Автор Тема: Салем 2009  (Прочетена 1069 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радко

 • ιYι Свободен- Социален- Национален! ιYι
 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,222
 • Пол: Мъж
 • ιYι Не предавай, не лъжи, обичай Родината! ιYι
  • Ген. Христо Чаракчиев
 • Интереси: Радикален Атеизъм
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Салем 2009
« -: 24 Дек 2009, 19:29:11 »
БНС с представител на шествието Салем в ШвецияНа 12-ти този месец в Стокхолм се състоя традиционното за националната съпротива в Швеция шествие, с което се отбелязва годишнина от убийството на шведски национален активист от арабски имигранти преди няколко години. С времето демонстрацията в Салем се превърна в най -голямото и важно мероприятие за шведските националисти и става все по-масово, включително и като международна подкрепа. Това важи с още по-голяма сила за последната проява преди няколко дни, когато чуждестранните гости не бяха само или предимно от съседни на Швеция държави, като Дания, Норвегия и Финландия, а имаше и много германци, французи, поляци, един руснак и един исландец. За пръв път тази година България също имаше представител на шествието в лицето на активиста на софийската организация на БНС – Любомир Вушев. Ето и кратко резюме от неговите впечатления:

 

"Пътувахме от Малмьо до Стокхолм с рейс, в който бяхме около 50 души. В автобуса имаше няколко датчани и един исландец : мъже на средна възраст. Обстановката беше много приятелска. Шведските съратници ме приеха много радушно, бидейки единствения представител на Българския национализъм. В Стокхолм пристигнахме около 15:30 часа. Отправихме се към мястото на срещата, където хората вече бяха започнали да се събират. От всеки влак слизаха по няколко групи националисти от цяла Швеция. Ставахме все повече и повече... Имаше всякакви хора - жени с деца в колички, възрастни хора, малки момчета и момичета, мъже и жени на средна възраст... Имаше и различни националности - един Българин ( аз ), германци, поляци, датчани, руснак, французи, норвежци... Строихме се в редици, запалихме факлите и потеглихме бавно към мястото на убийството... Общо бяхме някъде около 1000 души.

По отношение на организацията всичко беше изпипано и много добре организирано, видях на място какво значи скандинавска дисциплина и точност...

На самото място имаше трибуна, на която различни хора изнесоха кратки речи последвани с гръмки овации и ръкопляскания. В речта си, един френски съратник акцентира върху нуждата от международно сътрудничество и солидарност между европейските националисти в борбата им срещу мултикултурната опасност, която застрашава Европа. Каза това с изключителна убеденост и вяра. Думите му се загнездиха в съзнанието ми... Явно това е пътя..." 

 

Кампания "Парламентарни избори 2009"

Започната от BMPO

Отговора: 256
Прегледи: 31622
Последна публикация 10 Юни 2011, 01:27:20
от Veskou