• Welcome to Българският националистически форум.

Eкзекутираха Саддам Хюсеин

Започната от Amenhotep, 30 Дек 2006, 08:43:15

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Amenhotep

Саддам Хюсеин е екзекутиран

Обесиха го на тайно място край Багдад в присъствието на 7 представители на ираккското правителство, духовници и съдии
30.12.2006

Бившият иракски президент Саддам Хюсеин е екзекутиран, съобщи зам.-министърът на външните работи Лабид Абауи по телефона за телевизия Би Би Си Нюз, предадоха информационните агенции.

Екзекуцията е била извършена на секретно място извън зелената зона на Багдад, в присъствието на седем представители на ираккското правителство,
духовници и съдии и е била документирана от оператор и фотограф.

Саддам, който управляваше с желязна ръка от 1979 г. до падането на режима му през април 2003 г., бе осъден на смърт чрез обесване на 5 ноември за убийството на 148 селяни шиити в
Дуджаил, ликвидирани в отмъщение за покушението срещу него през 1982
г. Апелативният съд отхвърли обжалването на присъдата на 26 декември.

"Престъпникът Саддам бе екзекутиран", обяви телевизия Ал Иракия, докато излъчваше патриотични песни и кадри с национални забележителности и Корана. Надпис на екрана гласеше: Екзекуцията на Саддам бележи края на тъмен период в историята на Ирак, предаде Асошиейтед прес, читирана от БТА.

След него са били екзекутирани Барзан Ибрахим ат Тикрити, един от тримата му природени братя и негов съветник, и Ауад Хамед ал Бандар, бившият главен съдия на революционния трибунал, осъдил на смърт 148-те жертви от Дуджаил.

"Саддам Хюсеин, екзекутиран чрез обесване в Багдад днес, си плати поне за част от престъпленията си срещу иракския народ", заяви британският министър на външните работи Маргарет Бекет.

"Приветствам факта, че Саддам Хюсеин бе осъден от иракски трибунал поне за някои от ужасяващите престъпления, които е извършил срещу иракския народ. Той си плати", заяви тя, като напомни, че британското правителство не подкрепя прилагането на смъртното наказание.

"Ние сме за премахване на смъртното наказание в целия свят, независимо от обвиняемия и от престъплението. Показахме много ясно позицията си на иракските власти, но уважаваме тяхното решение, като решение на една суверенна нация", подчерта тя.

http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=986086

На вас оставям да коментирате, до колко беше справедлива екзекуцията на Саддам и дали не трябва да бъдат екзекутирани Буш, B LAIR, които са отговорни за смъртта на десетки хиляди ...

Sol Invictus

САЩ не се намесиха, което е странно и показва че имат интерес от това убийство. А колко това е бил истинския Саддам, а не някой пореден негов двойник е отделен въпрос.
Изгори след прочитане!

SSK

Цитат на: Артиш - 30 Дек 2006, 11:11:02
САЩ не се намесиха, което е странно и показва че имат интерес от това убийство. А колко това е бил истинския Саддам, а не някой пореден негов двойник е отделен въпрос.

Напълно съм съгласен с Артиш.

п.п. Царице страхотен аватар :)
Трябва да покажем на Света,че не всички сме като тях.

Sol Invictus

Ами да предположим, че оригиналът е бил тяхна марионетка!? Малко абстрактно, но не е невъзможно, тъй като те Кулите си унищожиха, та един фалшив диктатор ли няма да пуснат?
Иначе съм говорила с иракчани - християни и те казаха, че при Саддам режимът не е бил чак толкова зле, колкото е сега. Поне не е имало такова религиозно напрежение, което ескалира в момента.
"Кръвожадният сатрап" все още има прекалено много привърженици и екзекуцията му би довела до големи вълнения.

П.С. Винаги съм била на мнение, че народи като арабските могат да се управляват само чрез яка диктатура.
Изгори след прочитане!

Иван Иванов

Това е един срамен акт на сервилното им правителство.  >:(

Бащицата Махно

За мен това си е чисто убийство!Не съм симпатизант на Садам,но скоростта с която беше изпълнена присъдата  поражда доста мисли.Явно нещо ги е страх палачите!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Исперих

Цитат на: Артиш - 30 Дек 2006, 11:11:02

Не е странно, че СЕЩ не се намесиха. Не съм си представял друго щатско поведение, а то е на принципа "битият бит, .................,бой и ...... не се връщат" Ако утре някой каже, че  Садам беше обесен неправилно /разбирай не трябваше изобщо да бъде бесен/, янките ще излязат с позицията: ами те иракчаните си го обесиха. Ако не е бил истинският Садам, много скоро ще разберем.

"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

krystalnacht_666

Още една марионетка падна в трапа.

Не е първият,няма да бъде последният!

Skarlet

По време на цялата "диктатура" на Саддам, в Ирак са загинали по малко хора, отколкото от на4алото на американската инвазия там.
Саддам беше диктатор и си заслужаваше смъртта, но не беше този на4ина.
Е, да се надяваме, 4е и Буш скоро ще го последва.

Amenhotep

Цитат на: Skarlet - 01 Яну 2007, 14:27:09
По време на цялата "диктатура" на Саддам, в Ирак са загинали по малко хора, отколкото от на4алото на американската инвазия там.
Саддам беше диктатор и си заслужаваше смъртта, но не беше този на4ина.
Е, да се надяваме, 4е и Буш скоро ще го последва.
Скарлет, съгласен съм с теб. Саддам, трябваше да го съди независим съд и съдбата му да е в ръцете на Иракския народ - не да бъде съден от един съд съставен от кукли на конци, конролирани от Американци и Чифути.
Колкота да надеждата че буш ще го последва ... не само буш трябва да го последва - и послушното му кученце B LAIR  и всяк`вите им там Кондолиси, Колин Пауъловци и вообще всички виновни за това че излъгаха целия свят че Ирак имат ядрено и бактериологично оръжие, виновните за десетките, стотици хиляди МЪРТВИ мирни хора, виновни за разрушаването на една богата и красива страна.

Едно клипче - песничка - гавра със Саддам http://www.vbox7.com/play:d8d66c48
А това е филмче с екзекуцията му - внимание - брутални кадри и лошо качество - http://www.vbox7.com/play:5cb3fdc9

Иван Иванов

Той Хитлер е знаел защо да се самоубие. Поне си спести това унижение. :)

Amenhotep

За газовите камери на Адолф, мисля че аз ти пратих линче към филмчето.

Че Израел имат ядрено оръжие всички знаят - Израел обаче май отрича.
А Кувейт и ядрено оръжие ми се струва смешно ... не го вярвам ... все едно лихтенщайн да станат ядрена сила ...

Т`ва дет` го казваш за Арабите в България - вече и без т`ва е въшлясало в по-големите градове от араби - разходи се из центъра на София и гледай - Дюнер до дюнера мила моя майно льо, апап до апапа! Положителното обаче е това че повечето арабески в българия са що-годе образовани и могат да се социялизират ... е пак си миришат но са стотици пъти по-цивилизовани от нашите си мангали (да речем)

Иван Иванов

Я остави, аз газовите камери и крематориумите съм ги виждал и паралел не може да се прави. Садам се бореше да даде стабилност и единство на държавата си, там хората са разделени и на племена и на религии. Той беше много удобен за САЩ, когато искаха с негова помощ да скапят Иран- там Хомейни им разгони фамилиите- но сметките им излязоха криви. Сега се отърваха от него, но съм сигурен че можеше да осветли бая въпроси от Близкия изток, те затова и така избързаха.

Amenhotep

Цитат на: Иван Иванов - 02 Яну 2007, 14:55:44
Сега се отърваха от него, но съм сигурен че можеше да осветли бая въпроси от Близкия изток, те затова и така избързаха.
Много добре го беше представил това Майкъл Мур във 911 по фаренхайт - в момента когато Буш се чуди кой ли дрънна кулите-близнаци ... имаше няколко кадри на доскорошните приятели на Буш (син и баща).

Иванич, щом си ходил по концлагерите ще е хубаво да погледнеш това филмче и да кажеш дали има резон в него. http://torrents.data.bg/details.php?returnto=%2Fmytorrents.php&id=66842

Иван Иванов

Това имах и аз предвид. А за газовите камери да отворим подходяща тема, тука не е мястото. :)

Similar topics (1)

Отговори: 11
Прегледи: 2869