България и българите > България

Президентски избори 2006

<< < (12/13) > >>

Amenhotep:
Нe бе човек, рампата е за да "помогне" на инвалидите да стигнат до секцията, но е така направена че и нормален човек не може да я изкачи.
Иначе задължителното гласуване е добра идея, друг е въпросът че, ако това беше въведено на тези избори, 50% от бюлетините щяха да са с един голям "Х" на тях (невалидни)!

Исперих:

--- Цитат на: Amenhotep в Октомври 24, 2006, 19:10:12 ---Нe бе човек, рампата е за да "помогне" на инвалидите да стигнат до секцията, но е така направена че и нормален човек не може да я изкачи.
Иначе задължителното гласуване е добра идея, друг е въпросът че, ако това беше въведено на тези избори, 50% от бюлетините щяха да са с един голям "Х" на тях (невалидни)!

--- Край на цитат ---

За рампата - ясно. Коригирах си поста по-горе. Ами какво лошо има ако на 50% от бюлетините стоят едни големи тиранти с копчета? Тогава цял свят ще види, че политиците, които сами са се натрапили да управляват този народ, не са желани от него. След това какво пречи, ако има толкова недействителни бюлетини, закона да налага смяна на кандидатите и нови избори?

Amenhotep:

--- Цитат ---Ами какво лошо има ако на 50% от бюлетините стоят едни големи тиранти с копчета? Тогава цял свят ще види, че политиците, които сами са се натрапили да управляват този народ, не са желани от него. След това какво пречи, ако има толкова недействителни бюлетини, закона да налага смяна на кандидатите и нови избори?
--- Край на цитат ---
Съгласен съм на 100%!

Amenhotep:
Желю Желев: С Волен като президент няма да има ЕС

Според бившия държавен глава най-точният критерий за израстването от политик до държавник е когато можеш да пренебрегнеш мнението на собствената си партия
24.10.2006
Ако лидерът на "Атака" Волен Сидеров стане президент, едва ли ще ни приемат в ЕС, заяви днес на кръгла маса за президентските избори държавният глава на България между 1990 и 1997 г. Желю Желев.

Щом ЕС си позволи по отношение на Австрия да стопира нещата заради победата на крайния националист Йорг Хайдер и да постави страната пред дилема, какво остава за България, за която и без друго имат доста резерви и възражения, коментира Желев.

Не бива да сме търпими към която и да е форма на тоталитаризма, защото търпимостта и великодушието не са сериозно отношение - сериозно отношение е категоричното осъждане, смята авторът на "Фашизмът".

Според него Георги Първанов е израснал от политик до държавник. Не съм фен на Първанов, имали сме остри полемики, но промених мнението си за него в положителна посока, когато той и Николай Добрев върнаха мандата на президента, защото ако не бяха го направили, изправяха страната пред безредици, припомни Желев.

По думите му най-точният критерий за израстването от политик към държавник е когато можеш да пренебрегнеш мнението на собствената си партия.

По повод обвиненията към настоящия президент, че е архитект на тройната коалиция, Желю Желев каза, че ако тя не беше създадена, страната ни нямаше да има шансове за ЕС.

Разбираемо е, когато определени слоеве от обикновените граждани не знаят за кого да гласуват, но когато политици не знаят за кого да гласуват, това говори за ниска политическа култура, а това чухме за съжаление от лидерите на десницата в НДК след изборите, коментира бившият президент.

Когато има по-висока политическа култура, се гласува за по-малкото зло, смята той. Желев посочи още, че има критично отношение към тройната коалиция.

"Когато тя се създаваше, аз звънях на президента два или три пъти по телефона (но те тогава явно са провеждали консултации) да му дам малко акъл, защото съм бил в същата ситуация, когато правихме голямата коалиция, на основата на която беше създадено правителството на Димитър Попов.

Щях да го посъветвам тогава да не дава премиерския пост на човек от БСП, защото тази партия се налапва с много власт, без да е спечелила над 50% от гласовете на изборите.

Сега президентът, премиерът, председателят на парламента са от БСП, главният прокурор, дори омбудсманът са от левицата, и хората се дразнят от тези неща", обясни той.

Бившият държавен глава посъветва настоящия да защитава националния интерес на всеки етап и посочи, че така ще бъде президент на всички българи.

Ако се умилква на всички партии или социални слоеве, той се самообезличава, което дотук не го видях при него, каза Желю Желев.

От Нетинфо - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=954962

... видяла, жабата че, подковават коня и тя вдигнала краче ...

Nordwave:
29 октомври 2006 http://dnes.dir.bg/2006/10/29/news860923.html
Изборният ден започна нормално във всички райони в страната, както и секциите в чужбина. В Централната избирателна комисия няма потъпили сигнали за нарушения и за вчерания ден за размисъл.
Днес - 29 октомври, избираме на втори тур президент на Република България. На балотажа се явят сегашният държавен глава и кандидат за втори мандат Георги Първанов и лидерът на “Атака” Волен Сидеров. До балотажа се стигна след като на първия тур миналата неделя кандидатпрезидентската двойка Георги Първанов - Ангел Марин получи 64,04 %, двойка на “Атака” Волен Сидеров - Павел Шопов - 21,48 %, но заради ниската избирателна активност под 50% нямаше избран президент. Днес в избирателните списъци са вписани 6 447 147 души. Към 2000 души гласуват за пръв път - това са младежите, навършили 18 г. между I-вия и II-рия тур, от тях 268 стават пълнолетни точно днес. Изписването на имена или инициали върху бюлетината, както и цялостното й зачеркване или отбелязване на знак в повече от едно квадратче прави вота недействителен. Звената за издаване на документи за самоличност ще работят и до 15.00 ч. всеки, който си е изгубил личната карта, може да получи документ, за да упражни правото си на глас. До приключване на изборния ден е забранена политическата агитация под каквато и да е форма и социологически резултати. От снощи до тази вечер - 22 часа е забранена продажбата на алкохол. Затворени са оръжейните магазини, складовете за оръжие и стрелбищата, ловът е забранен. Изборният ден трябва да завършва в 19.00 ч.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Премини на пълна версия