Българска култура и духовност > Наука и образование

Национализмът и образованието в България

(1/28) > >>

Ahinora:
В българското образование стана страшно! Това ви го казва един начален учител. Когато разгледах най-новите учебници,щях да получа удар. В читанката за трети клас има Приказка за умния ром.В нея се разказва как един циганин с 6 деца бил толкова умен,че станал съветник на царя. Както вече в."АТАКА" писа преди време,Карлсон и дребосъчето летят над минарета с полумесец.А в учебника по "Човек и общество"(???!!!) на цяла страница се мъдри курбан байряма,а в едното ъгълченце на страничката има 5 реда за Рождество Христово. Курбан байрям се изучава и по-нагоре-в учебниците по история.Там българските хайдути са описани като разбойници,а за Априлското въстание също има 2-3 реда.Аз преподавам музика на децата от 1 до 4 клас и информационни технологии.Та за музиката.Няма ги "Къде си вярна ти любов народна","Стани,стани,юнак балкански"и други патриотични песни. В един учебник - максимално 1 такава песен. Но затова пък забележете: Турски танц от Анадола,Еврейска народна песен-игра,цигански песни,Ибряма и оркестър"Карандила",а почти навсякъде маймуната с гола тиква от бТв. Но и това не е най-страшното. По-страшно е да гледаш и да слушаш едни заспали и заблудени мозъци с претенции-имам предвид някои учители. Очаквам по тези проблеми да се изкажат и други.Можете да задавате въпроси,да изказвате мнения. А от мен още информация - утре.  С поздрави към всички във форума: ахинора.

Бащицата Махно:
Това, което говориш наистина е страшно!Какви са тези безродници,които пишат учебниците?Все пак българските учители могат да се справят с този проблем,като учат децата на истинските български ценности!И да не забравяме разбира се и ролята на родителите.

Монев:
За съжаление е така, скапана "европа" не им трябват умни и обичащи родината си българчета.

Sol Invictus:
В САЩ точно поради тази причина много от хората обучават децата си вкъщи (т.н. home schooling), но в Европа такова нещо не е възможмно.

Иван Иванов:
Те не са виновни хората, дето пишат учебниците, ами тия в министерството, които ги одобряват...Приказката за баницата винаги е имала резон у нас.
Но Артиш, ако обучаваш детето си в къщи, ти не би могла да го и изпитваш, т.е. при изпит то ще трябва да казва същите глупости, които се учат и в у-ще. Изобщо пълна скръб.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version