Обща категория > Чужбина

Внимание ИСЛЯМ!!!

(1/36) > >>

Amenhotep:
Мюсюлманите трябва да се молят 80 пъти на ден в Космоса

Малайзия публикува списък с правила, които трябва да спазват последователите на исляма по време на космически полет
02.05.2007

Малайзия публикува списък с правила, които трябва да спазват мюсюлманите по време на космически полет.

Първият малайзийски космонавт трябва да излети през октомври на борда на руския кораб "Съюз", но експедицията съвпада със свещения месец Рамадан, когато последователите на исляма са длъжни да постят.

В брошурата се посочва, че макар да се различават от земните, условията на живот в орбита не пречат на правоверния мюсюлманин да изпълнява съвестно задълженията си.

Все пак обаче при космическия полет настъпват редица усложнения за последователите на исляма, които те трябва да вземат предвид, ако искат да спазват предписанията на религията си.

Слънцето изгрява на борда на Международната космическа станция 16 пъти в денонощието, колкото са обиколките на станцията около Земята. Това означава, че мюсюлманите трябва да се молят 80 пъти на ден, тъй като на земята го правят по пет пъти.

Други проблеми възникват поради високата скорост на космическата станция, която, движейки се с 27 000 км/ч, застъпва свещените мюсюлмански градове.

Най-сериозният проблем обаче вероятно ще се окаже състоянието на безтегловност, което затруднява правоверните космонавти да заемат характерните пози за молитва.

Документът с правилата на поведение в космоса позволява на мюсюлманите да употребяват хранителни продукти, приготвени само в съответствие с нормите на исляма.

Все пак им се разрешава да консумират "съмнителна" храна, но само в количества, които подтискат глада. Да постят те ще могат едва след като се върнат на Земята.

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1039140 - Нетинфо

Ashikov:
Саудитец се разведе с жена си, защото я спипал да гледа сама телевизионно предаване, чиито водещ бил мъж, съобщи франс прес. Мюсюлманинът бил искренно възмутен от поведението на съпругата си, което според понятията му било "абсолютно неморално". Агенцията не уточнява какво именно  предаване е гледала жената, но подчертава, че в ултраконсервативната Саудитска арабия дори това може да се сметне за накърняване на съпружеската вярност.

Инжинер Донев:
Всъшност в Иран чернилките репреситрат зоорастрииците, и карат жените да носят забрадки. От партия с 10% днес партията на зороастрииците има само 1 депутат. Така че навсякъде където е проникнал исляма - дивия фанатизъм се е развихрил с пълна сила.
Един вид - исляма е оправдание за дивашко поведение

Death angel:

--- Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk в 02 Окт 2007, 20:08:28 --- :lol: :lol: :lol:

Не,не,не!!Това вече ме разби!Не съм се смял така отдавна! ;D
Тия са просто толкова назад с матеряла.Все едно живеят в 14ти век.Много са ми смешни понякога.Абсолютни ненормалници. :-[ :-[ :-[

Само заглавието на темата трябва да го смениш.Тук не става въпрос за морала на консервативните народи (германски,английски,италянски,полски..),а за морала на ненормалните мюсюлмански народи.

--- Край на цитат ---
Веднъж и ти да си напълно прав.
 Явно участието ти в нашия форум започва да те очовечава.
      :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Сит:


Жена в Саудитска Арабия е била убита от баща си, след като я видял да чати с мъж в социалната мрежа Facebook, съобщава tech.co.uk.

Разгневеният родител първо пребил дъщеря си, след което я застрелял.

Това е поредната жертва на борбата между традициите и технологиите в Персийския залив.

"Facebook е врата към похотта и младите мъже и жени харчат повече пари, за да са в нея от своите мобилни телефони или интернет, отколкото за храна", заяви наскоро ислямският проповедник Али ал-Малики.

Според самата социална мрежа 30 000 жители на Саудитска Арабия използват нейните услуги.
Много от жените не публикували свои снимки, за да останат анонимни, но други използвали личния си профил, за да нарушат религиозните догми.

Правителството на Саудитска Арабия отказа официален коментар по убийството на жената.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия