България и българите > България

10 000 жени и 30 000 мъже искат да работят войници

(1/1)

Nordwave:
06 февруари 2007
Във възрастовата граница между 18 и 35 години 10 000 жени и 30 000 мъже имат интерес да станат професионални военни.
Това показват резултатите от национално представително изследване на агенция "Медиана", предаде БГНЕС. Според резултатите от изследването, 15% от анкетираните искат твърдо да станат професионални войници. Висшистите, тези с най-ниско образование и ромите нямат желание да бъдат платени войници, каза още Колев. Той допълни, че голяма част от младите българи нямат информация, че в армията се набират кадрови военнослужещи. Над 1/3 от запитаните смятат, че в кадровата военна служба има възможност за добра реализация, на противното мнение са около 28 на сто. Като изводи от изследването Кольо Колев посочи, че интересът към казармата вече е чисто прагматичен, а не се дължи на романтични подбуди, свързани с мъжеството. Мотивите за професионална военна служба са парите, материалните условия, престижът сред обществото, образованието и квалификацията, допълни Колев. Министър Веселин Близнаков подчерта, че армията се превръща все повече в социализиращ и образователен фактор. Кадровите военни според него имат възможност да останат такива, колкото желаят, но не по-малко от 3 години и не повече от 20 години, да учат във висше военно училище и да придобият офицерско звание. Той допълни, че се обсъжда създаването на сержантски колежи.  http://dnes.dir.bg/2007/02/06/news1297005.html

Бащицата Махно:
Не знам за ромите,но познавам един циганин,който е кадрови войник в Карлово.Започнахме да даваме пушки в ръцете на цигани.Е,той е християнин ,но какво от това.Затова едно време имаше Строителни войски.Хем малко да ги научат на труд,хем да бъдат полезни на страната.
Твърдо съм против да им дават оръжие!

Иван Иванов:
Но кадровикът не носи оръжието си в къщи, ние не сме Швейцария ! Не е ли по-добре мангали да мрат за благото на НАТО по Афганистан и Ирак, от колкото българи ?

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия