвсем дребни неща.

Не се състоя очакваната бежанска вълна напролет, за която усилено се говореше. Как си го обяснявате?

Така е. Обяснявам си го с това, че хората, които останаха тук, са съобщили на близки и познати, че ако дойдат в България, трябва да останат тук заради Дъблинския регламент. И това тях не ги устройва.
Дори през последните дни имаме случаи на сирийски бежанци, които бягат пет поредни дни само и само да не им се вземат отпечатъци и да не влязат в Дъблинската система. Бяхме упреквани и че едва ли не сме пресекли приема на бежанци, което изобщо не е вярно. Само за миналата седмица имаме 120 човека, влезли на наша територия и поискали защита.
Така че погледнете каква е разликата: има държави с по петдесетина бежанци, а при нас са регистрирани 120 човека само за денонощие. Това не е очакваната вълна, но си е сериозно число.

А ако се стигне до криза, готови ли сте да реагирате?

Да. Средствата, които ни бяха отпуснати, позволиха да увеличим капацитета на агенцията до 6 000 места, отговарящи на нормалните изисквания. Имаме възможност за много кратко време да осигурим още 2 000 места.

Сега се заговори и за нова бежанска вълна през 2015 година след оттеглянето на НАТО от Афганистан. Пресилено ли ви изглежда това твърдение или наистина има опасност?

Ние сме наясно с тези процеси. Логично е това да се случи. Дори към днешна дата в Иран има над милион и половина афганистански бежанци, а в Турция ­ милион и половина официално и още към 200 000 кюрди по неофициални данни. Знаете, че турската държава не се отнася много позитивно към кюрдите. В тази връзка подписахме документи за реадмистия на афганистански бежанци и Турция ще е първата държава, през която те преминават. Така ще можем да ги връщаме. Но това ще стане след около две години.

http://www.monitor.bg/article?id=430151

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #88 -: Юни 03, 2014, 06:59:09 »
Имигрант пребива и влачи столичани до банкомати, за да ограби изтеглените пари

По 40 грабежа на ден в районите с пришълци


Около 40 грабежа се извършват на денонощие в столицата като най-голямата активност е в центъра и районите, където живеят имигранти. Това разкриват източници от прокуратурата, пред "Телеграф".
Повечето от нападенията са над жени, като атаката най-често се случва при разминаване на улицата или с удар в гръб. „Най-често взимат накити, чанти и мобилни телефони. Всичко става за броени секунди, защото грабителите удрят по един-два шамара, за да обезвредят жената, дърпат и бягат“, обясняват от държавното обвинение. Престъпниците причакват дамата край спирки или метростанции.

Така преди месец попаднал в затвора сириец, който от 2,5 години живее в България. През това време дори успял да се сдобие с хуманитарен статут. Последната жертва на бежанеца била журналистка от столична агенция. Когато го задържали се разбрало, че той стои зад още 5 грабеж, извършени по идентичен начин.

Друг чужденец пък се специализирал само в посегателства срещу мъже, което било голяма рядкост. Причината била, че силният пол обичайно носел повече пари от дамите. „Той действаше с голяма дързост. Пребиваше зверски мъжете, след това ги караше да се качват в колата му, за да отидат до банкомат. Под заплахата, че ще бъдат убити, те изтегляли максимално разрешената сума“, обясняват още разследващи. По този начин чужденецът извършил 15 грабежа.

http://www.blitz.bg/news/article/271029

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,096
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #89 -: Октомври 03, 2014, 12:43:00 »
Бежанци намушкаха 10 пъти с нож гърба младеж в Харманли, докато пазарувал


20-годишен младеж от Харамнли е бил нападнат с ножове от група бежанци в центъра на Харманли вчера, съобщи bTV.

Причина за нападението е спречкване, довело до агресия от страна на имигрантите. В резултат младежът е бил намушкан около 10 пъти в гърба.

Пострадалият първоначално е транспортиран в хасковската болница, където след обстойни прегледи и съмнение за перфориран бял дроб е изпратен за лечение в университетската болница в Пловдив.

Мъжът е бил контактен и обяснил пред лекарите, че бил нападнат от петима бежанци, докато си купувал цигари от будка в центъра на града.

От полицията в Хасково потвърдиха за инцидента и заявиха, че чуждите граждани са задържани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4346489

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,228
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #90 -: Януари 13, 2015, 05:30:52 »
ГОТВИ СЕ МАСОВО
ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ
АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ
В БЪЛГАРИЯ


Цитат
ГОТВИ СЕ МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ В БЪЛГАРИЯ. ТОВА СТАВА КАТО СЕ ВКАРВАТ НАЙ -ВЕЧЕ БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ДЕЦА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ИМАТ ПРАВО ДА ДОКАРВАТ ЦЕЛИТЕ СИ СЕМЕЙСТВА ОТ ПО 10 ЧОВЕКА.


ЗАКОН ЗА УБЕЖИЩЕТО И БЕЖАНЦИТЕ

В сила от 01.12.2002 г.

Обн. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.31 от 8 Април 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.52 от 29 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.109 от 20 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.39 от 20 Май 2011г., изм. ДВ. бр.15 от 15 Февруари 2013г., изм. ДВ. бр.66 от 26 Юли 2013г., изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г.

Чл. 34. (1) (Изм. – ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Председателят на Държавната агенция за бежанците дава разрешение за събиране на семейството.

ТОВА Е НАЙ – ГОЛЯМАТА ТАЙНА, КОЯТО СЕ КРИЕ ОТ ХОРАТАhttp://burgas-podlupa.com/2015/01/12/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%b0/
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен Партайгеносе

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 15
 • Карма: +1/-0
 • Пол: Мъж
 • Да живее БЪЛГАРИЯ
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #91 -: Януари 15, 2015, 19:16:12 »
Да, бе! Малко цигани имаме, че и още ни дават.  :mad:

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,228
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #92 -: Март 25, 2015, 17:24:03 »
Беж, да ви няма от България!А само допреди година преливаше информационният поток от акции на БЧК за събиране на одеaлца и палтенца, от милозливи статуси, как да сме съпричастни, състрaдателни към клетите бездомни жертви на един Господ знае какво,  разяснения и лукуми кое било хуманно, кое било европейско.

И, като ви перна европейската хуманност през лицата, посредством върнати  N-хиляди бежанци от центъра на Европа, като ви тръшнаха вратата на лекарския кабинет под носа, докато линейки развозват менингитно болни сирийци из села и паланки, като прочетохте, че „бедните” сирийци изкупуват цели български села, спряхте да роните сълзи за Чичо Том и да размахвате лозунги „Не бийте негрите”.

http://burgas-podlupa.com/2015/02/13/%d0%b1%d0%b5%d0%b6-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен Балкан

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 19
 • Карма: +5/-0
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #93 -: Март 26, 2015, 19:33:49 »
От тая "бежанска" популация май и нашите мангали пропищяха(значи работата е зле). Мине ли границата случайно/нелегално вече трябва да го приютим и съжалим...няма такава държава. Без да се усетим е възможно да ни изколят като пилци,че тогава няма да имаме и глави да се огледаме къде  сме сбъркали.
Човек,който е в състояние да издържи изпитанията няма да бъде сломен от събитията.

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,228
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #94 -: Март 30, 2015, 22:25:17 »
Ревизоро: 2 млн. бежанци са
готови да влязат в България, в
опасност сме
Депутатът от Патриотичния фронт попита водещия на „Тази сутрин“ по бТВ защо не си замени входната врата и да постави камера, за да види как крадците му махат, влизайки в дома му

 Границите не се охраняват надеждно. 2 млн. бежанци в Турция са готови да влязат в България. Сред тях и десет терористи да има, положението става опасно. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро
http://www.flagman.bg/article/77943
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,228
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #95 -: Април 01, 2015, 22:00:41 »
Ислямизацията на България продължава – Борисов
дава статут на още 10 000 мюсюлмански
пришълци
До края на тази година кабинетът „Борисов“-2 ще даде най-високия, бежански статут на още 10 000 ислямски пришълци от Турция. Това обяви назначеният от Меглена Кунева нов шеф на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков.

http://www.vestnikataka.bg/2015/03/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2/
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.