Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Генерал Колев в Юли 01, 2009, 20:24:36

Титла: Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 01, 2009, 20:24:36
Председателят на Федерацията на балканските турци от Средиземноморския регион Неджати Султан призова българските изселници с двойно гражданство масово да гласуват на парламентарните избори на 5 юли.

Това съобщи БНР.

За да бъдат улеснени, на 4 юли вечерта от Адана ще потеглят автобуси, с които желаещите ще пътуват до Анкара, където ще се извършва гласуването.

При предишните избори от Турция. бяха подадени 45 хиляди гласа. На последвалите президентски избори в южната ни съседка гласуваха 65 000 души.

В Турция право на глас за изборите у нас имат около 100 000 избиратели.

В Адана живеят около 100 сънародници с двойно, българско и турско гражданство. Бихме желали всички те да дадат своя вот в българското посолство в Анкара, където ще има избирателни секции, заяви Султан. 

 :devil: :devil: :devil:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 02, 2009, 17:45:21
Предизборно Анкара удължи с още една година просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. Амнистията за нелегално живеещите в южната ни съседка съграждани е започнала в сряда и изтича на 3-и юли, пишат всички турски медии.

Наблюдателите определят това като “неочакван жест” към българските граждани с нередовни документи и нерегламентиран статут в Турция в навечерието на парламентарните избори в България - на 5-ти юли. По този начин хората с български червен паспорт в Турция, които са загубили правото си на пребиваване, могат да удължат престоя си с още една година. Необходимо е само до края на работния ден на 3-и юли да отидат в отдел “Чужденци” в дирекцията на полицията по местонахождение.

На пресконференция в Бурса, излъчена по всички новинарски канали, председателят на най-голямата изселническа конфедерация “Балгьоч” проф. др. Емин Балкан отправи призив към нашите сънародници да гласуват активно на 5 юли в 123-те избирателни секции в Турция.


 :devil: :devil: :devil:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Радко в Юли 02, 2009, 18:05:16
И кой е виновен за това  ??
на 5 юли имаме шанс да променим нещата.
Гласувай с бюлетина № 18
(http://bg.altermedia.info/images/plakat2009.jpg)
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 02, 2009, 18:34:58
Хайде стига си оспамвал всяка една тема с призиви за №18!
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Радко в Юли 02, 2009, 20:32:09
Цитат
Бюлетина 18, защото 18 е числото, то предпазва ни от злото!
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 03, 2009, 16:56:49


Два дни преди изборите в Разград пристигат повече извънредни автобуси от Турция.

Само днес до обяд на автогарата в града са пристигнали повече от 10 извънредни автобуса от Истанбул и Бурса.
Част от тях са продължили пътя си за Силистра и Русе, съобщава БНР.

Извънредните автобуси са на превозвачи, които традиционни обслужват тези направления. По няколко курса на ден извършват обаче и фирми, които по принцип нямат ежедневни пътувания до Турция.

Редовните цени и на някои от превозвачите са намалени от 50 на 40 лв. за еднопосочните билети.
Освен това част от извънредните превози са организирани и като екскурзии.


Мамицата им турска, почнаха да оскверняват земята на Левски и Ботев!!! :devil: :devil: :devil:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Nordwave в Юли 03, 2009, 17:54:58
(http://i.dir.bg/CMS/2009/07/03/6_11a54b.jpg) За изборите идат цели турски легиони. Безпрецедентна организация за „изборния туризъм” по дестинацията Турция-България е създадена в южната ни съседка. Всички изселнически дружества са ангажирани както с агитацията за ДПС в турските градове, така и с превоза на подкрепленията от гласоподаватели, предаде БГНЕС.
Поне 40 000 „двойни граждани” ще отидат до урните в древния град, въпреки че общо подадените заявления за гласуване са малко над 44 000. Очакванията са от Измир, Бурса, Истанбул, Гебзе, Чорлу, Ялова, Текирдаг и другите турски градове, в които живеят компактни маси български заселници, за ДПС да дойдат гласове поне за 4 депутатски мандата.
Изселническите квартали са буквално заляти с агитационни материали на партията на Доган. В кампанията са впрегнати студентите – деца на „двойните граждани” или просто обучаващи се в тамошните ВУЗ-ове.
Пряко ангажираните в мобилизацията активисти обаче не желаят да говорят, както и да бъдат записвани и снимани. Всички са единодушни, че избирателната активност на нашенците в Турция този път ще достигне невиждани нива, още повече, че българското изборно законодателство не забранява, а разрешава гласуването.
По информация от различни източници стана ясно, че програмата-максимум е до урните в турските градове да отидат 100 000 души. Поне 30 000 изселници пък стягаха куфарите за „екскурзия” до родните си места в България.
От тях между 12 000 и 15 000 души трябвало да пристигнат в Кърджалийско. Беше намекнато, че разпореждането е да не се разкриват детайли от подготовката на изселниците за изборите за българския парламент. Но пък активистите са наясно, че законът позволява дописването в избирателния списък, ако печатът в задграничния паспорт на пътуващите е до 48 часа преди началото на изборния ден.
„Законът е направен така, че максимално да облекчи гласуването на изселниците по родните им места в България”, недвусмислено заявиха активисти, настояли за анонимност.
Според тях „Ахмед Доган трябва бъде №1 като мажоритарен кандидат с най-високия резултат, а без турските гласове от Босфора няма как да стане”.
Лидерът на най-влиятелната неправителствена организация „Балгьоч”, закриляща балканските изселници Емин Балкан заяви, че високопоставени представители на ръководството на ДПС са преговаряли с него, за да бъдат мобилизирани всички членове за активност в кампанията за вота на 5 юли.
Той посочи, че за пореден път „Балгьоч” се ангажира с организацията на пътуващите до България, а финансовият ангажимент остава за ДПС. В тази ангажираност всъщност няма нищо ново, тъй като вече се утвърди традиция членове на организацията да участват свръхактивно в предизборните кампании на ДПС на българска територия.
Самият Емин Балкан е чест оратор на митингите у нас. Председателят на правозащитната организация на политзатворниците БАХАД Ешреф Кахраман заяви, че всички изселнически организации без изключение подкрепят гласуването на „двойните граждани” в България. „Всеки има право да посети родината си, а и сега е ваканцията на децата и масово се пътува”, аргументира се той. Тази организация обаче е обвързана с Федерация „Справедливост – България” с централен офис в София, председателствана от бизнесмена с „двойно” гражданство Сезгин Мюмюн, който пък на тези избори играе със Синята коалиция. Той посочи, че е много възможно от Турция гласовете да достигнат 100 000, но не се ангажира с прогноза за това колко от тях ще бъдат за сините.
От три дни на автогара „21 век” в Кърджали освен редовните линии от Турция пристигат и извънредните автобуси, претъпкани с български изселници. Информацията за тях обаче е почти засекретена. С нескрито раздразнение диспечери и касиери твърдят, че извънредни линии няма. По неофициална информация през последното денонощие в района са били разтоварени над 20 автобуса. Фирмите „Юнион Ивкони”, „Олмена” и „Балгийт” били основните превозвачи на гласоподаватели, извън редовните си линии през Капитан Андреево.
Извънредните автобуси пристигат на автогарата, спират за минути и продължават към следващите населени места. Те нямат точно определен график на тръгване от Турция и пристигане в Кърджали, потеглят веднага, щом се напълнят и пътуват претъпкани с по 60 души, разкри един мъж. Той лично се озовал в града в 3 ч. в сряда сутринта. Същия ден само до обяд на автогарата са спряли 7 извънредни автобуса. Според очевидци днес броят им е поне 10.
Градът пращи по шевовете от пришълци, броят на леките автомобили с турска регистрация е очевадно по-голям от обичайния. Над 100 000 са изселниците от Кърджалийско в Турция, установили се там и притежаващи и български, и турски паспорти, т. е. имащи правото на глас за българските власти.
Докато в избирателните списъци за Европейски парламент фигурираха 150 000 гласоподаватели, сега броят им достига 240 266 души. Още 90 000 избиратели получават възможност да гласуват в Кърджалийско на изборите за българския парламент в сравнение с евровота.
Изселниците, пристигащи за вота у нас, ще имат привилегията да гласуват и за мажоритарните кандидати, и за тези от пропорционалната листа. Ако „двойните граждани” гласуват в Турция, те ще пускат само по една бюлетина – за партиите.
Гласовете им се разпределят или в един едномандатен район, или се пръскат по всичките 31 многомандатни райони.
Вижте видео как изселниците се приготвят за "изборен туризъм" http://dnes.dir.bg/2009/07/03/video4711598_0.html
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юли 03, 2009, 17:56:10
Хехе... чакам ги в Русе да им заверя по един шамар на всеки екс-кур-зиант! :lol:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Исперих в Юли 03, 2009, 18:04:22
Кво стана с онея двамата смешници Янето и Воленчо, дето щяха да затварят границата?
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Сит в Юли 03, 2009, 18:05:31
Кво стана с онея двамата смешници Янето и Воленчо, дето щяха да затварят границата?
Какво стана с вашите от БНС? ;D
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Исперих в Юли 03, 2009, 18:08:24
Кво стана с онея двамата смешници Янето и Воленчо, дето щяха да затварят границата?
Какво стана с вашите от БНС? ;D

Кво зяпаш ве :-[ Ние такива изцепки не правим!
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Сит в Юли 03, 2009, 18:09:27
Кво стана с онея двамата смешници Янето и Воленчо, дето щяха да затварят границата?
Какво стана с вашите от БНС? ;D

Кво зяпаш ве :-[ Ние такива изцепки не правим!
Пазите се чисти ;D ;D ;D
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юли 03, 2009, 18:12:27
А за оня тутманик праси каракачанов к'во да кажем! :lol:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Исперих в Юли 03, 2009, 18:20:26
03 юли 2009 / News.dir.bg
Активисти на партия Атака, предвождани от своя лидер Волен Сидеров, се опитаха да блокират ГКПП Капитан Андреево следобяд в петък.
Няколко лъча с атакисти от цялата страна се събраха край бариерата на граничният пункт за да попречат на автобуси с турски граждани да влязат на българска територия, предаде БГНЕС. Волен Сидеров отправи призив към българските избиратели на 5 юли да гласуват за кандидатите на "Атака", "за да се спре турцизирането на България".
Граничните власти съобщиха, че на протестиращите не им е била дадена възможност да спрат движението по международния път, защото е незаконно. Митингът на "Атака" се е състоя встрани от магистралата и е преминал без ексцесии, предаде БТА.
В протеста на "Атака" участваха и привърженици на политическата сила от Югоизточния район, съобщиха от партията на Сидеров.
Преди обяд пък хората на Яне Янев обсадиха централата на ДПС в София

http://dnes.dir.bg/2009/07/03/news4711610.html

Ейиии Сииит я кажи, че не са клоуни?!
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юли 03, 2009, 18:28:50
Е к'во сега пак ли не си доволен ? Клоуни били... не знам какви били...
поне са се опитали да направят нещо да вдигнат шум /това ще има отзвук
в цяла Европа за да се види как страна не-членка на ЕС се намесва във вътрешните
работи на България/.
Хората са излязли с чистата идея да спрат пришълците... докато ние си джиткаме
из нета и само цъкаме с език. (http://forum.bg-nacionalisti.org/Smileys/default/sad.gif)
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Sturmmann в Юли 03, 2009, 18:42:19
(http://i.dir.bg/CMS/2009/07/03/a_11a5a0.jpg)

Хайл!  ;D
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Исперих в Юли 03, 2009, 19:28:38
Е к'во сега пак ли не си доволен ? Клоуни били... не знам какви били...
поне са се опитали да направят нещо да вдигнат шум /това ще има отзвук
в цяла Европа за да се види как страна не-членка на ЕС се намесва във вътрешните
работи на България/.
Хората са излязли с чистата идея да спрат пришълците... докато ние си джиткаме
из нета и само цъкаме с език. (http://forum.bg-nacionalisti.org/Smileys/default/sad.gif)

Как да съм доволен!!! Ми клоуни са какви да са? Ако аз имах техните средства и възможности, наистина щях да ги спра. Ти поне си наясно, че това го правят, за да привлекат още някой и друг глас, а не да спират автобуси :devil: :devil: :devil:Отзвука от този цирк ще е като рикошет спрямо дуписе. От гледна точка на Сидеров "и вълка сит и агнето цяло" или "с "един куршум - два заека" :down:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юли 03, 2009, 20:04:34
Леле... какъв смях, преди малко по турската национална телевизия
ТРТ1 съобщиха за "инцидента" на границата, споменаха нещо и за Атака, но
не разбрах много /говореха на талибански/, обаче чух да казват "Ataka partisi" и
"Volen Siderov - Bulgaristan Hitleri". :lol: :lol: :lol:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Бай Иван в Юли 03, 2009, 20:08:21
Ми като не учим чужди езици! :kill: :-P
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Исперих в Юли 03, 2009, 22:08:05
(http://i.dir.bg/CMS/2009/07/03/a_11a5a0.jpg)

Хайл!  ;D

На палеца спокойно можеш да му закачиш кепето :lol: Колко арести му се пишат на гърбината :-P, ако беше ходил уйник :-P
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Радко в Юли 03, 2009, 22:21:32
А за оня тутманик праси каракачанов к'во да кажем! :lol:
"Тутманика" е с Янето,
двамата са си комбина  ;D
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Сит в Юли 03, 2009, 23:46:47
Една статистика:

1994 - гласували 75%, за ДПС - 5.44%
1997 - гласували 58%, за ДПС - 7.60%
2001 - гласували 67%, за ДПС - 7.45%
2005 - гласували 55%, за ДПС - 12.81%
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Дашо в Юли 04, 2009, 00:56:38
Силно се съмнявам, че ще успее да се попречи дори на 1 екскурзиант да гласува. Това не става с блокади на границата, нито с протести пред сградата на ДПС. Трябва да има законови ограничения, но ясно поради какви причини и поради чии интереси това не се случва. А е лесно - забранява се на хората с двойно гражданство да гласуват и всички онези, които са изменили на Родината и са се отказали от нея, няма да могат да се бъркат в българската политика.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 04, 2009, 11:10:34
На фона на безпокойството от победа на десницата на парламентарните избори в България, българските граждани от турски произход са насърчавани да дадат гласа за партията на турското малцинство Движение за права и свободи (ДПС), пише турският вестник "Хюриет" в материал, поместен в електронното му издание.

Турският ежедневник отбелязва, че се очаква дясноцентристката опозиция да победи управляващата Българска социалистическа партия.

ДПС, която има широка подкрепа сред етническите турци, засили кампанията си в Турция, за да насърчи турците с двойно гражданство да участват в изборите, пише изданието.

Билoбордове в големите градове като Истанбул, Анкара, Бурса и Измир, призоваващи българските граждани от турски произход да отидат в неделя до избирателните урни, пренесоха предизборната атмосфера от България в Турция, отбелязва "Хюриет" и допълва, че представителството на ДПС в Турция е подготвило билбордовете и на български, и на турски език.

Освен това отбелязва, че за пръв път в кампанията си в Турция ДПС използва билбордове.
Десет процента от населението на България са етнически турци. В Турция живеят приблизително 120 хиляди души, които са потенциални гласоподаватели на българските избори, уточнява "Хюриет".

Вестникът цитира представителя на ДПС в Турция Енвер Хатипоглу, че неговата партия се опитва да достигне чрез билбордовете до всички турци, които имат право на вот в България.

"Използваме тези билбордове в Бурса и Истанбул, защото хората живеят на много отделни места, и ние искаме всички те да отидат до секциите, тъй като тази година резултатите от изборите може да се окажат по-критични", цитира "Хюриет" мнението на Хатипоглу.

Гьозде Кълъджашун - експерт по балканските въпроси от Турския център за международни отношения и стратегически анализи (Тюрксам), обяснява, че изборите са критично важни и за за Европа, и за турското малцинство в България.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 04, 2009, 11:12:32
По данни на Районната избирателна комисия на 5 юли ще отворят врати 428 секции в Кърджалийска област.

Правото си на вот са призовани да упражнят 220 292 души, което е с над 70 000 повече от гласувалите преди месец за европейско представителство.

След актуализация от списъците са отпаднали 20 000 човека, съобщи председателят на комисията Величка Георгиева, цитирана от БТА.

Изборите са напълно обезпечени с бюлетини. Както и на предния вот, хората с физически и зрителни увреждания, ще могат да упражнят правото си на глас за избор на членове на национален парламент в 9 секции на територията на областта.

В кърджалийските села Глухар и Костино хората с увреждания ще могат да гласуват у дома си в подвижни избирателни урни. Такава възможност дава изборното законодателство на инвалидите.

Условието желаещите да дадат вота си по този начин е да бъдат поне десет избиратели на територията на една секционна комисия.

Около 3 000 души с физически и зрителни увреждания в Кърджали могат да упражнят правото си на глас на 5 юли, съобщиха от местната структура на Съюза на инвалидите.

Тези, които са трудноподвижни, могат да се обадят в Клуба на инвалида, за да ги
вземе микробус, пригоден за инвалидни колички и да ги откара до секцията им
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на избори&
Публикувано от: Дашо в Юли 04, 2009, 11:22:26
Правото си на вот са призовани да упражнят 220 292 души, което е с над 70 000 повече от гласувалите преди месец за европейско представителство.
...
Очаквам много сериозни резултати за ДПС на тези избори. Явно са се притеснили, че ако разчитат само на гражданите на Кърджали може да стане грешка и Вежди Рашидов да им отмъкне гласовете. Явно с това подкрепление
от 70 хил читаци се опитват да си осигурят изборната победа в региона  :-\

Това е пълна подигравка с българските избори и с националния ни суверенитет въобще!
Ако се направи проверка сигурно ще се установи, че това е единствения случай в света, в който една партия агитира с предизборни материали (и то какви) в съседна държава. Наглост!!! :down:
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 05, 2009, 13:49:41
Частният турският канал "Румели-ТВ" провежда масирана агитационна кампания за ДПС, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Истанбул.

През час по телевизията се повтарят адресите на онези 123 избирателни секции, които са базирани в градовете с най-голяма концентрация на български изселници, като 14 са в Истанбул, а девет в Бурса.

Секциите бяха открити за утрешните парламентарни избори в българия.

След тази информация следва предупреждението за онези двойни граждани, които ще гласуват по родните си места в България: "Задължително носете българската лична карта и задграничния си паспорт."

Указанията завършват с бойкия призив: "Хайде към урните!
Веднага след това се излъчва агинационнен филм с документални кадри от "Голямата екскурзия" към Турция през 1989 г. и снимки на лидера на ДПС Ахмед Доган, както и на обикновени турци.

По време на филма върви песен в която се призовава: "Нека бъдем единни, нека бъдем силни, искаме винаги права и свободи....".

"Ние сме равноправни граждани на България, там сме родени, дадохме си живота...имаме правото и ние да се наречем европейци", гласи едно от посланията на филма.

В дискусионно студио от рубриката "Балкански истини" с четирима гости, сред които координаторът на ДПС за Турция, отговарят на запитванията по обявения телефон за зрители 0212 418 13 13.

Зрителите от България звънят и призовават в ефир:

"Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България за да гласува пак" и "ДПС този път трябва да има 70 депутати".

Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира" и призова "всеки, който има български документи, непременно да използва правото си на глас".
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Радко в Юли 05, 2009, 14:06:59
(http://pa-media.net/new/images/sn/izt05071.jpg)Над 150 души от ямболско са гласували в детска градина в Пазарджик

Поне 150 души от другия край на България са гласували тази сутрин в детска градина в Пазарджик. Мангалите били докарани с автобуси с ямболска регистрация и са упражнили правото си на вот с удостоверение за гласуване на друго място. От РИК – Пазарджик са потвърдили, че в града за тези избори са регистрирани голям брой хора, които не живеят, но ще гласуват тук.

(http://pa-media.net/new/images/sn/izb05092.jpg)
Това е възможно с удостоверение за гласуване на друго място. Същото обаче не се взима от комисията, а остава у избирателя. Според информацията това позволява да се гласува и другаде, като това не може да бъде засечено. Нека познаем колко пъти керваните от мангали ще гласуват и на колко различни места. Да живее демокрацията!

                                                                                                                     
http://bg.altermedia.info/
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Nordwave в Юли 05, 2009, 16:09:09
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_12859-1.jpg) Турски ТВ канал през час агитира за изборите. Частният турският канал "Румели-ТВ" провежда масирана агитационна кампания за ДПС, предаде специалният пратеник на Бгнес в Истанбул.
През час по телевизията се повтарят адресите на онези 123 избирателни секции, които са базирани в градовете с най-голяма концентрация на български изселници, като 14 са в Истанбул, а девет в Бурса.

След тази информация следва предупреждението за онези двойни граждани, които ще гласуват по родните си места в България: "Задължително носете българската лична карта и задграничния си паспорт."
Указанията завършват с бойкия призив: "Хайде към урните!"
Веднага след това се излъчва агинационнен филм с документални кадри от "Голямата екскурзия" към Турция през 1989 г. и снимки на лидера на ДПС Ахмед Доган, както и на обикновени турци.
По време на филма върви песен в която се призовава: "Нека бъдем единни, нека бъдем силни, искаме винаги права и свободи....".
В дискусионно студио от рубриката "Балкански истини" с четирима гости, сред които координаторът на ДПС за Турция, отговарят на запитванията по обявения телефон за зрители 0212 418 13 13.
Зрителите от България звънят и призовават в ефир:
"Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България за да гласува пак" и "ДПС този път трябва да има 70 депутати".
Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира" и призова "всеки, който има български документи, непременно да използва правото си на глас". http://www.plovdivmedia.com/12859.html
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Дашо в Юли 05, 2009, 18:44:08
Линч за подобни боклуци!!!
Какви българи са тия. Като за година я имат 10 дни прекарани в България, я не  >:( >:( >:(
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Death angel в Юли 06, 2009, 12:08:26
Добър повод да предявим претенции към част от Истанбул.  ::)
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 06, 2009, 12:22:43
Да видим как ще носят лични карти и паспорти ако забранят двойното гражданство!
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Радко в Юли 06, 2009, 12:25:54
Да видим как ще носят лични карти и паспорти ако забранят двойното гражданство!
И кой ще го забрани ?
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 06, 2009, 12:28:00
Да видим как ще носят лични карти и паспорти ако забранят двойното гражданство!
И кой ще го забрани ?
Ами ГЕРБ уж се пънат, но пак се съмнавам да стане...
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Балкани в Юли 06, 2009, 12:31:43
и кво като забранят двойното гражданство - ще навредят на турците, ама и на българите ще навредят - тези в БЮРМ, емигрантите...окончателно прогонване - или тук или там...
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Дашо в Юли 06, 2009, 12:51:39
и кво като забранят двойното гражданство - ще навредят на турците, ама и на българите ще навредят - тези в БЮРМ, емигрантите...окончателно прогонване - или тук или там...
Трябва да се взимат по сериозни мерки, една от които е премахването на двойното гражданство. Така е в Австрия, където от толкова години управляват крайнодесните и народа е доволен.По отношение на българите в БЮРМ, трябва да се измисли някаква допълнителна клауза може би, но нека го мислят тези, които коват законите у нас
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Балкани в Юли 06, 2009, 12:58:18
една патка мислила,мислила па се одавила
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Death angel в Юли 06, 2009, 14:28:04
и кво като забранят двойното гражданство - ще навредят на турците, ама и на българите ще навредят - тези в БЮРМ, емигрантите...окончателно прогонване - или тук или там...
За съжаление си права. Този въпрос не може да се решава еднозначно и на юруш.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 06, 2009, 14:32:49
А всъщност тези емигранти трябват ли ни след като веднъж са се отрекли от България? Какво да кажем, за БЮРМаджийте, които си вадят Българско гражданство само заради ЕС и разните му там облаги? Това пълноценни граждани ли са според вас?
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Балкани в Юли 06, 2009, 14:39:57
Не всички от БЮРМ си вадят български паспорти заради ЕС, както и не всички се имат за антички.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Генерал Колев в Юли 06, 2009, 16:41:00
Не всички от БЮРМ си вадят български паспорти заради ЕС, както и не всички се имат за антички.

Голяма част, Балкани, го правят. Не си правете илюзии- просто македонците търсят начин да влизат в ЕС без проблеми. Ключът за това е именно българския паспорт.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 06, 2009, 17:21:41
Истината е, че на обикновения бюрмаджия му пука толкова от произход и история, колкото и на обикновения българин (нарочно използвам малка буква тук). Не всички се имат за "антички", наследници на Александър Македонски, както и тук не всички се имат за наследници на Авитохол. В прочем на повечето хич не им пука, важното е да си живуркат с всичките му там модерни удобства. Човекът, независимо от държавата е изключително материално същество и това, че ние се сблъскваме с различни националисти и въобще хора с подобни идеи, не значи че по-голямата част от населението е именно такава.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Балкани в Юли 06, 2009, 19:35:06
Абе те , че не мислят непрекъснато за произход, народи и т.н. е така, но обикновенния "бюрмаджия" също така като види някой българин от Р. България в БЮРМ проявява голям интерес, държи се като към свой сънародник и най-често може да ти каже някой такъв, че сме едно. На мен това ми се случи като ходих в БЮРМ.
Много голям гол ще ни вкарат ако забранят двойното гражданство.
Титла: Re:Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Юли 06, 2009, 20:20:53
Koйто иска мое да се фане с мене на бас че Бойко на следващите избори пак ще пусне автобусите в България и пак ще си гласуват за ДПС...