Българска култура и духовност > Наука и образование

Измислиха безжично пренасяне на ток

(1/1)

Алгара:
Край на щепсела!
Измислиха безжично пренасяне на ток
     Краят на щепсела е съвсем близо, след като учени от Масачузетския технологичен институт успяха да пренесат ток между две устройства, бевз да използват свързващ кабел, съобщи Би Би Си.

     Екипът под ръководството на Марин Солячич използвал специална експериментална система. Учените пренесли електричество от източник на енергия до отдалечена на два метра 60-ватова крушка с нажежена жичка с помощта на магнитни резонатори.

     Експерименталната система е известна под названието "уай-трисити". Това е съкращение от wireless electricity, т.е. безжично електричество.

     Системата се състои от две магнитни бобини с диаметър 60 см. Едната е предавател и е включена в електрическата мрежа, а другата е приемник нс енергия.

     Когато се включи предавателят, крушката започва да свети, въпреки че между двете бобини няма физическа връзка. Предавателят създава и изпраща променливо магнитно поле, а приемникът резонира с това поле. И двете бобини са настроени с резонансен обхват с честота 6,4 мегахерца. Полето се индуцира в приемника и така се създава ток.

     Ключовият момент на изобретението на масачузетския екип е използването на ефекта на резонанса. Това позволило коефициента на полезно действие при процеса на предаването на енергия да се повиши цели 1 милиард пъти.

     Засега системата действа на разстояние 2-3 метра, но вече може да осигурява работа на мобилни телефони, компютри, лаптопи, плейъри и т.н., без да се използват батерии, акумулатори или електрически мрежи, твърдят учените. 

     Както често се случва, проф. Солячич стигнал до откритието по най-неочаквания начин. Той бил озарен посред нощ, когато мобилният му телефон изпищял предупредително, че батерията му е изтощена.

(24 часа)

Бащицата Махно:
Безжичното пренасяне на електрически ток е измислено  преди доста години от Никола Тесла! Най великия учен работил в тази насока!Ако някой се интересува има много информация за това!А статията на малоумниците от 24 часа е писана от някой ,който си няма и понятие ,че съществува такова нещо!

Алгара:

--- Quote from: Бащицата Махно on 09 Jun 2007, 14:54:21 ---Безжичното пренасяне на електрически ток е измислено  преди доста години от Никола Тесла! Най великия учен работил в тази насока!Ако някой се интересува има много информация за това!А статията на малоумниците от 24 часа е писана от някой ,който си няма и понятие ,че съществува такова нещо!

--- End quote ---

Така си е, тя си е за Fun :-P особено последното изречение :Той бил озарен посред нощ, когато мобилният му телефон изпищял предупредително, че батерията му е изтощена. :-P

Атила:
Добре, да приемем че това е възможно, преноса на електрика по въздуха. Но едно ми е чудно? последствията какви ли ще бъдат!? Когато някоя заблудена птица, премине през електрическият лъч. :D Няма да има нужда да я пече хвъркатата гад човек. Като тя сама ще си спретне, една микровълнова сесия. :-P Но инак ще е много яко, тогава вече ще има героични кражби на електоенергия, директно от въздуха. Нямаш ток! Вдигаш един оголен кабел, и тока ти пристига по заявка, директно от дядо Господ. И нека някои да доиде, и да ми каже нямали спусни Господи. Но тук не се касае за истинският Господ. А се касае за Господ в човешки дрехи. Какво ли няма да измислят ционистите му с ционисти? само и само да усвоят света за тях си. Като измислят!? все по извратени начини за унищожение, на човешкият род.

FLEKTARN:
Това с безжичната технология е на поне 100 години, правилно.

На Тесла доста пъти са му крали разработките, а делата, които Едисон е водил срещу него - са го съсипали. Тесла е починал без стотинка в джоба, в хотелската си стая в Ню Йорк. Живял е в хотел, защото в замяна е правил разработки за собственика на хотела. Но е нямал пукнат лев. В крайна сметка, след смъртта му, сейфът му е разбит, отворен, и документите му изчезват. Когато племенникът му Сава Косанович отива да събере вещите му, тялото на Тесла вече е изнесено, и не намира почти нищо.

Всичко е искал да го пусне за народа, но някой е имал много против това. Целта не Елитът е всичко да е под техен контрол, като пускат по малко през годините, и така простосмъртните се радват и не подозират, че нещо странно се случва. Парите, които печелят също са с мащабни размери.

Navigation

[0] Message Index

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version