Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Nordwave в Юни 05, 2007, 17:07:00

Титла: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Nordwave в Юни 05, 2007, 17:07:00
Автор www.bgrod.org 
вторник, 05 юни 2007
Арабски имигранти пълнят България. Огромен наплив от незаконни имигранти от арабските страни се наблюдава през последните месеци у нас. В момента в центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец са регистрирани 58 души главно от Ирак, Палестина и Тунис. Арабите влизат нелегално у нас, тъй като в България много по-лесно получават статут за временно пребиваване. След като се сдобият с временните документи, те започват да планират нови нелегални маршрути към крайната си дестинация - Западна Европа.
Само преди два дни гранични полицаи от Свиленград задържаха група от 12 нелегални имигранти, водени от иракски каналджия. Най-опитната немска овчарка Вико надушила имигрантите южно от село Капитан Андреево. Групата била водена 24-годишния иракчанин Ахмед, който живее в Турция. Въпреки че Ахмед не е задържан досега, за него вече има оперативна разработка за каналджийство.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Горд Българин в Юни 08, 2007, 23:58:26
Само да не се застояват тук :)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Инжинер Донев в Юни 09, 2007, 20:40:24
Само да не се застояват тук :)
щом само минават - не са проблем.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Тонев в Юни 11, 2007, 06:50:46
Само да не се застояват тук :)
щом само минават - не са проблем.
уви има проблем. не съм възторен да ме ползват като магистрала по която се движат бомби и хероин.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Nordwave в Октомври 04, 2007, 10:54:31
Автор www.bgrod.org

Близо 3000 шиити и сунити от различни провинции в Ирак, както и 70 афганистанци са се преселили у нас през август тази година, сочи доклад на Националната разузнавателна служба (НРС), пише електронното издание Frognews.bg.
По брой на бежанците в страната ни следват арменци, нигерийци и иранци.
Афганистан обаче е лидер на бежанците у нас, като за последните 15 г. около 5500 граждани са намерили убежище в страната ни.
Останалите страни от ЕС обаче ни притискат да не пропускаме иракчани и афганистанци към Западна Европа. В ЕС се страхуват панически, че сред бежанците може да има хора на "Ал Кайда", които да организират терористични акции на Стария континент. В същото време китайците у нас са намалели от 6000 за 2002 г. до 3500 - сега. Масово сега те се преселват към Румъния, където броят им е окло 20 000, или Сърбия - 8000. Според експерти това ставало заради липсата на условия за бизнес.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Ashikov в Октомври 04, 2007, 12:56:56
Дам, другарите от ЕС не се притесняват, че се преселват в България, а се притесняват да не се насочат към ЕС....Май е време да ги издирим и да им направим една разяснителна кампания на тия афганистанци, иранци и какви ли още не и да и обясним колко зле е в България и какъв рай е в ЕС... да ходят там, да видим по-какъв "мирен" начин ще се справят с проблема...После с останалите в България ще действаме по идентичен начин и ще видите колко упреци ще получим!  :down:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Сит в Октомври 04, 2007, 19:06:15
Трябва да се създадат сурови условия за получаване на поспорт! В Швейцария например, всеки чужденец получава паспорт едва 5 г. след идването му в страната. В Германия и САЩ са 3 г. Нека и тук да е 5!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Nordwave в Ноември 20, 2008, 19:26:06
Всяка година средно около 1000 души търсят убежище у нас. За последните 15 години броят им е 16 000, идващи от 83 държави. Закрила са получили 5000. Това е само една малка част от преживяванията на хилядите бежанци, търсещи убежище у нас, четем в „Монитор”. Всички те бягат от нещо или някой. Мюсюлмани, християни, комунисти, бунтовници, електротехници, строители, просто майки, бащи, деца, които не са желани в страните, от които са родом.
Нашият коментар Имаме си предостатъчно наши проблеми,за да приемаме и бежанци. Цъфнали сме и вързали икономически и социално, та ще уреждаме живота и на напълно чужди нам люде. Да вървят на запад, на нас ни стигат и циганите. И циганите да вървят на запад, откъдето преди два-три века са ги изгонили на изток. http://www.bolgari.net/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Генерал Колев в Септември 22, 2009, 16:55:13
Гответе се да станем гетото на ЕС- ще се напълним с разни чернилки, абдахаля и всякаква сган! не само че ще им дадем убежище, ами и ще ги храним, ще им плащаме социални и т.н.!


През октомври работна група трябва да изработи виждането на България за солидарно участие в цялостната политика на Европейския съюз за доброволен принцип за приемането на бежанци.

България трябва да отговори на това солидарно, както се очаква от нея като член на общността, допълни вътрешният министър, като припомни, че високоразвитите европейски държави като Германия са приели иракчани от Йордан и Сирия.

„Това са проблеми, които вълнуват и засягат обществото и цялостната миграционна вълна, която заля всички по-развити континенти", обясни Цветанов.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: опълченец в Септември 22, 2009, 16:56:53
Да си ги приеме утях!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Skarlet в Октомври 21, 2009, 13:02:59

Малта поиска помощ от България за решаване на проблема с незаконната имиграция от Северна Африка, съобщи dariknews.bg.

Въпросът беше поставен по време на среща на министър-председателя на Малта Джордж Абела и българския президент Георги Първанов. Днес е втория ден от посещението на Първанов в островната държава.

Нелегалната имиграция от Северна Африка е сериозен проблем за Малта. Заради това средиземноморската държава настоява и останалата част от страните членки на ЕС да поемат част от бежанците. Малта е разработила пилотен проект за разселване на бежанците и очаква отговор от България дали ще приеме част от тях. Държавата, приела бежанец, ще получава по 4000 евро годишно от Европейския фонд за бежанците, стана ясно след срещата. Първанов е потвърдил, че в момента българското правителство подготвя отговор за искането за разселване на бежанци от Малта.

Вчера малтийският президент Джордж Абела заяви при срещата си с Първанов, че Малта ще подкрепи България в присъединяването й към Еврозоната и Шенгенското пространство.


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/21/802578_malta_poiska_bulgariia_da_poeme_chast_ot_bejancite_ot/?p=0#addcomment

Откъде накъде? Да си му мисли Малта, там пристигат чернилките, не у нас. Ние си имаме достатъчно цигани!

 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Мамарчев в Октомври 21, 2009, 14:23:34
Хахаха, че по-добре да им пратим малко "европейци" от нашите цигани, за да разредят африканския елемент в населението си.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: makedonski в Октомври 24, 2009, 18:21:08
Само това не! :@ :@ :@
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Любомир Болгар в Октомври 24, 2009, 18:22:50
Имаме си предостатъчно унтери тук! Не ги щем!  :@
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: опълченец в Октомври 24, 2009, 20:44:36
Навремето не приехме шиптърските бежанци,едно от малкото добри решения на Костов,сега и тия не ни требват.
Малта да си гледа работата!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Любомир Болгар в Октомври 25, 2009, 01:18:24
Аз обаче не изключвам лумпена Гоце да приеме...малко вероятно е - едно е Русия да поиска, друго е Малта, обаче знам ли, тоя глупак и обкръжените му какво няма да измислят. Пък и кауБойко нали преди около месец съобщи, че трябва да работим по такива програми. А и ето сега наливаме колко милиона в поредния безмислен опит да интегрираме черните ни подчовеци, които не са нищо друго освен един престъпен, животински етнос, който е тумора на българското общество и живее като паразит на гърба ни! Изранваме ги, не плащат сметки, а сега стотици милиони ще отидат именно отново от нашите джобове в някаква, обречена на провал програма за интегрирането им. Няма да стане така - не им ли стана ясно? Тия не подлежат на интеграция, сега още престъпни и дегенерирали черни ли ще си вкарваме? Не ни ли стигат тия тука?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Октомври 29, 2009, 18:57:29
Минаха няколко дена от наглата гавра с нашата страна този път от невзрачният остров почти неизвестен  за нас Малта . Но нашите политици отново страхливо се спотайват и мълчат. Тези предложения само пробват почвата , а когато видят ,че гоите си мълчат ще последват и заповедите. Чифутската наглост и нахалство са безгранични, но отговор трябва да има и то ясен.   

Братя БЪЛГАРИ , тези малтийски, масонски предложения са направо сол в раната и пръст в за....а на нашия президент. Трябва да се даде отпор ,протест защото на президента не знаем какво ще му хрумне? Ако трябва да окупираме този остров и да го охраняваме от черните. Но тук в БЪЛГАРИЯ черен крак не трябва да стъпя освен като турист с най малко100 е на ден. :@ :@ :@
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Nordwave в Октомври 29, 2009, 19:02:13
Боян Расате в Нова ТВ 26.10.2009:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HDMeWy7srYA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O3UDL-I6zog[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y4P7jQebqGE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z77h0YOg7Nc[/youtube]
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Октомври 29, 2009, 19:27:15
Сигурно на мнозина е известна картината ''Запорожци пишат писмо на турския султан'' всеки казак казва по някоя цветиста попържня , а писаря ги записва, даже някъде в нета имаше и оригиналния текст. Така ,че и ние трябва да дадем отговор на малтийския колега на нашия президент. ]:) ]:)

Рижата водеща ми прилича на чифутска уруспия.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 17, 2009, 19:50:30
Единственият достоен отговор на това непристойно предложение на малтийския президент е твърд и категоричен отказ! България няма нужда от имигранти негри и араби, нашите цигани даже са ни прекалено много! sadsmile
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: makedonski в Ноември 20, 2009, 20:30:52
Сигурно на мнозина е известна картината ''Запорожци пишат писмо на турския султан'' всеки казак казва по някоя цветиста попържня , а писаря ги записва, даже някъде в нета имаше и оригиналния текст. Така ,че и ние трябва да дадем отговор на малтийския колега на нашия президент. ]:) ]:)

Тези писма са взети от историята на И. В. Европитски, стр.69, пазеща се в бившата обществена библиотека в Петербург.В същата се намира дословния оригинален текст на предложението на султан Ахмед IV до Запорожските казаци.Така също и дословния отговор на запорожците.От тези документи гениалния руски художник Репин е нарисувал прочутата картина "Запорците пишат писмо на турския султан".
ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА АХМЕД

Аз, султана, син на Мохамед, на бога и на слънцето и на луната, внук и наместник божи, владетел македонски, вавилонски и на ерусалимското царство, на великата пирамида на Египет, цар на царете, владетел на владетелите, необикновен рицар, от никого непобеждаван, непреклонен пазител на гроба господен, почитател на самия бог, велик застъпник на християните, заповядвам ви запорожци и казаци да се предадете доброволно, без всякаква съпротива, защото аз от вашите нападения не се страхувам.

ОТГОВОР НА ЗАПОРОЖЦИТЕ

Ти султане, дяволе турски, на проклетия дявол брат и другар, на самия Луцифер секретар, какъв си, дявол те взел рицар, щом като не можеш с голо дупе таралеж да убиеш.Дявола сере, войската ти яде.Няма ти кучи сине да подчиниш на своята власт християните.От твоята войска ние не се боим.С вода и земя ще се бием с тебе дваж и триж проклети сине.Да ти ебем майката, македонски саламджия, вавилонски готвач, ерусалимски скопец, александрийски самотник, арменска свиня, татарски разбойник, хамеински котарак, съблазнителен дупедавец на този и на онзи свят, на самия дявол внук и на нашия хуй закачалка, свинска муцуно, кобилешко дупе, улично куче, да ти ебем майката.

Ето така ти отговарят запорожците.Ти не си достоен и свиня християнска да храниш и пасеш.

За всичко-целуни ни по гъза!

И. В. Сирко,
Всички запорожци подписал 
:=P
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 20, 2009, 21:16:25
Минаха няколко дена от наглата гавра с нашата страна този път от невзрачният остров почти неизвестен  за нас Малта . Но нашите политици отново страхливо се спотайват и мълчат. Тези предложения само пробват почвата , а когато видят ,че гоите си мълчат ще последват и заповедите. Чифутската наглост и нахалство са безгранични, но отговор трябва да има и то ясен.   
Аз бих му отговорил със старото българско определение за орален секс,а то гласи така :
"Дилин дилин дишка,
мома свири на пишка."

Мисля,че няма нищо обидно ,а и протоколът няма да бъде нарушен.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 06, 2011, 18:52:29
http://world.actualno.com/news_342026.html (http://world.actualno.com/news_342026.html)
Европейската комисия ще окаже натиск върху страните членки на ЕС да приемат бежанци от Либия, за да облекчат Италия и Малта, които едва се справят с потока от бегълци от Северна Африка
"Над 20 000 имигранти са пристигнали в Италия и Малта от началото на бунтовете в Северна Африка през януари. Повечето от тях обаче са икономически имигранти от Тунис, които не отговарят на условията за получаване на политическо убежище в Европейския съюз и в крайна сметка ще бъдат върнати в родината си. Въпреки това ЕС се готви за потенциално увеличаване на броя на имигрантите, които отговарят на тези изисквания.

"Постоянният и евентуално увеличаващ се в бъдеще поток от бежанци от територията на Либия е повод за сериозно безпокойство", заяви еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малстрьом в писмо за покана за среща на вътрешните министри на страните от ЕС в понеделник.

Тя призова и за временно настаняване в Европа на хората, които са избягали от насилието в Либия, но са блокирани по границите със северноафрикански държави, тъй като не могат да се завърнат в своите обхванати от войни родни страни като Сомалия.

Страните членки ще трябва да се съгласят да приемат бежанци, каквато и програма за разселване да се приеме.


Разселването може да бъде "не само животоспасяваща мярка за засегнатите, но и важен жест на споделяне на отговорността" към страни като Италия, пише Малстрьом в поканата."

...
...
Защо трябва да приемаме тези бежанци,след като никой от нас не е искал война и не е поемал ангажименти нито към НАТО,нито към Кадафи?
Против съм приемането на бежанци у нас,защото държавата ни няма възможност да ги осигурява,а ако това стане, ще бъде съпроводено с ново данъчно бреме.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Иван Д. в Април 07, 2011, 13:25:08
Барозу и компания евроидиоти като обичат мангусти, да вземат да си ги отглеждат в Брюксел. Ние си имаме достатъчно, даже и от нашите може да им пратим, че стоят гладни и ходят на просия голи и боси, не е хуманно и толерантно така...
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Amenhotep в Април 07, 2011, 13:50:33
Те идват!

(http://static.blitz.bg/thumbnails/480/201104/20110406.zinnuiplab.jpg)

/Ликуващи бунтовници бръмчат с нацелено от снаряд МПС след победа над правителствените сили в околностите на либийския град Брега. /

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: опълченец в Април 07, 2011, 16:05:23
Ще пречът, имаме си достатъчно мангали и сега!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Април 07, 2011, 19:01:50
България не трябва да приема никакви бежанци от Либия.
Щом като има държави в ЕС, като Великобритания и Дания, които не са се присъединили към "европейската солидарност" за приемане на бежанци, значи и България трябва да се откаже.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Fialka в Април 07, 2011, 21:51:02
Те идват!

(http://static.blitz.bg/thumbnails/480/201104/20110406.zinnuiplab.jpg)

/Ликуващи бунтовници бръмчат с нацелено от снаряд МПС след победа над правителствените сили в околностите на либийския град Брега. /Помислете,какво ще се случи с тези ликуващи младежи-бунтовници, когато режима на Кадафи падне?
Ще сложат ли оръжието си и ще се върнат ли към мирен начин на живот?
Икономиката на Либия сега е във фактически колапс и количеството на безработните нараства лавинообразно.
Тези бунтовници-талибани не са свикнали да работят... Тяхната "работа" е да стрелят, убиват и да крещят "Аллах Акбар" - "революцията" е тяхната постоянна работа. Те произхождат от номадски племена, които цял живот са се "препитавали" с водене на война.
ОСВЕН ТОВА СА И РАДИКАЛНИ ИСЛЯМИСТИ!!!
Ето защо с голяма доза вероятност може да се предположи, че "революционерите" в освободената от Кадафи Либия ще имат един единствен начин да изкарват прехраната си - с оръжие в ръцете си.
Това, че Западът се е включил в либийската кампания не означава, че новият режим (в случай на падане на Кадафи от власт) ще бъде прозападен!
Новите събития в Либия са изцяло във полза на "Ал Кайда", която традиционно използва за своите интереси възникващи процеси,които създават нестабилност в мюсюлманския свят.
Какво прави в тази ситуация Западът?
В Париж и Лондон вече открито заявяват своето желание за въоръжаване на либийските бунтовници с най-нови системи оръжия. По данни на катарския спътников канал "Ал Джазира", на секретен полигон в източна Либия обучението на опозиционните бойци се извършва от спецчасти на САЩ и Египет. Посочва се също така, че революционерите се обучават за работа със съвременни ракети с топлинно насочване (от типа на Red Eye), партида от които ракети е внесена от Египет само преди няколко дни.
Въоръжени и обучени за сметка на Запада, тези "революционери" представляват РЕАЛНА ЗАПЛАХА за всяко съседно правителство!!!
Европа практически е беззащитна срещу подобна въоръжена и фанатизирана сган!!! Нашествието на бежанци на италианския остров Лампедуза ще изглежда като невинна детска игра в сравнение с евентуално нападение на главорези-мюсюлмани!!!
А нима не беше така преди много години в Афганистан? Ситуацията в Либия е аналогична на това, което беше в Афганистан. Инструктори от ЦРУ и армейски инструктури обучаваха талибаните на военни умения за борба против Съветската армия, но след като съветската заплаха изчезна, тогава Осама бен Ладен поведе обучените талибани на "свещен поход" против собствените им покровители, намиращи се във Вашингтон.
Същата беше и историята със Садам Хюсеин, който беше снабдяван с оръжие от САЩ и Франция (по време на войната с Иран)…
Жалко е, когато тези, които са направили грешки в миналото не могат да направят правилните изводи и със собствените си ръце копаят собствения си гроб!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: опълченец в Април 08, 2011, 12:01:27
И кво излиза накрая, че Кадафи трябва да остане на власт!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Исперих в Април 08, 2011, 15:54:41
Да си ги приемат "бившите" колониалисти!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 08, 2011, 22:30:37
И кво излиза накрая, че Кадафи трябва да остане на власт!
Ако остане на нас няма да ни е по-зле,а ако дойдат талибаните,това означава нови военни конфликти.
Защо Германия не се намеси във войната?Едва ли ги е страх германците от Кадафи,но просто проявяват здрав разум,защото САЩ забъркаха кашата,а сега остават съюзниците си(тези в Европа,които са в близост до Либия) да берат ядове-все едно е дали с Кадафи или с талибаните-"революционери".
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3731271 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3731271)
"Решението на САЩ да остави Европа да поеме водещата роля е част от по-обща тенденция на отстъпване във Вашингтон. САЩ очакват от съюзниците си да вършат повече работа...Трансатлантическите отношения са подложени на изпитание от отказа на САЩ да ръководят военната мисия в Либия...Германия обаче реши да се въздържи при гласуването в ООН и да не играе никаква роля в операцията въпреки значителния авиационен капацитет на Берлин..."

Цитат
Помислете,какво ще се случи с тези ликуващи младежи-бунтовници, когато режима на Кадафи падне?
(цит.Fialka|
...
Лошото е,че България се замеси в един конфликт по силата на натовските си задължения,които са "плод" на дейността на евреина Соломон Исак Паси(бивш външен министър на изрода от Мадрид)-истински чифутин и враг на православието,т.е. враг на българите.

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 09, 2011, 20:50:19
И кво излиза накрая, че Кадафи трябва да остане на власт!
Да,така излиза!!!Кадафи е по-малката злина в сравнение с тези башибозуци.
Ето ги "революционерите"!
http://www.euronews.net/nocomment/2011/04/09/libyan-rebels-stop-for-friday-prayers-/ (http://www.euronews.net/nocomment/2011/04/09/libyan-rebels-stop-for-friday-prayers-/)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Fialka в Април 10, 2011, 22:12:43
Италия се опитва да се отърве от туниските имигранти за сметка на Франция

Конфликтът между Италия и Франция, свързан с вълната от имигранти от Северна Африка и тълкуването на правилата на Шенгенското пространство, се задълбочи в четвъртък, след като Италия обяви, че ще издаде временни хуманитарни визи на туниските имигранти, които ще им позволят да пътуват във всички страни от "Шенген".

В изявление пред долната камара на парламента на Италия (Камарата на депутатите) министърът на вътрешните работи Роберто Марони припомни за смазващия приток на бежанци, които искат да се съберат с техни близки и приятели във Франция или в други европейски страни, и заяви, че временни разрешителни ще получат само имигрантите, които вече са на италианска земя.

Марони представи пред депутатите споразумението, сключено тази седмица с туниските власти след посещение на премиера Силвио Берлускони в Тунис.

След падането на режима на президент Зин ал Абидин бен Али в средата на януари в Италия са пристигнали 25 800 имигранти, главно от Тунис, но също и африканци от Либия, съобщи Марони. Повечето от тях твърдят, че искат да стигнат до Франция.

Според споразумението, сключено с Тунис, новопристигналите имигранти трябва да бъдат върнати обратно в родината им.

Марони обяви, че му предстои да се срещне с френския си колега Клод Геан, за да дефинират механизъм за единна намеса, така че Франция и Италия да могат да въвлекат в него всички страни от ЕС.

Франция няма да приеме вълна от туниски имигранти от Италия

Отговорът на Геан обаче изпревари срещата. Париж не желае да бъде подложен на туниска имиграционна вълна от Италия и ще връща обратно кандидатите за престой, които не разполагат с нужните документи за самоличност и финансови средства, предупреди френският вътрешен министър, цитиран от Франс прес.

Според него обаче така наречените "временни хуманитарни разрешения за престой" не са достатъчни, за да не бъдат тези хора върнати от френските власти в Италия.

За свободно движение из Шенгенското пространство не е достатъчно разрешително за пребиваване в една от страните членки, трябват също документи за самоличност и най-вече доказани достатъчно финансови средства, с които разполагат, обясни министърът, който възнамерява да протестира пред Европейския съюз срещу италианската интерпретация.

Ако тези условия не са изпълнени, Франция е изцяло в правото си да върне в Италия съответните лица, което и ще направи, увери Геан.

Франция се радва,че Тунис навлиза в ера на свобода и демокрация, но не възнамерява да стане обект на туниска имиграционна вълна, обоснована от строго икономически съображения.

Министърът на вътрешните работи изпрати вчера циркулярно писмо до префектите в страната, изброявайки изискванията, на които трябва да отговарят имигрантите, идващи от Италия, за да могат да претендират за оставане на френска територия.

За престой до три месеца, те трябва да разполагат с паспорт и с документ за престой, издаден от държава от Шенгенското пространство, или от временно разрешително за престой, придружено от пътен документ, издаден от същата страна членка, уточни той. Освен това страната членка, издала тези документи, трябва да уведоми за тях Европейската комисия, а заинтересованите лица трябва да докажат, че разполагат с достатъчно средства.

През март на френска територия са били задържани 2800 незаконно пребиваващи туниски имигранти, като по-голямата част от тях са били върнати в Италия, каза Геан.

ЕК е проучила плана на Италия за издаване на временни разрешителни за престой на северноафрикански имигранти, и предупреди че притежателите на разрешително няма да се ползват автоматично с право да пътуват в ЕС, посочва ДПА.

Лицата, които имат разрешително, няма да получават автоматично правото да пътуват в Шенгенското пространство, заявиха от канцеларията на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Нейният говорител Марчин Грабец, цитиран от БТА, уточни, че това ще зависи от типа на издаденото разрешително. Грабец подчерта, че мигрантите ще могат да пътуват в Шенгенската зона за срок до три месеца само ако имат валидни документи за пътуване, достатъчно финансови средства и не представляват заплаха за обществената сигурност.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=178042 (http://www.mediapool.bg/show/?storyid=178042)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Tiesto в Април 11, 2011, 01:33:17
Не ни трябват като на нас, така и на нашите приятели от Европа и САЩ !

Да ги натикат при СеСеСерийците, те и без друго са големи приятели с Бангладеж а и други подчовешки народи !
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 11, 2011, 23:23:35
Не ни трябват като на нас, така и на нашите приятели от Европа и САЩ !

Да ги натикат при СеСеСерийците, те и без друго са големи приятели с Бангладеж а и други подчовешки народи !
"СеСеСерийците" не са имали неблагоразумието да се натикат в еврейски организации като НАТО и ЕС,а това е решение на ЕС.Ето защо мангустите,които бяха насила прогонени от своите държави от Ал Кайда и НАТО сега ще се разселват в държави от ЕС.
Това е и "индулгенцията",която ще трябва да се плаща от съгрешилите европейци,които слугуват на чернокожия мюсюлманин от Белия дом във Вашингтон.
Дали сме си ГъЗът под наем и ще трябва да търпим всякакви своеволия в името на европейския интернационализъм в контекста на клишетата :"От Европа казаха...ЕС съветва...ЕК изисква..." и т.н.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Франкист в Април 12, 2011, 13:56:17
Да,България трябва да приема бежанци от Либия - само жени между 17- 30 години,тегло не повече от 55 кила,ръст от 1,65 до 1,85,сравнително бели,склонни към смяна на религията в замяна на всекидневно онождане и копане на полето.  (party)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Amenhotep в Април 12, 2011, 16:35:47
Малко ли са ни циганите, че да приемаме и бежанци от Либия

Симеон Костадинов, ВМРО – София

България щяла да приеме бежанци от Либия в случай на гражданска война в Джамахирията. Това съобщи наскоро еврокомисарят по кризите Кристалина Георгиева след лекция в СУ "Св. Климент Охридски". До 2000 души за период до 1 година можело да бъдат настанени в специални центрове или палаткови лагери.

Първият и резонен въпрос е – в ролята на каква Кристалина Георгиева дава обещания, че България ще приема бежанци, откъдето и да е? Тя не е служител на българската държава, а високоплатен бюрократ в Европейската комисия – една наднационална, дори бих казал антинационална структура.

Извинявайте, ама ни писна да плащаме за репутацията й. То не бяха самолети да извозват до родината им египтяни, избягали от Либия в Тунис (за което и до ден днешен не се знае кой плати), то не бяха помощи и дарения за пострадалите от земетресението в Хаити, то не бяха пратки за наводненията в Пакистан и какво ли още не. И всичко това по нейно настояване.

 

Явно въпросната лелка никой не я бръсне за синя слива в еврокомисията и сред останалите страни членки на ЕС и когато удари на камък навсякъде, най-лесно й е да се обърне към собствената си страна, която и без това е достатъчно опоскана, но никога няма да й откаже помощ. Защо ли? Защото се управлява от любимеца на Кристалина Георгиева - Бойко Борисов, чийто съветник е тя.

По въпроса за либийските бежанци. Не ни ли стигат циганите, че искаме да си вкараме и северноафрикански гаджали? Защото, ако не знаете, в миналогодишния доклад на департамента по образованието към ООН Либия е на едно от последните места по грамотност на населението в Близкия изток и Магреба. А ще гарантира ли Кристалина Георгиева, че сред тези ‘’бежанци’’ няма да има и терористи? Защото това е много вероятно! От началото на гражданската война там вече има създадени няколко халифата и ислямистки джамаати. Дали някой техен член няма да се запъти към България и останалата част на Европа, за да разпространява учението на Мохамед с огън и меч?

Все въпроси, на които няма отговори…

http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=2340:2011-04-12-13-02-26&catid=3:blog&Itemid=6 (http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=2340:2011-04-12-13-02-26&catid=3:blog&Itemid=6)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 18, 2011, 21:43:44

В анонса на предаването "Дискусионно студио" тази вечер Велизар Енчев уведоми зрителите,че премиера Борисов е провел  разговори с външния министър на Франция за приемането на либийски бежанци.
http://pressclub.bg/institutions/cabinet/20110418/news-35346 (http://pressclub.bg/institutions/cabinet/20110418/news-35346)


Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: penko в Април 19, 2011, 00:28:21
Като  иска  Борисов  да  ги  вземе  да  си  ги  изхранва  с  парите  от  неговите  фирми  .

   Скачай  народе  и  свалете  тази  тъпа  кратуна  . 

По  проста  тиква  до  сега  не  е  управлявала  държавата  , тъпа  и  лъжлива  кратуна  .

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Tiesto в Април 19, 2011, 00:50:48
Щом Борисов ги иска, да си ги заведе в тях ! Аз не искам да ги виждам, достатъчно много цигани има, че сега и още едни !
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 06, 2013, 09:27:25
Конвенция за статута на бежанците

Цитат
"F. Тази конвенция не се прилага по отношение на лицата, за които има сериозни основания да се предполага, че:
а) са извършили престъпление против мира, военно престъпление или престъпление против човечеството според определението, дадено за тези деяния в международните документи, изработени за вземане на отношение спрямо такива престъпления;
b) са извършили тежко престъпление от неполитически характер извън страната, която им е дала убежище, преди да бъдат допуснати в тази страна като бежанци;
с) са виновни за извършването на деяния, противоречащи на целите и принципите на Организацията на обединените нации.

Член 2
Общи задължения
Всеки бежанец има задължения към страната, в която се намира, които изискват от него по-конкретно да спазва законите и разпоредбите й, както и да изпълнява мерките, предприети за поддържане на обществения ред.
Член 3
Недопускане на дискриминация
Договарящите държави се задължават да прилагат разпоредбите на тази конвенция спрямо бежанците без каквато и да е дискриминация по отношение на раса, религия или страна на произход.

Член 4
Религия
Договарящите държави се задължават да предоставят на бежанците, намиращи се на тяхна територия, статут, не по-малко благоприятен от този на техните собствени граждани, относно правото да изповядват своята религия и свободата да дават на своите деца религиозно възпитание... "(Извадка от "КОНВЕНЦИЯ ЗА СТАТУТА НА БЕЖАНЦИТЕ")
http://www.bcnl.org/bg/articles/812-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5.html
...
...
Цитат
"There is some information regarding those who make the decision to leave, but much more research is needed. Stephen Keller (1975), using general theoretical aspects first developed by disaster researchers, has explored the reaction to threats and the impact of stress and trauma on behavior. Keller strongly argues that the trauma of flight produces residual psychological states in the refugee that will affect behavior for years to come. Because they usually endure the greatest hardship and loss, those who are late to flee are likely to come out of the experience with residual characteristics; guilt, invulnerability, and aggressiveness. Guilt for the loved ones lost because the refugee delayed flight or failed to protect them during attack. The feeling of invulnerability develops because the refugee has been through the worst and has survived. The aggressiveness is seen by Keller as an outgrowth of the other two states: a displacement of the guilt onto others and a willingness to take risks because one is invulnerable. This new aggressiveness may be displayed in the form of increased violence, crime and suicide, or, as Keller found in the Punjab, in an increased willingness to innovate, to take risks, to make the effort bo build a new life. If Keller is right then he has identified as a refugee characteristic that should be taken account of and advantage of in the design of refugee programs. More important, in pinpointing the effect of the refugee experience on subsequent behavior..."("THE EXPERIENCE OF BEING A REFUGEE: INSIGHTS FROM THE RESEARCH LITERATURE")
https://www.msu.edu/course/pls/461/stein/MNREXP1.htm
===

(http://polisci.msu.edu/images/faculty/stein.jpg)
Professor Barry N. Stein
http://polisci.msu.edu/index.php/people/faculty/item/faculty/barry-n-stein
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 07, 2013, 18:28:49
(http://m4.netinfo.bg/media/images/8177/8177702/655-402-bezhanci.jpg)
Цитат
"Бежанският поток не намалява, а се усилва, заяви пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов.
"България има своите ангажименти, включително и по отношение на бежанците. Трябва да си даваме сметка, че тук погледът не може да е само формален: че има бежански поток.
Разглеждаме бежанската вълна като
една от основните заплахи за страната ни.
Има рискове, които бежанците носят по отношение на националната сигурност..."
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/najdenov-bezhanskiiat-potok-se-usilva-5995414

..
(http://s1.netlogstatic.com/bg/p/hi/182851916_1312287_5687073.jpg)

(http://s1.netlogstatic.com/bg/p/hi/182851916_13678464_5687076.jpg)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 10, 2013, 08:10:52
ЕВРОКОМИСАРКАТА ОТ БЪЛГАРИЯ  ПРЕТЕНДИРА ЗА ТИТЛАТА
«ПАЛАЧ №1 НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ»


(http://4.bp.blogspot.com/_x0DcWn4agPQ/S1btEjqpstI/AAAAAAAAAYo/UN0pvfMbe2E/s400/kristalina+georgieva.jpg)
Кристалина Георгиева

Само с две-три небрежно подхвърлени фрази (или може би не небрежно – което е още по-зловещо!) любимият кадър не само на ГЕРБ, но едва ли не на целокупна България, в течение само на няколко минути се превърна в една от най-зловещите фигури на същата тази България.
В главен кандидат за титлата «палач №1 на собствената си Родина».
 Ето какво заяви европейската чиновничка Кристалина Георгиева:
«България трябва да свиква с мисълта, че ще имаме бежанци години наред. Трябва да помислим как ще ги интегрираме, за тяхното здравеопазване, образование и работа у нас».
Значи: България «трябва» да свиква с нещо?
 Но кой решава с какво «трябва» да свиква България?
 Къде е казано, кой определя с какво «ТРЯБВА» да свиква България?
 Еврочиновниците от Брюксел, които получават заплатите си от европейските данъкоплатци, което означава – и от българските данъкоплатци, тоест от българските граждани? Нима те определят с какво «ТРЯБВА» да свиква България – тоест определят нейната съдба?
 За такива чиновници Алеко Константинов е написал един от най-многозначителните си разкази със заглавие: ПАЗИ, БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!»
 Но нали ние, българските граждани, като европейски данъкоплатци, плащаме заплатата от 19 910 евро (почти 40 хиляди лева месечно) на самозабравилата се чиновничка Георгиева – която на всичко отгоре в края на мандата си ще получи между 360 хиляди и 600 хиляди евро накуп? Е, в  такъв случай не е ли по-нормално именно българските граждани да обяснят на чиновничката Георгиева С КАКВО ТЯ ТРЯБВА ДА СВИКВА – а не тя да обяснява с какво било трябвало да свикват българите?
 Що за чиновническо нахалство, безочие, наглост и високомерие ни демонстрира излъчената от България българска чиновничка в Европейската комисия Георгиева?
 Откъде това напомпано самочувствие да диктува на цяла държава с какво тази държава «ТРЯБВА ДА СВИКВА»?
 Нормалното и логичното би трябвало да е СЪВСЕМ ОБРАТНОТО: чиновничката от Брюксел Георгиева трябва да свиква с това, че Е ДЛЪЖНА ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.
 А тези желания са ясно изразени: българите не искат бежанци в Родината си. Може да проверите анкетните проучвания.
 И не ги искат не, защото са жестоки или безсърдечни, а поради 2 много прости причини:
 - българите са толкова бедни, че сами се нуждаят от помощ (500 хиляди български пенсионери получават пенсия 70 евро, докато най-ниската пенсия в Европейския съюз е 377 евро);
 - бежанците от Сирия не идват от Сирия, а от Турция: която има 75 милиона жители, много по-богата е от България и моралните й ценности са същите, каквито са и на бежанците – тоест, там с тяхната интеграция няма никакви проблеми. Докато в България тяхната интеграция е  ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ: просто защото ценностите на «бежанците» са противоположни на ценностите на коренното население в България.
 Европейската бюрократка Георгиева заяви още следното:
 «Трябва да защитаваме правото на хората, които са дошли тук, да са приемани без омраза».
 Ето още една тотална глупост.
 Дали т. нар. «бежанци» (сред които, както вече се произнесоха специалните служби, има немалко терористи и кандидат-терористи) ще бъдат приемани «с омраза» или «без омраза» - зависи изцяло от тях.
 Ако се държат прилично и не нападат местните жени с цел да ги изнасилват – може и да бъдат приемани «без омраза».
 За съжаление, както и се очакваше, «бежанците» се държат неприлично и нападат местните жени с цел да ги изнасилват.
 Затова не само са приемани «с омраза», но и нещо повече: те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИЕМАНИ С ОМРАЗА.
 Защото, ако някой народ не мрази пришълци, които изнасилват жените му – такъв народ просто не заслужава да съществува.
 За радост българите все още показват, че заслужават да съществуват. Поне засега – докато все още  защитават жените си от посегателствата на разни пришълци, пък дори пришълци, покровителствани от български чиновници от Брюксел.
 И още българската евро-бюрократка Георгиева заяви:
 «При настаняването на бежанци в другите страни винаги големите градове са по-привлекателни».
 Интересно е, че високопоставената евросъюзна бюрократка не посочи кои по-точно са тези големи градове, които били «по-привлекателни».
 Примерно, Истанбул?
 Би било логично, щом бежанците от Сирия идват в България от Турция.
 Но тогава защо не остават в Истанбул, който по брой на жителите е по-голям от цяла България с всичките й етноси, взети заедно?
 Или, примерно, Лондон: където най-разпространеното име за новородени момчета е Мохамед?
 Или, примерно, Париж: където най-разпространеното име за новородени момчета е Али?
 Или, примерно, Берлин: където най-разпространеното име за новородени момчета е Хасан?
 Въбоще, защо европейската високопоставена бюрократка Георгиева не посочи кои по-точно «големи» градове са приели толкова бежанци, колкото приема в момента София, а тези бежанци я превръщат в ориенталска бежанска клоака – сякаш тя и без това не е вече превърната в ориенталска клоака?
 Освен това: даже и да е вярно (ако изобщо е вярно?) това, че «В ДРУГИТЕ СТРАНИ» винаги големите градове са по-привлекателни за пришълците-бежанци – това задължително ли означава, че и в България трябва да е така?
 А може би в България е по-подходящо да е обратното: българите да направят така, че големите градове въобще да не са «привлекателни» за пришълците-бежанци?
 Освен това: по-привлекателни за кого?
 За самите бежанци? Може би.
 А за коренните жители?
 Дали за коренните жители именно «големите градове са по-привлекателни» да бъдат настанявани бежанци с друга култура, враждебна със своите морални ценности на моралните ценности на същите тези коренни жители?
 Кристалина Георгиева припомни за арменците, които са избягали от масонския (младотурски) геноцид през 1915 г.
 Само забрави да уточни най-важната подробност: че приетите тогава арменци са християни, тоест със същите морални ценности както коренното население на България.
 Докато сред сирийските бежанци, които приемаме сега, повечето, а и почти всички, са мюсюлмани - тоест с морални ценности, различни от моралните ценности на коренното българско население.
 Как според нея ще се реши този проблем?
 Тя заобиколи този проблем. Мълчание от нейна страна.
 Гробно мълчание.
 «Гробно» в съвсем буквален смисъл.
 Което означава едно-единствено нещо: ще се реши от само себе си.
 Тоест: който се окаже по-силен, а това конкретно означава – който е с по-висока раждаемост, след известно време просто поради факта на високата си раждаемост и количествения си натиск, ще го реши в своя полза.
 «Брюксел дава, ама в кошара не вкарва», заяви още европейската бюрократка Георгиева.
 Предполагам, всички знаят известната българска поговорка: «Бог дава, ама в кошара не вкарва».
 Сега нека сравним поговорката, чиято възраст очевидно се измерва с векове, с глупашката реплика на родната ни чиновничка, израсла до европейското ниво «пази, Боже, сляпо да прогледа».
 И като сравним, виждаме, че явно за европейската чиновничка Георгиева Брюксел е нещо като Бог.
 Но това си е неин проблем.
 За българите Брюксел не е Бог. Нито брюкселските чиновници са Божии пратеници, които да ни учат на морал.
 Брюкселските чиновници са си най-обикновени бюрократи, само дето някои от тях  забравят, че получават огромните си заплати от нашите джобове.
 Което редовно трябва да им се припомня – именно с цел да не се самозабравят.

 Любомир Чолаков

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/10/05/kristalina-georgieva-abstraktna-humanistka-ili-nahalna-chino.1170501
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: SPQR в Октомври 10, 2013, 19:27:15
ЕВРОКОМИСАРКАТА ОТ БЪЛГАРИЯ  ПРЕТЕНДИРА ЗА ТИТЛАТА
«ПАЛАЧ №1 НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ»


(http://4.bp.blogspot.com/_x0DcWn4agPQ/S1btEjqpstI/AAAAAAAAAYo/UN0pvfMbe2E/s400/kristalina+georgieva.jpg)
Кристалина Георгиева

Само с две-три небрежно подхвърлени фрази (или може би не небрежно – което е още по-зловещо!) любимият кадър не само на ГЕРБ, но едва ли не на целокупна България, в течение само на няколко минути се превърна в една от най-зловещите фигури на същата тази България.
В главен кандидат за титлата «палач №1 на собствената си Родина».
 Ето какво заяви европейската чиновничка Кристалина Георгиева:
«България трябва да свиква с мисълта, че ще имаме бежанци години наред. Трябва да помислим как ще ги интегрираме, за тяхното здравеопазване, образование и работа у нас».
Значи: България «трябва» да свиква с нещо?
 Но кой решава с какво «трябва» да свиква България?
 Къде е казано, кой определя с какво «ТРЯБВА» да свиква България?
 Еврочиновниците от Брюксел, които получават заплатите си от европейските данъкоплатци, което означава – и от българските данъкоплатци, тоест от българските граждани? Нима те определят с какво «ТРЯБВА» да свиква България – тоест определят нейната съдба?
 За такива чиновници Алеко Константинов е написал един от най-многозначителните си разкази със заглавие: ПАЗИ, БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!»
 Но нали ние, българските граждани, като европейски данъкоплатци, плащаме заплатата от 19 910 евро (почти 40 хиляди лева месечно) на самозабравилата се чиновничка Георгиева – която на всичко отгоре в края на мандата си ще получи между 360 хиляди и 600 хиляди евро накуп? Е, в  такъв случай не е ли по-нормално именно българските граждани да обяснят на чиновничката Георгиева С КАКВО ТЯ ТРЯБВА ДА СВИКВА – а не тя да обяснява с какво било трябвало да свикват българите?
 Що за чиновническо нахалство, безочие, наглост и високомерие ни демонстрира излъчената от България българска чиновничка в Европейската комисия Георгиева?
 Откъде това напомпано самочувствие да диктува на цяла държава с какво тази държава «ТРЯБВА ДА СВИКВА»?
 Нормалното и логичното би трябвало да е СЪВСЕМ ОБРАТНОТО: чиновничката от Брюксел Георгиева трябва да свиква с това, че Е ДЛЪЖНА ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.
 А тези желания са ясно изразени: българите не искат бежанци в Родината си. Може да проверите анкетните проучвания.
 И не ги искат не, защото са жестоки или безсърдечни, а поради 2 много прости причини:
 - българите са толкова бедни, че сами се нуждаят от помощ (500 хиляди български пенсионери получават пенсия 70 евро, докато най-ниската пенсия в Европейския съюз е 377 евро);
 - бежанците от Сирия не идват от Сирия, а от Турция: която има 75 милиона жители, много по-богата е от България и моралните й ценности са същите, каквито са и на бежанците – тоест, там с тяхната интеграция няма никакви проблеми. Докато в България тяхната интеграция е  ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ: просто защото ценностите на «бежанците» са противоположни на ценностите на коренното население в България.
 Европейската бюрократка Георгиева заяви още следното:
 «Трябва да защитаваме правото на хората, които са дошли тук, да са приемани без омраза».
 Ето още една тотална глупост.
 Дали т. нар. «бежанци» (сред които, както вече се произнесоха специалните служби, има немалко терористи и кандидат-терористи) ще бъдат приемани «с омраза» или «без омраза» - зависи изцяло от тях.
 Ако се държат прилично и не нападат местните жени с цел да ги изнасилват – може и да бъдат приемани «без омраза».
 За съжаление, както и се очакваше, «бежанците» се държат неприлично и нападат местните жени с цел да ги изнасилват.
 Затова не само са приемани «с омраза», но и нещо повече: те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИЕМАНИ С ОМРАЗА.
 Защото, ако някой народ не мрази пришълци, които изнасилват жените му – такъв народ просто не заслужава да съществува.
 За радост българите все още показват, че заслужават да съществуват. Поне засега – докато все още  защитават жените си от посегателствата на разни пришълци, пък дори пришълци, покровителствани от български чиновници от Брюксел.
 И още българската евро-бюрократка Георгиева заяви:
 «При настаняването на бежанци в другите страни винаги големите градове са по-привлекателни».
 Интересно е, че високопоставената евросъюзна бюрократка не посочи кои по-точно са тези големи градове, които били «по-привлекателни».
 Примерно, Истанбул?
 Би било логично, щом бежанците от Сирия идват в България от Турция.
 Но тогава защо не остават в Истанбул, който по брой на жителите е по-голям от цяла България с всичките й етноси, взети заедно?
 Или, примерно, Лондон: където най-разпространеното име за новородени момчета е Мохамед?
 Или, примерно, Париж: където най-разпространеното име за новородени момчета е Али?
 Или, примерно, Берлин: където най-разпространеното име за новородени момчета е Хасан?
 Въбоще, защо европейската високопоставена бюрократка Георгиева не посочи кои по-точно «големи» градове са приели толкова бежанци, колкото приема в момента София, а тези бежанци я превръщат в ориенталска бежанска клоака – сякаш тя и без това не е вече превърната в ориенталска клоака?
 Освен това: даже и да е вярно (ако изобщо е вярно?) това, че «В ДРУГИТЕ СТРАНИ» винаги големите градове са по-привлекателни за пришълците-бежанци – това задължително ли означава, че и в България трябва да е така?
 А може би в България е по-подходящо да е обратното: българите да направят така, че големите градове въобще да не са «привлекателни» за пришълците-бежанци?
 Освен това: по-привлекателни за кого?
 За самите бежанци? Може би.
 А за коренните жители?
 Дали за коренните жители именно «големите градове са по-привлекателни» да бъдат настанявани бежанци с друга култура, враждебна със своите морални ценности на моралните ценности на същите тези коренни жители?
 Кристалина Георгиева припомни за арменците, които са избягали от масонския (младотурски) геноцид през 1915 г.
 Само забрави да уточни най-важната подробност: че приетите тогава арменци са християни, тоест със същите морални ценности както коренното население на България.
 Докато сред сирийските бежанци, които приемаме сега, повечето, а и почти всички, са мюсюлмани - тоест с морални ценности, различни от моралните ценности на коренното българско население.
 Как според нея ще се реши този проблем?
 Тя заобиколи този проблем. Мълчание от нейна страна.
 Гробно мълчание.
 «Гробно» в съвсем буквален смисъл.
 Което означава едно-единствено нещо: ще се реши от само себе си.
 Тоест: който се окаже по-силен, а това конкретно означава – който е с по-висока раждаемост, след известно време просто поради факта на високата си раждаемост и количествения си натиск, ще го реши в своя полза.
 «Брюксел дава, ама в кошара не вкарва», заяви още европейската бюрократка Георгиева.
 Предполагам, всички знаят известната българска поговорка: «Бог дава, ама в кошара не вкарва».
 Сега нека сравним поговорката, чиято възраст очевидно се измерва с векове, с глупашката реплика на родната ни чиновничка, израсла до европейското ниво «пази, Боже, сляпо да прогледа».
 И като сравним, виждаме, че явно за европейската чиновничка Георгиева Брюксел е нещо като Бог.
 Но това си е неин проблем.
 За българите Брюксел не е Бог. Нито брюкселските чиновници са Божии пратеници, които да ни учат на морал.
 Брюкселските чиновници са си най-обикновени бюрократи, само дето някои от тях  забравят, че получават огромните си заплати от нашите джобове.
 Което редовно трябва да им се припомня – именно с цел да не се самозабравят.

 Любомир Чолаков

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/10/05/kristalina-georgieva-abstraktna-humanistka-ili-nahalna-chino.1170501
Няма бивш негър и комунист. Те не се променят, както някои наивно си мислят! Закърмени са, като българомразци, възпитани са така, така са живели и така ще си отидат! Както е служила на партията, така сега ще служи директно на световното еврейство и България и е последна грижа! Такава е  отрепката Сталинка!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 10, 2013, 21:55:12
(http://i1.wp.com/www.bulgarica.com/wp-content/uploads/2013/09/Syrian-Immigrants-Bulgaria.jpg)
Тези мили хора може би чакат КриСталина за да я уважат...
За Брюксел и неговите еврочиновници е необходимо да ги уважават бежанци ислямисти-по три пъти на ден, преди хранене.
Средната годишна заплата на еврочиновник е около 220 000 лева(двеста и двадесет хиляди лева).
КриСталина  получава годишна заплата на еврокомисар-клатиШнурец в размер на около 406 000 лева(четиристотин и шест хиляди лева).
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Октомври 11, 2013, 00:25:26

Над 2 милиона "бежанци" настъпват към България!

Мнениеот samatoranaga на 10 Окт 2013 20:12
Отварям темата, защото фактите говорят точно това. Извинявам се за кавичките, които съм поставил на бежанците, но между наистина нуждаещите се бежанци и многото сирийци, които настъпват, поне половината са всякаква друга паплач, които идват с най-различни цели.
Основното е, че днес чух български тираджии пътуващи из Азия да си говорят, че стотиците хиляди бежанци в Турция са се раздвижили и масово всички се насочват към България и Европа. Началната точка на всички е само една - България. Явно и някое съседско правителство им помага за посоката, но е факт, че из лагерите там се е разчуло за отворената ни граница и че единственият шанс е България и се подготвя голямо преселение, целта на което всеки може да гадае. Явно се е разчуло, че тук приемаме всички и много скоро катастрофата ще е неизбежна. Съседните на Сирия държави си затвориха границите, Турция започва да строи стена, Гърция има вече такава, но докато стената се вдигне се очаква още над 3 милиона сирийци да напуснат страната в тази посока. Комшийте няма откъде да получат пари за издръжката на тези хора и си ги насочват към Европа. Между сирийците са се вмъкнали многохилядни люде (още толкова) от всякакъв произход и също се присъединяват в похода, защото се е разчуло из цяла Азия за новият шанс и съвсем скоро ще се изправим пред апокалипсис. Точно това е думата, защото ако сега 10000 (неофициално над 30000), които са вече тук ни създават проблеми, когато всичко е само в супер начален стадий, си представете като дойдат стотици хиляди и всички насочили се насам достигнат Републиката ни. И всички тия хора ще са гладни и може да си представите какво могат да направят стотици хиляди гладни хора без изход с малките ни селца и градове. Не че нещо, ама ще си ни превземат и шепата ни армия и полиция първи ще се изпокрият. Вече масово в големите градове прегладнели бежанци влизат в хипермаркетите и се наяждат между щандовете. За хилядите спящи терористи от всякакви народности, които влизат между другото също може да се гадае.
Нека правителството се замисли, защото много скоро ще е късно. До броени месеци не само правителството, ами и България ще замине ако не вземем мерки. Само тия дето ще дойдат до седмици като измръзнат ако температурите паднат и ще се започне с безкомпромисна борба за оцеляване. Та тия са дошли да живечт на наш гръб и фактът, че изхвърлиха дарените дрехи говори много. И какви бежанци са след като не са ни съседна държава??? Най-лошото е, че и Европа явно няма нищо против тук да се превърнем в гето и да си стоварят между другото и всички роми и неканени гости на наша територия. Просто ни е бедна фантазията какво става. Медиите незнам защо премълчават истината за това което става.

samatoranaga   
     
    Мнения: 335
    Регистриран на: 13 Окт 2008 21:16

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 11, 2013, 06:59:31
Член 9

Временни мерки


Нищо в тази конвенция не отменя правото на договаряща държава по време на война или при наличие на други тежки или извънредни обстоятелства да взема такива временни мерки, които счита за съществени с оглед на държавната сигурност, по отношение на дадено лице, преди въпросното лице да е било определено от договарящата държава като бежанец и ако по-нататъшното прилагане спрямо това лице на указаните мерки е необходимо в интерес на държавната сигурност.(КОНВЕНЦИЯ ЗА СТАТУТА НА БЕЖАНЦИТЕ)

http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/pdf/resursi/konvencii/tekst-na-konvenciyata-ot-1951g-i-protokola-ot-1967g.html
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Октомври 15, 2013, 09:23:17
http://www.dokumentalni.com/?p=2689 -Гледайте този филм и ще видите какви бежанци идват в България- семействата на терористите, истинските сирийци си стоят в Сирия.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 18, 2013, 09:26:10
Цитат
"Фенове на Левски се заканват да атакуват бежанците в София преди дербито с ЦСКА утре. Хулиганите подготвят акцията си в Интернет.Според председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков в три лагера в града са настанени около 4000 бежанци. Почти всички са сирийци. Голяма част от тях се разхождат свободно по улиците и изглежда това дразни ултрасите.
Агитката на "сините" подготвя хореография за срещата, като за целта приканва чрез социалната мрежа Фейсбук всички в сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски" да са облечени в черно, съобщава "Телеграф". Призивът обаче бързо се превърна в трибуна за уреждане на масови погроми срещу бежанците.

"Хубаво е да се поломят малко маймуни в центъра. София заприлича на булгаристанска столица", коментира един от феновете. Друг пък е още по-краен и призовава за обединение между привържениците на Левски и ЦСКА "в името на България" и за марш срещу чужденците, които "се чувстват царе в страната ни".

Междувременно от МВР коментираха, че нямат информация за готвените сблъсъци в София.  "
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2762398
...
Фотогалерия: Центърът на София показан в снимки
http://foto.stroitelstvo.info/bulgarian_projects/galleries/2_centurut_na_sofiia_pokazan_v_snimki

(http://foto.stroitelstvo.info/lib/showimg.php?filename=zx480_8.jpg)

(http://foto.stroitelstvo.info/lib/showimg.php?filename=zx480_3.jpg)

(http://foto.stroitelstvo.info/lib/showimg.php?filename=zx480_593.jpg)
...
...
Цитат
"Междувременно от МВР коментираха, че нямат информация за готвените сблъсъци в София..."
Не е възможно да няма информация!!!
Имаше семинар  по тези въпроси...

Обучителен семинар на тема: ”Запознаване с опита и добрите практики в центровете за настаняване на незаконно пребиваващи чужденци”

Във връзка с изпълнението на Дейност 1: „Запознаване с опита и добрите практики в центровете за настаняване на незаконно пребиваващи чужденци“ от Програма за полицейско сътрудничество през 2013 година между МВР на България и Франция, на 09 април 2013 г. в ЦСПП-Пазарджик се проведе обучителен семинар с лектор г-н Тиери Мулен, експерт от звеното „Центрове за временно настаняване на чужденци” към Централна дирекция „Гранична полиция” при МВР на Франция.
Официални гости на мероприятието бяха г-н Себастиен Морас, аташе по вътрешна сигурност и  г-н Тома Валтс  офицер за връзка по линия „Миграция” към посолство на Франция, представители на ОДМВР - Пловдив, Пазарджик, Хасково.
По време на семинара, участниците от българска страна получиха информация за организацията на дейността във Франция и поддържането на съответните стандарти. Под формата на дискусия бе направено сравнение на относимите изисквания в двете държави, както и преглед на добрите практики и предстоящи промени, налагани от изискванията на ЕС в областта на миграционните процеси.
http://www.academy.mvr.bg/Centres/CSPP_Pazardjik/Buletin+CSPP+Pazardjik.htm
...


 
Дали "маймуните" са в центъра на София?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 20, 2013, 23:19:33
 20 октомври 2013   обновено преди 3 часа
Брюксел потвърди, че страната ни ще получи финансова помощ за бежанците (обновена)


Кристалина Георгиева обяви, че е потвърдено, че ще има финансова помощ от ЕК относно бежанците, а първата пратка от материалната помощ ще е тук в понеделник. Тя подчерта, че е важно как ще бъдат усвоени парите.
Получихме молба за съдействие от българските власти на 16 октомври. Вече една от страните-членки е пратила своя принос – легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага най-необходимото, каза Георгиева. Тя не можа да каже колко точно ще бъде финансовата помощ.

"Но със сигурност тя ще бъде значителна. България ще получи пари. Работи се по това за 2014-2015-2016 г. да се коригират нещата за България предвид обстановката в страната. По-големият проблем на комисията е как България ще усвои средствата за спешна помощ. Техническата помощ дойде по-бързо. Наистина е много важно как ще ползваме първите няколко милиона", посочи Георгиева пред БНР.

Тя обясни, че Сесилия Малмстрьом и вътрешният министър на България работят за това да "транслират европейската солидарност в реална помощ и за сирийците, и за България".

Георгиева припомни, че през 2013 България е получила 15 млн. евро от ЕК за съдействие за охрана по границите. Тя обаче посочи, че очевидно тези средства не са били използвани по предназначение, което е отчетено от българските власти.

"Имам увереността, че помощта от Европа ще бъде усвоявана добре", коментира еврокомисарят.

Сирийската криза ще е дълга

Тя заяви, че сирийската криза няма да свърши скоро. Това значи да се готвим не да приемем бежанците за месец-два, а да им помогнем да живеят и да се издържат по възможност сами в страната ни, поясни Георгиева.

Тя е категорична, че трябва да търсим начини да усвояваме еврофондовете там, където се очаква бежанците да бъдат по-дълго време.

Проблемът се политизира

"Притеснява ме, че се яхна темата за бежанците по вредящ начин за нашето общество. Една от най-големите лъжи е, че имаме най-много бежанци в България. Да казваме на нашите хора: ние сме най-бедни, ама на нас ни ги натресоха, е да създаваме настроения", коментира още Георгиева.

Тя посочи, че за страната ни е по-добре да покаже капацитет, готовност умения да се справи с един такъв проблем.

"Ако не преодолеем лошите настроения, обществото да се обедини около това, че имаме проблем, който заедно можем да решим, със сигурност това ще помогне да ни видят като страна-членка, която има капацитета да изпълнява задължения и в Шенген", увери още Георгиева.

Протест срещу бежанците в Казанлък

Близо 300 души от Казанлък и региона блокираха прохода "Шипка" с настояване полицейската школа в Казанлък да не се превръща в бежански лагер, а да запази статута си.

Протестът им бе провокиран от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който в  петък заяви пред БНТ, че  школата ще бъде дадена за подслон на бежанците със сигурност.

Вашето мнение по въпроса ? :huh-1: :huh-1:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 20, 2013, 23:22:25
Хора от Казанлък въстанаха срещу настаняване на бежанци в града

 Хората от Казанлък се канят и в понеделник да блокират прохода ”Шипка”
Сн.: БГНЕС


Близо 300 души от Казанлък и региона блокираха прохода "Шипка" с настояване полицейската школа в Казанлък да не се превръща в бежански лагер, а да запази статута си.
Гражданите не носеха плакати, а само български знамена. Казваха, че ще отстояват позицията си докрай и са готови на по-радикални действия, ако не бъдат чути, предаде БГНЕС. Сред тяха бяха и Николай Златанов, председател на Общински съвет- Казанлък, както и представители на всички политически партии от Града на розите.

Това е първият от поредицата протести, които организират.

Председателят на инициативния комитет Иван Иванов, коментира, че нещата ще станат по-радикални, ако не се вземе адекватно решение по казуса.

"Никога няма да допуснем в рамките на община Казанлък да бъде изграден такъв център. Просто управляващите трябва да го забравят, да проявят разум. Засега мълчим и сме мирни и тихи, утре ще се покажем повече. Мога да им кажа на управляващите, че ако не вземат това решение, протестите в София ще им се сторят като майски дъжд. Няма политически оттенък, ще излезе целият град, а Казанлък е град, в който има повече оръжие, отколкото има българската армия", допълни Иванов.

Днес бе стартирана и подписка с искане за референдум по два въпроса: Да бъде ли закрита Полицейската школа в Казанлък и да бъде ли разкрит бежански лагер в Града на розите, допълва Kazanlak.com.

Снощи в града бе сформиран инициативен комитет с участието на ръководители на големи местни предприятия, представители на бизнеса и на политическите сили в общината, неправителствени и младежки организации, които подкрепиха декларацията на местната власт.

В понеденик отново ще се съберат в 12 ч. на прохода "Шипка", като отново ще го затворят и ще останат там до края на заседанието на Министерски съвет, на което се очаква да бъде взето решение за съдбата на полицейската школа.

Междувременно еврокомисарят Кристалина Георгиева съобщи, че Европейската комисия ще отпусне финансова помощ за страната ни като условието е парите да бъдат усвоени по предназначение. Тя уточни и че материална помощ е на път към България.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 21, 2013, 09:11:29
Цитат
"Кристалина Георгиева обяви, че е потвърдено, че ще има финансова помощ от ЕК относно бежанците... Тя не можа да каже колко точно ще бъде финансовата помощ... "
Защо " тя не можа да каже"?
Да няма нещо в устата и?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 21, 2013, 14:23:28
Защо " тя не можа да каже"?
Да няма нещо в устата и?


Е това не мога да кажа. Просто предоставям информация.

_______________________________________________________________________________________
БЪЛГАРИЯ НА ПРЕД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 21, 2013, 22:15:20
Импийчмънт за лицемерната марионетка - национален предател!


Ще ви помоля да цъкнете по долу на изображението и да ви се отвори на голям екран понеже имам проблем с прикачването...

_______________________________________________________________________________________
БЪЛГАРИЯ НА ПРЕД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 21, 2013, 22:38:32
Цитат
"After the Israeli-Lebanese conflict in 2006 the Commissioner visited Lebanon and called for €30 million to repair the damage there. The Parliament's development committee was cautious though about the expenditure and he was also criticised for his slow response with one MEP comparing him to "a fireman who arrives at the scene after the fire has gone out"... "
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Commissioner_for_International_Cooperation,_Humanitarian_Aid_and_Crisis_Response
...
Дано у нас не се повтори историята със закъснелия "пожарникар" от ЕС, защото потокът от разни хора си върви и не се знае, колко ще бъдат и как държавата ще се справи с този проблем.
Кристалина Георгиева трябва да знае колко пари са отпуснати.
Това е нейно задължение.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 21, 2013, 22:42:36
Армията може да се намеси по охрана на границата

Имиграционният натиск към България се увеличава, от ЕС са поискани 6 млн. евро помощ. Държавата затяга границата, като може да връща бежанци. Ще се изграждат центрове, които рискови имигранти да не могат да напускат.
Ще бъде затегнат режимът на границата. Като крайна форма, не е изключено евентуално участие на военно формирование за опазване на българската граница от бежанци.

Това заявиха вътрешният министър Цветлин Йовчев и министърът на отбраната Ангел Найденов след извънредното заседание на Министерски съвет, посветено на проблема с бежанците.

Правителството ще работи към задействане на европейска директива, която ще позволява да се изграждат центрове за бежанци от закрит тип. Настанените в тях няма да могат да ги напускат и да се връщат обратно свободно, както е сега.

„Ние не можем да върнем тези хора в Сирия, но не можем и да ги пуснем свободно да се разхождат”, подчерта Йовчев.

Той изтъкна, че системата за наблюдение и охрана на българската граница е една от най-съвременните в Европа и затова почти всички хора, които преминават нелегално, се залавят.

Ще се връщат групи от бежанци, или такива ще се пренасочват към граничните пунктове, които са официалните места за влизане на територията на България, каза Найденов.

Армията започва незабавно да възстановява технически съоръжения и 107 км пътища и обходи, включително и граничната бразда в силно пресечени местности по границата с Турция, за да улесни работата на Гранична полиция.

Към 16 октомври бежанците у нас са 6445 души, от тях 4444 са сирийци. Капацитетът на местата за настаняване е надхвърлен.

Очаква се броят им до края на годината да надхвърли 11 000.

Вижте снимки

Вътрешният министър подчерта, че е възможно да има и натиск върху социалната система в страната.

По думите му, България е поискала допълнителна финансова помощ от ЕС за справяне с бежанския поток в размер на 6 млн. евро, а до края на седмицата ще стане ясно колко ще получим.

Йовчев предложи следващия вот на недоверие да е за бежанците.

"Това ще позволи много по-добре да комуникираме всичко това, което правителството сме направили до момента", обясни вицепремиерът.

Президентът Росен Плевнелиев пък разкритикува кабинета, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна. Той попита защо, след като отдавна има приет такъв план, бежанците спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици, пред очите на цяла България. Броят на бежанците наближава 7000 души, до края на годината ще са 11 000 души.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Детска играчка или изпускане на нервите за бежанците?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 22, 2013, 06:31:13
Нагли изроди!

Сирийски бежанци искат села в Югоизточна България

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201209/20120921.csqwhqvrkg.jpg)
Осама Башир

Потокът от бежанци от Сирия се увеличава, а възможностите на Турция и Гърция да ги приемат вече се изчерпва. Затова е нормално да очакваме, ако конфликтът в близкоизточната държава продължи, към България да се насочат сериозни групи от бягащи от войната хора. В тази връзка представителят на Сирийска свободна армия у нас Осама Башир каза пред Нова ТВ, че би било добре, ако правителството им предостави обезлюдените села в Югоизточна България, в Странджа, за да могат неговите сънародници да се настанят там.

Башир поиска още сирийските бежанци, които ще дойдат у нас, да не бъдат разделяни на различни места, а да живеят в един регион. Засега у нас има няколко десетки сирийци, настанени в лагер за нелегални емигранти. 

http://www.blitz.bg/news/article/155750
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 22, 2013, 07:37:54
Цитат
" представителят на Сирийска свободна армия у нас Осама Башир каза пред Нова ТВ, че би било добре, ако правителството им предостави обезлюдените села в Югоизточна България, в Странджа, за да могат неговите сънародници да се настанят там.

Башир поиска още сирийските бежанци, които ще дойдат у нас, да не бъдат разделяни на различни места, а да живеят в един регион. Засега у нас има няколко десетки сирийци, настанени в лагер за нелегални емигранти.  "


"През 1982г. по поръчение на ЦК на БКП, Министерският съвет приема прословутото 22-ро постановление, с което дава стимули на желаещите млади и здрави комсомолци да се заселят в изостаналите райони на България.Решението на Политбюро на ЦК на БКП “За ускорено социално-икономическо развитие на селищните системи от 4-ти и 5-ти функционален тип, от граничните райони и в Странджанско-Сакарския край” е прието на 27 април 1982 година по докладна записка от министър-председателя Гриша Филипов. Присъстват в частност Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев, както и коалиционният им партньор Петър Танчев...Затова Гриша Филипов предлага така нареченото 22-ро постановление за ускорено развитие през осмата петилетка и до 1990 година. В частност документът предвижда изпращането на 4000 хиляди работници и специалисти. Във всеки ОК на ДКМС има секретар, който отговаря за набирането на “комсомолски набор”, като кандидатите трябва да минават проверка за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви. Кампанията е наречена “Република на младостта”..."
За справка по 22-ро постановление на  Министерският съвет от 27 април 1982 г. прочетете следните страници:
http://www.bulgarianhistory.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BE/

http://www.archives.government.bg/proizvodi/guides/15_P_C.pdf
...
Въпросът ми е, доколко е уместно да се заселват т.нар. "бежанци" в пограничен район(с Турция!!!) и как управляващите днес България потомци на Гриша Филипов[/color], Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев и Петър Танчев ще направят проверката за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви?
Може би това е част от варианта на КриСталина за "решаване на демографският проблем"?
...
Трудно ми е да си представя,какви съешавания ще станат и какви човешки същества ще се получат в Странджата от кръстоската между разселени представители на някаква афроарабска порода с местното циганско население, което е значителен процент от живеещите в този регион?
...
Ето една кратка справка за властимащи, БХК и "реформатори"( т.е. за майкопродавци) за това, което в биологията се определя като "инвазивни видове".

Цитат
"Инвазивните видове представляват огромна и бързо нарастваща  заплаха за местното биологично разнообразие в Европа.Растенията и животните,които навлизат в нови, чужди за тях местообитания, могат да превземат местната флора и фауна и да увредят околната среда. Тези организми са известни като „инвазивни видове“.Те оказват също така социално и икономическо въздействие, например върху здравето на човека, риболова, селското стопанство и производството на храни..."
http://ec.europa.eu/environment/pubs/pdf/factsheets/Invasive%20Alien%20Species/Invasive_Alien_BG.pdf
...
Няма да коментирам фактът, че в България има някакъв си Осама,представител на "Сирийска свободна армия", защото ще трябва да се пита, защо е тук, чий *** държи той в България и дали тази "Сирийска свободна армия" няма да реши един ден, че трябва да ни освобождава, от каквото и да е... :thinking:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 22, 2013, 23:04:01
Терористите от Сирийската свободна армия искат български села


Представители на терористите от Сирийската свободна армия, прочула се с кланетата над цивилни, прояви на канибализъм и различни зверства, поискаха българската държава да им подари села в Югоизточна България. Това заяви пред Нова телевизия представителя на терористичната групировка – Осама Башир. Според него на „бежанците” идващи от Сирия трябвало да бъдат предоставени обезлюдени села в Странджа.  Много любопитен избор – населените пунктове са точно в границите на Ислямската дъга и в съседство с Турция. Между другото, именно ислямисткия режим на Ердоган е един от основните спонсори на тази терористична групировка.

Съвсем основателно можем да предположим, че тези искания са напълно съгласувани и с неоосманистите в Турция. Ако подобно безумие бъде допуснато, това означава, че ще бъдат създадени анклави на радикални ислямисти, които в съвсем близко бъдеще могат да поведат въоръжена борба срещу народа ни.

Нужно е незабавно затваряне на границата ни и експулсиране на всички нелегални имигранти обратно към държавите, от които са дошли. Като потенциална заплаха за националната ни сигурност трябва да се приемат дори жени и деца. Последното може да изглежда като твърде крайно на пръв поглед, но ситуацията го налага. Ще припомним само, че ислямистка камикадзе взриви вчера автобуса в руския град Волгоград. Трябва да си припомним и че джихадистите в Сирия вербуват 11-12 годишни деца, които веднъж промити от терористите, започват да извършват зверства.

Крайно необходимо е в най-кратки срокове да се вземат крути мерки срещу имигрантите  - в противен случай България ще се превърне в поредното бойно поле на световния джихад.

Ето и един коментар от потребител във фасебоок: "Да не е дошла Коледа,че ще им подаряваме села? Егати наглостта,не да закупят,а да им се подарят.Като гледам как се развиват нещата в България ,няма да се учудя,ако нашите дупедавци го направят и това ще е началото на нова гражданска война."

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 23, 2013, 16:03:04
Русенски бизнесмен дава дом и работа на сирийски бежанци

По думите му малките общини са обезлюдени и трудно се намира работна ръка


(http://i39.tinypic.com/2a00n6.jpg)


Работа и дом на семейства на сирийски бежанци е готов да предостави бизнесмен от Две могили. Той се казва Драгомир Дамянов и изрази готовност да им плаща заплати до 400 евро в шивашката промишленост, търговски обекти и строителството, но държавата трябва да има ясна политика по отношение на асоциирането на тези хора, информира БТВ. Мъжът е бил кмет на Две могили, а в момента малките общини са обезлюдени и трудно се намира квалифицирана работна ръка. В същото време сирийците живеят в неподходящи условия, особено за семейства с деца. Той има готовност да инвестира около 50 000 лв. в преустройството на една своя голяма сграда, за да я превърне в жилища, където да подслони 12-15 семейства. "За мен няма никакъв проблем, стига тези хора да имат интерес да работят, а не само да получават социални помощи или да получат статут на бежанци. Ако искат да се установят за по-дълго време у нас, съм готов да им предложа подходяща работа. Има и други мои колеги, които имат такива намерения", обясни бизнесменът. Той обаче е категоричен, че това трябва да се случи със съдействието на държавните институции и местната власт. "Не може да бъде инициатива на отделен бизнесмен или на отделна организация. Това е национална политика и в тоя смисъл ние проявяваме интерес да асоциираме и приютим тези бежанци, ако имат желание. Ако имат деца, трябва да им осигурим детска градина или училище, да им помогнем да научат езика. Въпросите не са никак лесни за решаване, трябва да има желание от институциите да сложат един такъв проблем на масата и да го решават", коментира Драганов. В същото време жителите на Две могили не са съгласни с намеренията на бившия си кмет и заявяват, че се притесняват от това какви хора ще дойдат, защото повечето местни са възрастни и се опасяват да не бъдат ограбвани или нападани. От друга гледна точка те признават, че сирийците имат нужда от помощ.Редактирано от модератор: Премахнати излишни празни редове.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 23, 2013, 16:19:14
Раздадоха 500 хранителни пакета на бежанците в КовачевциДарението е от БЧК

(http://i41.tinypic.com/11r7nmb.jpg)


500 хранителни пакета, съдържащи хляб, минерална вода, лютеница, консерви птичи пастет и риба са раздадени на бежанците в Центъра за регистрация на хора, търсещи убежище в България, в Ковачевци. Това съобщи на БТА Галина Никодимова - председател на Областния кризисен щаб. Дарението е по линия на БЧК. Очаква се следобед да бъдат доставени хуманизирани млека и санитарни материали. Деветнадесет бежанци са били изведени след направената им регистрация. Пет от тях са деца. Те вече имат правата на български граждани, уточни Никодимова. По думите й обстановката в лагера остава спокойна.

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 23, 2013, 16:24:57
30 милиона лева потънали в Агенцията за бежанците

Въпросът за правилното изразходване на парите за бежанци беше повдигнат от от Европейската комисия


23.10.2013

(http://i43.tinypic.com/2whjcko.jpg)
Вътрешното министерство е започнало проверка за това как са изразходвани парите на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) през последните години, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев, пише в. “Сега”. Проверяват се както средствата, получени от Европейския съюз, така и тези от държавния бюджет. Близо 30 млн. лв. е изхарчила Агенцията през последните пет години без резултат. От тях 4 191 665 евро са пари от Европейския фонд за бежанците. МВР проверява и как са изразходвани 200 хил. лева, които кабинетът “Борисов” отпусна в края на миналата година за превръщане на бившите поделения в Харманли в лагер за бежанци. Проверка показва, че в него са вложени пари, но проектът е изоставен, като към него са изградени са само телени огради, липсват канализация и ток, няма бани. Въпросът за правилното изразходване на парите за бежанци беше повдигнат от от Европейската комисия, след като София поиска 6 млн. евро финансова помощ от Брюксел. В неделя еврокомисарят по бедствията и справяне с кризи Кристалина Георгиева заяви, че финансовата помощ вече е потвърдена, но по-големият проблем е как тя ще бъде усвоена. Заради протестите по места е възможно управляващите да обсъдят вариант, с който да се даде възможност на общините да кандидатстват за финансова помощ срещу приемане на бежанци. По този начин, от една страна, ще се спре напрежението между местната и централната власт, а от друга, ще се гарантира прозрачност на изразходването на средствата. Вчера на извънредно заседание Общинският съвет на Казанлък прие декларация за несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в града и за несъгласие да бъде разкрит на територията на общината лагер за бежанци. Решението бе взето единодушно, без против и въздържали се. Местният парламент взе решението, въпреки че вътрешният министър заяви, че на този етап не се обсъжда изграждането на център за бежанци. “Кризата се задълбочава. Това искам да се чуе и да се стреснат много хора – проблемът е сериозен. Не можем да се делим повече на Монтеки и Капулети и да сме на различни позиции по един толкова важен въпрос”, заяви още Йовчев.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 24, 2013, 19:57:23
Бежанците не искат да учат български, 85 % гледат на Запад


24.10.2013, (обновена 24.10.2013)

Начинът на живот и обичаите на голяма част от настанените от Агенция по бежанците емигранти у нас е такъв, че предпочитат да спят и да се хранят на пода, заяви председателят на агенцията Николай Чирпанлиев.
Изказването е в отговор на твърдения на президента Росен Плевнелиев, че бежанците „спят по пода без ток и вода".

Според Чирпанлиев в лагерите са осигурени достатъчно легла и дюшеци, но когато хората искат да спят на пода няма как да бъдат накарани да правят друго.

По отношение на призивите на президента да бъде задействан планът за реакция при бежански кризи Чирпанлиев отговори, че той се задейства при извънредни ситуации с навлизане на над 500 емигранти на ден и освен това процедурата се случва едновременно в целия Европейски съюз.

Новото ръководство на ДАП даде първа пресконференция в пълен състав и отговори на множество въпроси, като обеща по-чести срещи с медиите и по-добра комуникация.

Към 21.10.2013 година 4659 лица са потърси закрила у нас, от тях е предоставен статут на бежанци на 18 души, получени са 301 отказа, а 1154 души са получили хуманитарен статут.
От тях 987 са деца между 0-13 години, а 360 души са на възраст между 14-17 години.

От общата цифра 1308 са жените, а 3442 са мъжете. Подробна информация може да бъде открита на официалния сайт на агенция, а до дни ще бъде създаден и специален допълнителен сайт към него, който да координира всички организации и хора, които искат да помогнат на бежанците.

262 бежанци са получили подслон в Ковачевци, като са настанени в сграда собственост на Министерство на образованието. Проведени са разговори с просветния министър и едва когато са уточнение всички параметри хората са били изпратени там.

Предстои да се търсят и други сгради и населени места, където да бъдат изпращани бежанци, но засега Чирпанлиев отказа да даде повече подробности, тъй като няма нищо договорено. Идеята на агенцията е все пак хората да бъдат настанявани в сравнително отдалечени места, за да не се получават конфронтации с местното население, но все пак да има добра комуникация.

Николай Чирпанлиев разказа за случаи на недобросъвестни бежанци, като „с болка" съобщи, че в лагера в кв. Враждебна само преди дни са платени около 4000 лева за ремонт, а вече има счупена мивка и откачени врати, върху които се играят карти. Настанените бежанци са информирани, че всичко счупено ще се възстановява от тях самите и „каквото си направят, в такова ще живеят". Чирпанлиев бе категоричен, че няма да се плащат народни пари, защото някой е решил да чупи.

В агенцията на няколко пъти подчертаха, че много разчитат на помощта на студенти арабисти, които ще помогнат в анкетирането на бежанците, за да се уточни какво те искат и какво смятат да правят - да останат тук, да напуснат в друга посока или да се върнат в родината си. Според цялото ръководство обаче почти 85% от пристигащите у нас нямат намерение да остават в страната, а искат да заминат за Западна Европа веднага, след като получат статут на бежанец.

Агенцията е осигурила всичко необходимо, за да се обучат бежанците на български език, но засега интереса не е особено голям и такова желание са изявили по-малко от 100 души.

„Недейте да имате този комплекс, че не ги посрещаме идеално. Те идват от много по-лоши условия, а тук им се дава покрив, топлина. Обществото ги приема така, както никъде другаде не би приело", гарантира от своя страна Нидал Алгафари, който активно помага с комуникацията.

От днес се задейства и работна група, която да започне разработването на национална стратегия за интеграция на онези бежанци, които искат да останат в нашата държава, обяви зам.-председателят Стоян Петров. В момента се извършва и проверка от комисията по финансов надзор на работата на предишното ръководство.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 24, 2013, 20:02:47
Армията започна да строи граничното заграждение срещу бежанците


(http://i42.tinypic.com/2zdui6c.jpg)

24.10.2013

Военните започнаха изграждането на защитното съоръжение по границата ни с Турция, целящо да спре нелегалния бежански поток.

Той е от пирамида 268 (Лесово) до пирамида 206 (Крайново), уточняват от МО. Заедно с това започнат и дейностите за подобряване на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка.

Армията се включва с личен състав и техника според Плана за ограничаване потока на граждани от трети страни на територията на страната.

Финансовите средства за изграждане на инженерно-техническото съоръжение ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

На пресконференцията след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник министърът на отбраната обяви, че Министерството на отбраната започва възстановяване на 107 км. пътища и подходите към зоната, на която предстои да бъдат изградени техническите съоръжения за недопускане преминаването на българска територия.
Найденов посочи, че по предварителна оценка тази дейност ще приключи в рамките на 35-40 дни и в нея ще се включат 50 души личен състав и 40 единици специализирана техника.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Октомври 26, 2013, 09:09:15
1/3 от настанените жени бежанци в страната очакват бебета
Източник: радио "Фокус"    14:07 / 25.10.2013       Отпечатай       Изпрати
© Bulfoto
   
Една трета от настанените жени бежанци в страната очакват бебета. Това съобщи на пресконференция по повод 135 години от създаването на Български червен кръст Таня Георгиева, директор на Областен съвет на БЧК - Пловдив. 1300 са децата бежанци, настанени в България.

"Преобладават бебетата и малките деца на възраст до 3 години. Не достигат храни от първа необходимост - адаптирани млека за кърмачета, памперси, бебешки пюрета и храни", заяви Георгиева.

Тя апелира към производители и вносители на бебешки стоки и храни, към родители, майки и граждани да помогнат. В цялата страна празникът е посветен в помощ на бежанците в България.

"Това за нас е задача номер едно и продължаваме кампанията в подкрепа на бежанците", категорична е Таня Георгиева.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 26, 2013, 11:30:33
€ 5-6 млн. помощ за бежанците очаква Орешарски след среща с Барозу


(http://i41.tinypic.com/wuruie.jpg)


Българският премиер Пламен Орешарски заяви, че очаква България да получи до края на 2013 година 5-6 милиона евро помощ за бежанците.

Премиерът изрази този коментар пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на върха на ЕС ( 24-25 октомври). В края на нея той се срещна с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, съобщава БТА.

Изненади не могат да се очакват, а за следващата година ще очакваме по-голяма помощ от предварително планираните средства, добави той.

По повод предстоящия през януари пореден доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка премиерът изрази очакването, че документът вероятно ще съдържа критични бележки.

Орешарски уточни, че по време на разговорите с Барозу е била обсъдена и темата за мораториума за продажба на земя на чужденци.

Говорихме, че колкото по-бързо излезем от този казус, ще бъде по-добре за нашата страна. Уверих Барозу, че по никакъв начин няма да отидем към преразглеждане на договора на България за членство в ЕС и ще потърсим вариант да преразгледаме това решение, добави той.

По рано Орешарски издейства по време на срещата на лидерите на ЕС в Брюксел работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, да разшири обхвата си и да включва не само морската, но и сухопътната граница на ЕС.

Една от темите, които обсъдиха на заседанието на Европейския съвет държавните и правителствени ръководители, беше цялостната политика на ЕС по отношение на миграционния натиск.

Европейските лидери взеха решение да се сформира работна група по въпроса, като първоначално тя трябваше да бъде за средиземноморския регион. След изказването на премиера Пламен Орешарски, беше разширен обхватът на работната група, като се включат двете сухопътни граници на ЕС - България и Гърция, където в последните месеци има сериозен миграционен натиск.

От страна на България прозвучаха и аргументи за необходимостта от по- цялостен подход към въпроса. Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой също подкрепи предварително разпространените писмени предложения на България за разширяването на обхвата на работната група.

Зад предложенията застанаха също така Италия и Гърция.

Премиерът специално благодари на Европейската комисия, която е оформила крайната редакция по постигнатото решение за разширяване на работната група.

След заседанието на брифинг за медиите премиерът Орешарски изтъкна, че броят на бежанците в страната ни може да не е много голям в сравнение с други държави, но за нас като неподготвена страна това са доста много хора. Попитан от медиите, той уточни, че на заседанието конкретни цифри по въпроса не са коментирани.

Други теми, които държавните и правителствени ръководители обсъдиха в Брюксел, бяха - дигиталната икономика, борбата с младежката безработица и гаранцията за младежка заетост, административните тежести, достъпът на малкия и среден бизнес до финансиране чрез инструментите на Европейската инвестиционна банка.

Премиерът изтъкна, че Европа изостава в дигиталната икономика и по- конкретно в прагматичния й аспект. По думите му в момента европейският пазар е изключително разпокъсан. Министър-председателят изтъкна, че е необходимо да се работи за промяна на практиката за фрагментиране на телекомуникационния пазар, като България би спечелила и като цени, и като качество на услугите.

На въпрос на медиите министър-председателят отбеляза, че има добри работни контакти с еврокомисар Кристалина Георгиева. По отношение на мораториума за закупуване на земеделска земя премиерът изтъкна, че най- голям дял за гласуването в Народното събрание има опозицията. Министър-председателят напомни, че в абревиатурата си ГЕРБ претендират да са граждани за европейско развитие.Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 26, 2013, 15:15:25
 Набор от универсални минимални стандарти в ключови области на хуманитарна помощ според The Sphere Project http://www.sphereproject.org/ (http://www.sphereproject.org/)

Цитат
(http://www.immigrantconnect.org/main/wp-content/uploads/2009/06/text4-copy.jpg)
Какви са минималните изисквания към бежанските лагери, които трябва да се осигурят? Дали се изпълняват?

Хигиена

Когато са осигурени перални съоръжения, трябва да има най-малко една мивка за 100 души

Не повече от 20 души използват всяка тоалетна

Води

Средно количество-  за пиене, готвене и лична хигиена в дадено домакинство е най-малко 15 литра на човек на ден

Храна

2100 kcals (калорични храни) на човек на ден

10-12% от общата енергия, предоставена от протеин

17% от общата енергия, предоставена от мазнини

Подходящ прием на  микроелементи чрез пресни или обогатени храни

Подслон

Временно планираните или самостоятелно уредени лагери са изградени на минимална площ от 45 квадратни метра за всяко лице.

Хранителни и нехранителни стоки

Жени, момичета, мъже и момчета да имат поне един пълен набор от дрехи в съответстващ размер, подходящ за културата, сезона и климата...
http://www.immigrantconnect.org/2010/05/10/what-are-the-minimum-requirements-refugee-camps-must-follow-are-they-being-met/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xuqFG1Fm1vw[/youtube]
Humanitarian standards in context - Bringing the Sphere Handbook to life

...
€ 5-6 млн. помощ за бежанците са пълен майтап като средства за издръжка, защото прогнозите са за над 30 000 души, а това число е приблизително равно на населението на един град като Търговище.
...
(http://www.state.gov/images/2010/usdos-logo-seal.png)
Chapter 2. Country Reports: Middle East and North Africa Overview


OFFICE OF THE COORDINATOR FOR COUNTERTERRORISM
Country Reports on Terrorism 2011
Report
July 31, 2012

Цитат
"Близкият изток остава един от най-активните по отношение на терористична дейност през 2011 година. Много страни в региона имат повишена нестабилност в резултат на събитията от "Арабската пролет", както и от това, че някои терористи са се опитали да се възползват от тази ситуация..."
http://www.state.gov/j/ct/rls/crt/2011/195544.htm
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 27, 2013, 19:47:56
Цитат
"Масов бой е започнал в бежанския лагер в столичния квартал „Овча купел", съобщи Нова телевизия.

По първоначални информации има ранени, към мястото на инцидента са изпратени полицейски патрули и линейки.7

В боя участват около 30-40 души. "
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/masov-boj-v-bezhanskiia-lager-v-ovcha-kupel-5996971
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 27, 2013, 21:43:12
МВР нарушава правата на бежанците, смятат от БХК


(http://i40.tinypic.com/24whs48.jpg)
В открито писмо от Българския хелзинкски комитет /БХК/ председателят на комитета Красимир Кънев призовава отговорните институции да преосмислят подхода си към хората, които търсят убежище у нас.

В писмото до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, изпратено е копие и до Роланд-Франсоа Вейл - представител на Върховния комисариат за бежанците към ООН, Кънев пояснява: "Призоваваме Ви сериозно да преосмислите подхода си към хората, търсещи убежище в нашата страна. Няколко хиляди бежанци, огромната част от които законопослушни хора в трудоспособна възраст, не би трябвало да са проблем за България, която в годините на прехода загуби близо два милиона от своето население".

Комитетът е изпратил писмото до вътрешния министър заради изявления от страна на Йовчев и други длъжностни лица пред медиите "относно изграждането на центрове за бежанци от затворен тип, изграждане на ограда по границата и най-вече - предоставянето и проверката на дактилоскопични отпечатъци и биометрични данни на консулския отдел на Посолството на Сирия".

Според БХК "предоставянето на всякакъв вид данни на представители на официалните власти от страната на произход, от която кандидатите за убежище бягат и търсят закрила в Република България, представлява грубо нарушение на всички норми на правата на човека, стандартите на международната закрила и на собствения ни закон".

От Комитета остро осъждат подобна практика и призовават към незабавното й прекратяване.

По отношение на затворения тип институции за настаняване на бежанците, от Комитета припомнят, че "държавите - членки не могат да задържат определено лице единствено поради това, че е кандидат за убежище и закрила".

Кандидат за убежище може да бъде задържан единствено: с цел установяване или проверка на неговата самоличност или националност; с цел установяване на елементите, на които се основава молбата за международна закрила, което не би могло да бъде извършено, ако няма задържане, особено когато съществува риск кандидатът да се укрие; с цел да се вземе решение в хода на процедура относно правото на кандидата да влезе на територията; кандидатът вече е имал възможност за достъп до процедурата за предоставяне на убежище и че има разумни основания да се предположи, че той подава молбата за международна закрила единствено с цел да забави или да затрудни изпълнението на решението за връщане; когато това се налага с цел защита на националната сигурност или на обществения ред; в съответствие с член 28 от Регламент (ЕС) № 604/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 26 юни 2013 г. за установяване на критерии и механизми за определяне на държавата - членка, компетентна за разглеждането на молба за международна закрила, която е подадена в една от държавите - членки от гражданин на трета държава или от лице без гражданство („Дъблинска процедура").

„Видно от гореизложените европейски разпоредби, задържането на лица, търсещи закрила, е допустимо единствено целево и за кратките срокове за постигане на законоустановената цел във всяка от изброените хипотеза. Всякакво друго задържане на лица, влезли на територията на Република България, за да потърсят убежище и закрила, е противозаконно", пояснява се още.

БХК коментира в писмото и заплануваното изграждане на ограда между България и Турция.

„Подобен опит за възпиране на лицата, търсещи убежище в страната ни, освен дълбоко нехуманен и извън цивилизационните стандарти на демократичния свят, към който държавата ни се гордее, че принадлежи, е популистки. Целта на този строеж е само хвърляне на прах в очите на обществото, защото той ще бъде неефективен", пояснява се в писмото.

Те сравняват огражденията с тези от тоталитаризма.


Относно последния цитат просто нямам думи :mad: :mad: Информацията колко е истина не гарантирам просто предоставям от сайтове, който са източници на български и световни новини.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 29, 2013, 19:50:10
Вандалско: Бежанците сринаха лагера в Харманли


(http://i41.tinypic.com/28s6dq9.jpg)
Палатковия лагер, който трябваше да приютява допълнителни брой "мирни" бежанци е сринат (от тях)

Лагерът в Харманли е полуразрушен от множеството сирийски бежанци, които го препълниха през уикенда. Към наличните над 400 души /при капацитет 450/ , в събота и неделя били стоварени още 299 души, с което общата бройка нелегални към понеделник сутрин стана 735 души. Всички са сирийци, има само една ливанка.


Вместо да използват всяко налично място за подслон, бежанците сринали палатковия лагер, опънат точно за такива ситуации. Коловете на повечето от 50-те армейски палатки за по 10 души, бяха измъкнати и изпочупени, брезентът изпокъсан, а леглата изкарани и разглобени по неясни причини. Част от скелетите им бяха превърнати в нещо като сушилници, други необяснимо защо бяха просто бяха изкривени. Вместо да спят хора на тях, върху все още здравите легла се готвеха манджи или бяха натрупани всевъзможни вехтории. Същевременно дървени легла от 80-те фургона бяха надлежно нацепени и използвани за подпалки. Просто сирийците предпочитали да спят на земята. В което се убеди и репортерският ни обектив - подовете във фургоните бяха застлани с одеяла, чаршафи и възглавници, но без нищо под тях.
В тези условия се отглеждат близо 200 деца, някои от които пеленачета.

Между фургоните се виждаха части от изпочупени порцеланови тоалетни гърнета и казанчета. Друго обзавеждане бе разхвърляно навсякъде. Външната част на много фургони пък бяха обгорени от палените в непосредствена близост огньове.

Истинската цигания обаче настъпи при раздаването на пакетите със суха храна. Юрнало се множество срина телената ограда между фургоните и пункта. Върху изпокъсаната телена ограда бяха метнати дюшеци върху които малки и големи си направиха...люлки. Кратки разпри белязаха раздаването на храната. Наложи се двама полицаи да седят неотлъчно до опашката за да не се стигне до сбивания.

Такива има , свидетелства шефът на лагера Жельо Желев. По думите му, понякога побоищата били брутални, налагали се с колани или по-точно с металната тока накрая.

Охраната на лагера и служителите прави каквото може, но не е предвидена за толкова много хора. „Наличните ми служители са разчетени за 270 души. Сега в лагерите в Харманли и Пъстрогор има над хиляда. Има открити нови щатове за служители, но никой не иска да работи в такава атмосфера“, каза Жельо Желев, който е директор на домовете в Харманли и Пъстрогор. Заплатите за новите щатове били поне 500-600 лв, може и повече, в зависимост от длъжността. Плаща се и извънредния труд. И въпреки това никой не ще.

За да намалят миграционният натиск, днес от Харманли изведоха 80 бежанци, които с автобуси се отвеждат за София. Там ще бъдат настанявани в държавни почивни бази.

Оставащите 650 души вече ще имат ток във всеки фургон. След като миналата седмица имотът бе прехвърлен от министерството на отбраната към Държавната агенция за бежанците, днес бе пуснато трасе от трансформатора в поделението към две разпределителни касети, откъдето ще се подава захранване за всеки фургон.

От хаоса в Харманли пострада и областният управител Кадир Исов. Човекът е там нон-стоп през последните дни и буквално не може да тръгне, защото ...го използват като преводач. Мнозинството от сирийците знаят турски. От тях разбрахме, че напливът към България бил защото в Турция им обяснявали, че условията за бежанци в България са много добри, като член на ЕС. Може и да е вярно, като се има предвид, че в Турция всички нелегални са в палатки. Които едва ли събарят на земята.

Тези бежанци, които не знаеха турски, пък драскаха бележки, които лично връчваха на директора на лагера Жельо Желев. В бележките например пишело:“ Искам да ме заведете до жена ми в болницата за да и занеса лимони и портокали“. Други искали прилично жилище, трети искали бежански статут с предимство. Предоставяните обяснения за исканията са редки – просто се иска и това е.

(http://i43.tinypic.com/20rab2d.jpg)
В няколко оцелели палатки демонстративно не живее никой

(http://i40.tinypic.com/35041uu.jpg)
Гори се всичко що е дървено....


Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 29, 2013, 19:57:52
Да интегрираме сирийците в обществото, призова ГЕРБ


(http://i40.tinypic.com/wrymo8.jpg)

Ситуацията е сложна, коментира председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев въпроса с бежанската вълна.

Той бе в парламента на среща с депутати от ГЕРБ и представители на сирийската общност у нас.

Вече имаме 7 приемателни центъра за бежанци. Турция не охранява държавната си граница в петък, събота и неделя, коментира Чирпанлиев. Затова и по думите му бежанският поток през почивните дни е особено интензивен.

Харманли е ахилесовата ни пета, посочи шефът на агенцията. Там условията са най-лоши и са най-много хората, а и още няма ток.

80 майки бежанки са настанени в центъра в Ковачевци, 60 са бременните.
В центъра в Ковачевци са проплакали и бебета сирийчета. Дарител осигурява всичко нужно за младите майки и бебетата.

Въпреки мизерните условия, при които живеят бежанците, по думите на Чирпанлиев, те са по-добри, отколкото тези, в които живеят циганите във Факултета.

В село Баня условията за бежанците били най-добри, след това в Овча купел и Пъстрогор, Военна рампа и Враждебна.

Общо сирийските бежанци са над 2 000 000, като до края на годината се очаква техният брой да стигне 3 милиона, по данни на сирийската общност. Средно по 6 000 сирийци дневно стават бежанци.

От сирийската общност призоваха да не се демонизират бежанците. Освен това хаотично и несправедливо се раздавали помощите за тях.

Стана ясно, че с малко над 2 лева на ден живеят бежанците. Във всички бежански центрове има нужда от хигиенни материали за жените, както и памперси за най-малките, изтъкна още шефът на ДАБ, изтъквайки, че разговорът трябва да е надпартиен.

От ГЕРБ обаче обвиниха сегашното правителство за кризата със сирийските бежанци. Не изградиха капацитета, който беше необходим, каза Цветан Цветанов.

Трябва да имаме хуманното отношение към сирийските бежанци и да търсим начини за тяхното интегриране в обществото ни, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ.

По думите му сред бежанците има преподаватели, научни работници и високо технологични кадри и затова трябва да ползваме опита на сирийците в някои сфери.

Той обаче предупреди за опасността от обтягане на ситуацията, тъй като крайното говорене на националистите засилва напрежението в обществото ни към сирийските бежанци.

Мая Тодорова, заместник-министър на младежта и спорта, обясни, че ведомството работи с много младежки организации, които могат да се включат в подпомагане на бежанците.

Стана ясно по време на обсъждането, че студентите ще анкетират бежанците кои от тях искат да останат в България трайно.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 30, 2013, 22:38:18
Нидал Алгафари: 200 000 сирийци идват, вече има корупция за бежанците
(http://www.otblizo.net/media/k2/items/cache/e7292aea607c4ae69d06920ac8bb404a_M.jpg)
Цитат
" 200 000 сирийци ще пристигнат в България през 2014 година, заяви пред Нова тв режисьорът от сирийски произход Нидал Алгафари.. Той алармира, че вече се говори за корупция по цялата система - от тръгването им към България до издаването на статут на бежанец.

Той цитира данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, според които през 2014 година 2 000 000 души ще избягат от конфликта в Сирия.

„Тези 2 милиона души не могат да отидат вече нито в Йордания, нито в Ливан, границата на Израел е почти затворена, единственият им излаз остава Турция", обясни Алгафари.

Според него покрай бежанците Турция започва да натиска Европа да даде на турските граждани безвизов режим..."
http://www.otblizo.net/bulgaria/item/2638-%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8-200-000-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B8-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82,-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
Ще се сбъднат бляновете на КриСталина Георгиева и Соломон Паси за "решаване на демографския проблем" в България, т.е. за нейното затриване като държава и на българите като народ.

Цитат
" 200 000 сирийци идват..."
KриСталина да гледа... "with love"!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDW28qWBhzc&noredirect=1[/youtube]
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 03, 2013, 19:04:37
(http://www.fromquarkstoquasars.com/wp-content/uploads/2013/04/Alien-pose-8.jpg)

(http://novinite.bg/media/images/2013-10/photo_verybig_53791.jpg)
Keep them!!! They will improve population growth!

(http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/241/a/2/alien___h_r__giger_pitch___by_adonihs-d2xjobm.jpg)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Ноември 04, 2013, 20:43:45Бежанците идват към Варна

ДЕЯН МИХАЙЛОВ

Сирийските бежанци, които всекидневно навлизат в България, скоро ще се отправят към черноморските ни курорти. Това алармира пред вестник „Черно море“ проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Със сигурност арабско-мюсюлманското цунами няма да се насочи към земеделски труд или към заводите, каквито у нас просто няма, категоричен е професорът.
Поради естествените характеристики на арабите, които, както е известно, нямат за пръв приоритет трудолюбието, можем да очакваме сериозен наплив към местата за лесна печалба в България, а такива са курортите по Черноморието, разкри Петър Иванов.
Той твърди, че Центърът за демографска политика вижда сериозна опасност за туризма във Варненския регион. Виждаме и опасност за равнището на престъпността, за събития, подобни на взрива в Сарафово, предупреди проф. Петър Иванов.
Когато преди време прогнозирахме, че бежанската вълна няма да се ограничи с неколкостотин души, а ще нарасне и може да достигне между 100 000 и 300 000 души, МВР и други институции опровергаха нашите прогнози. Само след две-три седмици се оказа, че предсказаната от нас тенденция е налице, твърди Иванов.
Българската граница ще бъде пресичана с или без помощта на турските власти от стотици хиляди араби мюсюлмани. Нищо не може да ги спре, нито бодливата тел, нито българските полицаи, нито мизерната ни армия, нито камери, нищо, след като те са подкрепяни от Турция да навлязат в България, смята експертът.
Според него е много важен въпросът какви са тези хора. Наистина, между тях има майки с деца, бременни, но не е изключено у нас вече да са се настанили стотици и хиляди радикални ислямисти, включително и камикадзета с особени задачи, каза Петър Иванов.
Твърди се, че България била само пул за разпределение на бежанците, тоест временно ще са у нас. Но Франция например отсече, че ще приеме не повече от 500 бежанци, Германия и тя горе-долу толкова, смята Петър Иванов.

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 04, 2013, 21:32:29
Цитат
"Нищо не може да ги спре... "
         ?            (http://weapon-photo.narod.ru/ak74/img/ak74-hm-87.jpg)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 10, 2013, 18:13:06
Цитат
"Боксовата легенда Ивендър Холифийлд и канадският милиардер Янк Бари пристигнаха тайно в София да помагат на сирийски бежанци. Те са наели за една година 4-звезден хотел с 19 стаи. В него ще настанят семейства на бежанци, които в момента живеят в мизерия в български лагери, съобщи пред "Труд" Янк Бари.

"Хотелът беше затворен от собствениците и те търсеха купувач. Ние го наехме и ремонтирахме стаите и апартаментите", каза Бари, който ще представи идеята си пред екипи на СиЕнЕн и ЕнБиСи на пресконференция във вторник. Засега той не пожела да разкрие местоположението на хотела. В него ще могат да живеят временно между 10 и 14 семейства...
В лагера в Овча купел не знаеха нищо за Холифийлд. Никой не бил идвал и от негово име, нито знаеха някое семейство да е спасявано. По правило в лагера може да отиде само някой с разрешение от Агенцията за бежанците, както и да направи дарение или каквато и да е друга хуманитарна акция. Такова разрешение не е искано."

http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2763871
...
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: A.C.A.B в Ноември 11, 2013, 22:48:24
Само до момента са изхарчени 258 млн. лв. за нелегалните имигрантиНа фона на задълбочаваща се криза и все по-мизерстващо население в България, стана ясно, че само до момента нелегалните имигранти струват на българския данъкоплатец 258 милиона лева.

Информацията даде военният министър Ангел Найденов на пресконференция в Перник. От думите му стана ясно и че до сега от Европейския съюз са предоставени едва 6 милиона евро. Найденов призна, че това е нищожна част от необходимия ни ресурс, който е стотици милиони.

Около 6 млн.лв. ще струва изграждане на инженерно-техническо съоръжение на южната ни граница, каза още Найденов. Един милион лева струва прокарването на пътища и още 5 млн. лв. е стойността на самото съоръжение. Средствата ще постъпят от европейски фондове целево или от държавния бюджет.

Над 9 000 са вече бежанците на наша територия, каза военният министър. Около 40 процента от тях са от страни, в които не се водят военни действия. Голяма част от нелегалните имигранти са без документи и трудно може да се установи произходът им. Според Найденов, потока към страната няма да секне скоро.

От изнесената информация стана ясно и че Министерството на отбраната е предоставило списък със 150 сгради в 26 райони, освободени от военните, в които евентуално да бъдат настанени имигранти.  Постройките са бивши казарми, бази за мобилизация и учебни школи.


Не мога да представя снимки към дадената информация понеже са малък формат а и са с изключително лошо качество, не че нещо но не ми се занимава да оправям пиксели и т.н
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: varnab в Ноември 12, 2013, 07:50:42
Египетските власти задържаха 1500 сирийски бежанци
11.11.2013, 20:56 (обновена 12.11.2013, 05:46)
news.bg
Коментари (0)
италия

© ЕПА/БГНЕС, архив news.bg

В Египет са задържани над 1500 сирийски бежанци, повечето от които са били принудени от египетските власти да се върнат в Сирия, съобщи Би Би Си с позоваване на правозащитната организация Human Rights Watch.

Бежанците, сред които има деца, са били задържани при опит да се прехвърлят в Европа с плавателни съдове, притежавани от контрабандисти.

От правозащитната организация посочват, че в особено тежко положение са палестинските бежанци от Сирия..

По данни на Human Rights Watch, Египет не предоставя никаква защита на сирийските бежанци и тези, които се намират на територията на страната, са поставени в ужасни условия.

След свалянето то власт на президента Мохамед Морси египетските власти въведоха ограничения за сирийските бежанци.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 19, 2013, 17:45:12
Престъпността в центъра на София се вдигна двойно

(http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_2454154_126.jpg)
Районът около джамията е сред най-опасните

Най-охраняваният от полицията район в София сега е карето в центъра между бул. “Тодор Александров”, “Мария Луиза”, “Сливница” и “Христо Ботев”.
Там патрулите са подсилени с по трима-четирима полицаи в последните седмици не само заради увеличения брой чужденци около джамията, но и защото двойно са се увеличили престъпленията в сравнение с м. г., показва интерактивна карта на престъпността в София.

Регистрирани са предимно кражби от магазини за дрехи и хранителни стоки, на бижута и телефони от минувачи по улиците. Техни извършители са основно чужденци от Алжир, Тунис и Мароко. Повечето са влезли незаконно в България и чакат да получат статут на бежанци.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2454153
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Нестор в Ноември 20, 2013, 11:30:15
През последните дни темата за бежанците беше изместена от тази за протестите.Не се споменава вече по колко бежанци на ден преминават границата ,нито къде ги настаняват.Успокоиха донякъде недоволството с уверението ,че се строи телено заграждение,все едно ще се възпира добитък.Една ограда от бодлив тел не е никаква преграда за такива бегълци,обръгнали на всякакви бойни дейсттвия.Или това е поредната илюзия,че е намерено решение на този толкова страшен проблем.Управниците сякаш не се досещат ,че това в един момент може да се обърне против тях.Когато броя на бежанците надхвърли критична маса и започнат масови безчинства,българският народ ще бъде принуден да реагира.И няма да бъдат сегашните мирни протести,а цели села и градове ще обявят гражданско неподчинение,масови безредици,особенно там ,където са настанени голям брой бежанци.Само пълно прикритие на граничната бразда с подсилена охрана може да спре бежанския поток.Без да се обръща внимание на правозащитни вопли от разни страни,границата е затова,да не я пресича никой и толкоз.Който се явява като бежанец да бъде така добър да се яви на КПП и да го заяви, а не да се шмугва като диверсант.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 29, 2013, 06:22:36
Банда негри с бръсначи опитала да заколи две момчета в София

(http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2013/11/African_Knife-2.jpg)

Седем африканци са преследвали с бръсначи двама младежи в столицата преди дни. Това предава информационния сайт „Национален репортер“, като цитира старши анализатора от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, който станал свидетел на инцидента.
Той пазарувал в денонощен супермаркет на ъгъла на ул. „Коста Лулчев“ и бул.“Шипченски проход“ около 23 часа, когато там нахлул бягащ младеж. След него тичала банда озверели негри, въоръжени с бръсначи. Африканците се спрели, когато към тях се приближил човек от охраната.
Пристигналата по сигнал от магазина полиция прегледала документите на чужденците, но не предприела нищо, тъй като срещу тях не било подадено оплакване. По-късно станало ясно, че преследваните младежи са двама, но единият успял да избяга, а другият хукнал към осветеното място на магазина.
Безлов коментира, че проблем в столицата са многото пришълци от чужди страни на външни адреси, като това натрупване е от 2007 година насам. По думите му, въпреки тежката ситуация в страната ни, за хора от Африка, изглеждаме примамлива дестинация. България е по-назад от Англия толкова, колкото Сирия е по-назад от нас, казва Безлов. Нашият проблем е, че сме малки и много бързо ще бъдем удавени, допълва той.

Африканците подавали молби да се оженят в България!

Много граждани от Северна Африка подават молби към Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с искане да се оженят у нас, съобщи Димитър Киров, юрисконсулт в агенцията, на семинар за бежанската криза, организиран от фондация „Конрад Аденауер“, съобщава „Медиапул“. По интернет северноафриканците се осведомявали, че България е много хубава, и посочвали, че искат да останат тук, за да се оженят и да си намерят работа.
Чести са и случаите, в които чужденци, получили отказ за придобиване на статут у нас, подават последващи молби, като това може да продължи с години. Тук има законодателна неуредица или по точно „дупка“ в закона и затова е необходима по-тясна връзка между Закона за чужденците и Закона за убежището и бежанците, каза Киров, цитиран от БТА.

(http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2013/11/NEGRI_BANYA-BASHI.jpg)

Предоставянето на закрила у нас е уредено чрез националното и европейското законодателство и чрез международното право. ЕС регулира бежанското право чрез различни регламенти и директиви, като по-важните са процедурната и квалификационна директива, разясни юрисконсултът. Важен регламент на Съвета е т. нар. регламент „Дъблин“, който определя компетенцията на съответната държава да разгледа молбата на кандидата за закрила. Предоставянето на убежище в България е уредено чрез Закона за убежището и бежанците, приет през 2002 г. В годините този закон е претърпял много промени.
Видовете закрила, предоставяни у нас са: убежище, хуманитарен и бежански статут и временна закрила. Убежище се предоставя при преследване заради убеждения или дейности в защита на международно признати права и свободи. Тази закрила е единствено и само в прерогативите на президента на републиката, като отказ от предоставяне на убежище не може да бъде обжалван.
Председателят на Държавната агенция за бежанците предоставя статут на бежанец и хуманитарен статут. Статутът на бежанец се предоставя на чужденец, който основателно се страхува от преследване поради своята раса, религия, националност, политическо мнение или убеждение. Едно от изискванията на търсещия закрила е да се намира на територията на страната, която следва да му предостави статут. Ако той се намира в държавата по произход, няма как да потърси закрила в нашата или друга държава-членка, посочи Киров.
Хуманитарният статут се предоставя на чужденец, който е принуден да напусне родината си поради реална опасност от тежки посегателства – когато е застрашен от смъртно наказание или екзекуция, изтезания и човешко и унизително отношение, наказание, което е несъразмерно с предвидените в европейското законодателство норми, или заплаха за личността при въоръжен конфликт.
Временна закрила не е предоставяна никога в Европа. Киров обясни, че изискването за този вид закрила е на денонощие границата на съответната държава-членка да преминават 500 бежанци.
У нас бежанският поток на денонощие е достигал най-много около 200 души, уточни юристът.
Статутът на бежанец предоставя по-големи права от хуманитарния. Той е приравнен към българското гражданство, чужденецът получава всички права, каквито има и българският гражданин, без правото да гласува и да бъде избиран на ръководни държавни постове, припомни Димитър Киров. Производството по предоставяне на статут започва след подаване на молба от лицето, което търси закрила.
Молбата кандидатът за статут подава на разбираем за него език пред длъжностните лица в Държавната агенция за бежанците, или при преминаване на границата на страната, както и в дирекция „Миграция“ на МВР. Всеки чужденец се запознава с процедурата, която му предстои, извършва се неговата регистрация, настаняване, издаване на регистрационна карта, която съдържа всички лични данни (включително снимка, документи за самоличност, ако разполага с такива, и пръстови отпечатъци). Провеждат се и определен брой интервюта.
При т.нар. Дъблинско производство се снемат дактилоскопски данни, които се изпращат в централна база данни на ЕС, където се прави проверка дали лицето не е подавало молба за закрила или дали е влизало незаконно в друга държава. Според това къде първо е премината граница или е подадена молба за закрила тази държава-членка е отговорна да разгледа съответната молба.
България като външна граница на ЕС в повечето случаи става отговорна да разгледа молбите, посочи Киров. Дъблинското производство приключва с решение за образуване на производство или за отказ. Производството може да бъде прекратено, както много често се случва напоследък с кандидатите да придобият статут от Северна Африка, предимно от Алжир, уточни експертът.
Съдебният контрол на Дъблинското решение е в 7-дневен срок, като жалбата не спира изпълнението на решението, тоест ако чужденецът следва да бъде изведен от страната, това може да се стане и в този срок на обжалване. Решението по ускореното производство може да се обжалва пред Апелативния съд по местоживеенето на чужденеца.
След влизане в сила на решението, с което се образува производство за предоставяне на статут у нас, се започва т. нар. ускорено производство. Неговата цел е да отсеят явно неоснователните молби за закрила. Неоснователна молба е тази, в която чужденецът не се позовава на свързани с нашия закон факти и обстоятелства – например посочва, че иска работа или да се ожени в България. Подобни молби са подавани най-често от граждани от Северна Африка.
При производството по общ ред се изследва бежанската история на чужденеца по същество, всички факти и обстоятелства, които е споделил пред интервюиращия орган биват анализирани. Интервюиращият по негова преценка прави проучване в нашата международна дирекция по т. нар. страни по произход и сравнява казаното от чужденеца, дали историята му е основателна и достоверна и изготвя проект на решение, по което се произнася председателят на Държавната агенция за бежанците. Решението при производството по общ ред се обжалва на две инстанции – Апелативен съд в София град и пред ВАС, поясни Димитър Киров.

http://www.vestnikataka.bg/ (http://www.vestnikataka.bg/2013/11/%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d1%80%d0%b8-%d1%81-%d0%b1%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be/)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Декември 28, 2013, 12:33:03
Манастири отварят вратите си за бежанци

(http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2013-52/big/manastiri-otvarqt-vratite-si-za-bejanci-186961.jpg)
Лопушанският манастир

Манастири отварят вратите си за сирийски бежанци. Видинската митрополия е в готовност да даде подслон на избягали от войната имигранти, съобщи БТВ.

Лопушанският манастир е готов да приюти между 15 и 20 бежанци. „Наш християнски дълг е да предложим каквото имаме като възможност те да се почувстват по-добре", обясни епископ Сионий, игумен на Лопушански манастир.
Макар, че сега в светата обител няма имигранти, тук са намерили подслон около 10-ина сирийци, пътуващи към западна Европа. „Но не това е най-важното. Мен ме плаши, че нашите сънародници не отварят сърцата си за страдащите хора и това отчуждение е белег, че ние се отдалечаваме от Бога".

Вратите на манастира са отворени не само за християнски бежанци, а и за мюсюлмани.

На 17 километра от Лопушанския манастир и Чипровският е с отворени врати за бежанците. Там посреща йеромонах Василий. Грижи се сам за цялата света обител. И тук, условията за живеене са далеч по-добри от тези в бежанските центрове. Досега Василий не е приютявал имигранти, но е готов да даде подслон на десет бежанци.

„Не можем да казваме, че само християните са ни ближни. Трябва да бъдем по-смели, трябва да бъдем по-истински, да не бъдем лицемерни и зложелатели", обясни йеромонах Василий, игумен на Чипроски манастир.

Освен Чипровския и Лопушанския манастир, Раковишкият и Изворският също са с отворени врати за бежанци.

http://www.novini.bg/news/172303 (http://www.novini.bg/news/172303-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8.html)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: ioanivan в Февруари 26, 2014, 11:25:35
Възможни за попълване са едновременно 3 опции.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Март 02, 2014, 08:27:16
Жителите на Харманли на бунт срещу бежанския център

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201403/20140301.qkjfltzjjj.jpg)

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201403/20140301.ealdxyqfhr.jpg)

„Вън от Харманли!“. Това скандираха събралите се около 200-300 души от града пред портала на бежанския лагер в бившето военно поделение днес, пише haskovo.net. Шествието, организирано от харманлийки като миролюбив протест, ескалира във войнствени призиви, което беше провокирано и от предизвикателното държание на петдесетината бежанци, скупчени от другата страна на оградата.
Те снимаха с телефоните си протеста пред портала, някои от тях изкрещяха ругатни на английски, други сочеха многозначително с палец надолу. Предизвикателното поведение на бежанците зад оградата провокира и войнствените възгласи на харманлийци. Всичко започна повече от миролюбиво около 11 часа пред читалището в Харманли. Там дамите, организатори на протеста, обясниха, че не са против бежанците, а срещу свободния режим в лагера.

„Той първо беше обявен като лагер от закрит тип, после като открит, сетне като регистрационен център. Искаме да знаем какво е всъщност. Настояваме за строг контрол и силна охрана. Не желаем из града да се разхождат хора с неустановена самоличност и незнайни намерения. В момента в лагера в Харманли има представители на 62 националности. Много от тях са от африкански държави, в които не ни е известно да има война или размирици. Те какви бежанци са“, попита една от протестиращите – Петя Георгиева.

Диана Атанасова е един от организаторите на протеста. Миналата неделя страницата във Фейсбук, в която се били организирали около 3500 нейни съграждани, била хакната и изчезнала. Създали нова група, която бързо спечелила последователи. На площада пред читалището бе пусната и подписка, адресирана да министъра на вътрешните работи и шефа на агенцията за бежанците, с настояване за превръщане на бежанския лагер в закрит тип, строга охрана и недопускане на чужденците без статут да се разхождат свободно из града.
Чуха се оплаквания, че млади момичета са били следени от африканци, някои се чувствали преследвани, а общото усещане в града било за скрита заплаха. Някои от мъжете пък заявиха, че се страхуват да оставят децата си в парка, докато наоколо се мотаят неизвестни чужденци, други пък заявиха, че не смеят да пускат децата си сами на училище. Повечето заявиха, че нямат против сирийските бежанци, но по-голямата част от настанените в лагера не били сирийци.

Шествието премина през целия град и стигна до портите на бежанския лагер. Там дамската група, организирана във Фейсбук, подари на сирийските деца кутия с мартенички. Подаръкът бе приет от представител на сирийската общност в лагера – Махмуд. Той благодари за подаръка и го внесе в лагера. В това време обаче напрежението ескалира, от двете страни на оградата се чуха враждебни възгласи и униформените се скупчиха в пространството между двете групи.

„Къде е кметът? Кой ще ни чуе? Кой ще ни защити?“, гневеше се младеж с наметнат трикольор. „Продадоха България за две близалки. Един български пенсионер преживява със 150 лева, а за един бежанец българското правителство отпуска 1100 лева! Една българско дете получава 35 лева детски, за едно сирийско се дават 1100! Предатели!“, горещяха се хората пред портала на лагера. След няколко минути на враждебни викове и агресивни жестове напрежението утихна и протестиращите тръгнаха да се разотиват.

http://www.blitz.bg/news/article/253355


Над 200 крещяха "Вън от Харманли" пред бежанския лагер

(http://haskovo.info/images/stories/big/2014/03/protest_010314_1.jpg)

(http://haskovo.info/images/stories/big/2014/03/protest_010314_3.jpg)

(http://haskovo.info/images/stories/big/2014/03/protest_010314_5.jpg)

Над 200 харманлийци протестираха срещу присъствието на бежанци в града на Белоногата. Те се събраха след призив във Фейсбук и шестваха по централния булевард в знак на несъгласие с начина, по който е уреден живота в лагера.

Протестиращите имат няколко основни искания. Най-важното е лагерът да бъде отново от "затворен тип", т.е. обитателите му да нямат право да го напускат. Сега те се разхождат свободно в града, което според хората създавало много проблеми. Закачат момичетата и снимат децата ни, дори имаше случай, в който бежанец извадил на показ мъжкото си достойнство в градския парк, разказаха събралите се жени.

Сред останалите искания, оформени в подписка са засилването на охраната в лагера, ограничаването на броя на бежанците до максимум 1 500 и пълна прозрачност.

При пристигането на шествието пред лагера протестиращите започнаха да викат "Вън от Харманли", "Това е България" и неприлични фрази по адрес на бежанците, част от които бяха до портала и снимаха с телефони и таблети.

Протестиращите подариха 500 мартеници на представител на лагера, който да ги раздаде на сирийските деца, за да научат за нашите традиции.

http://haskovo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=26732&Itemid=2
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Април 29, 2014, 22:04:29
ДАНС разкри осем терористи сред бежанците

(http://images.ibox.bg/2014/03/31/6/430x292.jpg)

Осем чужденци са заподозрени в тероризъм. Те са влезли нелегално в страната и са поискали статут на бежанци. Съпричастността на чужденците към терористични организации е установена при задължителна проверка, която се извършва от експерти на МВР и Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС). По думите на експерти проверката се прави по специална методика, която се използва от ЦРУ и ФБР.

В момента се подготвя екстрадирането им, пише в. „Преса", позовавайки се на информация от ДАНС.

При проверката на двама от бежанците е разкрито, че те са част от бойна групировка джихадисти, участвали в убийства в Сирия. Бежанците в момента са изолирани в дома в Любимец.

Овен осмината ДАНС проверява поне още 40 нелегални имигранти, които също са с рисков профил. След приключване на процедурите, те също ще бъдат изведени от страната ни. За проучването им се използва помощ от американските служби, която е договорена там при посещението на началника на ДАНС Владимир Писанчев и МВР-шефа Цветлин Йовчев.

http://news.ibox.bg/news/id_1670336834
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Май 09, 2014, 06:34:12
Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери за пари

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201405/photo_verybig_1260082.jpg)

Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет. Това разкритие прави пред „Труд” о.р. полк. Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците.

Шефът на агенцията не приема оповестения преди дни доклад на „Хюман райтс уоч”, според който бежанците са били бити и унижавани от българските власти.

„Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК) бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат”, заявява председателят на държавната агенция.

На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: „Целта им е ясна - те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите”.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1260082
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Kara в Май 09, 2014, 12:25:19
Аз съм против бежанците. Но пита ли ни някой? Имаме си достатъчно цигани и турци. Редно е тези бежанци да се ориентират в останалите мюсюлмански държави. Имаме си достатъчно проблеми и без сирийци.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Май 28, 2014, 20:51:00
Бежанците не искат да се интегрират, отказват да учат български език

У нас пристигат мигранти, които са от райони без военни действия

(http://www.monitor.bg/img/?id=515032&sz=0&cut=yes)

Г-н Чирпанлиев, как ще коментирате срещата с гръцките си колеги преди около седмица? Ползотворна ли беше тя за вас?

По време на срещата кабинетът изрази много ясна и коректна позиция. Ние сме убедени, че Европейската комисия трябва да направи нещо повече, за да може на практика да бъде приложен принципът на солидарността. Знаете, че той е в основата на ЕС и на общата европейска система за убежище. А какво се получава на практика? Държавите от Южна и Югоизточна Европа, и особено Малта, която е с население от 550 000, имаше около 50 000 бежанци при първата вълна. Ние сме засегнати най-тежко от бежанската вълна. Европейската комисия чрез Дъблинския регламент ни застави изцяло да се грижим за тези хора. Затова и като председател на Държавната агенция за бежанците поставих акцент върху този въпрос в понеделник в Малта. Още в Гърция решихме да запознаем с тези проблеми и колегите от ЕАSO (ЕСПОУ – Европейска служба за подкрепа в областта на убежището).

Какви въпроси поставихте Атина освен този за принципа за солидарност?

На първо място искам да отбележа, че срещата в Атина наистина даде резултати. Поставиха се много въпроси, свързани с липсата на справедливо споделяне на отговорностите, в ущърб на страните, които са външни граници на ЕС и се намират на пътя на бежанските потоци. С оглед на нестихващите бежански кризи, тази среща беше един навременен отговор на поставените проблеми.
Наблегнахме на два основни въпроса. На първо място, че е необходима промяна на Дъблинската система, така че освен географският фактор, да бъде отчетено и икономическото състояние на държавите на първо влизане. Така страни с по-слаби икономики като България, която се споменава често и като най-бедната страна в ЕС, понасят непосилно бреме, което може да има сериозни последствия. Необходимо е отпускането на средства от ЕС за развитието на интеграционната политика в държавите на първа регистрация. Сега цялата отговорност за интеграцията на бежанците, в съответствие с европейското законодателство, е на страната-домакин. Това по никакъв начин не се свързва с понятието „споделена отговорност”. Страната ни няма необходимите средства за справяне с интеграцията на бежанците. Нуждаем се спешно от средства за справяне с тези проблеми. Затова искаме да бъде сформирана работна група, която да обсъди и да предложи практически подход за реализиране на идеите, посочени в документа, приет на срещата ни в Гърция.

Наскоро отново призовахте за по-голямо финансиране от ЕК. Това ли е най-големият проблем?

Проблемът е принципен. Затова поставихме въпроса и че центровете, които се изграждат на територията на нашите държави, е желателно да бъдат изцяло обслужвани от съвместни екипи от държавите на ЕС. Например, центровете в България са седем. Какъв е проблемът те да бъдат разделени пропорционално между държавите от ЕС, като се изхожда първо от БВП и от човешкия фактор? Ние изходихме от една програма за релокация на ЕС, която беше изготвена да се облекчи Малта и да се вземат част от бежанците в тази държава. Програмата действаше три години и в крайна сметка чухте, че бежанците там са 50 000, а бяха релоцирани 264 човека, като четири от тях беше релоцирала България. Според мен не е особено коректно, че за релоцираните бежанци ЕС отпуска по 6 000 евро на човек, а за тези, които остават в държавата-домакин, не се дава нито една стотинка.
Германия и Швеция например вземат по 200 души и по 6 000 евро на човек, за да ги интегрират. А ние не ползваме и една стотинка.

А колко точно е броят на бежанците у нас по последни данни?

През 2013 година броят на потърсилите закрила у нас е 7 144. От тях получили бежански статут са 183, а хуманитарен – 2 279. А през тази година потърсилите закрила са 2 351, като получилите статут на бежанец са 2 154.

С какво образование са тези хора?

Според данните, без образование в момента са 195 души. Начално имат 476 човека, основно ­ 548, средно ­ 424, а висше ­ само 108. Имайте предвид, че не всички са посочили образование. Някой отказват да дадат тези данни. Така че не бива да приемате тази справка за напълно достоверна.

Какво става с тези хора, след като напуснат центровете? Вижда се, че повечето са необразовани.

Вече повече от 50% от бежанците са със статути. В момента пишат декларации, в които заявяват, че нямат средства и че не могат да живеят другаде. Основно тези хора са от кюрдски произход. Мислят си, че едва ли не ще живеят цял живот в тези центрове и ще са на наша издръжка. Ние им обяснихме, че това е невъзможно и че трябва да приемат предложенията за работа, които са им отправени от работодатели.

Тоест, предлага им се работа, но те отказват, така ли?

Да, не са склонни да работят.

Нямат ли желание да се интегрират по някакъв начин?

Не бих казал, че имат такова желание. Основният ни проблем е точно с бежанците от кюрдски произход. Разбира се, не с всички, защото сред тях има умни и интелигентни хора. Но особено една голяма част, най-вече племенните групи, създават проблеми. Първо стачкуваха, защото искаха статути, сега пък стачкуват, защото са със статути и така няма как да са постоянно в центровете. Ние им обяснихме, че те са за временно настаняване.
В момента имаме заключителни дейности, свързани с усвояването на средствата от ЕС. Затова е важно да кажа, че вече над 98% имаме усвояемост, което се среща рядко в европейските практики. Създадохме чудесни условия, отговарящи на изискванията на всички хуманитарни организации. Приключваме с приемателните дейности. След като всичко това стане, ще съсредоточим усилия върху процесите на извеждането на тези хора от центровете, осигуряване на работа и след това ­ към интеграция. Но искам да подчертая, че точно процесът на интеграция не е ангажимент на Държавната агенция за бежанците. В нашата компетентност е периодът от момента на регистрация на бежанците в нашите центрове до момента на даване на статут. Нямаме и голям капацитет. Мнозина от тези хора искат наистина да се социализират, но в богатите европейски държави.

Тогава защо доскоро се питахме непрекъснато мит ли е толерантността на българина? Знаете, че обществото ни е настроено твърде позитивно към тези хора.

Непрекъснато обясняваме, че щом тези хора са потърсили помощ от нас, това означава, че са минали всички възможни проверки и не представляват проблем за националната сигурност. През тези осем месеца не са създали големи проблеми.
Тук въпросът е принципен: че желаят да отидат в Западна Европа, но Дъблинското споразумение буквално ги принуждава да стоят у нас. Възниква и друг важен въпрос ­ този за свободното придвижване. По този начин всъщност ние ограничаваме тази свобода. Затова и поставихме въпроса на г-жа Малмстрьом дали ще има промяна в Дъблинския регламент.
Сега караме бежанците, които не желаят да учат български език, да подпишат декларации, че отказват. В такъв случай държавата няма да харчи средства за интегрирането им и най-вероятно ще последват действия към репатриране. Стана ясно и че част от кюрдите идват от райони, в които няма военни действия. Спокойно могат да бъдат върнати обратно там.

Тези, които са с хуманитарен статут, нямат право да напускат страната. Не са спирани хора със статут на бежанец. Има държави, които доскоро приемаха и такива с хуманитарен статут, но вече се ограничава този прием.

Заявихте, че „Хюмън райтс уоч” е организация, която си служи с измама. Защо?

Заявих, че си служат с лъжи. Например, че са били ограничени да влизат в нашите центрове и че центровете ни били от затворен тип. Това не е вярно. Не може техни представители да дойдат у нас през ноември само за два дни (проведохме срещи) и след шест месеца да ни изпратят доклад с обвинения. Тогава ми донесоха снимки на сграда без врати и прозорци, в която уж сме били настанили бежанци. Така че не искам повече да ги коментирам. Питам отново: защо през пролетта излизат с данни от ноември? Кому помагат? В края на ноември с неимоверни усилия прибрахме всички сирийски бежанци в отопляеми сгради, а те твърдят, че сме ги държали на студено. Именно Върховният комисариат за бежанците към ООН, който преди това излезе с критичен доклад, преоцени мнението си през януари и заяви, че условията са нормални. Имали сме десетки проверки от евродепутати, от дипломати, от експерти и т. н. И те заявиха, че условията са поносими. А сега напълно отговарят на изискванията.

Между другото приключиха ли всички ремонтни дейности?

В момента имаме довършителни работи, но като цяло са приключили. Остават съвсем дребни неща.

Не се състоя очакваната бежанска вълна напролет, за която усилено се говореше. Как си го обяснявате?

Така е. Обяснявам си го с това, че хората, които останаха тук, са съобщили на близки и познати, че ако дойдат в България, трябва да останат тук заради Дъблинския регламент. И това тях не ги устройва.
Дори през последните дни имаме случаи на сирийски бежанци, които бягат пет поредни дни само и само да не им се вземат отпечатъци и да не влязат в Дъблинската система. Бяхме упреквани и че едва ли не сме пресекли приема на бежанци, което изобщо не е вярно. Само за миналата седмица имаме 120 човека, влезли на наша територия и поискали защита.
Така че погледнете каква е разликата: има държави с по петдесетина бежанци, а при нас са регистрирани 120 човека само за денонощие. Това не е очакваната вълна, но си е сериозно число.

А ако се стигне до криза, готови ли сте да реагирате?

Да. Средствата, които ни бяха отпуснати, позволиха да увеличим капацитета на агенцията до 6 000 места, отговарящи на нормалните изисквания. Имаме възможност за много кратко време да осигурим още 2 000 места.

Сега се заговори и за нова бежанска вълна през 2015 година след оттеглянето на НАТО от Афганистан. Пресилено ли ви изглежда това твърдение или наистина има опасност?

Ние сме наясно с тези процеси. Логично е това да се случи. Дори към днешна дата в Иран има над милион и половина афганистански бежанци, а в Турция ­ милион и половина официално и още към 200 000 кюрди по неофициални данни. Знаете, че турската държава не се отнася много позитивно към кюрдите. В тази връзка подписахме документи за реадмистия на афганистански бежанци и Турция ще е първата държава, през която те преминават. Така ще можем да ги връщаме. Но това ще стане след около две години.

http://www.monitor.bg/article?id=430151
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Юни 03, 2014, 06:59:09
Имигрант пребива и влачи столичани до банкомати, за да ограби изтеглените пари

По 40 грабежа на ден в районите с пришълци

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201406/20140602.wwtqbumjkl.jpg)

Около 40 грабежа се извършват на денонощие в столицата като най-голямата активност е в центъра и районите, където живеят имигранти. Това разкриват източници от прокуратурата, пред "Телеграф".
Повечето от нападенията са над жени, като атаката най-често се случва при разминаване на улицата или с удар в гръб. „Най-често взимат накити, чанти и мобилни телефони. Всичко става за броени секунди, защото грабителите удрят по един-два шамара, за да обезвредят жената, дърпат и бягат“, обясняват от държавното обвинение. Престъпниците причакват дамата край спирки или метростанции.

Така преди месец попаднал в затвора сириец, който от 2,5 години живее в България. През това време дори успял да се сдобие с хуманитарен статут. Последната жертва на бежанеца била журналистка от столична агенция. Когато го задържали се разбрало, че той стои зад още 5 грабеж, извършени по идентичен начин.

Друг чужденец пък се специализирал само в посегателства срещу мъже, което било голяма рядкост. Причината била, че силният пол обичайно носел повече пари от дамите. „Той действаше с голяма дързост. Пребиваше зверски мъжете, след това ги караше да се качват в колата му, за да отидат до банкомат. Под заплахата, че ще бъдат убити, те изтегляли максимално разрешената сума“, обясняват още разследващи. По този начин чужденецът извършил 15 грабежа.

http://www.blitz.bg/news/article/271029
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 03, 2014, 12:43:00
Бежанци намушкаха 10 пъти с нож гърба младеж в Харманли, докато пазарувал

(http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_4346493_126.jpg)

20-годишен младеж от Харамнли е бил нападнат с ножове от група бежанци в центъра на Харманли вчера, съобщи bTV.

Причина за нападението е спречкване, довело до агресия от страна на имигрантите. В резултат младежът е бил намушкан около 10 пъти в гърба.

Пострадалият първоначално е транспортиран в хасковската болница, където след обстойни прегледи и съмнение за перфориран бял дроб е изпратен за лечение в университетската болница в Пловдив.

Мъжът е бил контактен и обяснил пред лекарите, че бил нападнат от петима бежанци, докато си купувал цигари от будка в центъра на града.

От полицията в Хасково потвърдиха за инцидента и заявиха, че чуждите граждани са задържани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4346489
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Януари 13, 2015, 05:30:52
ГОТВИ СЕ МАСОВО
ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ
АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ
В БЪЛГАРИЯ


Цитат
ГОТВИ СЕ МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ В БЪЛГАРИЯ. ТОВА СТАВА КАТО СЕ ВКАРВАТ НАЙ -ВЕЧЕ БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ДЕЦА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ИМАТ ПРАВО ДА ДОКАРВАТ ЦЕЛИТЕ СИ СЕМЕЙСТВА ОТ ПО 10 ЧОВЕКА.


ЗАКОН ЗА УБЕЖИЩЕТО И БЕЖАНЦИТЕ

В сила от 01.12.2002 г.

Обн. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.31 от 8 Април 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.52 от 29 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.109 от 20 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.39 от 20 Май 2011г., изм. ДВ. бр.15 от 15 Февруари 2013г., изм. ДВ. бр.66 от 26 Юли 2013г., изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г.

Чл. 34. (1) (Изм. – ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Председателят на Държавната агенция за бежанците дава разрешение за събиране на семейството.

ТОВА Е НАЙ – ГОЛЯМАТА ТАЙНА, КОЯТО СЕ КРИЕ ОТ ХОРАТА

(http://store.picbg.net/pubpic/3B/63/dace03ed33eb3b63.jpg)

http://burgas-podlupa.com/2015/01/12/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%b0/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Партайгеносе в Януари 15, 2015, 19:16:12
Да, бе! Малко цигани имаме, че и още ни дават.  :mad:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Март 25, 2015, 17:24:03
Беж, да ви няма от България!

(http://store.picbg.net/pubpic/70/95/25a33ac904c97095.jpg)

А само допреди година преливаше информационният поток от акции на БЧК за събиране на одеaлца и палтенца, от милозливи статуси, как да сме съпричастни, състрaдателни към клетите бездомни жертви на един Господ знае какво,  разяснения и лукуми кое било хуманно, кое било европейско.

И, като ви перна европейската хуманност през лицата, посредством върнати  N-хиляди бежанци от центъра на Европа, като ви тръшнаха вратата на лекарския кабинет под носа, докато линейки развозват менингитно болни сирийци из села и паланки, като прочетохте, че „бедните” сирийци изкупуват цели български села, спряхте да роните сълзи за Чичо Том и да размахвате лозунги „Не бийте негрите”.

http://burgas-podlupa.com/2015/02/13/%d0%b1%d0%b5%d0%b6-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Балкан в Март 26, 2015, 19:33:49
От тая "бежанска" популация май и нашите мангали пропищяха(значи работата е зле). Мине ли границата случайно/нелегално вече трябва да го приютим и съжалим...няма такава държава. Без да се усетим е възможно да ни изколят като пилци,че тогава няма да имаме и глави да се огледаме къде  сме сбъркали.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Март 30, 2015, 22:25:17
Ревизоро: 2 млн. бежанци са
готови да влязат в България, в
опасност сме


(http://s15.postimg.org/xwb71763f/142769748157372.jpg)

Депутатът от Патриотичния фронт попита водещия на „Тази сутрин“ по бТВ защо не си замени входната врата и да постави камера, за да види как крадците му махат, влизайки в дома му

 Границите не се охраняват надеждно. 2 млн. бежанци в Турция са готови да влязат в България. Сред тях и десет терористи да има, положението става опасно. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро
http://www.flagman.bg/article/77943
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Април 01, 2015, 22:00:41
Ислямизацията на България продължава – Борисов
дава статут на още 10 000 мюсюлмански
пришълци


(http://store.picbg.net/pubpic/F1/7A/83d38198fd5ef17a.jpg)

До края на тази година кабинетът „Борисов“-2 ще даде най-високия, бежански статут на още 10 000 ислямски пришълци от Турция. Това обяви назначеният от Меглена Кунева нов шеф на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков.

http://www.vestnikataka.bg/2015/03/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Април 17, 2015, 02:08:28
Правозащитна организация написа
доклад с "драматични разкази" на
бежанци в България


Правозащитна организация написа доклад с "драматични разкази" на бежанци в България
(Тия мангали лъжат като дърти роми)

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201504/20150416.oqgzdsnigh.jpg)


Доклад на германската правозащитна организация Pro Azyl, озаглавен "Бежанците в България: малтретирани, унижавани, изоставени", разкрива данни за изтезаването на имигрантите, които пребивават в България, пише националният ежедневник Süddeutsche Zeitung. Документът с обем 50 страници изобилства с "драматични разкази" на бежанци, които са дошли в Германия, след като са били настанени в югоизточната европейска членка.

http://www.blitz.bg/news/article/331361
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Април 21, 2015, 13:17:53
Датската кралица влезе остро в дебата за
емиграцията: на вниманието на българските
политици


(http://obshtestvo.net/wp-content/uploads/2015/04/Kralica-Margaret-II.jpg)

Датската кралица Маргарет II направи изключително рядко изявление в което засегна политически теми. Тя изрази нарастващото безпокойство в датското общество от липсата на интеграция на мюсюлманските общности и скорошните нападения срещу представители на еврейската общност.
„На първо и най-важно място те трябва да знаят, че ние не сме уплашени“, заяви кралицата в интервю за най-големия датски всекидневник Берлингске.
Докато до този момент тя призоваваше хората да бъдат гостоприемни и да приемат имигранти и бежанци, сега заяви, че вече трябва да се поставят „някои изисквания“.
„Очевидно е, че когато едно общество приема много хора отвън, някой трябва да поставя изисквания, които те да разбират, когато дойдат. Ще им направим място, но те идват в нашето общество и следователно не могат да очакват, че техните стари социални модели просто могат да бъдат донесени в нашата страна“, заяви кралицата.
„Могат да ходят на джамия, когато искат – друго би било необмислено – но, когато започнат да правят неща, които са несъвместими с доминиращите модели в датското общество, те трябва да осъзнаят, че не могат да го правят“, добави тя.
17 април 2015
http://obshtestvo.net/%d0%b4%d0%b0%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%b5-%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be-%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Дали уважаемата коронована дама е роднина на нашият бивш министър председател Симеон Кобурготски?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Април 21, 2015, 13:28:35
Масиран натиск България да
стане огромен бежански лагер


(http://www.budnaera.com/pix-common/refugees_african.jpg)

Сирия, Еритрея, Мали, Нигерия и Йемен се местят у нас
Най-мрачните прогнози на авторите в Общество.нет се сбъдват. Подготвят България за буферна зона – огромен бежански лагер за настаняване на емигранти предимно от Сирия, Еритрея, Мали, Нигерия и Йемен. Това за което от години предупреждаваме, че ще ни дават пари да ни ползват само като територия се потвърждава.

Ето и тестовото предложение на Барбара Везел от страниците на влиятелното Дойче Веле:
„Едно от възможните решения (на проблема с бежанците. Бел.ред.) е със средства на ЕС да бъдат изградени бежански лагери по южните граници на общността, където да се извършват обработката на молбите за политическо убежище и разпределението на бежанците от страни, в които се водят граждански войни. Защото мъглявите планове за изграждане на бежански лагери някъде из Северна Африка са само въздух под налягане.

Дежурното оправдание
В съседните на Сирия държави милиони хора в бежански лагери очакват края на войната. ЕС би могъл да изгради нещо подобно. И то без много усилия. Винаги досега, обаче, отговорът е гласял, че липсва политическа воля. Ами тогава може би трябва да сложим табели по външните граници на ЕС, на които да пише: „Ако обичате, не ни безпокойте!“?

Линк към цялата статия
Общество.нет
http://burgas-podlupa.com/2015/04/20/%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d0%ba-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%be/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Spartak в Април 21, 2015, 15:45:18
Откъде следва ,че бежанците от Близкия Изток и Северна Африка трябва да се настаняват у нас? Ние не сме страна,граничеща пряко с размирните райони.По правило бежанците трябва да бъдат приемани в първата погранична тям държава,не и да ходят където им скимне и харесва.Модерно номадство ли е това или хунско нашествие на варвари?Ами утре като усетят лабавото ,тия хубостници ще нападнат по бреговете на Европа с милиони и ще ни опоскат и ушите като скакалци.А пък идеите на евробюрократите да превърнат България в гигантски концлагер съвсем не се побират в никакви приемливи рамки.Справедливото решение е да се разпределят бежанците според броя на населението във всяка страна на ЕС.Или не им харесва в Германия и Франция да се влеят няколко милиона мюсулмани,а у нас само няколкостотин или десетки.Как ще го допуснат западняците ,които са свикнали да обират меда , а жилото все за другите да оставят.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Юни 27, 2015, 20:02:26
Стотици язиди в Диарбекир стягат
 куфарите за България

В бежанския лагер тръгнал слух, че сме готови да ги приемем

Диарбекир, Турция
(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201506/20150627.hfzhytmleb.jpg)
Снимка: REUTERS
Група язиди, избягвали в Турция от „Ислямска държава”, се подготвят да заминат за България. Това съобщи общината в град Диарбекир, където в изградения бежански лагер се подслоняват около 4000 язиди.
Язидите заявили пред общинските власти, че България била готова да ги приеме и поради това ще напуснат лагера. Представители на общината Диарбекир и на лагерната управа заявили на язидите, че провели консултации с българското посолство и Висшия комисариат за бежанците към ООН и че няма договорка за приемането им в България.
Въпреки предупрежденията обаче група от около 60 души, които наели коли снощи, напуснали лагера, твърдейки, че заминават за България.
Друга група заедно с пристигналите през последните дни от Ирак още около 700 души планирали да тръгнат тези дни към българо-турската граница.
Язидите са малка кюрдска общност базирана главно в Ирак и Сирия.През миналата година, бягайки от нападенията на „Ислямска държава” в Ирак около 5000 се подслониха в Турция, която отвори границата за да ги приеме.
Специално за язидите бе оборудван бежански лагер, в който всички техни нужди се посрещат от голямата община на Диарбекир.
http://www.blitz.bg/news/article/345106
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Panzerfaust в Август 22, 2015, 01:35:49
Ето как мислят в Словакия: Словакия иска да приема само бежанци християни
Словакия заяви, че ще приеме само християнски бежанци от Сирия по схемата за преместването им в държавите от Европейския съюз, предаде Би Би Си.

Страната трябва да приеме 200 души от лагери в Турция, Италия и Гърция в рамките на плана на ЕС за преселването на  40 000 мигранти от кризисни райони.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Иван Метик каза, че страната му няма да приема мюсюлмани, тъй като те не биха се чувствали като у дома си.

Агенцията по бежанските въпроси на ООН призова държавите от ЕС да се въздържат от каквато и да е дискриминация при осъществяване на програмата за преселване.

Метик отрича в решението на словашкото правителство да има признаци за дискриминация.

Според него решението е взето, за да не се нарушава хармонията в отношенията между различните общности, живеещи в страната.

"Искаме да помогнем на Европа за решаване проблема с мигрантите, но за бежанците ние сме само транзитна страна, те не искат да остават да живеят тук. Бихме могли да приемем 800 мюсюлмани, но в нашата страна няма нито една джамия. Как ще се интегрират мюсюлманите, след като не може да им хареса", заяви той пред Би Би Си.

Аника Брейсард, представител на еврокомисията, отказа да коментира позицията на Словакия, но подчерта, че в страните от ЕС е забранена всяка форма на дискриминация.

Схемата за разселване на бежанците стана доброволна, след като част от страните, включително и Словакия, се отказаха да приемат бежанци по разработена от ЕС квота.

Числото мигранти по границите на ЕС достигна през юли 107 000 души. Повечето от тях са от Сирия, Афганистан и тропическа Африка и бягат от нестабилността в страните си.

От началото на годината Средиземно море е било прекосено от над 240 000 души. Имигрантите се добират до бреговете на Италия и Гърция, а оттам се прехвърлят в други европейски държави.

Най-много бежанци в ЕС приема Германия. Германските власти допускат, че през тази година в страната им ще има до 800 000 желаещи да получат убежище.

Тези числа са много по-високи от подадените през 1992 г. 438 000 искания за бежански статут, което стана в разгара на босненската криза.
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/08/20/2594070_slovakiia_iska_da_priema_samo_bejanci_hristiiani/
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: omerzen в Септември 20, 2015, 15:30:31
Интелектуалци към властта:
СЪБУДЕТЕ СЕ!!! ВРАЗУМЕТЕ СЕ!


(http://www.budnaera.com/201501/pix/14173340.jpg)

Господа управляващи, Европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи с непредвидими последици. Към Европа са тръгнали милиони. Наивно е да се успокояваме, че става дума само за бежански вълни, движени от хуманитарни подбуди. Пред очите ни се извършва опит за превземане на Европа и унищожаване на християнската цивилизация. Днес нахлува един милион, но се готвят десетки милиони. От тях реално малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава.

Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти. Значителна част преминава през нашата страна. Но за разлика от Гърция, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Германия, Австрия и други, българските управници и политици мълчат.

Господа управници, призоваваме ви да не мълчите и наблюдавате трагичните процеси, като чакате указания и решения отвън, нехаейки за катастрофичните заплахи, надвиснали над Европа и нашата страна, но заемете ясна и категорична позиция, отстояваща висшите национални интереси. Събудете се, вразумете се! Не чакайте да избухне справедливият народен гняв и недоволство. Търпението на българския народ не е безгранично. Помнете, че носите историческа отговорност!

акад. Георги Марков акад. Константин Косев акад. Васил Гюзелев акад. Ваньо Митев акад. Дамян Дамянов акад. Благовест Сендов чл.кор. Васил Николов чл.кор. Васил Проданов проф. Валери Стефанов проф. д-р Йордан Ведър Стоян Райчевски Иван Гайтанджиев Иван Гранитски Боян Ангелов Панко Анчев Никола Инджов Евтим Евтимов Лиляна Стефанова Кольо Георгиев Петър Анастасов проф. Борислав Стоев арх. Здравец Хайтов Вели Чаушев Григорий Вазов Ценко Минкин Хайгашод Агасян Найден Вълчев Стефан Мавродиев Подписката е отворена и продължава… /spodeli.eu/

http://burgas-podlupa.com/2015/09/18/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81/
(http://store.picbg.net/pubpic/D1/05/11cde010377cd105.png)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Септември 20, 2015, 16:54:56
Цитат
"Господа управляващи, Европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи с непредвидими последици. Към Европа са тръгнали милиони. Наивно е да се успокояваме, че става дума само за бежански вълни, движени от хуманитарни подбуди. Пред очите ни се извършва опит за превземане на Европа и унищожаване на християнската цивилизация. Днес нахлува един милион, но се готвят десетки милиони. От тях реално малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава.

Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти. Значителна част преминава през нашата страна. Но за разлика от Гърция, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Германия, Австрия и други, българските управници и политици мълчат. "
...
...
Господа интелектуалци, добре го казвате, ама има ли кой да ви чуе?
Напоследк се народиха едни политици, които имат само задници, а уши и очи нямат.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 16, 2015, 10:11:26
Мигрант загина на българо-турската граница от рикошет

(http://www.segabg.com/pic/news/16/773897.jpg)

Мигрант е бил прострелян от граничен полицай при инцидент в близост до югоизточния български град Средец късно в четвъртък и е починал на път за болницата.
"Служителят на МВР твърди, че е произвел изстрел във въздуха, но вследствие на рикошет е пострадал мигрант, който по-късно е починал". Това заяви на извънредна пресконференция в Елхово главният секретар на МВР Георги Костов във връзка с първия сериозен инцидент с мигранти в България.
"Изстрелът е произведен със служебен пистолет", уточни главният секретар на МВР. По думите му всички 54 задържани са мъже около 20-30 годишни в добра форма.
Костов обясни още, че служителят на „Гранична полиция”, който е стрелял при инцидента край Средец, е с дългогодишен опит. „Охраната на държавната граница се осъществява по строго регламентиран процес”, каза Костов и уточни, че засилване на мерките може да има, но те няма да бъдат в резултат на инцидента, а на цялостна оценка на самия миграционен натиск.
Министър-председателят Бойко Борисов напусна предсрочно снощи срещата на върха на Европейсия съюз в Брюксел заради престрелка на българо -турската граница.
Група от нелегални имигранти от Афганистан са се опитали да преминат незаконно браздата и са открили огън по граничната полиция, твърди източникът. По думите му единият от нарушителите е бил убит.
От пресслужбата на МВР уточниха , че става дума за две групи, които едновременно са нахлули. Един от нарушителите бил прострелян и починал на път за болницата.
Гранично-полицейското управление в град Средец, област Бургас, охранява малко под 24 км сухопътната граница. Главният секретар на МВР Георги Костов, който в момента е на мястото на инцидента, коментира пред БНТ,че тепърва ще бъдат изяснени всички причини, които са довели до инцидента. До момента е ясно, че граничен патрул от трима служители на “Гранична полиция” в района на ГПУ Средец, близо до град Средец, се натъква на група от над 50 нарушители – всичките мъже на видима възраст между 20 и 30 години. “Оказват съпротива при задържане. Един от колегите употребява личното си оръжие. Произвежда изстрел. Вследствие на рикошет, според него, е наранен, впоследствие почива нарушител на държавната ни граница”, посочи той.Георги Костов обясни, че нарушителите са заловени на силно пресечен горист терен, където охраната на държавната ни граница се осъществява на няколко линии.
Около полунощ българско време Борисов е информирал председателя на Европейския съвет и колегите си за събитието и е съобщил, че съгласно правилата на срещите на върха на ЕС до края на заседанието ще го представлява президентката на Литва Далия Грибаускайте.
"Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурният следовател. Уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров", обясни окръжният прокурор Калина Чапкънова. По думите й, досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествието. „При огледа е иззето огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имал 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел. Самата експертиза все още не е извършена”, каза окръжният прокурор и допълни, че е извършен още един оглед на 65 метра от мост, където е станал инцидентът. „На пострадалото лице е била оказала медицинска помощ и затова тялото е били преместено. Извършен е и втори поглед, назначена е съдебно-медицинска експертиза”, уточни Чапкънова. По думите й, няма информация за самоличността на загиналия, а в нито едно от задържаните лица не са намерени документи за самоличност, така че предстои тя тепърва да бъде изяснена. „Иззета е раница, която е била на гърба на починалото лице, два мобилни телефона и огнестрелно оръжие. Това са вещите на този етап, които са иззети. Днес биха могли да бъдат извършени и други процесуални действия. Не е изключено и повторен оглед на местопроизшествието”, каза още тя.

http://www.segabg.com/article.php?id=773897
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 16, 2015, 11:54:34
Цитат
Версия: Роден в Брюксел жесток терорист е организатор и спонсор на ужаса в Париж (СНИМКИ)
(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201511/20151116.srlfguqywx.jpg)
(http://www.blitz.bg/documents/newsimages/editor/201511/Abdelhamid_Abaaoud.jpg)
http://www.blitz.bg/news/article/375041
...
...
Егати маймуната!!!
Абе, за какви права на човека говорят правозащитниците, когато се вижда. че става въпрос за маймуни.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Мишок в Септември 16, 2016, 17:41:03
http://newsbp.com/%D0%9E%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D0%9E%D0%B2%D1%87%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D1%81

Home / България / От първо лице за ада в „Овча купел“ в столицата: Бежанци, въоръжени с тръби и колове, не пускат хората до кварталните магазини (СНИМКИ)
От първо лице за ада в „Овча купел“ в столицата: Бежанци, въоръжени с тръби и колове, не пускат хората до кварталните магазини (СНИМКИ)

    By hemiargus
    Updated: септември 15, 2016

   
bejanci
23
SHARES
Сподели
Twitter

Бежанци, въоръжени с колове и тръби, почти всеки ден блокират достъпа до кварталните магазини за хората от столичния квартал „Овча купел“. Това сподели в студиото на Милен Цветков по Нова телевизия Стефан Райчев, живущ в квартала. По рано днес ПИК съобщи за протест, който хората от района готвят заради мигрантската напаст.
„Тези стоят пред магазина, гледат сърдито, не можеш ги разбра какво мислят. И заглеждат жените и се държат гадно особено с по-младите.

Имам две деца и вече не ги пускам дори на разходки из квартала заради бежанците“, призна Стефан пред камерите.

Той допълни че инцидентите в района вече са ежедневие. Преди ден мъж, който има законно оръжие, но не бил на смяна, отправил един изстрел във въздуха, само и само да спре бежанците. „А като викахме полиция, най-напред дойде кола на СДВР. И ни казаха,че нямат автомобили- само една патрулка обслужвала района на цялото 6-то РПУ.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 25, 2016, 13:59:48
Управляващите се проявяват като откровени българомразци, опитвайки се допълнително да намалят дела на българите в България, заселвайки азиатска и африканска измет...

Общини с лош демографски профил могат да интегрират трайно бежанци

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201609/1474793793-beephp.jpg)

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.
Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова. Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.
 
„Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е”, каза тя.
 
Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.
 
От своя страна Елеонора Николова от Центъра за превенция на организираната престъпност и корупцията изтъкна необходимостта от завишена степен на наказателна репресия по отношение на  каналджийството и трафика на хора като престъпление, което  директно застрашава националната ни сигурност. Тя отбеляза, че сред належащите мерки е изземването на МПС, които се използват за трафик на хора, независимо чия собственост са и каква е тяхната стойност.
 
Николова каза това в навечерието на предстоящата кръгла маса на тема „Бежанската криза - предизвикателство пред българските институции. Превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, свързани с бежанския проблем“.
 
Сега според Елеонора Николова съществуват наказания без зададен минимум, които позволяват директно преминаване към пробация и те са неадекватни на заплахата. Николова цитира последните социологически проучвания, според които напрежението от притока на бежанци владее 61 % от умовете на българите, а 64 на сто смятат, че това генерира риск:
 
„За да бъде решен, този проблем първо трябва да бъде осмислен и анализиран и да се очертаят най-добрите модели”, посочи тя.

https://www.blitz.bg/news/article/447890
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Септември 25, 2016, 21:37:00
На Тикваров му дават пари от ЕС да построи нови общежития за бежанци.
Ангела Меркел прие в Германия необходимото количество гастербайтери и обновители на германския генофонд, и повече не и трябват.
Всички други бежанци ще бъдат заселвани по периферията на ЕС.
България може единствено да се надява на милостта на Ердоган и на случайността.
Това е печалната истина.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 05, 2016, 12:02:22
Рекламират България като Рай за мигранти (видео)

(https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2016-40/big/reklamirat-bylgariq-kato-raij-za-migranti-404620.jpg)

Стотици мигранти, излъгани от Международната организация по миграция, че Раят е в България, заплашиха с гладна стачка. Организацията, в която членуват всички страни от ЕС, убеждавала бежанците в Гърция, че ако отидат в София, ще получават стотици евро на месец и ще имат самостоятелно жилище, както и право на безплатен транспорт, предаде БТВ. Излъганите чужденци пристигнали през миналата седмица и били настанени в центъра във „Враждебна“. Защитници на правата на човека описват това място като петзвезден хотел за бежанските центрове у нас. За тях обаче това е пълно обещание, защото са получи обещание за нещо много повече. Това се оказа огромен проблем за нас, тъй като зрее напрежение в центъра. Излъганите мигранти плашат с гладна стачка от понеделник. Те са категорични, че ще я предприемат, ако не бъдат върнати в Гърция, защото се чувстват излъгани“. Служители от Международната организация по миграция лъжат бежанците, че Раят е в България, за да могат да ги накарат да се заселят в България, тъй като имало споразумение от миналия септември. Всяка държава от Европейския съюз се ангажирала да помогне на Гърция и Италия.

https://www.novini.bg/ (https://www.novini.bg/news/382054-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8.html)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Октомври 05, 2016, 16:45:41
Цитат
ЕС ни превръща в буферна зона. А държавата се тресе от скандали за шеф на ООН и за президент

"Европейската комисия действа след събитията, бюрократичният й език е неразбираем за мнозинството европейци, разходите й предизвикват раздразнение сред някои от националните правителства. Европейският елит е в криза. ИСА предупреждава за едно типично западно и централноевропейското лицемерие и прагматичност. Всичко се върши с усмивка и добри намерения, но историята е показала, че това много често е само фасада. Изграждането на буферна зона, която да съхрани тяхната територия и да опази от проблеми тяхното население, е нормална мярка от гледна точка на техния интерес.

Върви сценарий, при който България и Гърция да бъдат обособени като санитарна зона,  макар и временно, докато се решат натрупаните проблеми в Централна и Западна Европа. В тази ситуация къде е българската визия за нова Европа? Къде са българските предложения за реформи на ЕС? Къде са исканията за нови политики? Как вижда България своето място в преформатиращия се Съюз и региона? Какви стъпки ще се предприемат оттук насетне? Какво ще се прави в следващите 5-10 години?

Предвид развитието на ситуацията трябва да се изработи стратегия за действие, която да отговаря на българските национални интереси. Не бива да се допуска превръщането ни в санитарна зона. При негативните демографски процеси в България страната може бързо и лесно да се дестабилизира, ако влезе в тази роля...
Всички предупреждения на ИСА от последната година се оказаха напълно обосновани и основателни. Отпуснатите пари от Европейската комисия може да имат прекалено висока цена. По думите на говорителката на комисията, сумата не е за строеж на оградата по границата. Парите не са за охрана, а за настаняване. Новината съвпадна със строителството на нови места за настаняване на мигранти в центъра в Харманли. В ход е тайна програма програма за трайно настаняване на „бежанци“ в три български общини с лоши демографски показатели. Превръщането на територията ни в буферна геополитическа зона ще изгони местното население, ще срине цените на имоти, ще увеличи престъпността, ще доведе до конфликти и в крайна сметка под напора на събитията и демографията - до разпад на държавата и обществото... "
http://epicenter.bg/article/Balgariya-vleze-v-spiralata-na-skandali-za-shef-na-OON-i-za-prezident/110942/11/0
...
...
България с президент Цецка Цачева и премиер Бойко Борисов първо ще стане развъдник на афро-азиатски индивиди, а след това ще започнат сложни и неуправляеми социални процеси с трагични последствия за страната.
Тези двамата са единствения възможен "избор", който реално съществува пред българските избиратели.
Останалите политически парвенюта от комунистическата номенклатура са пушечното месо, което задължително трябва да присъства в изборния процес за да бъдат изборите от всякакво естество определени като "демократични".
В държавността трайно са се установили бивши комунисти и мафиоти, работещи заедно в порочно затворена система, която застрашава националната сигурност на страната.
Решението на проблема е в ръцете на народа, а като се отчете сериозността на този проблем, решението може да бъде само едно и то се състои в ликвидация на псевдодемократичната комунистическо-мафиотска система с всякакви средства.
Ако това не стане, България ще бъде продадена.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 13, 2016, 23:19:34
Цитат
Der Terror kam über die Balkanroute - und verschwand

"Inzwischen steht fest, dass die Anschlagspläne ursprünglich wohl andere waren. Es sollte neben Frankreich wohl auch die Niederlande treffen. Außerdem kamen im vorigen Herbst wesentlich mehr Attentäter als Flüchtlinge getarnt über die sogenannte Balkanroute nach Europa, als bislang angenommen wurde. Und es gibt weitere Beteiligte, die noch nicht gefasst sind. "
https://www.welt.de/politik/deutschland/article159451727/Der-Terror-kam-ueber-die-Balkanroute-und-verschwand.html (https://www.welt.de/politik/deutschland/article159451727/Der-Terror-kam-ueber-die-Balkanroute-und-verschwand.html)
...
Една година след атентатите в Париж и Брюксел на германците вече им е  пределно ясно, че терористите в Европа пристигат по т.нар. "Балкански път", под прикритието на бежанци.
Добре е, че Румяна Бъчварова-най-тъпият министър на вътрешните работи в историята на България, вече няма да е на тази работа.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 24, 2016, 19:43:27
Бунт в бежанския център в Харманли (видео)

Наложената под натиска на патриотични организации карантина в бежанския център в Харманли очаквано доведе до пореден протест на мигрантите, който този път прерасна в сблъсъци с полицията и палежи. В крайна сметка след около час и половина и намесата на жандармерията ситуацията бе овладяна. Напрежението обаче остава.

Протестиращите мигранти запалиха част от обзавеждането в центъра, автомобилни гуми, дюшеци и други. Освен това се опитаха да напуснат лагера, като удряха с пръчки полицаите и хвърляха камъни по тях.

Служителите в лагера избягаха панически през странични входове, а свидетели ги описаха като плачещи и силно стресирани, съобщи Darik.net

На място пристигнаха стотици служители на жандармерията, полицията и пожарната, които обградиха центъра и постепенно потушиха бунта. Първоначално излезе информация, че един полицай е леко ранен, но по-късно от МВР съобщиха, че няма пострадали полицаи или повредена техника.

Сериозни щети са нанесени на няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Щети има и по друга нова сграда – изолатор за болни, която е направена с европейски средства и трябваше да бъде открита тази седмица, съобщи БНР.

Пред центъра се събраха десетки от протестиращите срещу мигрантите, включително и добилият медийна слава "ловец на бежанци" Динко, който представи поредната си идея – държавата да отвори границата и бежанците да бъдат изведени.

Парадоксално, но и част от протестиращите мигранти поискаха точно това - да бъдат допуснати да продължат пътя си към развитите западни страни през Сърбия.

ВМРО, Патриотичният фронт и "Атака" проведоха серия от протести срещу бежанците в Харманли, като последната им изява мина под мотото, че бежанците пренасят болести и са опасни за местните. Лидерът на БСП Корнелия Нинова също разпозна като "успешна" тази риторика и влезе в тона на "патриотите".

Ситуацията е овладяна, но няма решение

В ранния следобед от МВР съобщиха, че вече се преговаря с протестиращите, но засега няма намерено трайно решение на ситуацията.

Органите на реда твърдят, че не са употребили сила и не са използвали водното оръдие, което е било докарано на място, съобщи бТВ.

Шефът на Областната дирекция на полицията Ангел Цанков съобщи, че има достатъчно полицаи, които са готови да спрат бежанците и няма да се допусне да тръгнат към града.

От МВР съобщиха още, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество.

Не е ясно кога ще бъде вдигната карантината

В центъра са настанени около 3000 мигранти. Той бе поставен под карантина заради разпространена информация, че хората в него разпространяват зарази.

Властите установиха, че няма никаква епидемична опасност, но под натиска на патриотични организации наложиха временна карантина на центъра докато траят лечението и изследванията на настанените там.

Ограниченията трябва да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Според бТВ обаче обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога.

ДАБ: Напрежението е генерирано изкуствено

Председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова, която пристигна на място в Харманли, коментира, че напрежението е изкуствено създадено след информация в медиите за епидемия.

Освен това тя твърди, че лагерът не е под карантина, въпреки че в понеделник здравните власти наложиха тази мярка.

"Това не е карантина по своята същност, защото лицата се движат свободно на 175 декара. Те не са изолирани. Това е мярка, за да се намали напрежението сред населението и за да се извърши скрининг при условия, които дават възможност на специалисти да проверят всички - и здрави, и такива, които имат оплаквания, и такива, които са в процедура на лечение", посочи Петя Първанова, цитирана от БНР.

Тя посочи още, че искането центърът да бъде от затворен тип, е неизпълнимо.

"Аз много искам да проявим разбиране и към тези хора, които са вътре, защото освен тези, които протестират, има и семейства, има деца, и ние трябва да проявим и човещина, освен единствено и само да бъдем водени от това какво точно се случва, дали то представлява някакъв интерес за голяма или малка група хора, а действително да изпълняваме ангажиментите си", каза тя.

"Защото, когато България - преди още да се присъедини към Европейския съюз, на всички беше известно, че политиката в областта на убежищата е хоризонтална политика. Това е политика, която спазват всички държави, защото има международно-правни актове, които ние трябва да изпълняваме, има конвенции, към които държавата се е присъединила и всичките тези искания за центрове от затворен тип, това е нещо, което е неизпълнимо и не трябва да бъдем манипулирани", добави тя.

"Една култура срещу друга. Трябва да постигнем баланса", коментира още Първанова.

"Патриотите" и БСП обвиняват правителството

Искрен Веселинов от Патриотичния фронт коментира, че протестиращите "мигранти, които палят, горят и демонстрират неуважение към закона и българските институции, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък".

Колегата му Борис Ячев добави, че МВР и външното министерство "действат нерешително, даже меко".

Николай Александров от "Атака" коментира, че "който е палил, чупил, мятал камъни по български полицаи трябва да понесе цялата строгост на закона и да се върне там, откъдето е дошъл“.

В техния тон влезе и лидерът на БСП Корнелия Нинова която посочи, че бунтът в центъра в Харманли бил последица от неадекватната политика по темата за бежанците. Според нея реакцията за затваряне на лагера била закъсняла. Нинова посочи, че от три месеца говорели за опасността от разпространение на заразни болести.

ДБГ иска шефовете на МВР и агенцията да бъдат привикани в НС

"Движение България на гражданите" (ДБГ) от своя страна поиска да бъдат изслушани на извънредно в парламентарната вътрешна комисия шефовете на Държавната агенция за бежанците и МВР по повод сблъсъците.

"Призоваваме отговорните институции да обявят публично нанесените при инцидента днес щети от увреждането, палежите и унищожаването на имущество публична собственост. Над 2 милиона лева публичен ресурс, в това число български и европейски средства, средства на БЧК и ООН, бяха отделени за Центъра преди по-малко от една година и е крайно неприемливо рушенето на това имущество, за което виновните трябва да понесат най-строги наказания", смятат от партията на Меглена Кунева.

http://www.mediapool.bg/karantinata-v-harmanli-ochakvano-dovede-do-bunt-i-razmiritsi-news256967.html (http://www.mediapool.bg/karantinata-v-harmanli-ochakvano-dovede-do-bunt-i-razmiritsi-news256967.html)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Ноември 24, 2016, 20:17:27
Част от коментара на  DailyMail за събитията в Харманли.

Цитат
Migrants riot, clash with police in Bulgaria after camp sealed off

"Despite the decreasing numbers, Bulgarian nationalists staged several protests in recent months calling for the immediate closure of all refugee centres in Bulgaria, and for migrants to be returned to Turkey or their countries of origin.
They say Bulgaria, the EU's poorest member state, cannot afford to support them in such numbers."
http://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-3968844/Migrants-riot-clash-police-Bulgaria-camp-sealed-off.html (http://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-3968844/Migrants-riot-clash-police-Bulgaria-camp-sealed-off.html)
...
Независимо от намаляващото число, българските националисти направиха няколко протестни акции в последните месеци и призовават за незабавното закриване на всички центрове за бежанци в България, а също и за мигрантите, които трябва да се върнат в Турция или в страните от, които са дошли.
Те(националистите ) заявиха, че България, като най-бедна страна в ЕС, не може да си позволи да издържа такова число мигранти.


Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Декември 28, 2016, 23:48:09
Цитат
Юнкер не подкрепя смяна на курса в миграционната политика
(http://www.mediapool.bg/images/258/9b0937d640fe3dac129e56819cd0a666.jpg)

"Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не подкрепя промяна в миграционната политика на съюза след атентата в Берлин.
 
В интервю за германската преса Юнкер заяви, че Европа трябва да продължи да помага на хора, които търсят закрила от война и терор... "
http://www.mediapool.bg/yunker-ne-podkrepya-smyana-na-kursa-v-migratsionnata-politika-news258141.html (http://www.mediapool.bg/yunker-ne-podkrepya-smyana-na-kursa-v-migratsionnata-politika-news258141.html)
...
Това послание Юнкер отправи на 24.12.2016 г., т.е. преди Рождество Христово.
Има някаква недобра символика в посланието на Юнкер точно на тази дата и тази осезаема лошотия се отнася към бъдещето на всеки от нас.
Имахме някога късмет да се спасим от Брежнев и Горбачов, но дали ще ни се усмихне още веднъж щастието за да се избавим и от такива като Юнкер и Меркел?
На брюкселския алкохолик трябва да му е пределно ясно, че ислямизирането на Европа ще я унищожи безвъзвратно.
...
Цитат
(http://img.huffingtonpost.com/asset/scalefit_630_noupscale/5789003a19000024008a6678.jpeg?cache=4tqpcmso2j)
"Western civilization is in a war,” Gingrich told Fox News' Sean Hannity hours after the attack.“Sharia is incompatible with Western civilization.” "
http://www.huffingtonpost.com/entry/5-facts-you-need-to-know-about-sharia-law_us_5788f567e4b03fc3ee507c01 (http://www.huffingtonpost.com/entry/5-facts-you-need-to-know-about-sharia-law_us_5788f567e4b03fc3ee507c01)
...
Натрупа се прекалено много отрицателна енергия в обществото на страните от ЕС и скоро ще стане ясно, кога ще бъде ЕвроВидовден.

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Април 08, 2017, 19:25:04
И все пак Меркел сгреши с бежанците

Меркел днес зове за "национални усилия" за депортиране на мигрантите без право на убежище. Проблемът обаче изобщо нямаше да възникне, ако не беше грешната култура на гостоприемство на канцлерката, твърди К. Хаселбах.

"Забележително е, колко стабилна остава германската култура на гостоприемство след две изключителни години с рекорден брой бежанци", заяви за ДВ Улрих Кобер, експерт по миграционните въпроси към фондация "Бертелсман". И наистина: 59 процента от анкетираните все още смятат, че бежанците са добре дошли в Германия. Само една трета от участниците в анкетата твърдят, че за гостоприемство не може да става и дума.

рикът е във формулировката на въпроса: анкетираните са били питани как се отнася обществото към мигрантите, а не какво е личното им отношение. Оттук и високите показатели. Студията обаче задава и въпроса за личната нагласа. И тогава картината изглежда другояче: мнозинство от 54 процента смята, че е достигната пределната граница в приема на бежанци. Това становище застъпваха 40 процента от анкетираните и преди две години, когато "Бертелсман" зададе същия въпрос - преди бежанската вълна да залее Германия.
72 процента от анкетираните очакват конфликти между мигрантите и местното население - нищо изненадващо след преживяното в новогодишната нощ на 2015 в Кьолн и атентата срещу коледния базар в Берлин. Само че още през 2015 година 64 процента от анкетираните са заявили, че очакват конфликти между мигрантите и местното население. Това означава, че скептицизмът битуваше в Германия и преди "Голямото преселение на народите", а сега само се потвърждава в голяма степен.

Без илюзии

Що се отнася до последиците от миграцията, анкетираните граждани не си правят никакви илюзии - нито през 2015, нито през 2017 година. Днес 79 процента от анкетираните смятат, че социалната държава ще понесе допълнителни тежести (64% преди 2 години). Данните на германското Министерство на финансите потвърждават това: през миналата година държавата е изразходвала най-малко 20 милиарда евро за овладяване на бежанската криза. За текущата година са предвидени също толкова, а според някои изчисления дори и повече. С тези пари би могла да се организира много по-голяма помощ в родните страни на бежанците. Освен това биха отпаднали трудностите около интеграцията на пришълците.

Голямата грешка на Меркел

 За отбелязване е, че едно значително мнозинство от 81 процента от германските граждани е на мнение, че сега и другите страни-членки на ЕС трябва да приемат повече бежанци. И това е разбираемо. Но...няма да се случи. Разбираемо е също така, че другите страни не искат да носят солидарна отговорност за грешната политика на гостоприемство на Ангела Меркел.

Тази политика беше грешна, защото приветства с добре дошли всички вкупом и защото никой не задаваше въпроси за произхода и причината за бягство, т.е. не се правеше разлика между хората, действително нуждаещи се от закрила, и чистите икономически мигранти. Да не говорим пък за склонните към насилие ислямисти.
Днес Ангела Меркел призовава към "национални усилия" при депортирането на мигрантите без право на убежище. Значи днес нацията трябва да се напъне да разреши един почти неразрешим проблем, който изобщо нямаше да възникне, ако не беше културата на гостоприемство на канцлерката. При това никой не се допита до германците за този голям експеримент. Германската държава никога не е била задължена законово да отваря вратите си за всички. А Ангела Меркел увреди тежко добрата воля на собственото си население. И ако иска да я запази, не бива да повтаря грешката си.

Дата 08.04.2017
Автор Кристоф Хаселбах


http://www.dw.com/bg/%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-38351307 (http://www.dw.com/bg/%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-38351307)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Май 23, 2017, 22:09:09
Цитат
Съседи на родения във Великобритания терорист Салман Абеди, който взриви бомба в „Манчестър арена”, разказаха за неговото „странно поведение” в седмиците преди клането. 23-годишният нападател, който има либийски корени, пред дома си „ насред улицата е произнасял на висок глас ислямски молитви”.   Полицията в момента се опитва да установи, дали Абеди е действал сам или е бил част от терористична клетка. По-рано стана известно, че във връзка с атентата в Манчестър са били извършени арести на трима души. Приятел от училище на терориста каза пред MailOnline, че Абеди си е бил пуснал брада, последният път когато го бил видял. По думите му, той се е държал странно.     Съседка на касапина твърди, че е чула как Абеди е четял на висок глас пред дома си ислямски молитви в седмиците преди атентата.   21-годишната Лина Ахмед заяви пред „Мейл Онлайн”: „Семейството му е от Либия. Те се държат странно. Преди няколко месеца Салман четеше на висок глас ислямски молитви на улицата. Той ги четеше на арабски. Казваше, че „има само един Бог и Мохамед е неговият пророк”. ”.
https://www.blitz.bg/svyat/ssedi-na-kasapina-ot-manchestr-ss-smrazyavashchi-podrobnosti-za-terorista-video-ot-shchurma-na-legovishcheto-na-salman-abedi_news515311.html (https://www.blitz.bg/svyat/ssedi-na-kasapina-ot-manchestr-ss-smrazyavashchi-podrobnosti-za-terorista-video-ot-shchurma-na-legovishcheto-na-salman-abedi_news515311.html)
...
...
Когато Бойко и компания ви казват, че бежанците в България са проверени и сигурни хора, напсувайте ги и замерете с кал!
Когато същите тези ви казват, че с бежанците няма проблеми и трябва да сме толерантни, напсувайте ги и замерете с кал!
Когато Местан и Карадайъ ви казват, че исляма е религия на мирни и почтени хора, напсувайте ги и замерете с кал!
Когато проститутки-журналисти ви внушават, че не проявяваме необходимото европейско разбиране за страданията на бежанците, напсувайте ги и замерете с кал!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Rakovski в Май 25, 2017, 21:13:13
Докъде ни докараха тия евроинтегратори,а?От 1300 г. България до 1300 джамии в България ,под евроигото.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Юни 12, 2017, 21:46:29
Цитат
Полша обмисля референдум за приема на бежанци

"Президентът на Полша Анджей Дуда обяви, че през 2019 г. ще се проведе референдум, на който страната ще реши дали да приема бежанци според квотите на ЕС. Допитването ще съвпадне с парламентарните избори в страната, предаде NewEurope, цитиран от "Фокус".


„Готов съм де представя инициатива за референдум. Това ще позволи новото правителство да чуе ясния глас на нацията по този въпрос“, посочи Дуда. Правителството на министър-председателя Беата Шидло, водено от партия „Право и справедливост“ посочи, че няма да приеме бежанци от Близкия изток и Африка.
Според задълженията си Полша трябва да разпредели на своя територия 7000 мигранти. "
...
Дали Валери Симеонов-Балевски ще инициира такъв референдум в България?
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: HighVoltage в Юни 13, 2017, 13:56:54
...
Дали Валери Симеонов-Балевски ще инициира такъв референдум в България?

И най - важното да го насрочи за 2019 или 2020г. :Azn:
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: FLEKTARN в Юни 26, 2017, 14:07:59
Категорично затваряне на границите въпреки Дъблинската директива, която е престъпление! Сериозни патрули на границата, по възможност цивилни, парамилитари (паравоенни). Армията и Гранична полиция към момента вземат стотинки, а и повечето от тях, казвам, повечето, са от старите кучета, които знаят как да "вземат" и "въртят" добре.

Екстрадиране на всички нелегални престъпници които са вече тук. "Престъпници" защото моментът, в който нарушиш закон, било то интернационален или на специфична държава - това е интернационално, или държавно престъпление! Престъпление = престъпник. Навън!
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: FLEKTARN в Юни 28, 2017, 04:44:48
Бежанец от африкански произход спи в центъра на София до някакъв хотел, мисля, че до хотел България беше. Снимката я свалих лично от фейсбук групата "Забелязано в София" преди около 2 седмици - тоест прясна, прясна е!

Мога да кажа едно - недопустимо! Не само, че е грозно, показва липса на каквато и да е култура, но и никой турист не би се върнал или инвестирал в София след подобна отвратителна гледка! И добре си е легнал върху малкото цветенца, които вече ни останаха; смачкай ги, защо не!

Бежанци викаш?

(https://s3.postimg.org/lyb6qktk3/18664521_1865982457060726_7928007748450172700_n.jpg)

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Юли 04, 2017, 20:47:00
Цитат
"Европейската комисия (ЕК) предложи на Италия повече средства, за да помогне за контрола на миграцията през Средиземно море от Либия наред с набор от предложения, отговаряйки на оплаквания от Рим, че Европа не му помага, съобщава "Ройтерс".

Планът, който беше одобрен на седмичното заседание на европейските комисари, ще бъде изпратен за одобрение от министрите на вътрешните работи на страните членки, които се срещат в четвъртък в естонската столица Талин, където италианските власти искат останалите 27 правителства от ЕС да сторят повече, за да им помогнат да се справят с хилядите хора, пристигащи всяка седмица на италианските брегове. Повече от 85 хил. души са пристигнали само от началото на годината..."
https://news.bg/int-politics/ek-predlaga-plan-i-pari-za-ogranichavaneto-na-napliva-na-migranti-ot-libiya-kam-italiya.html (https://news.bg/int-politics/ek-predlaga-plan-i-pari-za-ogranichavaneto-na-napliva-na-migranti-ot-libiya-kam-italiya.html)
...
...
Италианските власти искат останалите 27 правителства от ЕС да сторят повече, за да им помогнат да се справят с хилядите бежанци.
Какво точно искат италианските власти ще се разбере в четвъртък, но може да се предположи, че ще искат разселване на бежанците в останалите страни от ЕС.
В полския седмичник "wSIECI" има една интересна статия на Конрад Колодциежски. Статията е озаглавена "Млади, ядосани и неинтегрирани".
Авторът Колодциежски пише, че "По данни на ООН, светът днес преживява най-голямата миграция на народите, от времето на Втората световна война и че, числото на емигрантите буди тревога.
В статията се подчертава, че в Европа все по-често идват  класическите икономически имигранти, които бягат от пренаселените региони на света, като Нигерия (над 186 милиона жители) и Бангладеш (156 милиона жители), заемащи съответно седмо и осмо място в света по брой на населението, и съществуват индикации, че това е точно такава структура на имигранти скоро ще е преобладаваща.
Германският министърът на развитието  Герд Мюлер (да не се бърка с името на известния футболист със същото име и фамилия) наскоро предупреди, че през следващите години трябва да се съобразяваме с възможност в Европа да дойдат около 100 милиона имигранти от Африка - казва авторът на статията

Цитат
Kołodziejski we "wSieci": Młodzi, wściekli, niezintegrowani

(http://www.wsieci.pl/prod/news/large/kolodziejski_we_wsieci_mlodzi_wsciekli_niezintegrowani_3257.jpg)
Czy Europa jest w stanie wchłonąć miliony imigrantów?

Coraz częściej przybywają więc do Europy klasyczni imigranci ekonomiczni, którzy uciekają z przeludnionych regionów świata, takich właśnie jak Nigeria (ponad 186 mln ludności) czy Bangladesz (156 mln mieszkańców) zajmujących – odpowiednio – siódme i ósme miejsce na świecie pod względem liczby ludności. I wiele wskazuje na to, że właśnie taka struktura imigracji będzie niebawem dominować. Niemiecki minister rozwoju Gerd Müller (nie mylić ze słynnym onegdaj piłkarzem o tym samym imieniu i nazwisku) zaalarmował niedawno, że w najbliższych latach należy się liczyć z możliwością przybycia do Europy nawet 100 mln imigrantów z Afryki – przekonuje autor artykułu.
http://www.wsieci.pl/kolodziejski-we-wsieci-mlodzi-wsciekli-niezintegrowani-pnews-3257.html (http://www.wsieci.pl/kolodziejski-we-wsieci-mlodzi-wsciekli-niezintegrowani-pnews-3257.html)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Rakovski в Юли 09, 2017, 20:43:14
Правителството изтегля пореден заем 400 милиона лева според някои коментатори за заселване на диверсантите по изоставени села и паланки.Не им трябва на тия интегриране,а интерниране.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Юли 10, 2017, 00:07:04
Цитат
Полша никога не е имала колонии, не е експлоатирала колонизирани държави и техните народи. И не е канила чужди граждани в
 Европа
, заяви Ярослав Качински лидер на най-голямата полска партия „Закон и справедливост“ пред конгреса на своята партия.

Ето защо, смята Качински,  ние можем спокойно да кажем „НЕ“ на приемането на мигранти. Европейската комисия насилва страните-членки да приемат мигранти, но налагане волята на няколко души от ЕК, които никой не е избирал,  не може да бъде европейска политика. Нито можем да считаме насилието над народите и техните лидери за европейска ценност.

Сагата с мигрантите е неморална, твърди полският политик,  защото народите и държавите имат суверенното право сами да определят кого да приемат в своите страни, с кого да търгуват и кой да им бъде приятел. Всяко налагане на чужда и по същество диктаторска воля,  е грубо нарушение на европейското законодателство.

Полша не смята да налага своята воля над нито една държава. Но никога няма да приеме някой да налага своята воля над нея.

Обаче „играта“ на Евросъюза с мигрантите е само част от една унищожителна за страните-членки политика, убеден е Качински. В продължение на 27 години цветущата икономика на Полша бе разрушена до основи. И всичко това се случи, защото следвахме измислените правила на ЕК, както и натрапваните ни по всякакъв начин „европейски“ квоти за производство и износ на нашата продукция. Сякаш не ние имахме грижата да произведем и пласираме нещо на пазара, а някой друг.

Трябва да се знае, категоричен е Ярослав Качински, че нашата страна приключи с изпълнението на безсмислени „европейски“ заповеди. Няма да позволим повече на никой да унищожава страната и народа ни. Защото ние приехме да станем член на Европейския съюз, но никога не сме се съгласявали това членство да стане причина за унищожаване на полската държавност и на полския народ. И нека другите страни-членки да си помислят дали техните народи са съгласни с възраждането на колониализма в съвременна Европа и през 21 век.
Ние знаем, твърди бившият премиер, че много други държави и лидери, разделят това наше разбиране. Неотдавна Виктор Орбан посочи един от главните виновници за плачевното състояние на държавите от Централна и Източна Европа. Този човек се казва Джордж Сорос и е агент на ЦРУ.

Ето защо, Полша като държава е длъжна да даде под съдпредседателя на Еврокомисията, както и цялото ръководство на Европейския съюз. Защото те извършиха нещо страшно. Те, продължава полският политик, най-пошло осребриха доверието, което народите им гласуваха в началото на 90-те години на 20 век. Затова,  този път, заявява Ярослав Качински, ние сме готови да отидем докрай. Да осъдим Еврокомисията и да напуснем Евросъюза. Безмислено е да членуваме в нещо, което се готви да ни убие, казва в заключение политикът.

 
http://pod-lupa.eu/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7%D0%B0 (http://pod-lupa.eu/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7%D0%B0)
...
...
Браво на Качински!
Това е мъж с достойнство и чувство за отговорност за съдбата на полската нация.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Юни 11, 2018, 15:49:07
(http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/merkel-2267~_v-modPremium.jpg)
Ангела Меркел говори за срещата на върха на Г-7, за случая BAMF и бъдещето на Европа в интервю за Ан Уил.

Меркел призова за създаване на Европейски орган за предоставяне на убежище и общи стандарти за предоставяне на убежище. В допълнение, трябва да има съвместна охрана на външните граници на ЕС, така че свободата на придвижването да не е подложена на опасност от граничния контрол в рамките на ЕС. "Тогава на нас ще ни трябва истинска европейска гранична полиция, която може да действат в случай на нужда, ако на някой от външните държави това не се хареса."
https://daserste.ndr.de/annewill/Nach-dem-G7-Gipfel-Bundeskanzlerin-Angela-Merkel,annewill5654.html (https://daserste.ndr.de/annewill/Nach-dem-G7-Gipfel-Bundeskanzlerin-Angela-Merkel,annewill5654.html)
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Мишок в Юни 11, 2018, 18:07:32
За незнаещите как стават нещата на запад. Веднъж влезналите ще останат, техните роднини ще идват по роднинска линия и така ще се напълни с такива. То вече е пълно, ама сега ще се препълни. И да ги спират да не идват, вече е късно, няма отърване.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 11, 2018, 20:18:31
Така е,защото нацистите биват възспирани,а иначе са много и тук,и там.Оставят ли ги на свобода,ще видите вие-бежанци,мангали,либерали,комуняги и педали-всички на бесилото
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: Петкан в Юли 24, 2018, 20:10:06
Цитат
24 юли 2018

ЕК предлага на държавите членки пари, за да приемат спасени мигранти
Днес, 18:44 • от Десислава Апостолова

По света / Политика • По света / Общество • 0 коментара

Европейската комисия ще предоставя по 6000 евро на всяка държава от ЕС, която е готова да приеме бежанец от пристигащите през Средиземно море. Предложението влиза в пакет от мерки, свързани с изграждането на контролирани центрове в ЕС и платформи за дебаркиране в държави в Северна Африка.
http://news.bnt.bg/bg/a/es-predlaga-na-drzhavite-chlenki-pari-za-da-priemat-spaseni-migranti
...
...
ЕК да ги праща в Германия при Меркел.
Тя и без това е пътник в политическото небитие и никога няма да има славата на Хелмут Кол.
Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини категорично заяви: "Ако някой в ​​ЕС смята, че Италия трябва да продължи да бъде точка за разтоварване и бежански лагер, те са разбрали неправилно".
Либия оказа да изгражда центрове за мигранти на своя територия, а и ЕС призна, че нито една африканска страна не се е съгласила да бъде домакин на миграционен център.
Тунис също не иска да организира центрове за задържане.
Тези от ЕК не си пият хапчетата.
Време е да бъдат уволнени и да си вземат по 10-15 маймуни у дома.

Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: HighVoltage в Август 20, 2018, 19:12:51
14 бежанци изнасилиха брутално вдовица в Италия и излъчиха гаврата в интернет 08.2018

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/14-bezhantsi-iznasilikha-brutalno-vdovitsa-v-italiya-i-izlchikha-gavrata-v-internet_news621400.html
----------------------------------

Ще ти прережем гърлото! Холандска депутатка се самоуби, след като бе изнасилена зверски от освирепели бежанци (ВИДЕО)
08.2018

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/shche-ti-prerezhem-grloto-kholandska-deputatka-se-samoubi-sled-kato-be-iznasilena-zverski-ot-osvirepeli-bezhantsi-video_news619535.html


Тежък телефонен разговор Берлин-София! Меркел натисна Борисов за бежанците

Ангела Меркел настоява да приемаме нови бежанци, които са влезли в Европа през България.
Бойко Борисов уж и бил отказал, но всъщност и напомнил, че иска пари за специални бежански лагери - hotspot-ове. Това което той трябваше да и каже е че тя ги покани, за това тя трябва да си решав проблема.

Така или иначе, което е важно днес е да се организираме и по градове да се подготвят протести срещу това е едно единствено искаме при никакви условия да не приемаме бежанци и мигранти.

Защото до 10 дни у нас ще пристигнат последователно председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер уж да оглеждат границите, а всъщност да оказват натиск.
Титла: Re: Не ни трябват бежанци!
Публикувано от: генерал Жеков в Август 20, 2018, 19:48:40
Меркел в момента е на финалната права от момента,в който ще бъде извън политиката на ЕС.Идва Европа на нациите,а в такава Европа Меркеловия тип политика-няма как да бъде взет на преден план.Тогава,всичките приятели на ГБХ от Алжир,Афганистан и Сирия ще се намерят в много интересно за тях положение.