Обща категория > Чужбина

Съвременната болшевишка наглост

<< < (2/18) > >>

Петкан:

--- Quote from: Раковски on 13 May 2017, 19:41:02 ---Да,известно е, че всички исторически събития може да се разглеждат превратно,да се изопачава значението им.Сега това е особенно модно,характерно за евро-атлантическата пропаганда,да се изкарва бялото черно и обратно.Сталин бил лош,неговата лошотия никой не отрича,но как да се пренебрегне желязната му воля,без която по планове на нацистите,след 2 св.война руснаците е трябвало да останат десетина милиона като роби.Руснаците имат право да се гордеят с тази толкова изстрадана победа,в това няма никакво съмнение.

--- End quote ---
Не съм разгледал превратно историческите събития, за които съм написал вчера, а това са факти.
Руснаците се гордеят основателно с победата си през Втората световна война, защото никой друг не е успял да победи Хитлер и това също е факт.
Но това е ТЯХНА победа, а не наша, БЪЛГАРСКА.
"Благодарение" на тази тяхна победа на България е натрапен комунистическия режим, от който България се отърва чак през 1989г, а последствията от него са все още налице във всяка сфера на обществото ни.
За "желязната воля" на Сталин могат да пишат само неговите почитатели, защото никой друг не би могъл да си позволи да възвеличава един криминален престъпник, какъвто е бил Сталин.
Обирът на тифлинската банка е негова работа, за което е осъден.
Ако  някой обирджия нападне и окраде банка, как го наричат?
Герой с желязна воля или крадец?
Искам да продължа за т.нар. "желязна воля" на Сталин, но преди това ще ти задам няколко неособенно трудни исторически въпроса, г-н Раковски и настоятелно ще те помоля за отговор, за да разбера, къде си получил знанията си за тази "желязна воля"?

1. Защо по разпореждане на Сталин на 2 октомври1940 г. Совнаркома на СССР е приел постановление №27, което е озаглавено  " За въвеждане на платено обучение в горните класове на средните училища и във висшите учебни заведения на СССР, и за промяна на размера на стипендиите".
2.Кой и кога на 22.06. 1941 г. обявява пред гражданите на СССР началото на войната?
Защо така се е получило?
3.Кой е бил избран за председател на "Ставка Главного Командования" на следващия ден след германското нападение срещу СССР и защо?
4.Какво е направил този с "желязната воля" (според мемоарите на маршал Жуков), след като е получил доклад от маршала за превземането на Минск от войските на Вермахта?
5.Защо Главното управление на войските на НКВД за охрана на тила на действущата армия е имало свои фронтови управления?
6. Колко и какви части на НКВД по "охрана на тила" е имало в състава на 3-ти Украински фронт, който е "освободил" България?
7. Какви са особените "заслуги" на 134-и граничен полк на войските на НКВД на територията на "освободена" България?

vailen:

Някъде си в руски исторически сайт, прочетох че периодът на управление на Сталин е посочен като период на възход, а след него следва падение и упадък - погледнато от по-различна гледна точка може и да е така. По-скоро руснаците тъгуват за управлението на твърдата  ръка и се възмущават на днешните "демократични" нрави.
Мнението ми за Сталин е отрицателно, защото по негово време с колегата си Адолф Хитлер са изобретили и развили тоталитарната държава, която не  е добър тип управление и води след себе си милиони човешки жертви в името на една химера(комунизъм, националсоциализъм). Прекият наследник на тоталитарната държава е ЕС.  С неговите химери за демокрация и т.н.
Съвременната болшевишка наглост - това са правозащитните организациии, тоталният ЕС, призивите за демокрация и т.н. Самата демокрацията като политически строй бързо бива превзета от по-агресивните и нахални представители на Homo Sapiens и превърната в необолшевишка структура.  Налице в тази структура са масовата пропаганда, скритата пропаганда и тъпата вяра в едни безсмислени идеали боядисани като демократични и универсални.

Петкан:

--- Quote ---Съвременната болшевишка наглост - това са правозащитните организациии, тоталният ЕС, призивите за демокрация и т.н. Самата демокрацията като политически строй бързо бива превзета от по-агресивните и нахални представители на Homo Sapiens и превърната в необолшевишка структура.  Налице в тази структура са масовата пропаганда, скритата пропаганда и тъпата вяра в едни безсмислени идеали боядисани като демократични и универсални.
--- End quote ---
+ външната политика на РФ и обслужващата я пропаганда.
...
...
Ако някой все още си мисли, че в Сирия руснаците са пристигнали за да воюват срещу терористите от ИДИЛ, това е само 1/4 от истината за тяхното военно присъствие там.

Rakovski:
СССР рухна за да бъда заместен постепенно от ЕС,НОВИЯТ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ.Всичко съвпада,и новите съветски републики, и евро-КОМИСАРИТЕ,и болшевишките методи на управление,и единната валута,стремежа към претопяване на нациите.Също и идиотската пропагандна фразеология, шаблонни обтекаеми изрази,целящи да изменят самите основи на националните държави.Всичко това се втълпява на населението с цел морална деградация и безпроблемно управление,но не в интерес на народите ,а на транс-национални монополи и банки.Трябва ли да се продължава по този неестествен път,водещ  до пълен икономически крах нечовешки страдания?

vailen:
Европарламентът подкрепи Унгария да бъде лишена от глас в Европейския съвет
За първи път мнозинство в Европейския парламент гласува в подкрепа на започването на процедура срещу правителството на Унгария съгласно член 7, параграф 1 от Лисабонския договор. Член 7.1 може да бъде активиран, когато е налице опасност от сериозно нарушение от страна на страна членка на основните ценности на Европейския съюз. Разпоредбата предвижда като крайна мярка лишаването от глас в Европейския съвет.
Резолюцията беше приета с 393 гласа "за" срещу 221 "против", с 64 "въздържал се".

Резолюцията няма обвързващ характер и този механизъм може да задейства само комисията "Юнкер", а тя не намира юридически основания за това.

Според подкрепилите текста евродепутати обаче, дискусията с унгарския премиер Орбан миналия месец в Европейския парламент не е била убедителна. Те смятат, че Унгария е сериозент тест за демокрацията в ЕС и законите срещу бежанците, неправителствените организации и Централноевропейския университет в Будапеща са достатъчна причина за задействането на член 7-ми.
След гласуването лидерът на групата на социалистите и демократите в Европарламента Джани Питела заяви: "Ние имаме задължението да направим нещо относно нелибералната тенденция, наложена от Орбан в Унгария. Времето на думите и увъртането приключи. В продължение на седем години Орбан ерозира основите на демокрацията в Унгария и атакува основните свободи на унгарските граждани. Ето защо днес Европейският парламент подкрепи нашата резолюция, призоваваща за активирането на член 7.1.

Групата на Европейската народна партия и нейният лидер Манфред Вебер направиха всичко възможно да подкопаят днешното гласуване и да защитят Орбан. Обаче парламентът, в това число мнозина смели членове на Европейската народна партия, изпратиха ясно послание: това трябва да спре! Ние няма да позволим европейските ценности да бъдат компрометирани повече. Сега ще започнем официалния процес на задействане на член 7.1 в Европейския парламент."
Във вторник Европейската комисия също призова Унгария, заедно с Полша и Австрия, да изпълнят задълженията си, свързани с разселването на бежанци, пристигнали в Европейския съюз.

Източноевропейски страни като Унгария и Полша се противопоставиха на плана на Брюксел, приет през 2015 г. за приемане на 160 хил. сирийски, еритрейски и иракски бежанци от Гърция и Италия.

"Призовавам Полша и Унгария, които не са приели нито един човек... да започнат да го правят веднага", изтъкна европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос.

https://news.bg

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version