Българска култура и духовност > Култура и изкуство

Издателства и книжни борси

(1/23) > >>

Piligrim:
Едно кратко представяне на този велик българин:

Йордан Вълчев: Дневниците на писателя дисидентhttp://book-bg.com/details.php?id=15769

Изданието съдържа:
Дневниците - литература или преживян живот?
(предговор) - акад. Иван Радев
Оцелялото от концлагера "Куциян" (1947-1948 г.) и Старозагорския затвор (1958 г.)
От периода 1962-1968 г.
Годините 1969-1971
За времето от 1972 до 1989 г.

-------------

Всеки, който прочете горните редове, вече може да добие представа що за човек беше той, когото имах щастието да познавам лично, макар и бегло. Участвах преди доста години в няколко историко-литературни срещи с тази голяма личност (отварям една скоба до всички националисти във форума - и тези без кавички и тези с кавичките: отидете в някоя по-голяма библиотека и вижте библиографията на книгите му и анотациите в сигнатурните картончета, може би тогава дори и на лишените от мозъчни гънки ще им проблесне). Излъчването му беше страхотно, особено когато говореше за древните българи. От него научих, че генотипа на съвременния българин на практика не се различава от онзи преди хиляда години. Разказа ни, че измерванията на черепи на български войни отпреди 1000 години и на загиналите през войните на 20 век са не са показали различия. Изобщо, голяма мъка ми е, че тогава нямаше камери или поне достъпни диктофони, за да си запазим за поколенията спомена. Впрочем, сещам се къде може да се намерят записите от срещите ни, само че за жалост няма да ни направят копия...

Nordwave:
Афера  Журналистите Лазарова и Христов разкриват загадката за смъртта на изчезналия архив на суперполицая Никола Гешев, разказват за червения терор от 1944 г. до 1949 г., разкриват колко милиарда е изнесла Държавна сигурност зад граница от скрит транзит, кой и как приватизира Българската търговко-промишлена палата, кой и защо свали Иван Тодоров - Доктора от сцената, как се източват 200 млн. долара от Българския морски флот, какви са истинските пари, фирми и имоти на братята Маргини в България и по света, как Софияленд се оказа пощенска кутия на СИК за пране на пари, колко руски атомни бомби са направени с български уран от секретните 48 уранови мини в България, къде можем да си купим полоний 210 за 69 долара, кой стои зад новата престъпна групировка "Монопола" и защо тя води нарковойна във Варна.

http://www.helikon.bg/books/290/Афера_127538.html

Nordwave:
Разузнаване по главното направление

 

Разузнавателните органи на Турция винаги са работили активно на наша територия. Постоянно вербуваха агентура, чрез която раздухват омраза между българи и живеещите у нас етнически турци. Те организираха атентатите в България, раниха и убиха много хора и предизвикаха "възродителния процес".
В порядъка на морално оправдана и абсолютно необходима самоотбрана българското правителство бе принудено да организира силно разузнаване по отношение на Турция, за да може предварително да разкрива вражеските й замисли против нашата родина.
Бих желал да напомня на нашите "политици", че органите за сигурност са своеобразна имунна система на държавата и както човешкият организъм не може да съществува без имунна система, така и държавата не може да съществува без органи за сигурност.

http://www.bookpoint.bg/?cid=3&pid=23293

Nordwave:
Кой управлява света?Книгата фокусира вниманието върху конспирациите в ежедневието, тайни и явни. Разглежда връзката между глобализацията и демокрацията и все по-ожесточената битка за превъзходство между тях. Поставя темата за ролята на чуждите корпорации в законодателството на различните страни, както и ролята, която разузнаването и полицията са изиграли за създаването на Ал Кайда. Не е подминато и влиянието на медиите и държавата за подтискане на гражданските права.
Книгата задава неудобните въпроси: Правителствата или корпорациите управляват света? Чии интереси защитава "световният помагач при кризи" МВФ? За кого всъщност работят "независимите" медии? Защо живеем все по-зле и кой е виновен за това?
Изводите, до които достигат авторите може да шокират и скандализират, но няма да оставят никого безразличен.

http://www.bookpoint.bg/?cid=3&pid=22751

Сит:
Балхара край Памир
автор: Петър Добревhttps://m.helikon.bg/Сага за древните българи. Прародина и странствания
автор: Петър Добрев

https://m.helikon.bg/Българският въпрос във Волго-Уралието
автор: Николай Павлов

https://m.helikon.bg/

Трябва да се прочетат!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version