Обща категория > Общи дискусии

Незабравими политически свирки

(1/8) > >>

Skarlet:
Всички сме в екстаз, Бойко, ти си бог за нас!

Излизащият в Гърция вестник “Български глас” успя да удари в десетката читателскя рейтинг. Без да й мигне окото, издателката и главна редакторка Диляна Байрактарова обяви поетичен конкурс по необхватната тема “Ода за Бойко Борисов”.

 Идеята на дамата била да отрази в мерена реч образът на мъжа, който е “идол не само за българските жени – домакини, секретарки, но и за нашенките зад граница”. И... елате да видите какво става!

След рекапитулация на близкото до кича поетично съзтезание, редакторите на “Български глас” отчели, че общо 50 стихотворения са били вдъхновени от Бойко Борисов. Повечето стихоплетци били от Елада и Кипър, но имало и от родината.

Когато човек се взре с критично око в строфите, посветени на столичния кмет, ще му се завие свят от метафори и образи за главнния лирически герой: “Бойко – туй име свято, родно”, “Бди кат хищен звяр”, “Не мож му устоя нито една дама”, “Будно чедо на Балкана” и т.н.

Един от откровените графомани, без да се притеснява, сравнява генерала със Зоро и Вилхелм Тел.

Участник в конкурса от София “хваща бика за рогата” в следните четири куплета:

“Пазил Бойко две глави
Господ да го поживи.
Скорост покрай тях набра,
стана медийна звезда.

Имали са тез глави
показания добри,
с много сиви вещества
се добрали до властта.

Но най-супер Бойко бил.
Той в земята ги забил,
със процентите е пръв,
Бойко е самият връх!

В радио, вестник и екран
Пръв е Бойко там.
Всички сме в екстаз,
Бойко, ти си бог за нас!”

Една от жриците на меренета реч, нашенка от остров Тасос, прави следния бекраунд за мачото от Банкя, трепача на женски сърца за всички времена:

Ти работеше във щата,
При наш Тато на заплата.
Ала вече умря Марко
И за народа
                  стана жалко!

 Все още не е излъчен победител в поетичната надправара, но и това предстои. Найден Вълчев, един от известните ни съвременни поети като разбра за нестандартния конкурс, организиран от в. “Български глас”, без колебание изказа експертното си мнение: “Съзнавам, че ентусиазираните автори са били искрени в намеренията си...портретували са обекта с обич, но какво да се прави, като перата им са безпомощни да боравят с мерената реч, лексикалната им нищета ги води до дънни баналности”.

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=435&Itemid=9
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Редактирано от модератор: Промених форматирането на текста.

Skarlet:
Бойко Борисов - интервюиран от... Азис

АЗИС: ИМА ЕДНА ЖЕНА, ЗАЯВИЛА ПУБЛИЧНО, ЧЕ НЕ ВИ ЖЕЛАЕ...

БОЙКО: ДВА ЧАСА СЛЕД ТОВА БЕШЕ АРЕСТУВАНА.

Азис: И един малко по-жълт въпрос. Студиото “Юнивърсъл” подготвят поредния епизод на “Супермен”, но вдъхновени от Вашата особа ще го нарекат “Супер Бойко”. Това ласкае ли Ви?

Бойко Борисов: Всеки, който си е позволил да ползва моето име и го хвана, директно си заминава.

 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Непременно посетете и блога на "любимият" ни софийски кмет.

http://boikob.blogspot.com/

Искандер:
Кметът на София Бойко Борисов е получил официална покана от името на губернатора на щата Калифорния, бивш културист и киноактьор, Арнолд Шварценегер да посети Лос Анджелис възможно най-скоро, съобщи БТА. Поканата е била предадена на Борисов от Зев Ярославски, член на Надзорния съвет на община Лос Анджелис, който е на посещение в България. Ярославски е най-дългогодишният член на Надзорния съвет на най-голямата община в САЩ с 10 милиона жители, 88 града и над 20 милиарда щатски долара бюджет. Гостът е предал на Борисов и специални поздрави от името на Шварценегер.
Какво ще произлезе от тази вълнуваща среща, е трудно да се предвиди, но двамата са такива фигури, че непременно ще се харесат от пръв поглед и ще се побратимят мигновено.
Арни, както го наричат галено симпатизантите, ще трябва да преглътне, че в живота и политиката Бате Бойко е по-голям и по-дързък екшън герой от него. Затова пък и двамата са култови мускулести еколози, и двамата се карат на всякакви теми с изпълнителната власт, има истеричен култ и към Бойковата, и към Шварценегеровата личност. Бате Бойко писа жалба до Еврокомисията по екологичната част на кремиковския въпрос, Арни пък се сдърпа със самия Буш за екология, хем са от една партия.
Вярваме и че ББ ще даде ценни пожарникарски съвети на Шварценегер, защото горските пожари в Калифорния са страшен и неовладян проблем.


http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3026&sectionid=13&id=0002404

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ванадий:
 :-P нов Терминатор дали ще има?  :-P Бате Бойко и Терминатора  :-P

logx:
Alien vs Predator!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version