Обща категория > Конспирация

Никола Николов

(1/2) > >>

Nordwave:


Никола Маринов Николов е български общественик, писател емигрант, политолог. Роден на 30 юли 1920 г. в гр. Видин. Завършва френския колеж в София. През 1944 г. участва във Втората св. война като артилерийски офицер и е награден с два ордена за храброст.

 След завръщането му от фронта (1945 г.) е репресиран (въдворен е в Дупница, Радомир, Дирекция на милицията) и попада във Военния затвор в София.През 1945 г. е приет в Медицинския факултет на Софийския университет, където учи четири години, след което е принуден да напусне.

По политически причини е задържан във Видинския, Врачанския и Плевенския затвор, преминава и през лагера "Богданов дол".

 Изселен е със семейството си в с. Йордан Йовково, Добричко.

 От 1969 г. се установява постоянно местожителство в САЩ. Завършва Портландския щатски университет /Орегон/, със специалности "Централни Европейски науки" и "Изкуство". Завършва успешно университетските курсове по политически науки на професор Франк Мънк, преподавател в Сидней /Австралия/, Флорида и Портландсия щатски университет.

 Книгите му "Тайните протоколи" "Четиредесетте безотговорни дни" 1944 "Светът под микроскоп" "Световната конспирация" I и II част, "Новият ред" и "Маските на величията" са преведени на френски, немски, испански, английски, руски, индийски, арабски и турски език.
Никола М. Николов умира при неизяснени обстоятелства през 1997 г., вероятно отровен.

www.novred.narod.ru

Дашо:
Чел съм му почти всички книги и останах доволен. Има доста задълбочен поглед над нещата от живота, който ни заобикаля

varnab:
Мир на прахът му , а тези които го отровиха -чифутите-хазари продължават своите пъклени планове. ето сайт където се разкриват много конспирации за които Н.Николов писа , но тука са по задълбочени- www.hodos-video.com

Siegfried:
Книгата, четиридесетте безотговорни дни 1944 Никола М. Николов разказва за това какво е ставало в БългАрия веднага след съветската ОКУПАЦИЯ на 09.09.1944г. и то само в едно малко градче, какви убийства, мародерства и безчинства са вършели подлогите на Москва, БЕЗРОДНИТЕ комунисти - русофили-славянофили !

Линк към книгата - Четиридесетте безотговорни дни на 1944г. от Никола М. Николов;

https://drive.google.com/file/d/0Bz05XsmK0ip-b0xYcGhpYmF4NWs/view

Посвещението на Н.Николов в началото на книгата е:

Посвещавам
на нашата българска младеж с пожелание да разбере страданията на родителите си и да не допусне същите върху самата нея.

А поучихме ли се ние от това ? НЕ !

Индивидуалист:
България е била оставена под съветско владение с благоволението на запада. Нека това винаги да го напомняме, когато става дума за онези години. Мисля,че така е по-честно. И тогава и сега на западната власт не и пука за нас редовите обикновени и неизвестни българи. Почти толкова колкото не и пука и на нашата власт за нас.
Николов си отива на 77 години. Възраст до която не достигат милиони по света и у нас. Забележителен човек.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия