Author Topic: ЩО е ТРАКЕДОНИЗЪМ и кой ни го налага?  (Read 45249 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Тракедонизма, подобно на македонизма, са доктрини на Коминтерна за унищожаване на българската идентичност. Някои от старите комунистически доктрини на Коминтерна днес са трасформирани от Кремъл и са впрегнати в добре организирана хибридна война срещу България:

Тракедонизма, подобно македонизма, са доктрини на Коминтерна за унищожаване на българската идентичност. Някои от старите комунистически доктрини на Коминтерна днес са трасформирани от Кремъл и са впрегнати в добре организирана „хибридна война“ срещу България.
Процесът за обезличаване на българската идентичност от Москва е свързан с доктрината, че българи на Балканите няма, те са славяни. За целта тракедонизма слага знак на равенство между траки, българи и славяни и пропагандира, че това са просто три имена на една и съща езикова общност, в чиято основа стои древния руски език (акад. Чудинов, Спароток). Тоест, няма траки, това е гръцко название за българите; но няма и българи, това са траки, които са „словени“, защото са хора на словото (???). Славяни също няма, това са българи, а те са хора на словото, сиреч траки, т.е. словени. Славяни няма, но словени има…

Логиката на тракедонизма е абсурдна, тя е създадена за примитивни мозъци, понеже според Кремъл българския народ е примитивен, иначе щеше вечно да благодари на руснаците, че са го освободили от турците.

Тракедонизма решава основната теза на автохтонния македонизъм и така легитимира безумните скопски теории, според които и днес край Вардаро щъкат антични македони. Според тракедонизма, днес край Марица си щъкат древни траки, т.е. хора на словото, словени.

Безумието на тракедонизма има за цел окончателно да обезличи и демотивира българското самосъзнание. За целта пропагандната машина на Кремъл и русофилските дружби в България, са се впрегнали в антибългарския нагон и пишат простотии за старата българска история, част от които са добре обмислени в стил „теория на конспирацията“.

аква е целта на тракедонизма?

Да създаде „тракийска нация“, която да декларира, че е едно и също с руснаците. Идеята е и тук след време да се приложи „кримския номер“, т.е. траките от България да поискат от траките-руснаци да ги освободят от гадните българо-фашисти и от мракобесното НАТО.

Тракедонизма обаче няма времето на македонизма, т.е. тракедонизма трябва да се приложи „ускорено“. За целта нета е подложен на антибългарска ентропия от платени тролове, чиято цел е същата като на първичните партийни организации, които хващаха за гушата и убиваха всеки, който декларираше в Пиринско, че е българин след 1944 г., а не македонец.

Днес, всеки, който иска да декларира, че е българин, а не трак, е подложен на унижението, че е човек на Сорос, че е привърженик на турците, че е гей, педофил и т.н.

Тракедонизмът изпълнява директивата на Кремъл за ускорено развитие в социалните мрежи, медиите и книгоиздаването. Газо-рубли не се пестят, относно неблагодарните българи, които не искат да си признаят греховете пред Путин и Русия.

http://letopisec.blog.bg/history/2015/03/23/shto-e-trakedonizym-i-ima-li-toi-pochva-u-nas.1348352
« Last Edit: 16 Dec 2016, 12:29:27 by Hatshepsut »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Offline omerzen

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • R.I.P. 2015
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Пак сте го изсмукали от пръстите. Типична доларджийска работа.
Поне се опитайте да напишете нещо кадърно.
По добре смучете xуйчицa на вашия чичко Сорос вместо да правите глупости.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Както винаги отговорите ти са с "висок академичен" стил, "без използването"(от безсилие) на "вулгаризми"   :lol:

Пак сте го изсмукали от пръстите. Типична доларджийска работа.
Поне се опитайте да напишете нещо кадърно.
По добре смучете xуйчицa на вашия чичко Сорос вместо да правите глупости.

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Offline omerzen

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • R.I.P. 2015
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Както винаги отговорите ти са с "висок академичен" стил, "без използването"(от безсилие) на "вулгаризми"   :lol:
То пък твойто един академизъм . . . . .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Имаш предвид, че " предеимно ползвам" ВУЛГАРИЗМИ като теб :laugh-1:,  моля те не ме обиждай, аз не произхождам(като теб) от комунистическа фамилия и не съм потомствен рубладжия/съветофил :laugh-1: !

То пък твойто един академизъм . . . . .

Offline Цар Борис три

• Forum Member
  • **
Тракийското наследство е много апетитна хапка и докато ние в момента сме слаба държава зарди нищожества които управляват но пък вижте крадливите гърци със измислената история за тях е апетитна хапка и не се услушват а присвояват

Траките са българи които са назовавани с различни имена на различните езици

Те са били 2 рият по големина народ във света

Има ли са много племена в Европа и Азия , даже и ако не се лъжа и малки племена дори и в северна Африка

Тракия е землището което в момента се намира България макар и не на 100 процента през вековете част от Тракия остана част във гърция и турция

След това от Тракия сме си прекръстили държавата на България

СИЕГ извинявай ама все пак твойта арийска теза че ние сме Иранци не може да издържи дори и 1 секунда това малко ми прилича на другата теза че сме монголци хахаха всъщност нямаме нищо общо с иранците
« Last Edit: 25 Feb 2020, 05:58:24 by Hatshepsut »
СЛАВЯНСТВО И СЛАВЯНИ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ И НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТО Е БИЛО ИЗМИСЛЕНО ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ( РУСИЯ ) ПО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ
БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ
БОГ ТАНГРА - НЯМА ТАКЪВ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ БОГ
БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА 681 == БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 165 ГОДИНА ОТ АВИТОХОЛ ===
“РУСИЯ, ТАЗИ РАЗВРАТНИЦА И МНИМА ЗАЩИТНИЦА НА СЛАВЯНСТВОТО, ТЯ УПОТРЕБЛЯВА ОЩЕ ПО-РАДИКАЛНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ЗАТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКИТЕ КОЛОНИИ!” ХРИСТО БОТЕВ (в.“Знаме“ 04.04.1875г.)

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Излагаме се като македонците, които се мислят за антични макета. Същото правят и някои наши "историци" в желанието си уж да ни изкарат първите хора на планетата.

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Първо ще започна с това, че нямам болната амбиция, че аз съм измислил, или че аз съм имал теза, че бългАРИИте сме древен и ВЕЛИК АРИЙСКИ НАРОД, това е  ДОКАЗАН ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ !
Иначе "Браво", държавта ни се била казвала ТРАКИЯ :lol:......, е подобна държава в НИКОЙ ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ НЕ е открита и НЕ е съществувала, но няма проблем, важното е РУСКАТА антибългарска ПРОПАГАНДНА теза да се налага ?!  :laugh-1:

Имало е един БЪЛГАРСКИ владетел - ЕСПОР, ти предполагам го знаеш с Гръцкото му име (а не с ИРАНСКОТО му име)- Аспарух, той не беше ли създал Дунавска БългАРИЯ, и не носеше ли името на държавата ни БълАРИЯ от Иран,  а родът Thulo да не е тракийски род :laugh-1: , или по скоро е Арийски/Ирански, че нещо започнах "да се обърквам" вече?! :laugh-1:

Значи държавата ни се казвала "Тракия", пък после някой ей така му скимнало, събудил се една сутрин и прекръстил държавата ни от Тракия на БългАРИЯ :laugh-1:, а защо на територията на древна Персийска империя има цяла област, ЦАРСТВО което се казвало - БАХАРА, ами стотици  български градове, крепости, ами българският град БАЛХ където е роден  Заратустра,  основоположника на зороастризма, националната религия на Персия от времето на Ахеменидите и тези неща ли са моя теза,  аз ли ги измислих,  ами велика България........., спирам до тук защото е ми е обидно и най - вече е смешно да доказвам неща, които отдавна са доказани не само Исторически,  по стотици древни писания, доказани с Артефакти и тн и тн,  FELDMARSCHALL публикува тези тема:  http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=28706.0 ,  аз наивно се заблудих че ще вземете(както и ти) да я прочетете,  FELDMARSCHALL  даже се е постарал да ви предаде информацията сдъвкано, под формата на филми, за да не ви затруднява с четене,  но явно няма кой да изгледа и най - важното да осмисли тези филми за древната ни родина, род и предци ?! 

Тракийското наследство е много апетитна хапка и докато ние в момента сме слаба държава зарди нищожества които управляват но пък вижте крадливите гърци със измислената история за тях е апетитна хапка и не се услушват а присвояват

Траките са българи които са назовавани с различни имена на различните езици

Те са били 2 рият по големина народ във света

Има ли са много племена в Европа и Азия , даже и ако не се лъжа и малки племена дори и в северна Африка

Тракия е землището което в момента се намира България макар и не на 100 процента през вековете част от Тракия остана част във гърция и турция

След това от Тракия сме си прекръстили държавата на България

СИЕГ извинявай ама все пак твойта арийска теза че ние сме Иранци не може да издържи дори и 1 секунда това малко ми прилича на другата теза че сме монголци хахаха всъщност нямаме нищо общо с иранците
« Last Edit: 31 Mar 2015, 10:50:58 by Siegfried »

Offline Цар Борис три

• Forum Member
  • **
Първо България не е създадена от Аспарух а по рано.

Второ Безброй страни които през годините са си сменили името сега няма да ти поствам че списака е голям потърси в интернет

Трето това е нещо ново да ни обвързват със монголци ти със иранци ахахаха и такива глупости очаквам някой да каже скоро чее сме афринканци

Трето руската пропаганда е за СЛАВЯНИ СЛАВЯНСТВО която впрочем ти я пропагандираш поради нез какви причини

Четвърто елементарно дори и 3 год дете ще разпознае разликата от един сириец иранец и там другите цигани със българите както и тези пък които опитват да ни обвържат със монголците със ХАНОВЕТЕ И КАНОВЕТЕ елементарно е както казах и 3 год дете разликите се виждат виж монголците имат със русначетата които са българи но в ръсиа има повече монголци от самата Монголия хххииихи !!

Пето твойта теза се изтърка вече че името на България накрая е ария епа на Швейцария също е ария на Унгария също е Ария а това е на бъл а иначе на другите езици сигурно много арий ще излезнат аз не виждам никой да претендира че е сириец само ти претендираш че сме сирийци което е АНТИБЪЛГАРСКИ аз мислех че си български националист но явно по тази тема си антибългарин ПОЗДРАВИ
« Last Edit: 25 Feb 2020, 05:58:57 by Hatshepsut »
СЛАВЯНСТВО И СЛАВЯНИ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ И НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТО Е БИЛО ИЗМИСЛЕНО ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ( РУСИЯ ) ПО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ
БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ
БОГ ТАНГРА - НЯМА ТАКЪВ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ БОГ
БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА 681 == БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 165 ГОДИНА ОТ АВИТОХОЛ ===
“РУСИЯ, ТАЗИ РАЗВРАТНИЦА И МНИМА ЗАЩИТНИЦА НА СЛАВЯНСТВОТО, ТЯ УПОТРЕБЛЯВА ОЩЕ ПО-РАДИКАЛНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ЗАТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКИТЕ КОЛОНИИ!” ХРИСТО БОТЕВ (в.“Знаме“ 04.04.1875г.)

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
За поредните ти глупости, мога само да кажа :  :lol: :lol: :lol:

Унгария на унгарски - Magyarország, къде видя АРИЯ ?! :lol:

Швейцария на Немски в германските кантони            -  SCHWEIZ, къде видя АРИЯ ?! :lol:
Швейцария на Италиански, в Италианските кантони  -   SVIZZERA, къде видя АРИЯ ?! :lol:
Швейцария на Франски, във Френските кантони       -    SUISSE,     къде видя АРИЯ ?! :lol:

Швейцария  и на Английски -      Switzerland и тук няма АРИЯ ! :lol:

Започни малко повечко да четеш и повечко да се ОБРАЗОВАШ  :lol: :lol: :lol:

Първо България не е създадена от Аспарух а по рано.

Второ Безброй страни които през годините са си сменили името сега няма да ти поствам че списака е голям потърси в интернет

Трето това е нещо ново да ни обвързват със монголци ти със иранци ахахаха и такива глупости очаквам някой да каже скоро чее сме афринканци

Трето руската пропаганда е за СЛАВЯНИ СЛАВЯНСТВО която впрочем ти я пропагандираш поради нез какви причини

Четвърто елементарно дори и 3 год дете ще разпознае разликата от един сириец иранец и там другите цигани със българите както и тези пък които опитват да ни обвържат със монголците със ХАНОВЕТЕ И КАНОВЕТЕ елементарно е както казах и 3 год дете разликите се виждат виж монголците имат със русначетата които са българи но в ръсиа има повече монголци от самата Монголия хххииихи !!

Пето твойта теза се изтърка вече че името на България накрая е ария епа на Швейцария също е ария на Унгария също е Ария а това е на бъл а иначе на другите езици сигурно много арий ще излезнат аз не виждам никой да претендира че е сириец само ти претендираш че сме сирийци което е АНТИБЪЛГАРСКИ аз мислех че си български националист но явно по тази тема си антибългарин ПОЗДРАВИ
« Last Edit: 01 Apr 2015, 12:25:55 by Siegfried »

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Борис 3, не си прав! Иранците (персийците) са бели хора. Разбира се през вековете е имало примеси и с по-тъмни народи +тюрко-монголи, но я се огледай и в България да видиш, че също има мургави българи (не такива които са се мешали с цигани), а просто имат по-тъмен пигмент на кожата. Сирийците пък от всички арабски страни, са най-белите хора, но аз не ги причислявам като сроден народ разбира се - те са араби.

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
FELDMARSCHALL, вече ми става обидно ПОСТОЯННО да повтаряме и обясняваме на всеки " специалист и разбирач" по древна българската История,  неща които отдавна са доказани; Исторически, археологически, антропологически, културологически и тн и тн..

Смешното и жалкото на руската македонистка,  славянофилска, тракедонистка пропаганда е че обяснява, че в МОМЕНТА в Иран живеели черни цигани и щом се определяш като наследник на Персите, Иранските народи, значи си черен циганин (за тези псевдоисторици и псевдоучени, няма значение, преди хиляди години/когато и БългАРИИте са населявали тази територия/,  какви народи са населявали тези територии)  :lol: .

Подобен тъпизъм може да изходи единствено и само славянски кретен от рАсия. Явно в рАсия не са запознати с преселението на народите, с това че един народ, общност, етническа група и тн и тн притиснат от нашествия на други народи, общности, етнически групи, както и нови религиозни течения и групи може да бъде принуден да се пресели, че може цели народи да потърсят ново място на което да се установят, заради подобни преселения и завладяване на териториите им от други народи и вероизповедания, или това което се е случило и с нашите предци !
С нашествието на Арабските племена в Персия, огромна част, да не кажа изцяло Арийците, Арийското население на Персия се е изселило към други земи, както са направили и нашите Арийски предци !
Това че сега в МОМЕНТА в Иран живеят предимно представители на АРАБСКИЯТ етнос(които в Иран са приели и в момента говорят персийският език, а това че са приели и говорят езика :laugh-1:, в НИКАККЪВ случай НЕ ги прави нито наследници, нито потомци на ПЕРСИЙЦИТЕ/Арийците) не е някакво невероятно откритие, нито пък е неизвестен исторически ФАКТ !  :laugh-1:

Все едно утре нЕкой да отиде в Истанбул и да заяви, че Византийците са ЦИГАНИ, защото индивидите които е видял в Истанбул(преди няколко века  известен като Константинопол) -  са ЦИГАНИ, а не ромеи/византийци !

Всеки човек, който посети Турция(до преди няколко века известна като Византия) вижда че В ДНЕШНО ВРЕМЕ,  Нито в Истанбул, Нито където и да е в Турция има множество останали РОМЕИ/Византийци(или бели хора), но пък ако се придържаме към руснЯшката логика за ИРАН(от това което в ДНЕШНО ВРЕМЕ ВИЖДАМЕ да населява Турция) трябва да заявим, че -  Византийците и жителите на КОНСТАНТИНОПОЛ са били черни ЦИГАНИ ! :lol: 

Което, както за Византия, така и за Иран НЕ е вярно !!!

Борис 3, не си прав! Иранците (персийците) са бели хора. Разбира се през вековете е имало примеси и с по-тъмни народи +тюрко-монголи, но я се огледай и в България да видиш, че също има мургави българи (не такива които са се мешали с цигани), а просто имат по-тъмен пигмент на кожата. Сирийците пък от всички арабски страни, са най-белите хора, но аз не ги причислявам като сроден народ разбира се - те са араби.
« Last Edit: 01 Apr 2015, 12:51:19 by Siegfried »

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Тракедонизма е част от „хибридната война“ срещу българската идентичност, предци и история !!!

Тракедонистите и знаменосецът им спароток твърдят, че траките не са славяни, но тракийския език е славянски ?!?! Тоест(според учителите на Спароток от Москва), какво ни предлага тракедонизма, дами и господа?

Пак ни предлага панславянство, но някакво автохтонно балканско панславянство, уж без Русия. :laugh-1:

http://bghistory-letopisec.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Безспорно Павел Серафимов (Спароток) е познавач на тракийската история и култура, но някои от тезите му са необосновани и неприемливи.
Той отъждествява траките и славяните, с което не съм съгласен - това са отделни етнически общности с различен език, религия и материална култура. Според акад. Иван Дуриданов тракийският език спада към групата на балтийските езици и е най-близо до литовския език, аз съм на същото мнение. Според мен предците на траките (да ги наречем условно прототраки) са дошли на Балканите от района на Прибалтика в началото на II хил.пр.Хр. и впоследствие при смесването им със завареното местно население около средата на II хил.пр.Хр. се формира тракийската народност.
А славяните се формират като общност доста по-късно и идват на Балканите едва след Великото преселение на народите, към началото на VI век.
Павел Серафимов твърди, че славяните са тракийското племе гети, които са се преселили отвъд Дунава и после отново са се върнали, което смятам за напълно погрешна теза.
Друга негова теза, която не приемам, е отъждествяването на траките и Аспаруховите българи, Аспаруховите българи са от ирански произход, за разлика от траките.
« Last Edit: 26 May 2015, 21:33:40 by Hatshepsut »

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Сигурно е познавач на тракийската история и култура, но според мен наскоро е станал и доста добър познавач на рубладжийската"история и култура" :laugh-1:, за съжаление всеки родоотстъпник си има цена, имам предвид че и той е купен от агентите работещи на бул. "Драган Цанков" №28 и всичко което последно време изнася нито помага за запознаването на българите с тракийската история и култура, а помага на рубладжиите и панславистките им лъжи, а всичко това е против интересите на  България, жалка работа !

По интересното обаче е, че последно време и бялата златка/воленчо стана ТРАКИЕЦ :laugh-1:, пък аз си го знаех като истински потомствен славянин :laugh-1:, а той милия и той (като Спароток) бил Тракиец, разбира се - СЛАВЯНСКИ/тракиец, да не си помисли някой, че е само Тракиец :laugh-1:,  явно последните опорни точки на Кремъл за обезличаване на Историята ни са, че сме Тракийци :laugh-1:, на тези които ще кажат че това не е вярно, ще им обърна внимание, че единствено и само рубладжиите разпространяват поредната РУСКА МАНИПУЛАЦИЯ и ЛЪЖА, че БългАРИИте видите ли сме  били Тракийци. :lol:

Безспорно Павел Серафимов (Спароток) е познавач на тракийската история и култура, но някои от тезите му са необосновани и неприемливи.
Той отъждествява траките и славяните, с което не съм съгласен - това са отделни етнически общности с различен език, религия и материална култура. Според акад. Иван Дуриданов тракийският език спада към групата на балтийските езици и е най-близо до литовския език, аз съм на същото мнение. Според мен предците на траките (да ги наречем условно прототраки) са дошли на Балканите от района на Прибалтика в началото на II хил.пр.Хр. и впоследствие при смесването им със завареното местно население около средата на II хил.пр.Хр. се формира тракийската народност.
А славяните се формират като общност доста по-късно и идват на Балканите едва след Великото преселение на народите, към началото на VI век.
Павел Серафимов твърди, че славяните са тракийското племе гети, които са се преселили отвъд Дунава и после отново са се върнали, което смятам за напълно погрешна теза.
Друга негова теза, която не приемам, е отъждествяването на траките и Аспаруховите българи, Аспаруховите българи са от ирански произход, за разлика от траките.
« Last Edit: 27 May 2015, 11:20:14 by Siegfried »