Българска култура и духовност > Наука и образование

Янка Такева - председателят на Синдиката на българските учители

(1/3) > >>

HighVoltage:
Такева: Подслушването на учители учи децата да бъдат доносници


„Използването на "бръмбарчета" в джобчетата и якичките на децата в яслите и детските градини не е начин за морално възпитание. Така малчуганите се научават, че могат да бъдат доносници и утре ще предадат и майка си, и родината”.
Именно Такева в четвъртък обяви, че учителите са готови да стачкуват, ако превръщащото се в практика подслушване продължи.

„Стачката ще бъде 40-дневна и ще я проведем през септември или октомври”, каза още синдикалният лидер.

Тя се обяви и против поставянето на камери в помещенията в яслите и градините.
https://nova.bg/news/view/2017/05/19/182633/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/

Щрихи от биографията на мадам Такева:
"Аз знам, че нищо не знам", често обича да казва синдикалната лидерка Янка Такева.
В края на миналата година тя се осмели да призове на "тепиха" и цялата мъжка половина на обществото ни, срещу която ще се изправят амазонките на ръководения от нея Обществен женски парламент.
Вихърът на живота бързо понася току-що дипломираната начална учителка и скоро тя се оказва омъжена и задомена.
Кухнята обаче ще се окаже тясна за амбициозния й характер
"Това бяха много тежки години за мен, понесох много неочаквани удари от съдбата и реших, че трябва да започна да се занимавам с нещо по-духовно, нещо, което да ме изпълва с морално задоволство", обяснява тя. Търсещият й дух я отвежда през 1974 г. в дома за извънбрачни деца в Драгалевци. Там тя ще прекара 18 незабравими години и ще спечели първата си важна битка.
"Беше много страшно, по това време домовете бяха пълни с извънбрачни деца, защото обществото отказваше да ги приеме. Водеха всякакви деца - и на бедни, и на богати и авторитетни семейства", разказва тя. Съчувствието и тъгата обаче бързо отстъпват пред сериозната работа и борбата за повече уют в сградата. След 8 години учителстване в дома Такева е вече негова директорка и се захваща с редица преобразувания. "

------------------------------------
За пореден път ще наруша културния ракурс на форума и конкретния раздел, но няма друг път.

Никой не се съмнява, че Такева му разбира както на доносничеството, така и на предателството на родината, да бъде информирана че 2-3-4г. не са в състояние да сътворят това което може да направи тя.  :Azn:

Никой не е в състояние да озапти тези мръсни комунистически чучела, които са свикнали да издевателствуват над беззащитни същества по най – садистичен начин и разбира се в пълно затъмнение.
Такева е изключително сериозна във виждането си, че родителите трябвало да си стоят в къщи и да си гледат децата, аз пък смятам че е обратното в къщи трябва да си ходят мързеливите лелки като нея и да оставят децата ни на мира и в ръцете на някой, който иска да ги гледа и обича. Да ги гледа и обича докато ние работим за да можем да си плащаме данъците и тока / и г-н Борисов, и бсп, и дпс ще се съгласят с мен/, това е което иска от нас държавата, за това изначално са измислени яслите и градините.
И ако не бяха нашите ‘посерковци’ какво щяхте да работите вие, бездарници и безхаберници такава? Че тази госпожа  за нищо не става – не може да изкара два лева нито с акъла си, нито с гъза си, цял живот е чакала на държавна хранилка. Сега чака на нашите деца /посерковци/, за да има хляб в мръсната си уста да сложи, пък и ще ни обижда.
Да си подаваш оставката и да се скриваш в дупката, от която си изпълзяла. 
Във яслите, както и в конкретната ясла „Иглика” на смяна има по 3 ЖЕНИ, ПО ТРИ ЖЕНИ – мързеливи, тъпи, работещи едва по 6 /ШЕСТ/ ЧАСА НА ДЕН. За половин работен ден вие не сте в състояния да се мобилизирате и да свършите за 5 лева работа???????? Ще ни заплашваш със ДАНС, с полиция, с протести? Ма, верно ли? Да не стане така, че като се съберат всички родители, които след като са си оставяли децата при твоите синдикалистки  като ранени глигани са обикаляли да слушат как им бият децата от двора, тези хора да минат като танк върху теб.
ФАКТ е, че повечето жени работещи в системата не създават проблеми, борбата на тези родители е само срещу ‘лелки’, които явно имат психически проблеми, на които трябва да се забрани да работят с хора, камо ли с деца. Те трябва да бъдат осветлени и дискредитирани и да напуснат системата, това може да се случи само ако са подслушани и разобличени.
Щом не можеш да се справиш с проблема Такева – изчезвай, взимай с теб и некадърните, луди лелки и на пазара да продавате краставици и домати.

Петкан:
Стара комунистическа мастия е Янка Такева-член на БКП, мутирала в синдикалист.
Мислех, че вече е на онзи свят тази дърта вещица.

Индивидуалист:
По време на учителската стачка Янка Такева дала ултиматум на правителството. Или изпълняват исканията на учителите или тя си напуска поста. Стачката завършила с грандиозен успех. Нито били изпълнени исканията на учителите, нито Янка Такева си подала оставката.

HighVoltage:
 Възпитателка в детска градина в Русе тормози деца? /ОТНОВО/
https://gospodari.com/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-video131608.html
Скъпи приятели, разполагаме със скандален запис от детска градина, от който става ясно, че една от възпитателките тормози децата. Разтревожени майки ни сигнализираха, че в една от детските градини в Русе системно се отнасят зле с децата и им причиняват физически и психически тормоз.
Въпреки че носи име на приказен герой, зад стените на детска градина "Червената шапчица" приказката се превръща в кошмар. Освен грубо отношение, децата получават и наказания. Родителите твърдят, че им се посяга и физически. Стрес и нощно напикаване са само част от последствията върху децата.
Чутото е повече от отвратително, а възпитателките показват недопустимо поведение. Сред ужасните думи, които се чуват на записа от страна на възпитателката към едно от децата са:

"Само да ти потече кръв, няма да те погледна. Да ти изтече кръвта, пукни", "Махай се оттука".

Когато детето казва, че няма долнище, с което да спи, госпожата казва: "Ти и мозък нямаш, ама това няма да го коментираме....Безмозъчно същество".
Следват още непристойни констатации: "Много си наплашен, пък как ядеш допълнително, бе!", както и заплахи: "Ти гледай себе си! Да не те стресирам ей сега!".

Дани Йорданов отиде на място, за да се срещне с майките на децата и да чуе техните разкази.
---------------------------------------
Тежката артилерия на Янка Простакева отново е в действие и попълва криминалните хроники.
Единствената добра новина в тази ситуация е че все пак родителите не се поддадоха тотално на страха и все пак продължават да търсят истината, до която може да се достигне само чрез подслушване на персонала в детските заведения.
Голямо браво!!!
Прави впечатление, че родителите се крият, това е много тъжно, че техните деца са обект на престъпление и че са невинни, но заплахите за саморазправа чрез ДАНС си казват думата.

 Бездарния номенклатурен индивид все пак успя да посее зърното на страха и да причинява допълнителен тормоз над пострадалите.
Простакева като типичен комунистически кадър НИКОГА няма да подаде оставка, ама ние ще чакаме да я уволнят все някога. ЗАЩОТО няма европейска демокрация, в която овластен да заплашва обикновени гражданин с впрягане на най – репресивния апарат в държавата с цел лична саморазправа и това да остане ненаказано.

HighVoltage:
ПОРЕДЕН ТОРМОЗ НАД ДЕТЕ В ДЕТСКА ЯСЛАДобромир Богатев - коментар във facebook
Много съм "за", хората да се наказват с това, с което умишлено са се провинили и то в повече. В случая въпросната Дерменджиева да се заключва в една стая, да й се тропа, да я държат изолирана и като поиска нещо просто да й се крещи "млъквай" два шамара и пак изолация.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version